Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
815.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 6.11.2024)
Giriş
  • torosta mutlu akü var benim sabah artık zorlanıyor gerçi toros sonuçta 10 saniye basıyorum sonra alıyor.Değiştireceğim yarın yine mutlu alacağım torosta tam 6 yıl hatta daha fazla giden bir akünün üstüne bence yoktur?
    Neden toros? çalıştırmak için en az 4 tur çevirirsiniz lpgli olduğu için Bunun içinde en çok marş dinamosu yiyen araçlardan biridir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Evet,örneğin S&S li kıytırık B sınıfı aracın aküsü 300 Tl olmamalı bence, teknoloji bunu gerektiriyorsa alınıp takılacak yapacak bişi yok .

hocam inci akü için konuşuyorum, normal olanı 150 lira civarı. s&s li olanı 230. arada 80 lira fark var.

s&s sisteminin bize kazancı yılda 50-60 litre mazot. kullanıma göre yıllık kazancı 200-300 civarı değişiyor yani.

hala kıytırık arabanın aküsü pahalı geliyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

O paraya delco veriyoruz...

Kalite olarak ACDelco dan iyisi yoktur. Lakin Türkiye distribütörü cacık. 2 sene garanti veriyor. Amerika da ACDelco bakımları serivisnde yapılma şartı ile 72 ay garanti veren tek aküdür.

Neyse,
    Yerlilerden Esan, Energy, Vega

Yabancılardan, Varta

Tavsiye ederiz.

Yerli akulerden tavsiyeleriniz arasinda her yerde satilmalarina ragmen mutlu inci celik neden yok gercekten cok merak ettim? Iki aracimizinda akusu bitmis aku alacagim tavsiyeleriniz cok onemli, hangi markayi tercih etmeliyim? 3-4 marka ile siralama yapabilir misinz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat / Performans ve teknik servis kolaylığı...

Mutlu akü de satıyoruz (mecburen piyasa bilinirliğinde üstüne yok). Ancak şahsen çok fazla Mutlu akü olumsuzluğu yaşadığım için tavsiye etmiyorum. Ha peynir ekmek gibi satılıyor mu diye soruyorsanız evet satılıyor.

en iyi akü markası ve akü ömrü

Bu 2011 yılında çekilmiş bir fotoğraf. Halen daha aynı akü ile devam ediyorum. 2009 da takılmıştı. Şu anda 5. kışımızı geçiriyoruz. Elektrikçi arkadaş sipariş vereyimmi dedi. Bende bu seneyide önümüzdeki seneyide çıkartır dedim. Iddalaştık bakalım ne olacak.

Optimaları konu dışı bırakıyorum.

Iyı bir ACDelco bayisinden yeni Mavi akü bulabiliyorsdanız. Onlar en iyisi

Yoksa Varta

Yerlilerde Esanın malı diğerleri kadar iyi daha fazla para ödemeye gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü ortada premiumluk bir durum yok. Dahası yerlilerde basınç ventili olmadığı için yazın patlama olabiliyor.

Eskisini alıp 60 amper Esan üretimi Vega yı 99 tl veriyoruz. 3. Kışımız daha dönen yok, aynı mekanda 8. senemiz.

Ha 12 senelik delco freedom sökmüşlüğümüzde vardır yani...

• bugun best marka 60 ampe aku ye 140 tl ıstdiler zor kaçtım valla
  • Ne olduysa 2 ay önce gittiğim bir düğünde aracı otoparka çekmiştim fakat aceleden farları söndürmeyi unutmuşum ve 3 saat kadar farlar açık kalmış sonrasında araç zorlanarak tek seferde çalıştı ama o günden sonra uzun yolculuk yaptığım halde birtürlü şarz olmadı anlaşılan. Bu gün serviste 60 bin bakımı için gittiğimde akü test cihazı akümün bitik olduğunu gösterdi. ACDelco önerdi servis. En iyisi dediler hiç düşünmedim aldım 185TL 2 Yıl da garantili. Bu arada araç 2011 Model Toyota Auris. Aracın orjinal aküsüydü biten ve markası da üstünde yazmıyordu!
  • Renault laguna 3 için akü şarj uyarısı alıyorum. Üzerinde 12V 85ah Varta akü var bugün ölçtürdüm değer 10 v altında olduğu için şarj tutmuyor değişmesi gerek dediler.

