Şimdi Ara

emlakçıların hizmet bedelini kiracıdan tahsil etme saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malchik

mutlaka giderleri siz biliyorsunuz sonuçta işin içinde sizsiniz, ben siz az kazanın demiyorum, kazanın ama tüm masrafı kiracıya yüklemek haksızlık diyorum, benim nezdimde hizmetinizin karşılığı %10 %20, geri kalan ev sahibinin olmalı, %50 %50 bile makul diyebilirim ama tamamının kiracıdan alınması saçmalık. Keza çoğunluk sözleşme yapar kiracıyla ilişki kesilir, çok nadirdir diye düşünüyorum diğer türlüsü. Varsayalım ki sorun oldu, yine tüm yük kiracıya yüklenmesi yanlış. Sonuçta sizin de dediğiniz gibi orta yolunu bulmaya çalışıyorsunuz ama tahsile gelince o orta yol aranmıyor. Kiracının mecburiyet durumundan faydalanıyor.
    Bir daireyi kaç emlak bürosu ilan vermiş, kimlere ne kadar vermeniz gerekiyor ne derece zorlu iş yapıyorsunuz bu sizi ilgilendiren kısım, konu dahilinde değil, ben aldığım hizmete bakarım ve ona göre ödeme yapmak isterim.

Üstadım o konuda haklısınız.Ortada bir hizmet varsa yarı yarıya yada belli oranda anlaşılmalı.Ancak şu konuda size sonuna kadar katılıyorum ki ezilen maalesef ki kiracı oluyor(maddi anlamda).Ben mülk sahibinden hizmet bedelinin yarısını isteme gibi hakkım yok.Hakkım olabilmesi için yasaların beni bu konuda destekliyor olması gerekiyor.Bizde kendi payımızdan feragat edim alınacak rakamda indirim sağlıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Bu kadar gelişmiş teknoloji varken neden hala emlakçılar var anlamış değilim . Sarı siteden bakıyosun resimleri görüyosun gidiyosun evin kapısını açıyor sadece ve beğendiysen ver emlakçı ücretini . Zor bişey değil ev sahipleri biraz kendiniz ilan vermeyi öğrenin artık . Kiracı evi tutarken vereceği emlakçı ücretinide düşünüp sizle pazarlık ediyor . Ama farkında olmadığınız emlakçı ücretini her ne kadar kiracıdan alınıyor densede aslında ev sahibinin alacağı ücret pazarlıkla düşüyor .

Çalışan insan için o anahtar ile kapı açmak gerçekten cok zahmetli iş :) Bir ev 15 günde kiraya gidiyorsa 50 kişi o eve bakabiliyor.Çalışan birisiyse 50 defa izin almak zorunda(kış aylarında hava erken karardığı için gündüz göstermek durumunda kalabiliyor)..

Her mülk sahibi yasal prosedürleri bilmediği için en basit bir tahliye taahhütnamesi imzalatmaz ise kiracıyı mahkeme kararı olmadan çıkartamıyorsunuz.Ülkemiz de kiracı mahkemeler ortala 1 yıldan aşağı sürmüyor ancak tahliye taahhütnamesi olursa kiracıyı çıkartmak cok daha kolay.

Kiracıyı çıkartmak istiyor ancak sürecin nasıl yapıalcağını bilmiyor ve noter'den ihtarname çektirmiyor.İhtarname çekilmediği için kira otomatik olarak 1 yıl daha uzuyor ve kiracı yasal olarak 1 yıl daha oturma hakkı kazanıyor.

Olaya sadece anahtarla kapı açmak olarak bakılmamalı.Ben mülk sahibi olarak ev satsam yada kiralasam bende emlakcı ile anlaşırım.Zamandan ,stresden her konudan beni uzak tutuyor.Ben kriterlerimi belirliyor emlak ofisi ile anlaşırım son aşama olarak kiracı ile tanışmak ve sözleşme yapmak kalır.Herkesin bol bol vakti olmuyor maalesef :)

• Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Açıklamalar için teşekkürler ama şu yanlışları düzeltmemiz gerekiyor .
    1) evi göstermek için eve sürekli gidip gelmeye gerek yok , biz dairelerimizi göstermek için kapıcıya anahtar bırakıyoruz o gezdiriyor , tutulduğunda da 100-200 veriyoruz kapıcıya , ya da komşuya veriyoruz ona buna veriyoruz . Şimdiye kadar max 5. bakan kişiye verdik dairemizi .
    2) tahliye taahhütnamesini araştırmanızı ve yasal dayanağını lütfen araştırın . Tarih kısmı boş bir taahhütnameyi kim imzalamak ister oda ayrı bir mantıksızlık zaten , .
    3) kiracınızı evinizden durduk yere çıkaramazsınız , evler için olan sözleşmeler sınırlı süreli olmayıp belirli sebebler haricinde her sene otomatik olarak yenilenir ve kiracı çıkarma gibi bir durum olmaz olamaz .
    4) kirasını ödemeyen kiracıya 2 ihtarla evden çıkması için dava açılabilir . Mahkeme 1 sene sürmüyor her ildeki mahkeme yoğunlukları ve süreler değişir .
    Tüm bu bilgiler için hala emlakçıya para vermek isteyen var ise tabiki buyursun versin :)
    Eskiden emlakçılık evet gerçekten gerekliydi çünkü internet ve sarı site yoktu . Bi yerde ev bakmak için kafanız yukarda evlere baka baka camda kiralık ya da satılık yazısı var mı diye bakmamız gerekiyordu ya da gazetelerdeki ilan sayfalarına bakmamız gerekiyorduki ordada çok az vardı . Vakit ve nakit kaybı olmaması için emlakçıya gidilirdi portföyündeki evlere bakılırdı o yüzdende ev tutulduğunda ya da alındığında emlakçıya haklı olarak bir bedel ödenirdi . Ama şu an emlakçılar ne yapıyor ?

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Biraz empati yapalım mı ?
    Siz bi ev kiralamak istiyorsunuz kafanızdaki bütçe belli aldığınız maaş belli senelik kazancınız belli ve eve ayıracağınız bütçe belli . Şimdi emlakçıdan ev buldunuz ve 1200 tl aylık dedi sizde okey dediniz senelik 1200 ev sahibine ilk giriştede 1200 de emlakçıya vericeksiniz . Ama emlakçı olmasaydı 1200/12 = 100 tl daha fazla kira verebilecek durumdaydınız yani 1200 lük evlere değil 1300 lük evlere bakabilirdiniz . Bundan bahsediyorum . Kiralıklarda çok aşırı etkilemiyor ama ev satın alırken ya da satarken malesef bu ücret aşırı farkediyor . Düşününki evinizi satacaksınız emlakçıya verdiniz ve eviniz için 500 bin tl istiyorsunuz . Emlakçı %3 sizden % 3 alıcıdan olmak üzere toplam 30 bin para alacak bu işten . Yani siz 15 ini emlakçıya alıcıda 15 ini emlakçıya verecek yani size evin satışından 485 kalıcak , alıcı ise 500 binlik ev için 515 bin ödemiş olacak . Şimdide emlakçı olmadığını düşünün ve alıcı 500 e evi aldı cebinden sadece 500 çıktı ve sizinde cebinize direk 500 girdi kayıp kaçak yok .

• quote:

Açıklamalar için teşekkürler ama şu yanlışları düzeltmemiz gerekiyor .
    1) evi göstermek için eve sürekli gidip gelmeye gerek yok , biz dairelerimizi göstermek için kapıcıya anahtar bırakıyoruz o gezdiriyor , tutulduğunda da 100-200 veriyoruz kapıcıya , ya da komşuya veriyoruz ona buna veriyoruz . Şimdiye kadar max 5. bakan kişiye verdik dairemizi .
    2) tahliye taahhütnamesini araştırmanızı ve yasal dayanağını lütfen araştırın . Tarih kısmı boş bir taahhütnameyi kim imzalamak ister oda ayrı bir mantıksızlık zaten , .
    3) kiracınızı evinizden durduk yere çıkaramazsınız , evler için olan sözleşmeler sınırlı süreli olmayıp belirli sebebler haricinde her sene otomatik olarak yenilenir ve kiracı çıkarma gibi bir durum olmaz olamaz .
    4) kirasını ödemeyen kiracıya 2 ihtarla evden çıkması için dava açılabilir . Mahkeme 1 sene sürmüyor her ildeki mahkeme yoğunlukları ve süreler değişir .
    Tüm bu bilgiler için hala emlakçıya para vermek isteyen var ise tabiki buyursun versin :)
    Eskiden emlakçılık evet gerçekten gerekliydi çünkü internet ve sarı site yoktu . Bi yerde ev bakmak için kafanız yukarda evlere baka baka camda kiralık ya da satılık yazısı var mı diye bakmamız gerekiyordu ya da gazetelerdeki ilan sayfalarına bakmamız gerekiyorduki ordada çok az vardı . Vakit ve nakit kaybı olmaması için emlakçıya gidilirdi portföyündeki evlere bakılırdı o yüzdende ev tutulduğunda ya da alındığında emlakçıya haklı olarak bir bedel ödenirdi . Ama şu an emlakçılar ne yapıyor ?

İlginiz için ben teşekkür ederim.

1-Anahtar konusunda alternatif çözümler olabilir.Ben genelde Antalya'da rakamsal olarak yüksek yerler çalışıyorum 5 seferde verme gibi durum biraz zor olabiliyor maalesef.

2-Tahliye taahhütnamesi kiralama sonrasında imzalandığı taktirde sorun olacağını düşünmüyorum(avukatlar bu şekilde söylüyor).Ancak sözleşme esnasında imzalanırsa o zaman geçersiz sayılıyor.

3-Kira sözleşmeleri 12 aylık olarak düzenlendiği için 11.ayda noter huzurunda ihtarname çekilirse tahliye edilebiliyor.

4-Mahkeme olayı ben Antalya üzerinden örnek verdim ve Antalya'da maalesef ki 1 yıldan önce bitmesi çok zor.İstanbul vb şehirler hakkında bilgim yok

Siz emlak ofislerinden nasıl bir hizmet bekliyorsunuz bilmiyorum ama ben diğer arkadaşa mesajımda neler yaptığımı belirttim .Satılık ev yada kiralık evlerin bulunma yöntemleri belli.Bunlar herkes yapabilir.Dileyen emlak ofislerinden dileyen kişi sahibinden bulabilir.

Belki inanmayacaksınız ancak ben kendi oturduğum evi de başka emlakcı arkadaşımdan kiraladım :)) Bende emlak bedeli verdim..Kendim aynı işi yapmama rağmen aradım taradım bütçem dahilinde iyi ev bulamadım.Bende kendim emlakcı arkadaşdan kiraladım :)

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Yaklaşık 25 sene kiracı olarak yaşadım.

Ben ev kiralarsam kiracı ile uğraşamam Emlakçı mis gibi bütün işleri hallediyor.

Kiracı ile problem çıksa kiracı çirkefse ya adam tutup kiracıyı dövdüreceksin yada boyun eğeceksin. Emlakçı gereken yasal prosedürü uyguluyor.

Benim evim den kira ödememek için gece 12 de kaçan kiracı da oldu. Emlakçı gereğini yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 13 Aralık 2020; 22:49:32 >
  • Emlakçılardan hiç hazetmiyorum.Mantar gibi zaten her yer kayıtlı,kayıtsız emlakçı dolu.Piyasanın içine eden bunlar 2 kuruş fazla kazanacağım diye habire ev sahibinin kanına giriyorlar.Taksici esnafı gibi bunlar ayar çekilmesi lazım.

Her sektörde olduğu işini iyi yapan yalansız dolansız yapanları ayrı tutuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 13 Aralık 2020; 22:52:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam işte yanlış bu . Emlakçı yasa uygulayıcı ya da yasa koyucu değildir bunu anlatmaya çalışıyorum . Emlakçının işi evi satmak ya da kiralamaktır yasayla ilgili bir işi yoktur . Sizin söylediğiniz işler avukatla çözülüyor . Kusura bakmayın ama emlakçınız baya iyi kiracı seçmiş size gece 12 de kaçan adam kolay bulunmuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 13 Aralık 2020; 22:56:29 >

Başka emlakçılar bulmuştu 13 sene önce falan Selçuk üniv öğrencileri biraz şerefsiz olabiliyor 2-3 kere başımıza geldi son 1-2 ayı geciktirip gece kaçıyorlar.

şimdi çalıştığım Emlakçı'nın avukatları falan var gerekli bütün işlemleri onlar yürütüyor Emlakçı ile sözleşmem de var.

Kiracı ile yasal mevzuat ile uğraşacak vaktim yok zaten ayrı şehir deyim. Ev konya'da ben Ankara dayım o yüzden Emlakçı iyi bir çözümdür.

• Bir ara emlakçıya vermeyelim kendimiz hallederiz dedik ne ölücüler son gün vazgeçen dayaklık tipler var

Emlakçılık en gerekli işlerden biridir çünkü emlakçı ofisine giren birisi aşağı yukarı ödüyeceği parayı bilir ve nispeten ciddi kiracıdır.

Bir ara acemi bir emlakçıya vermiştik adam travestiyi kadın sanmış kimliği veresiye kadar çok gülmüştük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Aralık 2020; 23:1:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Öncelikle yine yanlışları eksikleri düzelteyim .
    1 anahtar konusunda hem fikiriz sorun yok
    2 tahliye taahhütnamesi en az 1 ay sonra imzalanabilir , kontrat yapıldı kiracı imzalamak istemezse imzalamaz bu dayatılamaz , bu yüzden kontrat yapılırken imzalanır ama tarihi sanki 1 ay sonra imzalanmış gibi yazılır ya da boş bırakılır . Ayrıca daha önemlisi genelde tahliye taahhütnamesinde tahliye tarihi boş bırakılır ev sahibi kiracıyı çıkarmak istediğinde oraya çıkarmak istediği tarihi yazıp mahkemeye verir , kiracının iyi bir avukatı varsa yazı incelemeye başvurur ve tarih kısmının yazısının daha sonra atıldığı inceleme sonrası ortaya çıkar ve ev sahibi yüklü bir mahkeme masrafı ödeyip kiracıya hiç bişey yapamaz .
    3 meskenlerde kira sözleşmeleri 12 aylıktır evet , ancak geçerli sebeb sunulmadığı taktirde kiracıyı 10 sene boyunca evden çıkarmanız imkansızdır . Geçerli sebebler : kirayı 2 ay üst üste ödememesi ya da geciktirmesi ve daha sonra da ödememesi , ev sahibinin o eve taşınmak istemesi ve o civarda başka evinin olmaması ( kiracı çıktıktan sonra kendi oturmayıp başka birine kiraya verirse yine yüklü tazminat öder ev sahibi ) vb durumlar vardır . Yoksa tefe tüfe oranında artışı kabul etmiş , kiralarını aksatmayan , binada aşırılık yapmayan kimseye zararı olmayan bir kiracıyı ev sahibi sözleşme bitti diye 1 sene sonunda ya da 5 sene sonunda çıkaramaz .
    4 mahkemeler evet çok yoğun ama bilindiği üzere işi bilen bir avukat aynı anda tahliye davası ve alacak davası açıp işi hızlandırabiliyor .
    Ben emlakçılardan bişey beklemiyorum çünkü bana verebilecekleri bişeyde yok daha fazla bilgiye sahibim . Sadece sarı sitede olmayan evler olabiliyor bazen onları kaçırmıl oluyorum oda %1 ancak .

