Şimdi Ara

En çok sevdiğiniz padişah? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
3.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi tane padişah vardı hani babasına "padişahsan gel ordunun başına geç yok ben padişahsam sana emrediyorum ordunun başın geç" diodu.. kimdi o ?? yaşı küçüktü sanırım benim favorim o (bu arada nası belli oluyo tarih bilgim sıfır)
  • roswell allahtan bı de okuosun haa
  • ya ben inkılap okuorum padişahla ne işim olur bnm zaten ezberim sıfır kopya olmasa yandım yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: roswell

ya ben inkılap okuorum padişahla ne işim olur bnm zaten ezberim sıfır kopya olmasa yandım yani

madem inkilap okuyorsun yoklama yapıyorum bakayım. bak tam senlik soru kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı ne zaman verildi ? 20 dk süren var ?
  • 5 Aralık 1934 bildim mi
  • aferim be valla bildin
    8 Ekim 1934'de kabul edildi ve 5 Aralık 1934'de yürürlüğe girdi. helal valla sana kopyacıysanda iyi kopya çekiyorsun valla tebrik ettim
  • saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: altinokta

Haremine en güzel hatunlari dolduran en zevkli padisah kimse onu severdim...Zevkli adamlara sözüm olmaz...

sari selim o zmn...
  • YAVUZ SULTAN SELİM
  • quote:

Orjinalden alıntı: roswell

bi tane padişah vardı hani babasına "padişahsan gel ordunun başına geç yok ben padişahsam sana emrediyorum ordunun başın geç" diodu.. kimdi o ?? yaşı küçüktü sanırım benim favorim o (bu arada nası belli oluyo tarih bilgim sıfır)

Fatih Sultan Mehmed Han 7 yaşında tahta ilk çıktığı zaman babası 2. Murad' a hitafen;

"Eğer padişah sensen gel ordunun başına geç. Yok eğer padişah bensem sana emrediyorum, gel ordunun başına geç." demiştir.
  • YAVUZ SULTAN SELİM

FATİH SULTAN MEHMED

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN

GENÇ OSMAN

SULTAN 4. MURAD

SULTAN 2. ABDÜLHAMİD

bu 6 tanesini dünyaya değişmem.
  • Ben havan topu yapan ve çok ileriyi düşünen bilimadamı eğer zehirlenemseydi avrupayı gerçekten fethedecek engin aklıllı ayrıca senede iki sefer yaparak yeniçerilerin ağzına .ıçan FATİH SULTAN MEHMED'İ en fazla beğeneiyorum.Ama Yavuz gerçekten başarması zor işler yapmış Kanunş bunun kaymağını yiyip karı sözü dinleyip Süleyman Çelebi adlı oğlunu öldürterek devlet intazımın yaptığı uygulamalrala bozarak iyi bir padişah OLMADIĞINI kanıtlamıştır. En çok Yavuz Sultan Selim'in insanı davranışları hoşuma gidiyor.İki örnek vermek isterim.
    1) Ordu Memluk devletini çökertmek üzere yola çıkıyor istikamet daha önce geçilmemiş Sina Çölü.Ordu yolda canı çıkmış vaziyette ama acımasızlığını bile herkes susarak yürümeye devam ediyor yoksa kelle gidecek. Bir veziri artık iyice yorulan orduya bakarak aklında "padişahım ordumuz çok yoruldu" demeyi düşünmektedir.Ama ağzından yalnızca "padişahım" kelimesi çıktığında acımasız ve akıllı Yavuz cellatlara kellesini oracıkta kesmesini emreder.Kelle oracıkta kesilir ve tırsan orduu ve yönetim paşa paşa aşılamaz denilen çölü .öt korkusuyla aşar.Daha sonra ise Memluk devletini çökertip eve muhteşem hazineler, baharat yolu, halifelik ve bilumum ganimet ile dönülür.Zaten Yavuz "Eğer Hangi Padişah Bir Tane Daha Fazla Altın Buraya Koyarsa Onun Buraya Mührü Asıla" dediği için ve hiçbir padişha ondan daha fazla bir tane bile altın koyamadığı için Yavuz'a kadar çıkan padişahın mührünü astığı hazinenin kapısında Osmanlı çökene kadar Yavuz mührü olacaktır.İndirmeye hiçbir padişahın gücü yetmeyecektir.O yüzden Kanuni MUHTEŞEM değil MİRASYEDİ dir.
    2) Fatih Sultan Mehmed padişah kadar güçlü olan Çandarlı ailesinin sadrazamını İstanbul'da daha namazını kılmazken öldürerek sadrazam katlini başlatmıştır yani siz Fatih efendimizin herkese şefkatli olduğunu zannetmeyin o bilgiye şefkatlidir yalnızca. Rekortmenliği onunla paylaşan torunu Yavuz ise 8 sene içerisinde onlara göre yok sebepten sadrazam katledince üçüncü sadrazamı tırsınç şaka ile "Padişahım benden önceki bütün sadrazamlarınız öldürdünüz beni ne zaman öldüreceksiniz?" der.Cevap beni yerlere yatırdı:" Senden daha iyisini henüz bulamadım bulunca seni de öldüreceğim"

• baba osman gazi soy onun soyu daha önceside vardır ama soy onun haksızmıyım
  • Padişah Deli İbrahim. Kaçıncı ibo olduğunu bilmiyorym ama
    şaka bi yana bana padişahlar keyif, yemek, pompa üçgeninde yaşar gibi gelir hep. işleri de vezirler yapar. sokullu mesela ...

