Port Yok, Alt Yapı Yok Çaresizlik
Merhabalar arkadaşlar,
Yeni taşındığım doğu ilinin bir ilçesinde port yok, alt yapı yok şeklinde sorgulama sonucu aldım.
Türk telekom bayilerinden abonelik açtırmadan direk açmıyorlar abi yanıtını aldım.
İçişleri Bakanlığı Açık kapıya yazınca, tutuşup Türk Telekom yetkilileri beni aradı.
Eve gelip, kablo bağladılar. Nereden ölçerlerse ölçsünler apartman ankastresi, kutusu hepsinde SNR 8.0 oldu.
Hat sözde 52mbitlere kadar görünüyor ama hız 13mbps ancak onda da sor 8.
Adamlar abi alt yapı bölgede çok kötü. Ben iptal ettiriyorum buraya internet açamayız. Şikayet edin tekrardan Fiber alt yapı istiyorum şeklinde anca o zaman düzelir dedi. Çekti gitti.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor. Mevcutta aboneler kullanıyor ama onlarda kaç kullandıklarını bilmiyorlar.
Komşulara soruyorum hepsi bilinçsiz, benim telefon full çekiyor diyor modem wifi simgesine takılıyor kimisi diyor bende fiber var 120 mbps alıyorum diyor komple TT kutusuna gelen 50 mbps.
Ne yapsam sonuç alırım sizlere de sormak istedim.
Evin hattından bağladıkları cihazın görüntüsü bu. Ankastre de tt kutusunda da aynı görüntü var.
Ankara’da Klima Gazı Tavsiyesi?
Selamlar arkadaşlar,
Babamın VW Caddy aracı her sene klima gazı bassakta her yaz azalıyor. Klimacıya götürdüğümde kaçak yok gazı bitmiş diyorlar. Yeniden gaz basıyorlar soğutma düzeliyor.
Ankara’da tavsiye edeceğiniz iyi bir yer var mı?
Merhabalar arkadaşlar,
Aracımın arka camında yol yardım logosu var.
cam filmi yaptırmak istiyorum. Cam filmi yaparken sökseler rezstansa zarar verir mi?
filmci sorun olmaz sökerim ben diyor ama rezistans hasar alsa bir daha dönüşü yok.
sizce ne yapmalıyım?
Merhabalar arkadaşlar, internetkutusundan çok memnunduk.
ancak fiyatları çok yükseltmeleri sebebiyle ve kesintiler de eklenince çıkmaya karar verdik.
2 kez comnete
2 kez de gigaspeede geçmeme izin vermiyor.
toplamda 4 kez geçiş talebine 48 saat içerisinde cevap vermedikleri için zaman aşımına girdiği için red oluyor.
Ne yapmam gerekiyor? BTK ya şikayet açtım kategoride İK olmadığı için Türk Telekom’a açtım kapattılar şikayeti başka bir firma olduğu için.
ne önerirsiniz?
Selamlar, Facebook’ta bir telefoncu, cloud By pass ediyordu. Geçen yaptığı paylaşımı gördüm. Eski tip yani eski kanunla yapılan pasaport kaydını yapıyor.
yeni kanun ile 3 yıl TC ile kullanma şartı da yok.
bu nasıl yapıyorlar?
Yaklaşık 12 yıldır Logitech bir kablosuz fare kullanıyordum. Bugün itibariyle yeni bir mouse arayışına girdim.
Laptopumda eski olduğu için masaüstü gibi harici bir monitör ile kullanıyorum.
Pilin çabuk bitmediği ele oturan güzel bir mouse arıyorum.
Kablolu, kablosuz hangi marka mouse kullanıyorsunuz? Tavsiye ederseniz çok sevinirim.
HP victus önerir misiniz? 27.979 TL
yeğenime oyun oynasın diye para biriktirdik ailecek bu alınır mı sizce
HP Victus Dizüstü Bilgisayar, 16.1'' FHD IPS 144 Hz, Intel Core i7-12700H, 16 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 3060, 512 GB SSD, FreeDOS, 6G0D3EA, Performans mavisi
HP Victus Dizüstü Bilgisayar, 16.1'' FHD IPS 144 Hz, Intel Core i7-12700H, 16 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 3060, 512 GB SSD, FreeDOS, 6G0D3EA, Performans mavisi https://www.amazon.com.tr/dp/B0B4BFWLFY?ref_=cm_sw_r_apin_dp_TSFKV7HT4PGJ3AHEZ3HG
KZ Z1 kulaklık Turkcell Pasajda bulup, satın aldım. 10.01.2023 Ürün geldikten sonra ambalajı açtığımda kutusunda sümüğe benzer bir leke gördüm, kapağı açtığımda kulak içi kulaklıkların şarj olduğu metallerdeki bantların kaydığını gördüm. İçerisinden de yedek padler çıkmadı. Ertesi gün 11.01.2023’de iade ettim ancak ürünü tekrar tarafıma gönderdiler, hijyen sebebiyle kanun olduğunu ve iade alınamayacağı söylediler, ürünü karşıdan almadan yeniden iade ettim. 20 günü geçti.
Turkcell pasaja durumu ilettim şaka gibi bir şekilde satıcı firmadan destek olunmasını istendiği Ancak olumsuz yanıt alındığı söylenip, ürünü firmanın tarafıma göndereceğini söylediler. 5 gün geçti hala yok.
Böyle rezillik görmedim. Kesinlikle Turkcell Pasajdan ekmek dahi alınmaz. Tüketici heyetine başvuracağım ama muhtemelen çözüm çıkmaz tezgahı iyi ayarlamışlar.
yapabileceğim önereceğiniz bir şey var mi arkadaşlar?
Kodiaq için uyumlu geri kamera bulmak
Merhabalar arkadaşlar,
Kodiaq marka aracımı yeni aldım, geri kamera bağlatmak istiyorum. İşçilik 750₺ dediler. Kamera ise heryer farklı söylüyor. 4000₺ye çıkan var 2750 herşey dahil diyen var. Yetkili servis yılbaşından önce 4600₺ idi.
Aliexpress üzerinden bu kamerayı bulabilir miyim? VAG grubunda her kamera olmuyor diyorlar. Direksiyona duyarlı kamerayı nasıl bulabilirim? Daha önce alan yazarsa çok sevinirim.
Ankara Sol en iyi DNS
Selamlar cümleten,
50 Mbit kullanıyorum 140 tl / 12 ay.
DNS bencmark testi ile en iyi DNS 9.9.9.9 Quad9 verisi alıyorum.
Sizlere de sormak istedim. Yaptığım işlem sanırım doğru ve DNS olarak 1.1.1.1 olan cloudfire girmek yerine 9.9.9.9 girmek en mantıklısı olacak sanırım.
Konuyla çok bilgim yok ama malüm sansür ve garip yavaşlamalar sebebiyle çözüm arıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim ayrıca Ankara olan arkadaşlar sizde durum ne?
ping attığımda
9.9.9.9 17 ms, 14 ms ,
1.1.1.1 dns ise 62 ms,
8.8.8.8 ise 24 ms,
Wordpress + SEO |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.530
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 39.330 (Bu ay: 299)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 869 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar