Şimdi Ara

Emülatör açıklama.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 yıldır psp kullanıyorum ama hiç emülatör gibi bişe kullanmadım nedir bu emülatör neye yarar pspye oyun gibi mi atılır zevklimidir cevaplarınızı bekliorum şimdiden teşekkürler..

• İlk önce şunu söyleyim en çok güldüğüm konu bu oldu şu forumda Emulatör Sadece Psp için kullanılan bir değim değil 2001 yılından beri duyduğumu biliyorum bu kelimeyi emulatör eski efsane atari salonları konsolalarının ve diğer konsolların oyununu çalıştıran yazılım türüdür.

Mesela

Nes(8-bit) ve Snes(16bit) Nintendo oyunları Mario tank yani gamestar,microgenius gibi aletlerde oynadığımız oyunlardır Nintendo konsollarına Famicomda denir

Açılımı Family Computer yani aile bilgisayarıdır o zaman anca böyle bilgisayar olur zaten

Sonra Bana göre en efsanevi Konsolları üretmiş olan segadır sega megadrive(16-bitlik sürüm) satürn gibi serileri vardır.

bunlarda 32 bitlik ve 16bitlik oyunları oynayabilirsiniz sega oyunu olan.3 boyuta çok yakındır 32 bit sürümü

Nintendo 64 bit in Project 64 adında bir sürümü vardır 3 boyutlu mario psp de...

bir diğer efsane metal slug un yaratıcısı snk playmore a aittir

Neo-geo ve hyper neo-geo

atarinin birçok sürümü mevcut oyunlar kare tabanlı olduğu için tercih edilmez.

Mame vardır bilgisayara bi adım daha yaklaşan sürüm.

Ha bunuda şu arada belirteyim Playstation un yaratılışı Nintendo nun 40 milyon adet sonye şipariş vermesi ne rağmen daha sonra almak istememesidir.sony de elinde patlayan cd-romları geliştirerek Playstation ı geliştirmiştir.Piyasada ilktir ve çıktığında eşi benzeri yoktur.Sega ve Nintendonun tahtı birden Sony ye geçmiştir.PS lerin tek kötü özelliği ise Memory card in pilinin bitmesidir.1999 yılında Ps sahibi olmuştum.

Senin cevabına gelicek olursak kernel 1.50 ile çalışıyor meret fatlarda game klasörüne diğerlerinde game150 klasörüne atıcaksın.Açıkcası çok seviyorum eski oyunları ama 16gb az geliyor.yapmadılarki bir 32gb.

Ha söylemeyi unuttum atari salonlarındaki arcade kutuların çok türü olduğu için çok fazla emulatörü vardır.

ScummVm LucasArts ın oyunlarını çalıştırır.

Namco-Taito-gibileri çalıştıranlar çok fazla

benim Sana önerim

Nes,Snes,Neo-Geo ve Mame dir Atariyi hiç tavsiye etmem.... Taito istiyorsan Psp için taito legends var 8-9 tane taito makinesinin birleşimi Namco içnde Namco museum var içinde yanılmıyorsam tekken mi tekken 2 mi nede vardı....

Emulatörü Emulatörcüye soracaksın.

• Ha bu arada çoşmuşken şunuda söyleyim seganın oyun donanım yani konsol piyasasından çıkma sebebi dreamcast tir.Dreamcast hem zor oyun yüklemini vede ps2 nin çıkışı nedeniyle en az satan sega oyun konsoludur.Yapısı Xbox a çok benzer.
  • hımmm yani nintento zımbırtısının çalıtırdığı oyunu psp versionuna çeviren şey diebilirmiyiz
  • söylediğin doğru ama sadece nintendoya özgü değil.örneğin ps1 oyunlarını pcde emülatörle oynayabilirsin jetonlu atari oyunlarınıda ama hepsinin emülatörü farklı .emülatör farklı platform oyunlarını oynamana yarar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: principino

söylediğin doğru ama sadece nintendoya özgü değil.örneğin ps1 oyunlarını pcde emülatörle oynayabilirsin jetonlu atari oyunlarınıda ama hepsinin emülatörü farklı .emülatör farklı platform oyunlarını oynamana yarar...

teşekkürler :)
  • Emulator demek; farkli platformlardaki uygulamalari, baska platformlarda calistirabilmeye yarayan programdir.
    Mesela PS2 oyunlarini PC de calistirabilmek icin kullanacagin programa emulator denir. Orekler cogaltilabilir. Commodore emulatoru, Amiga emulatoru vs. vs.
    PSP icin emulatorlerde su demek; baska platforlardaki uygulamalari, PSP de calistirmak icin gerekli olan programa verilen genel isimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çalışan psp emulatörü varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.