Şimdi Ara

En Çok Para Kazandıran Meslek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
3.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chefarcher

quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

BILGISAYAR MÜHENDISLIGI

Hocam neye binayen bilgisayar mühendisliği?

2 yıldır bilgisayar mühendisliği isteyen birisiyim fakat son zamanlarda karşılaştığım birisinden dolayı fikrimi değiştirdim.

İnternet sitesi, mobil oyun sektörü gibi sebeplerden dolayı mı bilgisayar mühendisliği?

Devir teknoloji devri olduğundan hem eskimicek hemde issiz kalamicagin meslek olduğundan demiştir bir yazılımcinin muhendisinin aldığı maaş küçümsenmicek kadar fazladır yeterki kendini geliştir gerisi gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: İnci6

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İnci6

değişir bir ameliyattan 20-30 k alan doktor da doktor ayda 5k alanda doktor yemek sepetini 1.5 milyara satan da mühendis bin tlye çalışanda biraz da nitelik önemli bu yğzden

Aynen katılıyorum hocam :) İyi bir mühendis iyi bir doktordan daha fazla kazanır diye boşuna söylemiyorlar. Genelleme olarak bakarsak doktorlar daha fazla kazanıyor fakat ortalamanın üstüne bakacak olursak mühendis maaşları açık ara daha fazla.

Sanırım bir işe para kazanmak için gelenler değil de, gerçekten o işi severek yapanlar bir uğraş ve emek verdikleri için daha başarılı oluyorlar. Hangi mesleği yaparsanız yapın severek ve tutkulu bir şekilde yaptığınız taktirde o meslekte gözleri üzerinize çeker ve bir yıldız gibi parıldarsınız. Buna binayen maaşınız, statünüz sürekli yükselir.

Ben henüz 12. sınıfa geçtim. İleride çok sevdiğim bir mesleği yapmak istiyorum fakat henüz karar verebilmiş değilim. Bu kararı sadece ben verebilirim çünkü isteklerimi, meraklarımı, ilgilerimi en iyi ben biliyorum. Fakat gelin görün ki henüz karar veremiyorum. Mutlu bir hayat için bir mesleği severek ve tutkuyla yapmak bir şarttır diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

bende 12ye geçtim ve benimde meslek seçimim yok tıpla mühendislik arasında kalıyorum hep o yüzden kendime sıralama hedefi koydum ona göre çalışıyorum sende öyle yapabilirsin sonuçta neyi hedeflersen hedefle kazanmadıktan sonra boş

2 gün önce dershanemdeki rehberlik hocamla aynı konuyu konuştum ben de :) Tam üstüne bastınız :) Eğer elinin altında belli bir puanın yoksa hangi bölüme karar verdiğinin de bir anlamı kalmıyor doğal olarak. Aynı sizin dediğiniz gibi bölüm konusunda kararsızlık yaşayan kişilerin hepsi bence de kendilerine sıralama hedefi koymalılar. Bunu yaparken de gerçekçi olmalılar, olmalıyız :)

• Milletvekili
    2 yılda emeklisin kanka

• quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

quote:

quote:

Okuyarak para kazanmak istiyorsan, pilotaj okumanı öneririm. 30 bin lira maaşlar konuşuluyor.

Gemi kaptanlarida ortalama o civarda kazaniyorlar hocam. Fakat ben suana kadar 30.000 TL kazanan pilot gormedim. Daha cok 8.000-18.000 TL arasinda degisiyor maaslari.

Spesifik bir meslek. Sayı olarak rakibin de az. Türkiye'de 3 üniversitede var diye biliyorum. Arkadaşım THK Üniversitesi'nde okuyor bu bölümü. Yazsa tıp geliyordu, gidip pilotajı yazdı. İyi de yaptı. 6 sene okuyup bir kasabada aile hekimi olmaktan iyidir. Aile hekimleri 4 bin lira alıyorlarmış bu arada. Araştırma görevlileri bile o parayı alıyor neredeyse.

Bilgilendirme için teşekkürler. Peki Uzakyol gemi kaplanları ve kaptan pilotları karşılaştırırsak nasıl bir sonuca ulaşırız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıymalı Makarna

Mesleği ne kadar iyi yaparsan o kadar iyi para kazanırsın her işte böyledir. Müzisyene bak abe 10 lira ateşlesene diye kıçının dibinde dolananda var senin dinlemek için 1000 lira verdiğinde. Bilgisayar mühendisliği okuyup mahallede format atan var bir program yazıp milyonları götürende. Sağlık ocağında öksürük şurubu yazan doktorda var bir ameliyattan 250.000 $ alanda. Daha saymama gerek yok sanırım bu iş senin ne kadar iyi olduğunla alakalı.

Kesinlikle katılıyorum. Çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim. Benim çevremde yaptığı işe aşık olan birçok insan var. En basitinden dershanemdeki matematik öğretmenim. Adam gerçekten işine aşık ve gerçekten başarılı. Başarılı olması ve işine aşık olması birbirinin sebebi diyebiliriz. Derse girdiği andan itibaren otoriteyi sağlıyor ve her alanda bizi geliştiriyor. Çok dürüst ve düzgün bir insan. Bende tıpkı onun matematik anlatmaya aşık olması gibi bir mesleğe aşık olmak istiyorum. Yaptığım işi sevmeye çalışmak yerine seveceğim işi yapmak istiyorum. Bunun için ne yapabilirim? Hangi işi sevip sevmediğimi nasıl anlayabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

Şuan deniz ulaştırma öğrencisiyim kısmetse 3-4 seneye gemiye çıkacağım ama denizcilik sektörü şuan gitgide kötüye gidiyor navlunlar (taşıma parası) 30 yılın en düşük seviyesine indi bence bu mesleği seçmeden önce iyi karar verin.

Seçeceğim mesleğin geleceği benim için her ne kadar önemli bir durum olsa da, eğer o işi yapmaya karar vermişsem ve o işi severek yapacaksam biraz daha az veya fazla kazanmamın benim kararımı değiştireceğini sanmıyorum. Siz hangi üniversitede okuyorsunuz ve sizi bu mesleğe çeken şey veya şeyler neler? Dezavantajları sizi etkilemiyor mu? Kişiliğinizden ve yapınızdan dolayı mı bu mesleği seçtiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SgtWallCroft

Gemi makineleri işletme mühendisi ve Gemi Uzakyol kaptani.

Bu mesleklerde çalışan kişilerin fazla para almasının sebebi arz-talep ilişkisi hocam. Az tercih edildiği için gelirlerinin yüksek olması gayet normal bir durum değil mi sizce de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri546

quote:

quote:

BILGISAYAR MÜHENDISLIGI

Hocam neye binayen bilgisayar mühendisliği?

2 yıldır bilgisayar mühendisliği isteyen birisiyim fakat son zamanlarda karşılaştığım birisinden dolayı fikrimi değiştirdim.

İnternet sitesi, mobil oyun sektörü gibi sebeplerden dolayı mı bilgisayar mühendisliği?

Devir teknoloji devri olduğundan hem eskimicek hemde issiz kalamicagin meslek olduğundan demiştir bir yazılımcinin muhendisinin aldığı maaş küçümsenmicek kadar fazladır yeterki kendini geliştir gerisi gelir

Sektörün geleceğinin çok parlak olmasından dolayı olabilir evet. Zaten hangi işte kendinizi geliştirirseniz, işinizi hakkını vererek ve severek yaparsanız çok para kazanamazsınız ki?