atatürk derim. bütün padişahları topla bi atatürk etmez.
  • Deli Abrahim padişah olana kadar sarayda hapistir çok cellat görmüştür.Kafes usulünde Yavuz gibi erkek çıkmayınca canları sıkılınca yeniçeri padişah değiştirir. Deli Aibrahim diğerleri gibi kafes içerisinde hapis hayatı yaşamıştır.Kapı açılırsa iki anlamı vardır:
    1)Ya cellat sizi boğmaya gelmiştir(Osmanlı soyunun kanı akıltılmaz idi)
    2)Ya da padişah olmuşsunuzdur.
    1. İbrahim bunları yaşadığından akli dengesini yitirmiştir.Arabası som altındandı.Ama bunların hiçbir anlamı yoktu
    Genç Osman erkek gibi çıkıp soyundan daha sonra 3.Selim'in yapabileceği şeyi erkek gibi sorunlarla uğraşmayı seçmiştir ama sorun onu parçalamıştır hemde 4. Murat'ın önünde.
    Dolayısı ile bunları gören ve kuvveti tarihçilere göre demir gibi olan bir adamın nasıl olup eşcinsel ilişki yaşadaığını ve 29 yaşında demir gibi vücudunu içkiyle mahvettiğini sorgulamak lazım.Zira gerçekten çok katliam yaşamışlar dolayısı ile zaten çoğu ruh sağlığını gelmezden kaybediyordu kafeslerinde.

• quote:

Orjinalden alıntı: hayalciruh

Deli Abrahim padişah olana kadar sarayda hapistir çok cellat görmüştür.Kafes usulünde Yavuz gibi erkek çıkmayınca canları sıkılınca yeniçeri padişah değiştirir. Deli Aibrahim diğerleri gibi kafes içerisinde hapis hayatı yaşamıştır.Kapı açılırsa iki anlamı vardır:
    1)Ya cellat sizi boğmaya gelmiştir(Osmanlı soyunun kanı akıltılmaz idi)
    2)Ya da padişah olmuşsunuzdur.
    1. İbrahim bunları yaşadığından akli dengesini yitirmiştir.Arabası som altındandı.Ama bunların hiçbir anlamı yoktu
    Genç Osman erkek gibi çıkıp soyundan daha sonra 3.Selim'in yapabileceği şeyi erkek gibi sorunlarla uğraşmayı seçmiştir ama sorun onu parçalamıştır hemde 4. Murat'ın önünde.
    Dolayısı ile bunları gören ve kuvveti tarihçilere göre demir gibi olan bir adamın nasıl olup eşcinsel ilişki yaşadaığını ve 29 yaşında demir gibi vücudunu içkiyle mahvettiğini sorgulamak lazım.Zira gerçekten çok katliam yaşamışlar dolayısı ile zaten çoğu ruh sağlığını gelmezden kaybediyordu kafeslerinde.

amma stresli işmiş ya pafişahlık da.
    üstelik o zamanlar ADSL bile yok. valla çekilmez

• quote:

ya buda hep söylenir ama ispatı var mı bunun ? üstelik kendisi içkiyi yasak etmemişmiydi?
  • celebi mehmet...
    nitekim o olmasa osmanli olamazdi..
    bir enkazi kaldirdi..
  • mythief kaynak "Hammer" adlı o zamanın en ünlü avrupa tarhiçisi bilgi onlardan elimize ulaşıyor.Aslında o kadar çok kirli çıkar yumağı varki o zamanlarda.Çok normal karşılamak lazım bunu 4 yaşında abisini gözünün önünde abisi gibi olmasın diye yeniçerilerin parça parça ediyor gençliğinin gücü elinde tutana kadar acaba beni ne zaman parçalayacaklar diyorsun yeniçeri saraya geldiğinde hangi veziri isterse mecburen ölüme gnderiyorsun dolayısı ile normal bir insan psikolojisine göre incelemek doğru olmaz.
    Ama kuvveti de kuvvetmiş hani okuduğuma göre 100 kilolık gürz ile saatlerce antraman yapıyormuş
    İçki hadisesi ise çokner zira arşivler incelendiğinde sirozdan öldüğü anlaşılıyor (kaynak gene "Hammer")

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalciruh -- 15 Ocak 2005, 0:44:03 >
  • quote:

mythief kaynak "Hammer" adlı o zamanın en ünlü avrupa tarhiçisi bilgi onlardan elimize ulaşıyor.Aslında o kadar çok kirli çıkar yumağı varki o zamanlarda.Çok normal karşılamak lazım bunu 4 yaşında abisini gözünün önünde abisi gibi olmasın diye yeniçerilerin parça parça ediyor gençliğinin gücü elinde tutana kadar acaba beni ne zaman parçalayacaklar diyorsun yeniçeri saraya geldiğinde hangi veziri isterse mecburen ölüme gnderiyorsun dolayısı ile normal bir insan psikolojisine göre incelemek doğru olmaz.
    Ama kuvveti de kuvvetmiş hani okuduğuma göre 100 kilolık gürz ile saatlerce antraman yapıyormuş
    İçki hadisesi ise çokner zira arşivler incelendiğinde sirozdan öldüğü anlaşılıyor (kaynak gene "Hammer")

yaa o kaynak ne kadar güvenilir acaba ? ya bak bunu elin avrupalısı yazıyor koca padişah hakkında böyle şeyler yazılır mı demek için demiyor... ama ciddi itiraz edenlerde var... ama ölümlerde haklısın o boğuluyor bu öldürülüyor falan .. o psikoloji gerçekten acayip birşey yaaa nasıl stress vardır artık düşünemiyorum bile ..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.