Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
815.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2025)
Giriş
  • Yuasa ve varta en kalitelisi.fakat f/p düşünülürse hugel eas halk iyidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • by_efendy34 kullanıcısına yanıt
    akünün imal yılına göre fiyatlar değişiyor sanırım arada bu kadar fark olması normal değil en iyi akü en az beklemiş aküdür diye biliyorum evin önünde bile 1 hafta bekleyince araba akü anormalleşiyor
  • ssmm kullanıcısına yanıt
    Sattıkları aküler 2017 üretimli idi. Benim aldığım inci de öyleydi.
    2017 nin hangi ayı peki ocak-ağustos ucuz, eylül-aralık pahalı gg ve n11 bakarsanız fiyat farkını görürsünüz çEylül ve sonrası üretimi özellikle belirtmişler öncesi için üretim 2017 demişler
    Varta nın çeşitleri var.

Kış performansı en iyi akü vartadır.

Varta Black Dynamic

Varta Blue Dynamic,

Varta Silver Dynamic ,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

6 yıl iyi dayanmiş fabrikadan cıkarken takılan akü mü

Aynen fabrikadan çıkan akü... 3 gün arabayı çalıştıramadım bugün şehir dışına çıkmam gerekti marş yaptım bittiğini anladım ölçümünu yaptrdik rahmetli olduğunu söylediler

• Ben de cuma günü değişim yaptım orjinal üzerinden çıkan exide akü aldım.
  • neye gore oyladınız bilemiyorum arkadaslar ama biz inci ve yan urunu olan hugel marka akuyu 5er sene kullandık tık demedi. Şahsi olarak başka bir aku markasını deneme gereği dahi duymam yanı macera aramam
  • En iyi akü sıralaması yaparken amacım sadece size gerçeklerden bahsetmek. Bu işi sizce makale yazmak için yazan kişi mi daha iyi yazar, yoksa hem yazmayı bilen hem de gerçekten aküden anlayan, bu işi yapan biri mi daha iyi yazabilir. Bu noktada tercihi size bırakıyorum. Bu yazıyı yazmamdaki amaç, bazı sitelerde en iyi akü sıralamasının bana göre yanlış yapılmış olduğunu görmektir. En iyi akü sıralamasını yaparken tamamen kendi tecrübelerime dayandığımı, gördüklerimi ve bildiklerimi yazdım belirtmek isterim.

http://www.akucuyesor.com/en-iyi-aku-markalari-siralamasi/

• Anlamsız bir liste olmuş. Yıllarca sattık ve Bosch akü ilginç şekilde en çok sorun yaşadığımız, üretim hatasına rastladığımız akü olmuştur.

Exide ve inci teknoloji partneridir. Listede biri sonda biri başta. Mutlunun 5. Sırada olması piyasa gerçeklerine aykırı.

Şu sebeple şu akü bundan iyi diyen varsa gelsin sebebini açıklasın. Teknik detaylarını tartışalım.

Burada ömrünüzde duymadığınız merdiven altı aküyü 7 yıl kullandım diye övecekler de var. Bosch aldım pişman oldum diyecekler de var.

Aküler arasında gerçekten öyle aman aman farklar yok. Bu markaların hepsi aynı teknoloji aynı imalat yöntemi ile yapılıyor. Kendi içerisinde farklı serileri mevcut.

Boşa en iyiyi aramayın derim. Marka takıntınız varsa varta alın geçin.

• Arkadaşlar, 2011 polonun vartanın start stop 68ah aküsü ömrünü doldurmak üzere, en fazla yaza kadar gider diye düşünüyorum. Yerine aynı markadan alıp geçeyim mi yoksa mutlu mu alayım? Aralarında 100-150 oynar tahminen.

• 02an1907 kullanıcısına yanıt
    Varta ile devam

https://kolayoto.com/varta-aku-d52-start-stop-plus-agm-12v-60ah-680cca.html

• Bulunduğum çevrede kime sorsam İlk Akla gelen Mutlu oluyor nedense.Ama ben 5 yılda 2 akü değiştirdiğimden mutlu kullanmamaya karar verdim.Garanti bitiyor ardından akü bitiyor.Aynı şikayetler inci bayisine gelen bir çok müşteri varmış.Bugün inci bayisine gittim.Ellerinde son 1 adet yuasa 75 ah 650 A kalmıştı Ayrıca da inci 72 ah 700A,şayet eski akümü getirirsem yuasa veya inci için 260 tl fiyat istedi.Lakin 2017 üretimi aküler.Satıcı aküyü ölçüp veriyoruz.Eski tarihli dahi olsa ölçümlerde verdği değerler iyiyse sıkıntı olmaz diyor.Sizce alınır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamgibiadam -- 30 Mayıs 2018; 15:22:13 >
  • adamgibiadam kullanıcısına yanıt
    Yuasa aküler İnci akü tarafından üretiliyor. İnci akü gerçekten kalitelidir. Bulduğunuz aküler 2017 yılının hangi ayına ait? Eğer 2017 ekim, kasım yada aralık üretimiyse alınmasında sakınca yok. Bulabiliyorsanız 2018 tarihli bulun belki 20 yada 30 daha verirsiniz ama aklınızda soru işareti kalmaz, yerli akülerde yeni tarihli bulmak hiç sorun değildir.
  • Sizce yuasa ile inci arasında bir kalite farkından söz edebilirmiyiz.yada yukarıdaki amper ve cca değerleri kıyaslaması yaparsak.Maalesef yerlilerde de 2018 yok.Tarihleri sorunca 2017 diyorlar sadece bu şekilde geçiştiriyorlar
  • Varta 3 yılda çöp oldu eski kalitesi bence yok.
    Kullandığım model :Varta Blue Dynamic 12V 60Ah 540CCA
    Şimdi yeni akü alma arifesindeyim Exide EXCELL 12V-60ah 540cca EB602 modeline 250 tl fiyat verdiler .
    Ne yapsam bilemedim
  • adamgibiadam kullanıcısına yanıt
    İnci fazlasıyla kalitelidir. 72 Ah 700 CCA almak daha mantıklı, size gerek olan anlık marş gücüdür ve İnci 700 ile CCA bu konuda daha önde. İster 72 Ah isterse 75 Ah olsun akünün sığasının burada bir önemi yok.
    Akülerde ilk giren ilk çıkar stok sistemi uygulanır. Bu yıl kış soğuk geçmediğinden 2017 üretimi akülerde birikme yaşandı, eğer yerli akülerde 2018 üretim bulamıyorsanız sebebi budur. 2017 üretimi eylül ve sonrası akü alırsanız bir sorun yaşama ihtimaliniz yok. Akülerin uygun şartlarda 1 yıl depolama ömrü var AGM akülerde bu süre 2 yıl.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    müzik setine ve arabaya olan zararı açıklayabilir misiniz?

• 2011 yılı Ocak ayında Koçtaş'dan aldığımız ve Toyota Corolla aracımıza taktığımız 60 Ah İnci akü 7 yıl sonunda dün bitti. Tam 7.5 yıl boyunca günlük kullanılan bir araçta -20 derecelere varan kış soğuklarıda dahil olmak üzere tık demeden çalıştı. Yeni aküyü alırken yine İnci akü aldık.
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Buraya ne yazdığımı hatırlayamadım. Çok önce yazmışım herhalde, ne yazdığımı alıntılayabilirseniz cevap vereyim.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.