Şimdi Ara

EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
6.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim milletin kalitesi bu, bunu ilk anladığımda ciddi bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Artık bir an önce kaçıp kurtulmak istiyorum.
    Konuya gelince hükümetin bu çakallara fırsat vermemesi gerekir ama zaten bu çakalları kurtarmak için devlet bankalarından zararına kredi veriyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hehehehe! Bizim burada 6 aydır satılık, 1 yıldır satılık duran daireler var.

Millet sıfır evde oturacağım diye ebesinin nikahına taşınıyor. Biz şehrin eski ama güzel muhitlerinde rahat yaşıyoruz. Ankara'da İstanbul'un Bağdat Caddesi dengi yerinde oturuyorum. Ev alacak olsam 30 yıllık ev alacağım. Onu satan adam da bu çakallığa yatamaz. Kusura bakmasın. Karşı çapraz binasında da daire var. Aşağı yukarı aynı büyüklükte. Onun 5 bina yanında da var.

Satamadıktan sonra fiyatı isterse 3 milyon yapsın.

Satan niye satıyor? Paraya ihtiyaçtan ziyade bunalıp satıyor. 550.000TL evin kirası 2200TL. Kiralar düşük. Maliyetler yüksek. O ev 10 yılda bir 20.000TL para yiyor. Dolayısı ile net kira getirisi daha da düşük. Yaşamalık ev, kiraya vermelik değil. O yüzden aslında kiracı olmak benim yaşadığım muhitte kral hayat da, herkesin bir garantisi olacak ya, biz de alacağız elbet bir gün bir ev. Kendini 23 yılda amorti eden beton yığını.

-------------------------

Şimdi, benim muhitte ev satanların alayı annem-babam gibi insanlar. Daha iyi evlere geçmişler. Eski güzel evlerini satıyorlar. Ev alanların alayı da benim gibi insanlar. Yeni evli, genç, birikim yok. Ana-baba destek olacak, kredi çekecek falan başını iyi bir eve sokacak. Özetle mahalle tekrar gençleşiyor. Lan çiftin maaşı belli, anasının babasının ev alsın diye hibe edeceği para belli. Yüksek maaş alıyor, hayat standardı da bir o kadar yüksek. Para kalmıyor. Bu adamın ödeme güzü son derece kısıtlı. 2200 lira kira vereceği eve 3300 lira kredi taksiti ödeyecek kadar açılabilir. Ailenin de verebileceği belli. Eve başka talipli yok. Muhit güzel. Yılda bir borun patlıyor falan. Kim uğraşır lan? Ancak genç uğraşır. Evinde İngiliz yemek odası olsun da o evin tavanı aksın bakalım... Evinde o yemek odası takımı olmadığı için, tavan mı aktı? Söyle yöneticiye yaptırsın. Altına kova koy. Akşam arkadaşlarınla içmeye gidecektin. Ona geç kalma.

O yüzden şimdi, bu muhitte ev satacak olanlar fiyatı yukarı çeksin bakalım. Kim alacak lan o evi benden başka? Eve dışarıdan bakınca şekil. İçindeyken de şekil. İçinde yaşayınca pek öyle değil. Allahtan muhitte 30 yıl önce inşaat yapmış laz müteahhit amcalar lüks ev yaptıklarını biliyorlarmış da, elektrik tesisatını iyi çekmişler. Bugüne kadar hiç bir evde sorun olmadı. Ama kalorifer, su ve atık su boruları... Anlatılmaz, yaşanır. Anamın evi yılda bir boru patlatıyor. Her seerinde sigortayı arıyorum. "Abi bakın şunu adam gibi yapalım size masraf oluyor" diyorum. "Olmaz" diyorlar. Parça atıyor araya. Aşağıya aktı ise, onun da masrafını ödüyor. Kendi bilir aga. Bana ne? Az kaldı ama. Parça parça tüm tesisat yenilenecek yakında.

Şimdi bu saatten sonra yeni ev için ebesinin nikahına gidemem. Arkadaşlarımla buluşacağım, şehrin bütün afili cafeleri yürüyerek 10 dakika. Bürom yürüyerek 5 dakika. Tunalı'da gezeyim desem yürüyerek 15 dakika. Bol yokuş. Yaşlanan satıp gidiyor. Biz de genciz. Genç olacak da, eve 550 değil 650 bağlayacak? La get! Genç dediğin o 100 lira ile nasıl gezer sen biliyon mu? Kaç yıllık yurtdışı gezi paramız lan o...

Bir de parası bol olan zengin aile çocuklarını da görüyorum. Çok komik oluyor. Adam geliyor burası afili mahalle diye evi alıyor. 35 yıllık bina. Mis gibi yaptırıyor. İçine 150 lira harcıyor. Hop üst katta boru patlağı. Bunun banyo tavanında 3 metrekare leke. Carrara mermeri döşetmiş duvara ayı. Pas akıyor.

Mutfak yaptırmış, adalı. Adada ocak. Hali ile tavana çıkan dev boy aspiratör. Evin aspiratör giderlerini laz müteahhit yaptı abicim. Sen onu iyi çekecek mi zannettin? Fırın/Ocağın yeri özel ayarlı. Biraz aspiratör çekiyor, biraz balkon kapısı. Balkon kapısını pimapen mi taktın? Artık yemek pişirirken açarsın. Orjinal halinde aradan sızıyordu. Senin ortadan inen aspiratör hezeyanın yüzünden hava akışının tersine fırın koydun. Şimdi yemek kokusu komple salona doluyor...

Özetle, çok bızıklamayacaksın. İyi gözüken, en basit, pratik, ucuz işi yapıp evi bitireceksin. Üst kattan boru patladığında şeyinde olmayacak. Bu işte genç kafası. Genç adama da 550'lik evi 650'ye sataman. O evi de yokuşun ortasında gençten başkasına sataman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Haziran 2020; 0:30:45 >

• 800e ev fiyati veren muteahhitler 850 yapmislar tamam mal sizin yapin da konunun şu noktasi da var. Ulan 800luk evi almaya kalkinca maksimum 350 kredi kullandiriyosunuz vergi oderiz ceza yeriz diye simdi faiz dusunce kredi 350 400 mu oldu da fiyat yukseltiyorsunuz. Ev alma düşüncem vardi bu fırsatçılık zihniyetleri yüzünden oranı da kredisi de batsın. Kimsenin kimseye saygısı kalmamış . Emlak sektörü freni patlamış kamyon gibi gidiyor hakkımızda hayırlısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu fırsatçı p.venklere ekmek yedirmeyin sizde.İcraları ihaleleri takip edin oralardan uygun fiyatlı evler düşüyor.
  • Serbest piyasa fazla serbesleşti. Bunun ucını tutmak gerek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • atılan sms ler birikmiş olacak ki kredi verilmeye başlandı bile.
    yoksa bunlardan hayrına iş beklemek saçma olur.
  • virüs çıkmadan önce 100 lira olan ateş ölçerler şimdi 500lira olmuş
    ufacık eşyadan bu kadar haksız kar eden bir millet ev gibi araba gibi yüksek karlı işlerde din iman ahlak tanır mı
  • yasal yaptirim diyenler olmus. eger serbest piyasa ekonomisini benimsemis iseniz yaptirim uygulayamazsiniz! mal sahibi mali icin istedigi parayi talep edebilir, degistirebilir! alici bulursa talep ettigi tutari karsilayan malini satar. yasa disi bir sey yok bunda! konu yasal degil ahlaki bir konudur! toplum yapisi, ahlaki, gelismisligi ile ilintilidir!
  • Serbest piyasa diye birşey yok bu ülkede. Hep fiyatları yükseltelim, çok kar yapalım var.

Rekabet sıfır. Denetim sıfır.

Serbest piyasa diye diye 5 senede herşey 3 katı fiyatına çıktı.

2008-2012 arası 100.000+ dolara 2+1 ''LÜX'' daireler sattılar İstanbulda. Şimdi o dairelere 75.000 dolar veren yok.

• Hatırlayın 1 ay önce gibi artık ev sahipleri ilan verip satış yapamayacaklar diye bir haber vardı ama gerisini bulamadım.Siz bu kadar tolerans tanırsanız tabii ki Emlakçılar istediği gibi piyasada cirit atacaktır.Daha durun arkası gelecektir.Şimdi de Kredi veren Kamu Bankaları anlaşma şartlarına uymayan Firmalara Bankalar kredi vermeyecek diyor...Onun da kolayı var..İnanın en kısa sürede o yasağın da çözümü bulundu,bulunacaktır.Bü Ülkeye Tv den Ticari ahlak eğitimi yayınlayıp,her iş koluna da devam ve Sertifika alma mecburiyeti getireceksiniz ki işler biraz yoluna girsin..

