Şimdi Ara

En dogru yikama tekniği ve ürünü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu şekilde yapacaksanız bir de ön yıkama için bir ürün ve forbestte 20-25tl olan ilaçlama pompasından alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    hocam bsd çok toz tutuyor 1:1 saf su ile olsa bile. geçen gün carpro elixir aldım şuan zam gelmiş ama bence baya güzel bir ürün deneyin derim. boncuklanması ve parlaklığı baya iyi hızlı cilaya göre. koch chemie pw çok severdim ama elixir 1. sırama yerleşti.

• Almam gereken urunler
    2 kova 1 tanesi suzgecli
    Notr ph sampuan
    Mikrofiber eldiven
    Mikrofiber havlu

Tazyikli su petrolde var zaten.
    Peki uygun fiyatli ama fiyatina gore kaliteli urunler hangileridir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    eldiven slopes al
    kurulama havlusu paraya kıy liquid elements black hole ya da wog blue marlin bak, türk detail sitelerinde satan oluyor. reklam olmasın site vermeyeyim.
    valet pro concentrated mor şampuan iyi.
    kova sana kalmış yıkama kovaları pahalı. normal çift kovada çok sorun olmyor.

ön yıkama yapacaksan flowey b33 oldukça agresif wax sökmek için ideal, daha az agresif flowey ev13, valet pro foamula, valet pro citrus olur

• 1 lira köpük, 3 lira bıcı bıcı. Al sana tertemiz. Devamında ıslakken, Sonax hızlı cila sıkıp kurularken parlatiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 4 Mart 2021; 22:31:9 >
  • Çift kova biri durulama biri şampuanla köpürtme için mi?

Eldiven şampuan cila mikrofiber vs bazı ürünler aldım. Basınçlı su kullanmayalım mı diyorsunuz. Nedir yıkama tekniği çok abartmadan :)

Valet pro şampuan
    3d o lastik parlatıcı
    Sonax hızlı cila (mavi şişe)
    Valet apc
    Cila bezi
    Yıkama süngeri
    Kurulama bezi
    Muhtelif mikrofiber bez aldım.

• Kimisi hacı şakirle yıkanıp el yüz havlusuyla kurulanıyor, kimisi de arabası için ph nötr şampuan alıp mikrofiber bez kullanıyor  

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

eldiven slopes al
    kurulama havlusu paraya kıy liquid elements black hole ya da wog blue marlin bak, türk detail sitelerinde satan oluyor. reklam olmasın site vermeyeyim.
    valet pro concentrated mor şampuan iyi.
    kova sana kalmış yıkama kovaları pahalı. normal çift kovada çok sorun olmyor.

ön yıkama yapacaksan flowey b33 oldukça agresif wax sökmek için ideal, daha az agresif flowey ev13, valet pro foamula, valet pro citrus olur

Hocam cok tesekkur ederim. Bu isin ustasi olmussunuz.

• Ziebart'a götürüyorum ben yıkamaya. Uygulama yapmadıkları arabayı yıkamıyorlar, dolayısıyla yıkamaya da kendi bünyesindeki arabalar geliyor.

Burada yazılan bütün işlemleri kendileri yapıyorlar, ürünler zaten kaliteli. Ne uğraşacağım evin önünde.

• quote:

Orijinalden alıntı: fd6111

Çift kova, yün yıkama eldiveni ve kurulama havlusu. Araca seramik kaplama veya boya koruma ürünü uygulanmışsa, ph nötr araç şampuanı kullanarak yapılan işlemin uzun süre kalıcı olması sağlanır. Araç yıkayacak yeri olup da kova yerine yıkamacılardaki gibi köpükle yıkama yapmak isteyenler için, karcher makine + mjjc snow foam lance + snow foam şampuan güzel iş görür. Yine araçta seramik vs. uygulama yapılmışsa foam şampuan ona göre seçilir.

Yukarıda yazdıklarım araç yıkama işine meraklı olanlar içindir.

Buna bile gerek yok, benzincide köpük artı su var. Önce su vur kaba kir gitsin yumuşasın sonra köpük tek önemli nokta, mikrofiber süngerle üşenmeden soğukta karda kışta güzelce sürteceksin. Suyu vurdun mu, 5 yıllık araç bile bu şekilde yıkansa hare, çizik olmaz.

