Şimdi Ara

EN HIZLI GÖRÜNTÜ OLUŞTURAN LED

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi okuyan arkadaşlara bir sorum olacak ledlerin bir eksiği sanırım ya da benim gözlerde mi sorun var (lcd lerde bu yok ama) Led tvler görüntü oluşturmada yetersizmi yeterli ise en hızlısı hangisi.

• Led tv dediğin, aydınlatmasında led kullanılan lcd tv'dir. İkisi de aynı şey yani :)
  • OLED TV ler ile bu sorun aşılacak LED LCD TV cephesinde.
  • teknik bilgim yeterince var yalnız sizlerin önereceğiniz en hızlı tv hangisi tepki süresi değil bahsettiğim görüntü oluşumu. sanırım Sony ledlerde MotionFlow™ XR 200 diye bahsedilen özellik
  • Arkadaşım yanlış anlama, amacım tartışma çıkarmak değil ama hem yeterli teknik bilgiye sahip olduğunu söylüyorsun hem de lcd ve led-lcd televizyonların görüntü oluşturmadaki farkından bahsediyorsun. Halbuki iki televizyon tipi de lcd panel kullanıyor, sadece aydınlatma sistemleri değişik. Bu durumda lcd paneli baz alarak karşılaştırma yaptığında, iki televizyon tipi arasında neden farklılık olsun?

Motionflow olayına gelince; bu teknolojinin de her markada farklı farklı isimleri var. Yapılan şey ise standart yayınla gelen karelerin arasına, tv tarafından üretilen yapay karelerin sıkıştırılması. Burada hızdan ziyade, görüntüyü ne derece kaliteli oluşturma ve bulanıklaşmayı önleyip akıcı bir görüntü oluşturma yaplabildiği söz konusu. Senin sorunun cevabını verebilmek için ise piyasadaki bu özelliğe sahip tüm televizyonların karşılaştırmalı testlerinin yapıldığı kapsamlı bir çalışma gerekir. Böyle bir çalışma yapılmış mıdır bilemiyorum. Dolayısıyla bu konuda tavsiye verebilmek oldukça güç. Kolay gelsin...

• LED (LCD) TV arasında en iyi tepkime süreleri Sony ve Toshiba da oluyor, görüntü işlemcileri en gelişmiş olanlar bunlar. Bunu soruyorsun sanıyorum. Bu şekilde, ancak Motionflow XR ile alakası yok bu olayın. O yukarda arkadaşın bahsettiği şey.
  • Kağıt üzerinde SONY HX serisi, bir de LG 650S modelleri gerçek 200 Hz tazeleme hızına sahip. Ancak HDMI'dan gelen görüntüler 60 Hz'e düştüğünden bunun bir anlamı kalmıyor. Belki USB bağlantısı, dahili uydu alıcısı veya karasal dijital yayınlara bunun farkını hissedebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slicer

Arkadaşım yanlış anlama, amacım tartışma çıkarmak değil ama hem yeterli teknik bilgiye sahip olduğunu söylüyorsun hem de lcd ve led-lcd televizyonların görüntü oluşturmadaki farkından bahsediyorsun. Halbuki iki televizyon tipi de lcd panel kullanıyor, sadece aydınlatma sistemleri değişik. Bu durumda lcd paneli baz alarak karşılaştırma yaptığında, iki televizyon tipi arasında neden farklılık olsun?

Motionflow olayına gelince; bu teknolojinin de her markada farklı farklı isimleri var. Yapılan şey ise standart yayınla gelen karelerin arasına, tv tarafından üretilen yapay karelerin sıkıştırılması. Burada hızdan ziyade, görüntüyü ne derece kaliteli oluşturma ve bulanıklaşmayı önleyip akıcı bir görüntü oluşturma yaplabildiği söz konusu. Senin sorunun cevabını verebilmek için ise piyasadaki bu özelliğe sahip tüm televizyonların karşılaştırmalı testlerinin yapıldığı kapsamlı bir çalışma gerekir. Böyle bir çalışma yapılmış mıdır bilemiyorum. Dolayısıyla bu konuda tavsiye verebilmek oldukça güç. Kolay gelsin...

Dostum bu benim dediğimi sen algılamayabilirsin biliyorum arka aydınlatma değişik hatta ledin iki tipi var full ve edge diye benim anlattığım görüntü oluşturma yani LCD diye geçenlerde bu yok ama iki farklı LED LG marka da hızlı sahneler garip geliyor bana normalde bir şey yok ama bazı sahnelerde sıkıntı var. CRT monitörde titreme oluyor çoğu kişi bunu göremez. Anlatmak istedğim tüm izleyenler algılamayabilir. OLED lerin gelme şansı şu an için gözükmüyor.

• Benim bildiğim led başka bir şey görüntü oluşturma başka.Led bildiğin aydınlatma türü görüntüyle bir alakası yok bildiğin lcd işte.Senin bahsettiğin görüntü işleme teknolojisi ile alakalı.Mesela arçeliğin normal bir 42" led tvsindeki görüntü çamur gibi iken full motion özelliği olan tv deki görüntü süper..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.