![]() ![]() Fotoğrafları aldığım video : ![]() CEO nasıl olunur? CEO ne iş yapar? CEO olmak için hangi bölümü seçmeliyim, hangi üniversiteye gitmeliyim? CEO'lar hangi üniversite mezunu? Bu videomuzda CEO'lar hangi bölümleri okuyor, ne kadar maaş alıyor gibi birçok sorunun cevabını veriyoruz.
Sizin için hazırladığımız CEO testi: https://bibaskayakalilar.com/ceo-nasil-olunur/
Sonuçlarınızı ve varsa sorularınızı yorum bölümüne bekliyoruz.
#ceonasilolunur #ceonedir #hangibolumusecmeliyim #hangiuniversiteyegitmeliyim
Ceo’lar, milyarlarca dolar değerindeki şirketleri yönetiyor, binlerce, hatta on binlerce çalışana liderlik ediyor ve yönettikleri şirketler aracıyla da milyonlarca müşterinin hayatına dokunuyorlar. Evet bir devlet başkanı değiller belki ama çok dinamik, çok hareketli bir dünyanın en üst düzey liderliğini yürütüyor CEO’lar. Çok yoğun bir stres ve baskı altında çalışsalar da, aldıkları yüksek maaşlar, ek gelir paketleri, sahip oldukları yan haklar, yüksek yaşam standartları, gördükleri saygı ile CEO’luk koltuğu birçok kişinin hayalini kurduğu bir koltuk. Tabi heyecan verici olduğu kadar ulaşılması bir o kadar da zor.
Peki, CEO olmayı başaranlar bunu nasıl yapıyor? Nasıl bir kariyer yolu izliyorlar, nasıl tercihler yapıyorlar da bu noktalara geliyorlar?
Bu sorulara en etkili yanıtları verebilmek için nasıl ki her bir bölümü haftalarca araştırıp detaylıca analiz ediyoruz, benzer araştırmayı bu sefer CEO’lar üzerinde yaptık. Ülkemizde sektörlerinde güçlü 100 şirketin CEO’larını tek tek çıkartıp dik dik ettik. Bu doğrultuda size 5 adımla önce CEO nedir, bu ünvan kime verilir bundan bahsedicez, ardından araştırmamız sonucunda sırasıyla ortalama kaç yaşında CEO olunur, ülkemizdeki CEO’lar hangi bölümlerden ve üniversitelerde mezunlar. CEO’ların CEO olmalarında öne çıkan diğer özelliklerin ne olduğunu istatistiklerle destekleyip en son bölümde ise bu iş karşılığında ne kadar kazanıyorlar ve ücretleri nasıl belirleniyor bundan bahsedicez. Ayrıca, tüm bunlardan önce sizler CEO özelliklerini taşıyıp taşımadığınız ölçmek üzere hazırladığımız bir test yapıcaz. https://www.youtube.com/watch?v=r1d2dDidSWA&t=411s&ab_channel=Bi%27Ba%C5%9FkaYakal%C4%B1lar |
En Çok CEO Çıkaran Bölümler ve Okullar
CEO olmak isteyen kişiler için hangi bölümlerin ve okulların daha fazla fırsat sunduğunu öğrenmek çok önemlidir. Bu bilgi, eğitim tercihlerinizi yönlendirmenize ve gelecekteki kariyer yolunuzu planlamanıza yardımcı olabilir.
Araştırmalar, işletme yönetimi, ekonomi, finans ve pazarlama gibi işletmeyle ilgili bölümlerin CEO pozisyonlarına giden yolda popüler seçenekler olduğunu göstermektedir. Bu bölümler, iş dünyasının işleyişine, stratejik karar almaya ve yönetim becerilerine dair sağlam bir temel sağlar.
CEO'lar yetiştiren en iyi okulları belirlemek söz konusu olduğunda, Harvard Business School, Stanford Graduate School of Business ve Wharton School gibi seçkin işletme okulları öne çıkmaktadır. Bu okullar, son derece rekabetçi kabul süreçlerine ve yüksek kaliteli eğitim programlarına sahiptir.
CEO olmak istiyorsan, güçlü akademik başarı, liderlik deneyimi ve iş dünyası bilgisi edinmek çok önemlidir. Ayrıca, piyasa trendlerini takip etmek, sektörle ilgili etkinliklere katılmak ve hedeflerine ulaşmak için bir plan geliştirmek de faydalı olacaktır.
Özetle, işletmeyle ilgili bölümler ve seçkin işletme okulları, CEO olmak isteyen kişiler için değerli fırsatlar sunabilir. Bu alanlarda eğitim alarak, iş dünyasında başarılı olmak ve üst düzey yönetim pozisyonlarına ulaşmak için gerekli bilgi ve becerileri edinebilirsin.