Farklı şehirde evi olanlar öyle bir emlakçı çok iyi hem avukatlarıda var ancak başka şehirde ev almak en baştan mantıksız zaten :) istanbulda ne vaadler verilip residans daireleri satıldı insanlara , hiç üşenmediler antepten adanadan istanbula gelip ev aldılar yüksek kira getirisi olacak diye :) ama uzaktan kumandayla iş yürümez hepsinin evleri ser sefil oldu . O yüzden yatırımlıkta alcak olsanız sizin evinize yakın olsun yoksa daha pahalıya geliyor .
  • quote:

Öncelikle yine yanlışları eksikleri düzelteyim .
    1 anahtar konusunda hem fikiriz sorun yok
    2 tahliye taahhütnamesi en az 1 ay sonra imzalanabilir , kontrat yapıldı kiracı imzalamak istemezse imzalamaz bu dayatılamaz , bu yüzden kontrat yapılırken imzalanır ama tarihi sanki 1 ay sonra imzalanmış gibi yazılır ya da boş bırakılır . Ayrıca daha önemlisi genelde tahliye taahhütnamesinde tahliye tarihi boş bırakılır ev sahibi kiracıyı çıkarmak istediğinde oraya çıkarmak istediği tarihi yazıp mahkemeye verir , kiracının iyi bir avukatı varsa yazı incelemeye başvurur ve tarih kısmının yazısının daha sonra atıldığı inceleme sonrası ortaya çıkar ve ev sahibi yüklü bir mahkeme masrafı ödeyip kiracıya hiç bişey yapamaz .
    3 meskenlerde kira sözleşmeleri 12 aylıktır evet , ancak geçerli sebeb sunulmadığı taktirde kiracıyı 10 sene boyunca evden çıkarmanız imkansızdır . Geçerli sebebler : kirayı 2 ay üst üste ödememesi ya da geciktirmesi ve daha sonra da ödememesi , ev sahibinin o eve taşınmak istemesi ve o civarda başka evinin olmaması ( kiracı çıktıktan sonra kendi oturmayıp başka birine kiraya verirse yine yüklü tazminat öder ev sahibi ) vb durumlar vardır . Yoksa tefe tüfe oranında artışı kabul etmiş , kiralarını aksatmayan , binada aşırılık yapmayan kimseye zararı olmayan bir kiracıyı ev sahibi sözleşme bitti diye 1 sene sonunda ya da 5 sene sonunda çıkaramaz .
    4 mahkemeler evet çok yoğun ama bilindiği üzere işi bilen bir avukat aynı anda tahliye davası ve alacak davası açıp işi hızlandırabiliyor .
    Ben emlakçılardan bişey beklemiyorum çünkü bana verebilecekleri bişeyde yok daha fazla bilgiye sahibim . Sadece sarı sitede olmayan evler olabiliyor bazen onları kaçırmıl oluyorum oda %1 ancak .

Tahliye tah. ve diğer konularda şimdi tekrar bende araştırdım evet siz haklısınız bize anlatan avukat arkadaş tam alanı değildi ve yanlış bilgi verdi.

Bazı ilanları emlak ofisleri özellikle koymadığı dönemler oluyor.Bir daire rakamsal olarak gerçekten kelepir diye tabir edilen bir mülk ise önce yatırımcıya,sonra mevcut portföydeki müşteriye eğer sonuç alınamazsa ilana giriyorlar.

Bunun en büyük sebebi daireyi farklı emlak ofisleri görmeden satabilmek.Farklı emlak ofisleri tarafından görülürse dairenin yerini bulabiliyor ve mülk sahipleri ile iletişime geçerek kendileri satabiliyor.

• Bence üniversitelerde emlakcilik diye bir bölüm olmalı, diplomasi olmayan emlakcilik yapmamalı.
    Bu sektöre yapılacak en büyük iyilik bu olur , aynı zamanda çark döner.
    Teşekkürler hocam :) önceki yorumlarda söylemiştim işini bilen gerçekten çok önemli . İşi her zaman uzmanına danışmak lazım . Kalp doktoruna beyinle ilgili bişey soramayız avukatlıkta aynı bunun gibidir . Söylediğiniz gibi bazı ilanlar düşmüyor o yüzdende ben hep çevremde ev alırım ve çevremdeki tüm apartman görevlileriyle aram çok iyidir :) ve daha emlakçıya bile gitmeden kelepirse daireyi o gün alırım :) emlak ofisleri arasındaki kavgaları çok iyi biliyorum . Taksicilik gibi emlakçılarda da çakallar çok var , ama düzgün olanlarıda malesef onların yanında yanıyor çünkü iş bulamayan herkes emlakçı oldu ve çakallar çoğunlukta oldu , en son seneler önce emlakçı aracılığı ile bir dairemi kiraya verdiğimde kiralayan kişiye aidat ev sahibine aittir demiş ve 1 senenin sonunda sitenin aidatını ödedim daha sonra %12 faizle peşin olarak o emlakçıdan zorla geri aldım ondan sonrada tövbe ettim ve iyikide etmişim çünkü gerçekten hem kiralarken hem satarken hem alırken daha çok kazanmaya başladım , insanlarda artık sahibinden olan ilanlara daha çok güveniyor ve daha çok onları tercih ediyorlar , çünkü emlakçılar arasında şerefsiz diye nitelendirilen bazı çakallar , yalan ilan vermek , başka emlakçının ilanını kendisininmiş gibi vermek , kirayı ya da satış bedelini düşük gösteren ilan vermek , satılmış evin ilanını kaldırmama gibi haysiyetsizce işler yapıyorlar .

• mwwo3.3 kullanıcısına yanıt
    10 dakikada öğrenilecek mesleğin ne okulu olacak ? Bakkal okulu olsun daha mantıklı olur bakkal hesabı tutmak daha zor .
    Maksat çakal emlakcilari piyasadan silmek . Bir yönetimi bulunsun iste.
  • mwwo3.3 kullanıcısına yanıt
    Onun yönetemi belli , emlakçıları bölgelere ayırmak . Mesela 20 bin kişiye 1 emlak ofisi olacak şekilde ve kapsama alanları sokaklarla sınırlandırılacak şekilde bir uygulamaya gidilirse çakallık ortadan kalkar . İstanbulda emlakçılar sağolsun bulunduğu bölgeden çok başka bölgelere hizmet veriyor , ümraniye merkezdeki emlakçı bebekte yalı satmaya çalışıyor .
  • quote:

Teşekkürler hocam :) önceki yorumlarda söylemiştim işini bilen gerçekten çok önemli . İşi her zaman uzmanına danışmak lazım . Kalp doktoruna beyinle ilgili bişey soramayız avukatlıkta aynı bunun gibidir . Söylediğiniz gibi bazı ilanlar düşmüyor o yüzdende ben hep çevremde ev alırım ve çevremdeki tüm apartman görevlileriyle aram çok iyidir :) ve daha emlakçıya bile gitmeden kelepirse daireyi o gün alırım :) emlak ofisleri arasındaki kavgaları çok iyi biliyorum . Taksicilik gibi emlakçılarda da çakallar çok var , ama düzgün olanlarıda malesef onların yanında yanıyor çünkü iş bulamayan herkes emlakçı oldu ve çakallar çoğunlukta oldu , en son seneler önce emlakçı aracılığı ile bir dairemi kiraya verdiğimde kiralayan kişiye aidat ev sahibine aittir demiş ve 1 senenin sonunda sitenin aidatını ödedim daha sonra %12 faizle peşin olarak o emlakçıdan zorla geri aldım ondan sonrada tövbe ettim ve iyikide etmişim çünkü gerçekten hem kiralarken hem satarken hem alırken daha çok kazanmaya başladım , insanlarda artık sahibinden olan ilanlara daha çok güveniyor ve daha çok onları tercih ediyorlar , çünkü emlakçılar arasında şerefsiz diye nitelendirilen bazı çakallar , yalan ilan vermek , başka emlakçının ilanını kendisininmiş gibi vermek , kirayı ya da satış bedelini düşük gösteren ilan vermek , satılmış evin ilanını kaldırmama gibi haysiyetsizce işler yapıyorlar .

Bilgilendirme için ben çok teşekkür ederim hocam :) Ben evimi satmak için emlak ofisleri ile çalışacak olsam kendimce kıssaslar belirlerim.. 100 lira Evin fiyatı + %2 hizmet bedeli toplam ilan fiyatı 102 lira olarak belirtirim..Daha sonra ilan'a girdikten sonra bana ilan numarasının göndermesini isterdim.Maalesef ki bir çok mülk sahipleri evlerini en erken sürede satabilmek adına bana 100 liraya ver sen kaça satarsan sat mantığı ile haretket ediyorlar.İlanlara baktığımız zaman arada afaki rakamlar oynuyor.Alıcınında ister istemez kafası bulanıyor.En son yaşadığım bir olaydan bahsetmek isterim.Bir arkadaşım 510 liraya evi ilana giriyor.Farklı bir emlak ofisi 545 den ilana girdiği daireyi o fiyattan satıyor :) O kişiyi ilanlardan değil daha önceki aramalardan ulaştığı için direk daireye bakmaya gidiyorlar dolayısıyla farklı emlak ofisleri ile kıyaslama yapamıyor.Olaya baktığıız zaman 2 tarafa para kazanıyor.510 liradan ilana giren de 545 e ilan a giren de kazanıyor.Mülk sahibi benim bahsetiğim şekilde düşünmüş olsaydı o daireyi 510 liradan alacaktı(pazarlık hariç).Burada bana göre emlak ofisi kadar mülk sahibi de hatalı..Bana da çok teklif edildi benim söylediğim benim oranım belli o oranın üzerinde çalışmayı etik bulmadığımı söylüyorum daha sonra o kişi bana ev almak için geliyor.

Üstadım kapıcılar,site/apartman yöneticileri/komşular/mülk sahibi hariç anahtar getiren herkes gizli emlakcı olabiliyor :) Özellikle komşu hariç diğer kesim %99 evin üzerinden para alarak iş yapıyorlar.

• Arkadaşlar emlakçılar da her zaman 1000 liraya daire arayan parasız insanlarla uğraşmıyor.

Konu açılınca yine giydirmişler.

Ümraniye'de bir tane adam var tüm gayrımenkulu bankalara falan kiralamış adamın aylık 1.5 - 2 milyon kira geliri var.

Bu adam emlakçıya veriyor gayrımenkulu, emlakçı her şeyi ile uğraşıyor. Böyle elini sadece telefona sürüp iş bitiren

bir sürü gayrımenkul sahibi de vardır.

Kiracıdan tahsil etme saçmalığına gelince bence masraf yarı yarıya bölüşülmelidir.

Bazı mülk sahipleri bir takım ev arayan insanlar için gayrımenkul göstermekte zorlanabilir, o iş de çok angaryadır. Emlakçı bunlarla uğraşıyorsa

ücretini alacaktır, hakkıdır. Araban yok bir şeyin yok yeri geliyor emlakçı seni arabaya bindiriyor üç beş yer gösteriyor.

Ha emlakçıyla alakalı şunu söylemek lazım, evi emlakçıya verdikleri zaman emlakçı gidip daireye lamba falan takmalıdır.

Emlakçı seni bazen karanlık yere götürüyor diyorsun ışık var mı? yok diyor. Ulan ayı o zaman sen niye evi bana gösteriyorsun ki?

Doğru düzgün dairenin içini göremeyeceksem ne işim var zaten daireye bakmaya? Kışın erken karanlık oluyor iş çıkışı gidiyorsun adam

alıyor cep fenerini daire gezdiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 14 Aralık 2020; 0:50:56 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.