Ama sıfır araca fırça vuranları gördükçe için acıyor.

Tek kural var fırça fırça fırçadır. Fırça kullanmayın arkadaşlar, yazıktır.

Ayrıca yıkadıktan sonra kurulamayın aracı, suyu 5 dk kendiliğinden aksın öyle binin gidin. Siz silerken aracı yıkarkenden daha çok çiziyorsunuz.

Kalan şeyler detay nötr şampuan vs zamanında ben de uğraştım biraz ticari kısmı işin pek faydası yok ince detaylar zaten.

Collinite, Soft99, Autoglym gibi firmaların kaliteli waxları, seramik kaplama gibi detayı yüksek işlemlerin bozulmaması daha uzun ömürlü olması için nötr şampuanlar kullanılıyor, yoksa zaten günlük kullanıcıysanız. Nötr şampuana gerek yok. Aracın verniğine zarar vermez. Bebe şampuanıyla yıkayın gitsin.

2 senede 1 ince DA makineyle kabaca pastalama yapılsa zaten o ince harelerde gider. En zor renk olan siyah bile canlanır.

Kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 4 Mart 2021; 23:52:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

Arkadaslar detayli bilgiler icin tesekkur ederim. 15 gunde bir yikarim aracimi tabi ki hava durumuna gore. Aracin butununu bir sungerle yikamasi cok zor oluyor. Bir tarafi kopuklerken hemen diger taraf kuruyor. Amacim cizikler cok fazla olusmasin. Peki aracin ustundeki suyu attirmak icin cek cek kullanilirsa boyayi cizer mi?

Süngerle mikrofiberle yıkayacaksınız. Her şeyin bir zorluğu vardır. Çekcek, bez, fırça bunlardan kaçının. He yok benim keyfim bozulmasın uğraşamam derseniz. Bol hareli, örümcek ağlı aracınız olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Süngerle mikrofiberle yıkayacaksınız. Her şeyin bir zorluğu vardır. Çekcek, bez, fırça bunlardan kaçının. He yok benim keyfim bozulmasın uğraşamam derseniz. Bol hareli, örümcek ağlı aracınız olur.

Alıntıları Göster

Tesekkurler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Ziebart'a götürüyorum ben yıkamaya. Uygulama yapmadıkları arabayı yıkamıyorlar, dolayısıyla yıkamaya da kendi bünyesindeki arabalar geliyor.

Burada yazılan bütün işlemleri kendileri yapıyorlar, ürünler zaten kaliteli. Ne uğraşacağım evin önünde.

1) Bu bir hobidir, araç yıkama kimi insanda terapi etkisi bile yapar, ciddiyim.

2) Kimse sizin kadar detaylı yıkamaz kolay kolay. Bana denk gelmedi hiç.

3) Bütçe meselesi, ziebart kaç paraya yıkıyor koltukları siliyor vs. kapsamlı yıkamada.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

1) Bu bir hobidir, araç yıkama kimi insanda terapi etkisi bile yapar, ciddiyim.

2) Kimse sizin kadar detaylı yıkamaz kolay kolay. Bana denk gelmedi hiç.

3) Bütçe meselesi, ziebart kaç paraya yıkıyor koltukları siliyor vs. kapsamlı yıkamada.

Alıntıları Göster

Ben de kendim yıkıyordum eskiden. Karcher makinem falan da vardı. Sonradan iş güç derken zaman kalmamaya başladı.

Bir de araba zaten potansiyel risk, bizim gibi ülkelerde başına bir şeyler gelmesi olası. O yüzden sonradan üzülmektense bıraktım peşini. Daha önce başıma geldi oradan biliyorum.

Ziebart 60 TL'ye yıkıyor iç dış. Onu da 2 ayda bir yıkatıyorum zaten. 6 ayda bir de dışına wax sürüyorlar. Oldu bitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Buna bile gerek yok, benzincide köpük artı su var. Önce su vur kaba kir gitsin yumuşasın sonra köpük tek önemli nokta, mikrofiber süngerle üşenmeden soğukta karda kışta güzelce sürteceksin. Suyu vurdun mu, 5 yıllık araç bile bu şekilde yıkansa hare, çizik olmaz.

Ama sıfır araca fırça vuranları gördükçe için acıyor.

Tek kural var fırça fırça fırçadır. Fırça kullanmayın arkadaşlar, yazıktır.

Ayrıca yıkadıktan sonra kurulamayın aracı, suyu 5 dk kendiliğinden aksın öyle binin gidin. Siz silerken aracı yıkarkenden daha çok çiziyorsunuz.

Kalan şeyler detay nötr şampuan vs zamanında ben de uğraştım biraz ticari kısmı işin pek faydası yok ince detaylar zaten.

Collinite, Soft99, Autoglym gibi firmaların kaliteli waxları, seramik kaplama gibi detayı yüksek işlemlerin bozulmaması daha uzun ömürlü olması için nötr şampuanlar kullanılıyor, yoksa zaten günlük kullanıcıysanız. Nötr şampuana gerek yok. Aracın verniğine zarar vermez. Bebe şampuanıyla yıkayın gitsin.

2 senede 1 ince DA makineyle kabaca pastalama yapılsa zaten o ince harelerde gider. En zor renk olan siyah bile canlanır.

Kalın sağlıcakla.

Alıntıları Göster

O kadar yazmışsınız da benzincilerdeki köpüklerin içindeki kostiği yazmamışsınız. Adama o kadar ürün önerip kostikli şampuanla araba yıkamayı önermekte komikmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

O kadar yazmışsınız da benzincilerdeki köpüklerin içindeki kostiği yazmamışsınız. Adama o kadar ürün önerip kostikli şampuanla araba yıkamayı önermekte komikmiş.

Alıntıları Göster

Vernigi mi yakacak kostik. Abartiliyor bu olay. Uzerinde 2 dk duruyor durmuyor zaten sungerleyip su yiyor. Kostikten haberim var merak etmeyin. Kelle pacayı bile cogu restoran kostikle beyazlatir bu da benden ek olsun size o zaman.

Detailingle ugrastim ben. Evimde kullanmadigim Rupes Lhr 15 var . Makita rotary duruyor. silikon kullanan ortucu markalari da scholl gibi menzerna gibi ortucu olmayan pastalari da bilecek kadar merakim var dostum. Bunlari yaziyorum ki amacim dalaşmak degil bir seyleri gormusum yapmisim ve bunlarin normal kullanici icin cok da onemli olmadigini vurgulamak icin soyluyorum.

2 senedir aracimi benzicide yikarim. Cift kovayi da biraktim tek kalan mikrofiber sunger. Boşa ugrasmisim diyorum o kadar vakit. O kostik efsanesinin de boyanin anasini aglattigina daha sahit olmadim. Wax yoksa kaliteli ozel sampuanlara gerek yok. Demirtozu sokucusudur ,meguiars kilidir vs bunlar prof amaçli urunler ticari reklamlarla insanlari uyusturdular. Bir zamanlar bende aldim evde duruyor verdigim paralar yazik oldu.

Collinitesi bilmem nesi hep kurudu paketlerde bir zamanlar ne surerdik. Yagmurda su damlasi kayip gitme zevki icin ugrasan varsa ugrassin. Ben o kafalari coktan aştim araç bir maldir. Elbette cizilsin istemeyiz ama odak sonuc iliskisi de onemli bahsettigimiz bu. O kadar emek sarfedip karsiligini ayni oradan almiyorsunuz.

Guderi ile kurularken bile ciziliyor araç o kadar detaya inene kadar kafayi baska seylere yormak.lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 5 Mart 2021; 1:3:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Bu dünyaya bi kere gelecksiniz malın kölesi olmayın , sen o kadar temizlne incele parlat ,sonra sokakta malım biri geçerken sürtsün,park ederken çizsin...

Bunun sonu yok.Kapalı garajınız yoksa bu dediklerinizin hiçbir anlamı yok.

• Hacışakir ve kese

• Kostiksiz Ph nötr deterjan güderi eldiven mikrofiber kurulama bezi. Uğraşmak lazım zaman olması lazım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.