Şimdi Ara

En Çok CEO Çıkaran Bölümler ve Okullar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotoğrafları aldığım video :

En Çok CEO Çıkaran Bölümler ve OkullarBi'Başka Yakalılaryoutube
    CEO nasıl olunur? CEO ne iş yapar? CEO olmak için hangi bölümü seçmeliyim, hangi üniversiteye gitmeliyim? CEO'lar hangi üniversite mezunu? Bu videomuzda CEO'lar hangi bölümleri okuyor, ne kadar maaş alıyor gibi birçok sorunun cevabını veriyoruz. Sizin için hazırladığımız CEO testi: https://bibaskayakalilar.com/ceo-nasil-olunur/ Sonuçlarınızı ve varsa sorularınızı yorum bölümüne bekliyoruz. #ceonasilolunur #ceonedir #hangibolumusecmeliyim #hangiuniversiteyegitmeliyim Ceo’lar, milyarlarca dolar değerindeki şirketleri yönetiyor, binlerce, hatta on binlerce çalışana liderlik ediyor ve yönettikleri şirketler aracıyla da milyonlarca müşterinin hayatına dokunuyorlar. Evet bir devlet başkanı değiller belki ama çok dinamik, çok hareketli bir dünyanın en üst düzey liderliğini yürütüyor CEO’lar. Çok yoğun bir stres ve baskı altında çalışsalar da, aldıkları yüksek maaşlar, ek gelir paketleri, sahip oldukları yan haklar, yüksek yaşam standartları, gördükleri saygı ile CEO’luk koltuğu birçok kişinin hayalini kurduğu bir koltuk. Tabi heyecan verici olduğu kadar ulaşılması bir o kadar da zor. Peki, CEO olmayı başaranlar bunu nasıl yapıyor? Nasıl bir kariyer yolu izliyorlar, nasıl tercihler yapıyorlar da bu noktalara geliyorlar? Bu sorulara en etkili yanıtları verebilmek için nasıl ki her bir bölümü haftalarca araştırıp detaylıca analiz ediyoruz, benzer araştırmayı bu sefer CEO’lar üzerinde yaptık. Ülkemizde sektörlerinde güçlü 100 şirketin CEO’larını tek tek çıkartıp dik dik ettik. Bu doğrultuda size 5 adımla önce CEO nedir, bu ünvan kime verilir bundan bahsedicez, ardından araştırmamız sonucunda sırasıyla ortalama kaç yaşında CEO olunur, ülkemizdeki CEO’lar hangi bölümlerden ve üniversitelerde mezunlar. CEO’ların CEO olmalarında öne çıkan diğer özelliklerin ne olduğunu istatistiklerle destekleyip en son bölümde ise bu iş karşılığında ne kadar kazanıyorlar ve ücretleri nasıl belirleniyor bundan bahsedicez. Ayrıca, tüm bunlardan önce sizler CEO özelliklerini taşıyıp taşımadığınız ölçmek üzere hazırladığımız bir test yapıcaz.
    https://www.youtube.com/watch?v=r1d2dDidSWA&t=411s&ab_channel=Bi%27Ba%C5%9FkaYakal%C4%B1lar

• Yapay Zekanın Yanıtı

CEO olmak isteyen kişiler için hangi bölümlerin ve okulların daha fazla fırsat sunduğunu öğrenmek çok önemlidir. Bu bilgi, eğitim tercihlerinizi yönlendirmenize ve gelecekteki kariyer yolunuzu planlamanıza yardımcı olabilir.

Araştırmalar, işletme yönetimi, ekonomi, finans ve pazarlama gibi işletmeyle ilgili bölümlerin CEO pozisyonlarına giden yolda popüler seçenekler olduğunu göstermektedir. Bu bölümler, iş dünyasının işleyişine, stratejik karar almaya ve yönetim becerilerine dair sağlam bir temel sağlar.

CEO'lar yetiştiren en iyi okulları belirlemek söz konusu olduğunda, Harvard Business School, Stanford Graduate School of Business ve Wharton School gibi seçkin işletme okulları öne çıkmaktadır. Bu okullar, son derece rekabetçi kabul süreçlerine ve yüksek kaliteli eğitim programlarına sahiptir.

CEO olmak istiyorsan, güçlü akademik başarı, liderlik deneyimi ve iş dünyası bilgisi edinmek çok önemlidir. Ayrıca, piyasa trendlerini takip etmek, sektörle ilgili etkinliklere katılmak ve hedeflerine ulaşmak için bir plan geliştirmek de faydalı olacaktır.

Özetle, işletmeyle ilgili bölümler ve seçkin işletme okulları, CEO olmak isteyen kişiler için değerli fırsatlar sunabilir. Bu alanlarda eğitim alarak, iş dünyasında başarılı olmak ve üst düzey yönetim pozisyonlarına ulaşmak için gerekli bilgi ve becerileri edinebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • koymusuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt

İşletme Müh underrated diyebilir miyiz hocam halen ? Endüstriye göre daha fazla ceo çıkarmış :)

• İncelemek için 100 tane şirketi seçmek yerine daha fazla şirket inceleyip yüzde verselerdi daha güzel bir çalışma olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 5 Eylül 2022; 19:47:50 >
  • Popüler şirketleri seçmişlerdir hocam. Bist 100 falan gibidir ona da unilever, pg, coca cola, mondelez, henkel falan gibileri eklemişlerdir. Aşırı fazla incelersen dağılım bozulabilir çünkü aile şirketlerinde liyakat çok olmuyor kurumsallar gibi

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

eskiden itü işletme mühendisliği çok prestijli bir markaymış, çok yetkin insanlar çıkmış ordan. şu anki mezunlara& mezun olucaklara bakınca bir tane geleceğin ceosu olacak adam göremedim eski bir öğrencisi olarak.

• 10 sene sonra odtü istatistiğin birinci sırada olacağı listelerden bir diğeri.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Hocam linkedinde gördüğüm kadarıyla 85-95 arası itü işletme müh mezunlarının hepsi çok sağlam yerlere gelmiş. En son Rolls Royce ceosu da itü işletme mühendisliği + boun mba mezunuydu sanırsam. Acaba sonra ne oldu da son 3-4 seneye kadar popülerliğini kaybetti. Şu sıra yine popülerleşmeye başladı. Ben bilinçli araştıran biri olmama rağmen lise 3 te falan rehberlik hocamdan böyle de bir bölüm var çok iyi olmasına rağmen bilinmiyor demesiyle araştırıp görmüştüm

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

prime dönemi o dönemlermiş zaten, benden biraz yaşlı sektörden biri de itü işletme mühendisliği sabancıdan iyi değil mi falan demişti zaten duyduğunda da. şu anda endüstri türkçe kazanamayanların gittiği yer ve hak ettiği sıralamada olduğunu düşünüyorum. kesinlikle kötü değil gayet okunabilir iyi bir bölüm ama eskisi gibi bi talent fabrikası değil asla.

• Ceo mu olmak istiyorsun?

Su iç spora git yazılım öğren kendini geliştir vizyon sahibi ol her gün 5 te kalkmayı da ihmal etme

• Eksiksiz En Çok CEO Çıkaran Bölümler ve Okullar 

• Ula ula ula

Sabanci koc gtu nerde ulaa bosuna mi girdik doga bilimi ve sanat tarihi bolumune kandirildik mq

• Boun ie büyük bir yalan mıydı? Ceo olmak için makine mi okumak gerekiyordu yani En Çok CEO Çıkaran Bölümler ve Okullar 

• Bilkent'in gözü hiçbir zaman yükseklerde olmamış.

• Ankara üni endüstri bölümü yok milattan kalma sıralama

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Esenler teknik nerde

• marxınsakalı M kullanıcısına yanıt

itülüler yemiş

• ChiFi C kullanıcısına yanıt
    Bilkentin yönetici yetiştirmez böyle işinin hassı kalibreli işçi yetiştirir gibi bi imajı var hep bende ne kadar doğru bakmak lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ceo olmakta bölümün ne kadar önemi var ceo nun iş tanımı ne onu bilmiyorum en basitinden tanımı şöyle :

CEO, icra yetkilerini elinde bulunduran tüm yöneticilerin başıdır. İcrayı yönetir, yönlendirir, koordine eder. Yönetim kurulu nezdinde icrayı temsil eder; icra adına yönetim kuruluna hesap verir.

buna göre bölümün ne kadar önemi var sizce

• aslında direkt okul önemli çünkü network tanıdık kısacası çevrenin genişliği sosyallik daha önemli gibi sanki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.