oyun çok hoşuma gitti.Soğuk savaş gibi bişey.Güzel yanı Türkiye var ama Türk oyunu oldupu için normal.Paylaşım için saol.
Türkiye'yi seçtim.
Ülke oranları saçma olmuş...
Dehşet-ül Vahşet ittifakı benim arkadaşlar +2 puan üstü herkes başvurabilir
oyun yöneticilerine neden bu savaşlarda mantıksızlık var diye sorulunca, cevap olarak saldıran 15 jipe karşılık savunmada 380 jip olmalı denilen oyunumsu.. oyun eğlence içindir.. bu ise gitgide sinirbozucu, saçma ve başarısız bir türk yapımı internet bazlı oyun olma yolunda emin adımlarla ilerliyor..
allah aşkına hangi askeri taktiklerle ya da stratejilerle, şehrinizi 380 jiple, saldıran 15 jipe karşı savunmak zorunda kalırsınız. yani 360 jipiniz olsa, 15 jip şehrinizi çok kolayca alır demek ki...
oyunun kendi sitesindeki savaş simülatöründe yapılan hesaplamaya göre, bir şehre saldıran 15 jip, ancak şehirde bulunan 380 jiple savunulabilirmiş. ayrıca şehrinize 10 jip saldırırken ve şehrinizde de savunma amaçlı olarak 20 mayın varken, olması gereken, jiplerden bir kısmının mayınlara çarpıp patlaması, geri kalan kısmının da sizin ordunuzda bulunan jip, asker, savunma kulesi gibi birimlerle yok edilmesidir. ancak güzide oyunda sonuç öyle olmamıştır. 20 mayın kendi kendine patlamış, hiçbir düşman aracı yok olmamış, jipleriniz, saldırırken güçlü, savunurken çok güçsüz oluyor denilen saçma bir savaş sistemi yüzünden, savaşa bile dahil olmamıştır.
siz ne güzel savunmam var, süper mayınlarım, jiplerim, kulelerim var, güvendeyim diye düşünürken, adam elini kolunu sallaya sallaya 10 jiple sizin şehrinize girer, bütün madenlerinizi alıp götürür. ve siz hem ordu kaybetmişsinizdir, hem de savunma birimleriniz yok olmuştur, hem de düşman ordusu hiç zarar görmemiştir.
bu saçmalığı oyunun forumunda dile getirirsiniz, önce konuda hiçbir bilgisi olmayan bir forum yöneticisi saçma sapan cevaplar vererek işten sıyrılmaya çalışır, ancak artık onun bilgisizliğini yüzüne vurduğunuzda, ben daha yetkili birine mesajınızı ilettim, o yardımcı olucak der ve kaçar, ardından gelen modaratör arkadaş ise, en başta baya bir hikaye anlatır size, siz hikaye kısmını es geçip direk soruları sorup, dünyada bu kadar saçma bir savaş sistemi olur mu 15 jip 380 jipi nasıl yener, mayınlar kendi kendine nasıl patlar diye diretince, eleman aynen, ister beğenin ister beğenmeyin, siz bilirsiniz der, renkler ve zevkler geyiği yapıp kaçmaya çalışır ve siz sırf eğlence için girdiğiniz, güzel bir oyun olacağını düşündüğünüz, ancak bir can sıkıntısından öteye gidemeyen, bu dünyanın en saçma savaş sistemine sahip oyununa girdiğiniz güne lanet edip hesabınızı kapatırsınız.
ayrıca oyunda yapılan saldırı ve savunmalar, tek bir şekilde yapılıyor. askerleriniz şehrinizde beklerken birisi saldırırsa, savunma, siz bir şehre saldır komutu verince saldırı yapılmış olunuyor.
yani öyle karşısında total war sanan bazıları, savunma yapma konusunda yetersizlik aramasınlar, oyunun zaten tüm olayı iki komut verip saldırıp, iki komut verip savunmayla oluyor, daha başka bir stratejik öğe yok ve son olarak 15 jipin 379 jipi yenebildiği ve 20 mayının kendi kendine patladığı bu oyuna güzel diyen, ve savunma yapmayı bilen, süper oyunculara iyi oyunlar diliyorum.
