Arkadaşımın aracıdır. Temiz bakımlı bir araba, km'si orijinal.
Ağır hasar ya da airbag şase podye vb. önemli noktalarda işlem yoktur. İlanda tramer sorgusu mevcuttur.
Sağ arka sis aktif etme
Kia Rio 2014 hb arabamın sağ arka sis lambasını aktif ettim ama klasik sis farı gibi değil. Çift duy şeklinde yaptım.
Basit bir devre hazırladım; arka sis açılınca sadece sol taraf yüksek 21w yanıyor, normalde parklar ile birlikte sağ sol 5w yanıyorlar.
Ne dersiniz? Sürücüleri rahatsız eder mi?
Selamlar, başlıkta belirttiğim gibi 2 makina arasında kararsızım.
%95 video çekim için kullanacağım, öncelikle kullanacağım yer youtube kanalım ama hobi için arkadaşlarıma ufak klip vs.. gibi çekimler de yapabilirim.
Panasonic GH4 2.el kozmetik olarak temiz 8-10k shutter'da : 4000 tl civarı alınabiliyor. (kit lens Lumix 14-42 ile birlikte)
Fujifilm x-t30 Outlet ancak kullanılmamış shutter 0'da vitrin ürünü 3 yıl fujifilm garantili : 5500 tl kredi kartına taksitle alınabiliyor. (kit lens XC 15-45 ile birlikte)
Panasonic GH4'ün Fujifilm x-t30'a göre artıları (bana göre)
- 4K'da uzun süreli kayıt yapabilmesi (x-t30'da 10 dakika ile sınırlı ve süre sonunda kayıt devam etmiyor, el ile tekrar başlatmak gerekiyor)
- Selfy şeklinde kamera karşısına geçip kayıt alacağım zaman çok işe yarayacak döner ekran (x-t30'da ekran sadece tilt şeklinde yukarı bakabiliyor)
- Toz ve Su geçirmez (genelde otomobil ve DIY tarzı videolar yaptığım için özellikle tozlu ortamda çokca kalacak makina)
- Pil ömrü daha uzun (incelemelerde gördüğüme göre %30-40 civarı daha uzun)
- Gerektiğinde battery grip alınabilir (x-t30 için battery grip yok)
- AVCHD kayıt yapabiliyor (bu bir artı mı tam olarak emin değilim)
Fujifilm x-t30'un Panasonic GH4'e göre artıları (bana göre)
- 5 yaş daha genç bir kamera (Piyasaya ilk çıkış tarihlerine göre...)
- Daha büyük sensöre sahip 23.5 x 15.6mm ( GH4'ün sensörü 17.3 x 13mm )
- Video'lar için faz otofokus tespit özelliği var
- Bitrate değeri daha yüksek (4K 30 fps'de 200 Mbps - GH4'de ise 100 Mbps)
- 1080p'de 120 fps slow-mo çekim yapabiliyor (GH4'de 96 fps)
- Daha küçük hacimli ve 177 gr. daha hafif (x-t30 383 gr. - GH4 560 gr.)
- Usb sürümü 3.1 ve type-C girişi mevcut (GH4'te usb 2.0)
- Odak noktaları daha fazla (bu çok elzem değil ama x-t30 425 odak noktasına karşılık GH4'ün 49 odak noktası var)
- İncelemelerde gördüğüm kadarıyla odaklama hızı ve yüz tanıması çok başarılı (GH4'de kötü değil ancak x-t30 biraz daha iyi sanırım)
Öncelik olarak video kayıt için üretilmediğini düşündüğüm halde, Fujifilm x-t30'un 4K'da süre sınırı olmasa, bu konuyu bile açmazdım, x-t30'u alırdım.
Süre sınırı çok can sıkabiliir, özellikle ben 2-3 saatlik kayıtlar yapıyorum ve sürekli kayıt başlatmak bir yerden sonra eziyete dönebilir x-t30'da.
GH4'ün de video çekimdeki genel başarısı ve bazı artılarına karşılık rakibine göre eski bir model ve 2.el garantisiz olması kafamı karıştırıyor.
Yorumlarınızı rica ediyorum, hatta kafamı daha da karıştıracak farklı makina önerilerinize de açığım :)
Fujifilm x-t30
Panasonic GH4
Amfi devresinden nasıl ses çıkışı alırım?
|
Netmaster CBW-383Z4 Docsis3.0 modem uzaktan güncelleme sorunu
|
|
Elektronik Devre Pulse Sorunu Yardım
|
12v Röleye Transistör Bağlantısı
Otomatik far sensörü için devre yapımı yardım
|
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 664
İkinci El Bölümü Mesajları: 44
Konularının görüntülenme sayısı: 10.165 (Bu ay: 116)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 412 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar