Şimdi Ara

emlakçıların hizmet bedelini kiracıdan tahsil etme saçmalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

ulan AYI ?

Kiralanacak evin Elektirik aboneliği kapatılır yani ev de lamba olmasına gerek yok.

Kiracı aboneliği kendi üzerine açar..

• Abonelik kapatılsa da hemen hemen kimse gidip elektrik tesisatını sökmüyor. En kötü elektrik panosuna bakıyorsun bir faz çıkarılmış oluyor.

Ben İstanbul'da gittiğim her yerde bunu gördüm. Elektriği kendi üstünde tutanlar da var, daireye giriyorsun ampul yok.

Kiracı yeni eve girdiğinde tabi ampulü kendisi takar fakat ışıksız daire gezdiren çok var.

Emlakçı en azından elektrik panosuna bakar nereden açılıp kapatılıyor. Hatta dükkan gezdiğimde de durum böyleydi.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Hocam abonelik kapatıldıysa bahsettiğiniz işlem yasa dışıdır. Biz de 12-13 yıldır evimizi kiralıyoruz emlakçı da her zaman elektrik olmadan işlem yapıyor ve Saate müdahale etme lüksü yok.

Bu ev sahibinin kararıdır belki o ev 2 ay kiralanmayacak neden elektrik faturası ödensin yada kiracıya aboneliği açılmış evi kiralatsın ?

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

Sizin durumunuz bu olabilir, benim dikkat çekmek istediğim şey emlakçıya bir ton para veriyorsak bir şekilde karanlıkta evi ışıkla falan gösterebilmeli.

İsterse sırtında ups taşısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 14 Aralık 2020; 1:57:19 >
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Verdiğiz örnekte 510 ilan girilip 545 e satılanda alıcı ne durumda oluyor enayi mi ? 510 binlik daireyi 545 e hatta emlak ücreti vs derken 10-15 daha gitti adamın .
    Son cümlenizede yorumum anahtar bıraktığımız herkes gizli emlakçıysa o zaman emlakçılık anahtar bırakılan yer sonucu çıkıyor :) bu söylediğiniz gizli emlakçılar evi sattığınızda sizden emlakçı kadar para beklemiyor bunu söylemeye çalışıyorum . Kapıcılar komisyonla çalışmıyor ne mutluki ev kiralanırsa 100-200 lira , satılırsa 1-2 bin bırakılıyor yeterli oluyor . Söylemek istediğim emlakçının yaptığı kapı açma işini 10 da bir fiyatına yaptırmak varken emlakçıya daire vermek ya da daire almak kiralamak bence enayiliktir . Ticarette 3. Kişi girdiğinde pay azalır bu 3. Kişide payı az olan emlakçılar oluyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 14 Aralık 2020; 3:9:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Verdiğiz örnekte 510 ilan girilip 545 e satılanda alıcı ne durumda oluyor enayi mi ? 510 binlik daireyi 545 e hatta emlak ücreti vs derken 10-15 daha gitti adamın .
    Son cümlenizede yorumum anahtar bıraktığımız herkes gizli emlakçıysa o zaman emlakçılık anahtar bırakılan yer sonucu çıkıyor :) bu söylediğiniz gizli emlakçılar evi sattığınızda sizden emlakçı kadar para beklemiyor bunu söylemeye çalışıyorum . Kapıcılar komisyonla çalışmıyor ne mutluki ev kiralanırsa 100-200 lira , satılırsa 1-2 bin bırakılıyor yeterli oluyor . Söylemek istediğim emlakçının yaptığı kapı açma işini 10 da bir fiyatına yaptırmak varken emlakçıya daire vermek ya da daire almak kiralamak bence enayiliktir . Ticarette 3. Kişi girdiğinde pay azalır bu 3. Kişide payı az olan emlakçılar oluyor .

Alıcı için en iyimser cümle üzüldüm olurdu sanırım..Satıcı için önü açık dileyen dilediği kadar küfür edebilir :) Tabi araya 3.kişiler girdiği zaman oranlar değişiyor.Mülk sahipleri bırakırsa da öyle 1-2 lira alayim havasında olmuyorlar :)) Ben bir çok defa şahit oldum 10 15 bin tl para alan kişiler var(saklama gereği de duymadan :)

Olay sadece kapı açmak olarak görülürse anlatabileceğim çok fazla bir husus kalmıyor :) İlginize teşekkür ederim bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim

• Romanya da emlakci parasi 1 kira bedelidir ev sahibi ve kiraci yari yariya oder 5-6 ev kiraladim simdiye kadar hep oyleydi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.