Bir insan kendini tanımalı ve ona göre severek yapacağı bir işi seçmelidir. İşini severek yaptığından dolayı kendisini geliştirmesi kaçınılmaz olur. :)

• Benim kuzenim cilt bakımı lazer epilasyon tarzı bir iş yapıyor.Ne kadar kazandığını bilmiyorum ama ev kirası 3000 tl.İstediği zaman da randevu almayıp işe gitmiyor tatile falan çıkıyor.Tam hayalimdeki iş hayatı
  • Yedek Kaleci
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

Şuan deniz ulaştırma öğrencisiyim kısmetse 3-4 seneye gemiye çıkacağım ama denizcilik sektörü şuan gitgide kötüye gidiyor navlunlar (taşıma parası) 30 yılın en düşük seviyesine indi bence bu mesleği seçmeden önce iyi karar verin.

Seçeceğim mesleğin geleceği benim için her ne kadar önemli bir durum olsa da, eğer o işi yapmaya karar vermişsem ve o işi severek yapacaksam biraz daha az veya fazla kazanmamın benim kararımı değiştireceğini sanmıyorum. Siz hangi üniversitede okuyorsunuz ve sizi bu mesleğe çeken şey veya şeyler neler? Dezavantajları sizi etkilemiyor mu? Kişiliğinizden ve yapınızdan dolayı mı bu mesleği seçtiniz?

Benim 2 hayalim vardı biri dünyayı dolaşmak diğeri ailemi rahat yaşatmak için para kazanmaktı ve bu ikisini de karşılayan nadir mesleklerden birisi denizclikti bende denizci oldum. İnsanlar genelde bu mesleğe denizcilik demez gemi kaptanlığı der, okuldan mezun olunca direk kaptan olacağını sanır. İşin asıl zor kısmı gemi kaptanı olmadan önceki 7-8 senedir. Mesleğin en büyük dezavantajı tabiki ailenizden ve insanlardan uzak olmaktır buda insan psikolojisine büyük zarar verir hatta bazı insanlar bu yüzden hayatının geri kalanını tam sağlıklı geçiremez. Diğer bir dezavantajı tehlikedir çünkü denizcilik dünya üzerindeki en tehlikeli mesleklerden biridir hatta "denizcilik hata kabul etmez" diye de bir söz vardır, en ufak hata bütün personelin canına mal olabilir zaten denizcilere neden bu kadar maaş veriyolar sorusunun cevaplarından biriside budur. Bu meslekte sorumluluklar fazladır, sorumsuzluklarınızın neticesinde ağır yaptırımlar vardır ve birisini seviyorsanız ona kavuşmak için aylarca beklemek zorunda kalırsınız, evlenemezsiniz evlenseniz bile düzenli olarak görüşemezsiniz bir telefona hasret kalırsınız konuşmak için bile günlerce beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Avantajlarına gelirsek en büyük avantajı maaşlardır dünya standartlarında bile hemen hemen her ülkedeki ortalama maaşlardan fazla para kazanabilirsiniz, dünyayı gezersiniz, toplumsal statünüz yüksek olur, genel kültürünüz artar ve gemiden inice karada iş bulma olanağınız fazladır.

Şahsi görüşüm bu mesleği daha önce icra etmiş kişilere sorarsanız sizin çok daha verimli olur diye düşünüyorum zira teori ile pratik arasında en çok uçurum olan meslekte bu meslektir.

• http://paratic.com/en-yuksek-maas-veren-meslekler/

Yazılım mühendisi 3. Sırada

• quote:

Orijinalden alıntı: SakultahSalkım

quote:

Orijinalden alıntı: oymalıkapıtokmağı

quote:

4 yıl önce açılmış böyle bir konu vardı forumda. Şuan ve geleceği göz önünde bulunduracak olursak ve sadece para kazanma olarak bakarsak en fazla kazandıran meslekler sizce nelerdir?

