Şimdi Ara

En Çok Para Hangi Meslekte? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
7
Favori
38.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rotflmao

Kardeşim girdi bilkent işletme bilgi yönetimine, 4 yıllık zaten o bölüm

Business Information Management gibi karizmatik bir adı vardır.

Bilkent işletme bilgi yönetimine puan tutuyor tam burslusuna değil ama %50 burslusuna ona da maddi imkan el vermiyor. Belki gelecek sene 1-2 yılı için para çıkabilir ama devamında nasıl olur bilmiyorum. Onun için bu sene tekrar çalışacağım tabi çalışırken birde zorluk var 2 yıllık okuyacağım. 2sini bir arada götürmek belki zor olacak ama mecburum 2 yıllık mezun olarak kaldık mı Türkiyede adam gözü ile bakılmıyor. Big4 firmaları veya mt sınavları gibi sınavlara da girmeye hak kazanamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Dostum şöyle söyleyeyim, stajyer arkadaşlar gece yarılarına kadar çalışıyorlardı duruma göre. İşe başladılar, aynen devam. Ücret konusunu da Google'da kısa bir arama ile görebilirsin. Ücret/Haftalık çalışma saati oranına bakınca düşük kalıyor. Mühendislerin değer görmemesi gibi bir durum söz konusu değil ya, durum o kadar kötü değil. Çalışanına güzel imkan sunan firmalara girersen durum güzel, firma içinde üniversite ayrımı da yapılmaz.

Yalnız artık bölüm değil de üniversite ayrımı yapmak lazım. Örneğin Hacettepe'de İşletme okumaya kasacağına, Bilkent İşletme Bilgi Yönetimi'ne girmek bence çok daha avantajlı. Gelecekte mezun sayısının çok daha artacağını düşünürsek, üniversite ismine göre eleman elemeleri çok daha artacak gibime geliyor, ki zaten yapılan birşey bu tabi. İleride daha da artacak.

Mühendislerin değer görmemesinden kastım askerliğini yapmadan 1.500 tl teklif ediyorlar filan diyorlardı konu dışında ama odtüyü bitiren 2.000 tl ile de başlayabiliyor. Burada birazda üretkenlik devreye giriyor. Lys matematik yapamıyorum yapıncada 10-15 net arasında kalıyorum. Bu şekilde iyi üniversitelerin işletme bölümleride zor olur bu yüzden ygs kasmayı düşünüyorum.

• Vallaha ben insanca yaşamak için devlete girmeye çalışıyorum.Ptt'ye falan kapağı atsam 2000 liraya yakın maaş cumartesi tatil.Giriş saatin belli çıkış saatin belli.Ek mesai yapsan paranı verirler.
    Özel sektörde yükselmek için eğitimin çok iyi olmalı ayrıca gece gündüz çalışabilmelisin.Benim gibi düşük-orta kalite bir eğitimi olan biri için macera aramak sürünmektir.Bir de özel sektörde çalıştığın şirketi sahibi kadar sahiplenmeni istiyorlar.Oysa sana ihtiyaçları olmayınca 5 dakikada kovuluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Vallaha ben insanca yaşamak için devlete girmeye çalışıyorum.Ptt'ye falan kapağı atsam 2000 liraya yakın maaş cumartesi tatil.Giriş saatin belli çıkış saatin belli.Ek mesai yapsan paranı verirler.
    Özel sektörde yükselmek için eğitimin çok iyi olmalı ayrıca gece gündüz çalışabilmelisin.Benim gibi düşük-orta kalite bir eğitimi olan biri için macera aramak sürünmektir.Bir de özel sektörde çalıştığın şirketi sahibi kadar sahiplenmeni istiyorlar.Oysa sana ihtiyaçları olmayınca 5 dakikada kovuluyorsun.

Aynı pozisyonda 40 sene çalışmak sıkar insanı be, KPSS A kadrolarına değil lafım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Vallaha ben insanca yaşamak için devlete girmeye çalışıyorum.Ptt'ye falan kapağı atsam 2000 liraya yakın maaş cumartesi tatil.Giriş saatin belli çıkış saatin belli.Ek mesai yapsan paranı verirler.

Aynı pozisyonda 40 sene çalışmak sıkar insanı be, KPSS A kadrolarına değil lafım

Doğru diyorsun da görevde yükselme sınavları var.O da olmazsa tekrar kpss ile başka b grubu veya A grubu kadrolara girilebilir.
    Ptt'nin parası güzel ama maliye bakanlığında veya iç işleri bakanlığında sıradan bir memur olarak bile başlasan bir sürü yükselme şansı var.Bence güzel.

• Saçma bir soru!.. Tartışılıyor olması bile abesle iştigal...

Herhangi bir meslek grubuna mesup iki kişinin geliri arasında 6-7 basamaklı sayılarla ölçülebilecek oranlar vardır. Önemli olan hangi mesleği becerebildiğin. Becerebildiğin ölçüde kazanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FKD

ne alakası var anlamadım yaptığın alıntıyla.

Kusura bakmayın yanlış alıntıyı işaretlemişim
  • Unilever.nestle,buralarda da iyi para var,ama girmek cok zor adamlar etikete bakiyor,bende aof yi yuksek lisanla kapatmaya calisiyorum:) giremesem de kapisindan gecirirler herhalde :))) yine az da olsa umudum var:)umut yigidin ekmegidir derler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonquill304

Unilever.nestle,buralarda da iyi para var,ama girmek cok zor adamlar etikete bakiyor,bende aof yi yuksek lisanla kapatmaya calisiyorum:) giremesem de kapisindan gecirirler herhalde :))) yine az da olsa umudum var:)umut yigidin ekmegidir derler

Almazlarsa almasınlar be.Yemişim etiketini.Bende aöf mezunuyum.Aöf şöyle aöf böyle cart curt dediler.Üniversiteden saymadılar.Gittim 3.sınıfta 2 yıllık örgüne girdim.Orayı dereceyle bitirdim baktım süper ingilizce istiyorlar.Dgs ile geçiş hakkım vardı 4 yıllığa geçtim hazırlıktayım bitmek üzere ancak iş miş yok.Ayrıca örgünde aradığımı bulamadım.Bu ülkenin şirketlerine aöf çok bile.Öncelikle zihniyetlerini değiştirsinler.Bende yüksek lisansla aöf diplomasının üzerini kapatma niyetindeyim yüksek lisans olursa okulu bırakacağım.

• Mesleği parasına göre değil de sevip sevmemenize göre seçin bence
  • benim bir yiğenim var henüz yeni doğdu babası bir arap, çocuk aylık 50.000$ alıyor çalışmıyor bile.
  • Tek amacim dunyayi gezebilmek icin rahat yetecek para,harbiden.suan neden fazla calisiyorsam nedeni o ya
  • Hangi meslekte mutlu olurum yerine hangi meslekde parayı kırarrim kafası , hepimiz ayniyiz P

• Nayt oyna gebe sat kanka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kendikitabım

benim bir yiğenim var henüz yeni doğdu babası bir arap, çocuk aylık 50.000$ alıyor çalışmıyor bile.

neydi la yağı bol bulunca bi tarafına sürermiş
  • Mesajım bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reserved -- 12 Mayıs 2012; 15:43:47 >
  • Bu Mc Kinsey tam olarak ne iş yapıyor?Burada çalışanlar hangi bölüm mezunları?Dil bilmek bir işe yarar mı?(İng-İsp-Frs)MBA mezunu olmanın bir katkısı var mı?Teşekkürler!
  • Hala kim cok kazaniyor diye soranlar var ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Unilever.nestle,buralarda da iyi para var,ama girmek cok zor adamlar etikete bakiyor,bende aof yi yuksek lisanla kapatmaya calisiyorum:) giremesem de kapisindan gecirirler herhalde :))) yine az da olsa umudum var:)umut yigidin ekmegidir derler

Almazlarsa almasınlar be.Yemişim etiketini.Bende aöf mezunuyum.Aöf şöyle aöf böyle cart curt dediler.Üniversiteden saymadılar.Gittim 3.sınıfta 2 yıllık örgüne girdim.Orayı dereceyle bitirdim baktım süper ingilizce istiyorlar.Dgs ile geçiş hakkım vardı 4 yıllığa geçtim hazırlıktayım bitmek üzere ancak iş miş yok.Ayrıca örgünde aradığımı bulamadım.Bu ülkenin şirketlerine aöf çok bile.Öncelikle zihniyetlerini değiştirsinler.Bende yüksek lisansla aöf diplomasının üzerini kapatma niyetindeyim yüksek lisans olursa okulu bırakacağım.

Birakmayi dusunme sakin,cunku aofli olunca yuksek lisansta bile devlete kapak atamiyorsun ancak vakifa parayi bastirinca girebilirsin,,sinav kolay bi sinav hersekilde kazanirsin ama orgun aof ayrimi yapiliyor:) bence sen sonuna kadar diren orgun konusunda,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Birakmayi dusunme sakin,cunku aofli olunca yuksek lisansta bile devlete kapak atamiyorsun ancak vakifa parayi bastirinca girebilirsin,,sinav kolay bi sinav hersekilde kazanirsin ama orgun aof ayrimi yapiliyor:) bence sen sonuna kadar diren orgun konusunda,

Vallaha yarın sınav var.Zaten öğrencisi olduğum okulun yükseğine girmeye çalışıyorum.Belki bir kolaylık yaparlar.Aöf etiketi mikrop gibi birşey.Her yerden dışlanıyoruz.Banka almaz, A grubu kadrolar almaz,işe girerken bir sürü zorluk çıkarırlar.Bunlara rağmen yüzbinlerce insan aöf'e kaydoluyor.Alakasız bölümlerden mezun olanlar işe girer biz giremeyiz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.