web tabanlı oyunlar denilmesine gerek yoktur. çünkü hiçbirisinde bu oyundaki gibi saçmalık yoktur. kimse canını sıkmasın, o oyunların nasıl oynandığı, nasıl başarılar kazanıldığı ve neler yapıldığı kimsenin derdi problemi değildir.
konumuz türk yapımı bir internet bazlı oyun olan emret.nettir. kimse çini seçin çini dememiş, sadece diğer ülkelere göre değerlendirilince, çin en mantık seçimlerden biridir denilmiştir. sıkışınca ve verecek cevap bulamayınca, karşı tarafla fikir mücadelesi etmeye gücü ve kudreti yetmeyince, doğrudan kişiye saldırmayı beceren, sadece ona gücü yeten, fikirle yenemeyeceğine hakaret ve aşağılamayla saldırmaya yönelen, ancak bunda da saçmalık ve absürtlükten öteye gidemeyen insanların herhalde bu oyunun yapımcılarından ya da yöneticilerinden birisi gibi kendisini hissettiği sanılan oyundur. üniversite bitirmiş, iş güç derdinde olan birini, çoluk çocuk ve lise öğrencisi olarak görebilecek kadar kapasitesi yetersiz, saldırgan, ve kendi savını desteklemek için başkalarının sözlerini kullanacak kadar acizlerin de oynamayı tercih ettiği bir oyundur. ayrıca #14670489 #14671660 #14663213 (bkz: sabirtasi yazarlar uzerinden rant cabasi) (bkz: sabirtasi yazarlar gelince havaya giren yazar) (bkz: sabirtasi yazarlar dussun kafaniza)
o özenle gelinen saçma denilen olay ise doğrudan oyunun yöneticilerinden birinin, oyunun sistemiyle ilgili verdiği bilgi sonucu anlaşılmıştır. o kadar iyi biliniyorsa oyun, simülatör denilen hadiseyi kullanılıp görülür, 15 jip saldırırken karşıda 380 jip olması gerekiyormuymuş gerekmiyormuymuş o zaman daha net anlaşılır. ve bu aptallığa yakın saçmalığı, hala daha sen savunmayı bilmiyorsun diye gözardı etmeye kalkışan zatlar, oyunu afiyetle oynamaya devam edebilirler. zira askerliğini güneydoğuda mekanize birlikte yapmış bir şahıs, makinalı tüfekli, geri tepmesiz toplu jip ve zırhlı personel taşıyıcı gibi askeri araçların özelliklerini öyle çok görmüştür ki, gerçeğin aynısı olmasa bile, en azından gerçeğe yakın savaş değerlerini haklı olarak aramıştır bu oyunda. gerçek hayatta 10 jip belki kendisinden birkaç kat fazla bir birliği iyi bir taktikle yok edebilir. ama 15e karşı 380 denilen bir oyun, olsa olsa uzayda geçen bir oyundur. dünyada yeri yoktur.
20 mayının durduk yere patlaması ve hiçbir etkisinin olmaması, aynı birimin saldırırken anormal güçlü, savunurken çok aşırı güçsüz olması gibi saçmalık ötesi abzürdlükler, oyunu oynayan oyunculara ithaf edilmemeli, doğrudan, oyunun kendi sisteminin saçmalığından öteye gitmediği anlaşılmalıdır.
web tabanlı oyunlarda herşeye müdahele edebildiğini zanneden gariban zihniyetler, oyunun en üst yöneticilerinden birinin sözlerini duymamışlardır demek ki. modaretör, kendisine yöneltilen bu eleştirilere, en sonunda, oyunun kendi sistemi böyle, bu oyun, starcraft, ogame, age of empires, red alert gibi değil, kendine has dinamikleri var, beğenip beğenmemek size kalmış, zevkler ve renkler tartışılmaz deyip, saçma sistemin oyunun kendi dinamiği olduğunu söylemekle yetinmiştir.
yani, oyuncu isterse deha, isterse mal olsun, bu, oyunun gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan, hayal dünyasından çıkma, abzürd ötesi zorlama sisteminin, can sıkmaktan öteye gidemeyen berbat bir savaş tecrübesine sebep olmasını değiştirmez.
ve kimse, savaştan az çok anlayan birine, içi ordu dolu olan bir şehre, az sayıda bir birliğin, girip, hiç zarar görmeden, bütün madenleri yağmalayıp, elini kolunu sallaya sallaya, aynı şekilde çıkıp gitmesini açıklayamaz.
Bakıcam.
Süper oyun. Gelirseniz D2'deyim.
sorunuz varsa sorabilirsiniz puanım gayet iyi.
Bence geliştirilmeli hemde çok çünkü çoğu özellik Ogame'nin aynısı..
Fransa olarak başladım.Rekabet kızışsın die.
Bende D2 deyim , sorunu olanlar kenshi nickine ulasabilir , Osmanlı ittifagı
www.emret.net.tc
Dünya 2 Deyim. Nick SabroN
Sağol, ben önceden başlamıştım zaten.. Ama haber verdiğin için teşekkürler
Güzel oyun sevdiim
teşekkürler bilgi için
2. Dünyaya kayıt oluyorum, güzel oyuna benziyor.
4. Dünyaya açtım
güzele benziyor bakalım
3. Dünyada yerimi alacağım ama yardım etmeniz söz konusu olursa aslında çok mutlu olurum Pm bekliyorum
Kingsage de Worl 3 te 190000 üstü ilk 60 daki hesabım satılıktır. Şuan 28 köyüm var. Köyler: 28 (2 tane 10 binlik) Ortalama köy puanı: 6.879 Oyunu yakında bırakacak bir arkadaşımdan 7 köy 47000 üstü puan, ayrıca bir başka arkdaşımdan yine 7 köy 47000 üstü puan var. Bunların dışında çevremde uzun süredir kırmızı ışık yakan arkadaşlar var ve banlı olupta cezası açılacak bol köylü yakın arkadaşlar var. Ayrıca 4 farklı bölgede konuşlanan ordumla peşi sıra başlayacak operasyonlarım olacak bunlarla da köy sayımı iyice artıracağım. Üretim çoğu yerde full, saldırı olacak yerler saldırı ki çoğu yer bu şekilde ve savunma köyleride aynı şekilde doğru yerler dağıtılmış durumda. Hesabı alan kişi şu da unutulmuş yapılmamış diyemez. Gelişmek için sadece saldırmanız yeterlidir. Etrafımda güçlü bir düşmanım yok, bulunduğum ittifak bölgeye hakim bu yüzden sürekli ve hızlı büyüyoruz. Anlayacağınız çok sağlam bi hesap az geyretle çok daha mükemmel yerlere gelebilir. Oyunun başından beri bana saldırmaya cesaret eden 2 kişi oldu onlarında köyleri tabi ki elimde. Teklifler içinden en makul olanı seçeceğim. Değerini bulmazsa oynamaya devam ederim online oyunlardan milletin terbiyesizliklerinden bıktığım için soğudum. Başka bir sebep veya düşman aramayın boşuna çünkü yok.
Ayrıca Emret.ekolay.net oyununda 1. Dünya savaşında 150000 üstü hesabımda satılıktır. 20 şehrim çok iyi gelişmiş 2 şehrim arkadaşlarımın yanında yenin aldığım için zayıf 1 de yeni aldığım birine saldırıp şehrini aldığım zayf köyüm var. Sağlam bir ordum var ve sürekli üretim halindeyim. Etrafımda burada da fazlaca sorun çıkarabilecek kişi yok. Maden o kadar birikiyor ki depo dolmasın diye çoğunu savunmaya bastım ama isteyenalınca iptal edebilir çünkü maden kabı olmuyor bu oyunda.
Bu hesaplar için bana kingsage61@windowslive.com adresinden buradan ulaşabilirsiniz. Ama teklifinizi öncelikle buradan bildirirseniz iletişim kurmamız daha hızlı olacaktır. Msj geldikçe buraya bende kontrol ederek msn yi açarım. İiyi günler.
Ogame'yle nerdeyse birebir. Bunun yerine Ogame'yi tavsiye ederim.