Şimdi Ara

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
870
Cevap
50
Favori
177.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam her ısı borusuna derken, mesela Hyper 212 de 4 adet boru var. Bunların işlemci ile temas ettiği yüzeye tek tek şerit olarak mı sıkıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Hocam her ısı borusuna derken, mesela Hyper 212 de 4 adet boru var. Bunların işlemci ile temas ettiği yüzeye tek tek şerit olarak mı sıkıyorsunuz?

Evet. Az ve ince olacak. Normal macun sürme şeklim hdt soğutucularda işe yaramayınca bunu deneyerek bulmuştum.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler. Macunu standart şekilde işlemcinin ortasına pirinç tanesinden biraz daha fazla olarak sıktım, şırıngadan sarkan macunu da yüzeye bulaştırdım. Sonuç çok iyi. Yükte 6 derece kadar düşüş sağladı.
  • XIGMATEK POWERFUL 'u görememek üzücü şimdiye kadar keşfettiğim fiyatını hak eden tek t.macun q6600-fx8320-fx8350-r280x 1.2ghz de denedim orjinal hallerinden yükte ortalama 9 boşta 3-4derecelik bir fark var.
  • Bambiyotik kullanıcısına yanıt
    zalmanı denedim XIGMATEK POWERFUL 2-3derece daha iyi sonuç verdi hocam laptoplarda
  • shin-etsu x23-7783d, 5 yıldan beri başka markaya bakmadım,hakkını veriyor.
  • Testteki macunlar arasındaki fark yok denecek kadar az 1-2 derece o da sürülme tarzından kaynaklanabilir. Ya da her macun etkisini farklı zamanlarda gösterebilir. Onun dışında tabiki inceleme çok iyi bilgilendirici Türkiyede başka yok bildiğim kadarıyla. En iyi denilenler arasında pek fark yok. Acaba teste tg5, zalman, xmatek falan eklenecekmi ?
    Peki şu ufak bilgisayarcılar da kullanılan sarı renkli kavanozda olan macunlar var vazelin gibi resmen lehim macunu olarak kullanılıyor sanırım ama termal macun olarakta kullanılması nekadar doğrudur bir bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Testteki macunlar arasındaki fark yok denecek kadar az 1-2 derece o da sürülme tarzından kaynaklanabilir. Ya da her macun etkisini farklı zamanlarda gösterebilir. Onun dışında tabiki inceleme çok iyi bilgilendirici Türkiyede başka yok bildiğim kadarıyla. En iyi denilenler arasında pek fark yok. Acaba teste tg5, zalman, xmatek falan eklenecekmi ?

Bahsettiğiniz macun incelemelerinin bir kısmı ikinci incelemede yer alıyor. Yöntemler tamamen farklı olduğu için iki incelemenin sonuçlarının karşılaştırılmaması lazım. Ama referans olsun diye iki incelemede de ortak termal macun olarak NT-H1 kullandım.

http://forum.donanimhaber.com/m_99461210/tm.htm

• tamam hocam baktım anlaşılan cooler master bayağı kötümüş yahu, geçen eski bir dizüstüne sürmüştüm şimdi pişman oldum bak
  • @Jegande

Diğer incelemede o macunun benzeri Cooler Master'ın ilk ürettiği termal macunlardan diğer testte var. Voltaj değeri yüksek olduğu için kaliteli macunla arasındaki fark 10 dereceye kadar çıktı. O kiloyla satılanlar haliyle daha da dandiktir. Normal bir soğutucu alıp o macunlara para vermek mantıklı değil. Var olan kısıtlı potansiyel dahada baltalanıyor.

@tersol

Mor kutulu macunu diyorsanız haklısınız fakat diğer macunlar kabul edilebilir seviyede.
  • Bi ara cooler master'in E2 ıc essential termal macununu almıştım berbat bişey, bi sıktım su gibi yayıldı anakarta kadar sıçradı o kadar kıvamı bozuk bişeydi, performans olarak iyi olsada kıvam olarak berbat, allahtan anakart pinlerine girmedi sıvı yoksa işimiz işti, o yüzden alırken iyi araştırmak gerekiyor ne kadar koyu olursa bence okadar iyidir.
  • f/p olarak ne önerirsiniz arkadaşlar ?
  • Merhaba ,ben kargo fiyatini unutup eksik para atmişim o yuzde hyper 212 evo alirken noctua termal macununu alamadim ama içinden cıktı, nasıl temizlenir nasıl sürülür videolari çok fazla tavsiye ettiğiniz var mı? Saf alkol de aldim lazim olur diye

• SesliDüsünenFilozof kullanıcısına yanıt
    Saf alkol şidddetle tavsiye ederim onun dişindakiler pek iyi temizleyemiyor macunu sonra guzel bi bezle silip macun surmek gerekiyor ben genelde sogutucunun ustune yayiyorum o sekilde suruyorum o şekilde tavsiye ederim guzel performans veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Saf alkol şidddetle tavsiye ederim onun dişindakiler pek iyi temizleyemiyor macunu sonra guzel bi bezle silip macun surmek gerekiyor ben genelde sogutucunun ustune yayiyorum o sekilde suruyorum o şekilde tavsiye ederim guzel performans veriyor

Hyper 212 evo aldim ama tek başima oturtamadim galiba ; macun sürme işleminde veya montajta sıkıntı oldu. Gereksiz zor yapmışlar oturmuyor falan.

Aidada boşta 30 dereceleri gördüm ama prime 95 yaptim maksimum heat olan seçeneği kullanarak %100deyken 90 derecelere çıktı bu normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SesliDüsünenFilozof

Merhaba ,ben kargo fiyatini unutup eksik para atmişim o yuzde hyper 212 evo alirken noctua termal macununu alamadim ama içinden cıktı, nasıl temizlenir nasıl sürülür videolari çok fazla tavsiye ettiğiniz var mı? Saf alkol de aldim lazim olur diye

İzopropil alkol kullanıyorum ben. Ondan önce zaman zaman kolonyada kullanmıştım. Sürüş şekli olarak bu konuda uyguladığım yöntemi tavsiye ederim.
  • @OneTreeHill
    Hocam mrb. Şu 3 termal macundan hangisini önerirsiniz ? Türkiyede bulabileceğim başka marka model varsada öneriye açığım.

NOCTUA NT-H1 3
    Gelid GC-2
    XIGMATEK HDT Xi-3

Vatan bilgisayar da yorumlarını okudum, XIGMATEK HDT xi-3 hakkında çok olumlu ve fazla yorum vardı. Ben sizin fikrinizi merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

@OneTreeHill
    Hocam mrb. Şu 3 termal macundan hangisini önerirsiniz ? Türkiyede bulabileceğim başka marka model varsada öneriye açığım.

NOCTUA NT-H1 3
    Gelid GC-2
    XIGMATEK HDT Xi-3

Vatan bilgisayar da yorumlarını okudum, XIGMATEK HDT xi-3 hakkında çok olumlu ve fazla yorum vardı. Ben sizin fikrinizi merak ediyorum.

Sotuğucu HDT tabanlı hava soğutmaysa Xigmatek alın. Diğer türlü NT-H1. İkisininde performansı yakın.
    Yazmayı unutmuşum. Özel sıvı soğutma da kullanıcam cpu ve anakart blokları için. O zaman noctua alıyorum hocam teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.