|
En çok kullanıcı verisi toplayan iOS uygulamaları açıklandı
-
-
En çok veri toplayanlar: Facebook, Google ve Amazon. Şaşıran var mı?
-
Şu resimlere 3 farklı tarayıcıdan tıklamaya çalıştım fakat büyümüyorlar bir türlü. Ve bütün konularda da böyle durum
-
Sonuçlar şaşırtıcı değil. Evde internete bağlı 9 cihaz var. Pi-hole'u kontrol ettiğimde %35-40 trafiğin bloklandığını görüyorum. 2 tane PC yoğun olarak kullanılıyor. Tarayıcılarında uBlock Origin eklentisi yüklü. Eğer tarayıcılarda uBlock Origin yüklü olmasa bu engellenen trafik %50'nin üzerine bile çıkabiliyor. Şöyle ki, bir uygulamayı açtığımızda en iyi ihtimal 1-2 tane 3. parti domain'e bağlanıyoruz. Bir siteye girdiğimizde kaynak adresleri hariç bizi 20-30 farklı domain'e birden bağlanabiliyoruz. Bunların kaynakları genelde Google, Amazon, Facebook gibi dev şirketler. Pi-hole gibi DNS yoluyla engelleme yapan bir sistemle engellemek iyi oluyor. Ağ rahatlıyor, cihazlar rahatlıyor ve deneyim hızlanıyor.
Haberde eklenmemiş, streaming app kategorisi:
Paramount+ hiç şaşırtmadı mesela. Eğer siteyi beyaz listeye almazsam video playerı hata veriyor, içerikler oynatılamıyor. Abonelik reklamsız paket olduğu halde bu böyle.
-
donanımhaber kaçıncı ondan haber verin hani şeffaf yönetim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Pek şaşırmadık herkes orda çünkü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Apple ın kendisi nerede :))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hava durumunun az kullanılması mı? inanamadım gibi bilemedim.
-
Bizim köyde buna "if you don't pay the product you are the product" derler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SaMoVeBizim köyde buna "if you don't pay the product you are the product" derler.
Sizin köy Amerikada mıydı?
-
Hocam Pi holeu neye kurdunuz ben de kurmak istiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
donanımhaber kaçıncı ondan haber verin hani şeffaf yönetim
|
Sonuçlar şaşırtıcı değil. Evde internete bağlı 9 cihaz var. Pi-hole'u kontrol ettiğimde %35-40 trafiğin bloklandığını görüyorum. 2 tane PC yoğun olarak kullanılıyor. Tarayıcılarında uBlock Origin eklentisi yüklü. Eğer tarayıcılarda uBlock Origin yüklü olmasa bu engellenen trafik %50'nin üzerine bile çıkabiliyor. Şöyle ki, bir uygulamayı açtığımızda en iyi ihtimal 1-2 tane 3. parti domain'e bağlanıyoruz. Bir siteye girdiğimizde kaynak adresleri hariç bizi 20-30 farklı domain'e birden bağlanabiliyoruz. Bunların kaynakları genelde Google, Amazon, Facebook gibi dev şirketler. Pi-hole gibi DNS yoluyla engelleme yapan bir sistemle engellemek iyi oluyor. Ağ rahatlıyor, cihazlar rahatlıyor ve deneyim hızlanıyor. Haberde eklenmemiş, streaming app kategorisi: Paramount+ hiç şaşırtmadı mesela. Eğer siteyi beyaz listeye almazsam video playerı hata veriyor, içerikler oynatılamıyor. Abonelik reklamsız paket olduğu halde bu böyle. |
En çok veri toplayanlar: Facebook, Google ve Amazon. Şaşıran var mı?
|
Şu resimlere 3 farklı tarayıcıdan tıklamaya çalıştım fakat büyümüyorlar bir türlü. Ve bütün konularda da böyle durum |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X