En fazla para kazandıran meslek ticarettir hocam ufak bi köfteci dükkanın olsun tutarsa paraya para demezsin.Bunun dışında dev ve orta boy holding,medya,inşaat vs. patronlarını saymazsak türkiye de kişi bazında en çok kazananlar avukatlardır.Örneğin Ahmet pekin 2014 yılında 8.000.756,51 Tl gelir vergisi ödeyerek acun ılıcalı,cem yılmaz gibi sanatçıları saf dışı bırakmıştır başka örnek vermek gerekirsek ŞEHMUZ AHMET SEDİD KURUTLUOĞLU 5.129.061,24 Tl vergi ödemiştir.Ödediği vergiler bunlarsa kazandığı paraları sen düşün artık.

Avukatlar gercekten cok kazanir. Bursada bir avukat var setbaşi gibi dükkan kiralarınin 15-20 bin tl olduğu yerde neredeyse tüm dükkanların sahibi

Kimmis o pmden de yazabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• pompacı
  • say my name
  • quote:

BILGISAYAR MÜHENDISLIGI

Adam haklı hemen eksilemişsiniz. Ayıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UGzeg -- 13 Ağustos 2015; 23:48:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

quote:

Orijinalden alıntı: SakultahSalkım

quote:

Orijinalden alıntı: oymalıkapıtokmağı

quote:

4 yıl önce açılmış böyle bir konu vardı forumda. Şuan ve geleceği göz önünde bulunduracak olursak ve sadece para kazanma olarak bakarsak en fazla kazandıran meslekler sizce nelerdir?

En fazla para kazandıran meslek ticarettir hocam ufak bi köfteci dükkanın olsun tutarsa paraya para demezsin.Bunun dışında dev ve orta boy holding,medya,inşaat vs. patronlarını saymazsak türkiye de kişi bazında en çok kazananlar avukatlardır.Örneğin Ahmet pekin 2014 yılında 8.000.756,51 Tl gelir vergisi ödeyerek acun ılıcalı,cem yılmaz gibi sanatçıları saf dışı bırakmıştır başka örnek vermek gerekirsek ŞEHMUZ AHMET SEDİD KURUTLUOĞLU 5.129.061,24 Tl vergi ödemiştir.Ödediği vergiler bunlarsa kazandığı paraları sen düşün artık.

Avukatlar gercekten cok kazanir. Bursada bir avukat var setbaşi gibi dükkan kiralarınin 15-20 bin tl olduğu yerde neredeyse tüm dükkanların sahibi

Kimmis o pmden de yazabilirsin

Adını hatirlamiyorum babamın eski calistigi dukkanin sahibiydi. 5-6 tane avukatı var onlar uğrasıyo mal mülk isleriyle o kadar çok mali var yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Okuyarak para kazanmak istiyorsan, pilotaj okumanı öneririm. 30 bin lira maaşlar konuşuluyor.

Gemi kaptanlarida ortalama o civarda kazaniyorlar hocam. Fakat ben suana kadar 30.000 TL kazanan pilot gormedim. Daha cok 8.000-18.000 TL arasinda degisiyor maaslari.

Spesifik bir meslek. Sayı olarak rakibin de az. Türkiye'de 3 üniversitede var diye biliyorum. Arkadaşım THK Üniversitesi'nde okuyor bu bölümü. Yazsa tıp geliyordu, gidip pilotajı yazdı. İyi de yaptı. 6 sene okuyup bir kasabada aile hekimi olmaktan iyidir. Aile hekimleri 4 bin lira alıyorlarmış bu arada. Araştırma görevlileri bile o parayı alıyor neredeyse.

Bilgilendirme için teşekkürler. Peki Uzakyol gemi kaplanları ve kaptan pilotları karşılaştırırsak nasıl bir sonuca ulaşırız?

Bence hava her zaman daha iyidir. Askeri lise sınavlarında bile bando, kara, deniz ve hava sırasıyla puanlar yükseliyordu.

• Bilgisayar mühendisi ol 30₺ format at günde 10 kişi gelse köşeyi dönersin

• affiliation kullanıcısına yanıt

Eksilemiş ezikler

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.