Şimdi Ara

En Gelişmiş Yürüyen Robot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PhD student dünyanın en gelişmiş iki ayaklı yürüyen robotunun yapımını tamamladı. Holanda’nın Delft University of Technology (Delft Teknoloji Üniversıtesi) bünyesinde projesini geliştirdi.

Öğrencinin bu başarısındaki aldığı desteği 30 mayısta kimin kabul edeceği konuşuluyor. Robotu ALEV olarak adlandıran yaratıcısı. Çalışmalarında kendisine kimin yardımcı olduğunu açıklayacağını belirtti.

Robotun boyutlarına gelince;
    Uzunluğu 130 santimetre
    Ağırlığı 15 kilogram

Robot uzullarını hareket ettirebilmak için kablolardan yararlanıyor aynen insanların kaslarının kemiklerini hareket ettirdiği gibi. Robotun içeriğinde yedi motor bulunmakta denge ve bir çok sabitleme ünitesi ise robotun göbek kısmında yer almakta. Robotun kontrolü Linux Kernel işletim sistemi ile sağlanmakta.

İnsan gibi olarakta adlandırılan robot gelecek olan Robocup 2008 soccer turnuvasında gösteriye çıkacak ve sunum yapacak.

En Gelişmiş Yürüyen Robot

Yazan: Erol HÜROĞLU

kaynakT:http://www.networkturk.net

• Robocop gercek mim oluyor.....
  • HONDANIN ÜRETTİGİ ROBOTUN PABUCU DAMA MI ATILDI ŞİMDİ AYAKKABISIDA ŞIKMIŞ
  • Ayakabilar kundura bu arada :)
  • Cevaplara bayıldım
  • isterseniz hemen konu dışı yapalım burayı
    quote:

Orjinalden alıntı: Méchatronic

Cevaplara bayıldım
  • Video yok galiba ? bulamadımda ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

Video yok galiba ? bulamadımda ?

Geçenlerde Youtube'da servo motor çalışmalarına falan bakarken izlemiştim bu robotu ama şimdi de youtube açılmıyo tabi.
  • bunun en gelişmiş olmasının sebebi nedir diğerlerinden farkı nedir konuyu biraz aydınlatalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.