Emlak Gündemi - Türkiye'nin Emlak Haber Merkezi
    Yetki Belgesi Olmayanlar 31 Ağustos'tan Sonra Kiralık veya Satılık Ev İlanı Veremeyecek!
    https://www.emlakgundemi.com.tr/gundem/yetki-belgesi-olmayanlar-31-agustos-tan-sonra-kiralik-veya-satilik-h14028.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eroll -- 3 Haziran 2020; 11:48:18 >

• Kredi çıksa ne yazar millette ödeyecek para nerede?

• Bu koca dünyada sizi şu ev işinden başka bir şey de bu kadar kazıklayamazlar, 30 sene köle gibi şu beton yığınını yemeden, içmeden, bi oh demeden ödettiremezler.
    Hadi eskiden keresteden ev yapmak zahmetliydi, şimdi öylemi, betonun tonu nedir, demirin tonu nedir. Bunlar tam Red Kit teki mezarcı gibi, tam ölücüler! Bi emlakçı tanıyorum, yüzü bile aynı buna benziyor!
    Devlet ev işini bunların elinden alsa, dünya çok daha yaşanılır bi yer olur ama yok, bu tezgahı bozmazlar, böyle halkı idare etmek daha kolaylarına geliyor!

EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!)
    https://i.imgyukle.com/2020/06/03/yWji8p.png

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MyDrama

malum sitede favorilerimde ekli olan dairelerin fiyatları son 30 gün içinde 5-15 bin arası yükseltildi.

emlak komisyoncularının birçoğu böyle diyelim beğendiğiniz bir daire var fiyatı 200 bin aslında ev sahibi onu 180 e satmakta emlak komisyoncusu 200 deyip size en fazla 197 ye düşüyor üstüne sizden 7 bin komisyonu alıyor
    evi satan 180 i alıyor(sizin ruhunuz duymuyor) aradaki farkla beraber komisyon 17+7 24000 emlakçıya kalıyor. buna benzer bir olayı daha önce yaşadım zerre güvenim yok.

milletin yıllarca köle gibi çalışıp tatil yapmayıp yemeyip içmeyip giymeyip gezmeyip didinip biriktirdiklerini sayemizde ev sahibi oluyorsunuz sizin iş tamam orası artık sizindir deyip iki laf ve cambazlıkla çok kolay fazlasıyla kazanmaktalar sadece komisyon gözlerini doyurmuyor.
    Bu yıllardır olan bir uygulama.

Ev sahibi emlakçıya der ki, "ben evim için 180.000 tl istiyorum, komisyon vermem. kaça satarsan sat, farkı senindir". Emlakçı da kaça satarsa satsın, aradaki fark kendine kalır, satıcıdan komisyon almaz. Alıcıdan komisyon alır ve farkı da kendi karıdır.

Bu sistem yıllardır böyle çalışır...

• Bu kredi faizi indirimi alıcılar için yapılmadı.
    Satıcıları rahatlatmak ve piyasayı hareketlendirmek için yapıldı.
    Alıcılar kimsenin umurunda değil, bunu anlayın artık...
  • bal974 B kullanıcısına yanıt
    konutu satın alırken alacak olan kişi satıcınında komisyonunu ilgili oran üzerinden emlakçıya ödemekte bu ödemeyi geçmişte daire alırken bende yaptım, ama emlakçının yasal komisyonla yetinmeyip satıcının konut için istediği fiyatın üstüne ilave fark koyması ve bunu çaktırmadan cebe indirmesi kar değil kolay kar, kolay para, yolmadır benim gözümde.
  • Ev senden arabada benden fırsatcilik ihbari gelsin.. Yemin ederim dun ekran goruntusu aldim bugun 2.500 tl zam yapmis firsatci galerici..

EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!) EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 3 Haziran 2020; 16:37:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• MyDrama M kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Ortada iki anlaşma var.
    1. Satıcı ile emlakçı Arasında
    2. Alıcı ile emlakçı arasında.

Konuya böyle bakın.
    Emlakçının satıcı ile yapacağı anlaşma alıcıyı bağlamaz ve ilgilendirmez. Kendi aralarında.

Selamlar

• Sıkı pazarlık yapacaksınız arkadaşlar. Kafanızda evin değerini ne düşünüyorsanız onun üstünden almaya çalışın öbür türlü kazıklanırsınız, ölücülük yapın da demiyorum. Sahibinden de ki fiyat artışları iyi bir veri getiriyor. Nisandan sonra yapılan zamların hepsi fırsatçılıktır.
  • Serbest piyasa. Herkes malına istediği fiyatı biçer.

Burada millete fırsatçı diyenler kendileri ev satsa aynısını yaparlar.
  • 3 ay önce 260 a pazarlık ettiğim eve şimdi 320 istiyor. Kiraya devam...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.