Hangi marka akü yü tavsiye edersiniz.

Araştırmalarımda hep 77ah aküler çıkıyor ama üzerindeki 85ah

yardımlarınızı bekliyorum.
  • orjinal aküleri 45 civarı oluyorsa biz neden 60 takıyoruz.45 yetmiyor mu
  • Eger su markalari goruyorsaniz hepsi Yigit AKU dur :

Platin, Helden, MacPower, Tunc, EuroCell
  • ARKADAŞLAR ÇOK ARAÇ ALDIM SATTIM BU KONUYU TARTIŞMAYA BİLE GEREK YOK EN İYİ AKÜ MUTLU AKÜDÜR VARTADA İYİDİR AMA EĞER VARTA İLE MUTLU İKİSİDE AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKESİNDE ÜRETİLİYOR OLSAYDI O SAYDIĞINIZ ÇOĞU OTOMOTİV ÜRETİCİLERİ VARTAYI DEĞİL MUTLU AKÜYÜ TERCİH EDERDİ
  • Yerli akulerin ömrü 1, 1.5 sene bilemedin 2 sene mutlu inci vs fark etmıyor delphi vardı orijinal Mercedes ategonun uzerınde tam 6 sene kullandık .

• varta yeni duydum
  • Varta ve bulabiliyorsanız motorcraft. Fordun kendi markasıdır. Focus 1 de 9 sene gidenleri bilyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 2 Ocak 2014; 18:03:21 >
  • Selamün Aleykum beyler ben bi proje düşünüyorumda bana akü lazım acaba en hafif en iyi fiyata nerden bulabilirim şöyle yapmayı düşünüyorum bizim evdeki voltaj 240 volt onu direk dc ye çevirsem 180 volt luk bir aküyü kolayca şarj edebilirim dimi buda 12volt*15adet akü demek 40~60 amper civarında olması kafi 1 akünün seri bağlayacağım 180 volt olacak sonra onu 260~180 volt ve akım ayarlı bi devreyle çamaşır makinası motoruyla kullanmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pozitif man

Yerli akulerin ömrü 1, 1.5 sene bilemedin 2 sene mutlu inci vs fark etmıyor delphi vardı orijinal Mercedes ategonun uzerınde tam 6 sene kullandık .

ne yaptın abi min. 5 yıl kullanılır gerisi şans
  • ramazan50 R kullanıcısına yanıt
    Ford fusion da motorcraft aku
    tam 7 yıl kullandım. 110-120 bin km.
    iki defa çocuklar iç ışıkları acık bırakmışlar, sabaha kadar, ilk sefer arabayı aşağı doğru vurdurdum, ama ikincisinde ne yaptıysam kurtaramadım.
    muhtemelen 8 -9 yıl giderdi.

• ramazan50 R kullanıcısına yanıt
    15 tane arac var bende çoğuda kamyon 24 volt yanı her sene artık aku uzmanı oldum desem yalan olmaz , delphi bambaşka ne su eksıltıyor ne amperı düşüyor ne plakaları bozuluyor , bızım yerlıler en krali 2 kiş anca gecırıyor .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el araç alımında sbm.org.tr sitesinden araç hasarını şasi numarası ve plaka ile sorgulayabiliyordunuz ama sorgulamalar artık yapılamıyor. Nedeni ise bu sorgulamaların buradan ücretsiz yapılması kurumun işine gelmemiş, cep telefonunuzdan mesaj atıp sorgulama yapmanızı istiyorlar ve bedeli 4 tl. Bu konuda herkese şikayet etmek lazım mutlaka her hizmet paralımı olmalıdır. Veya beğendiğiniz bir sürü araç varsa her sorgulama için 4 tl'mi vermelisiniz. Daha önce internetten beğendiğim aracın sahibine şasi numarasını sorduğum ve sorgulamayı buradan yaptığım çok oldu. Birisine şasi numarasını sormak başka, vatandaşlık numarasını sormak başka, ayrıca galeriler araç sahibinin vatandaşlık numarasını vermek istemiyor. Tamamen iş paraya dönmüş yakında parayla hasar kaydını silerlerse şaşırmam.
  • aydayd A kullanıcısına yanıt

Akü, plaka sorgulama,
    Ne alâka anlayamadım.

• Mutlu.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.