Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
817.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2025)
Giriş
  • dostlar 2011 fiestam var.. motosiklet kullanıcı oldugumdan arabam yatıyor genelde... orj varta 11 sene dayandı :D fiyatlara baktım, pandemide vartaya 7-800 tl veremem...

araba zaten az kullanılıyor...

izmirliyim,Serdar akü heryerde... fiyat şukella 250 tl gözükmekte...ne dersiniz? 3 sene idare edermi ?

• mefairo M kullanıcısına yanıt

Serdar aküyü bilemem, ancak hangi aküyü de alsanız, yatan akü çabuk ölecek. Alacağınız hangi akü olursa, ayda 1 defa şarj edilirse ömrü uzun olacak-bu kesin ve net. Gerisi şans işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 7 Nisan 2021; 7:14:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi akü Halk akü. Yanlış hatırlamıyorsam mutlu ikinci aküsü. Mutlu akü 450 iken 300 lira verip almıştım. 2 kış geçti tık anında. On numara fiyat performans aküsü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Levcho L kullanıcısına yanıt

Akü kimyasını az buçuk biliyorum, her hafta geziyorum aracımla, kışında eve alıp şarj deşarj yapıyorum pasif bırakmıyorum :) varta 11 sene ondan dayanmıştır... 3 sene önce kağıthane de üretilen bi akü almıştım farklı bi aracıma, erkoçlarmı ne adı, oda 3 sene dayandı, blok kopması var malesef ama 150 tl vermişim ona 3 sene gene iyi...

Hani Serdarda 3-4 sene götürüyorsa alır geçerim.

Halk aküye baktım yinede F/P bulma derdindeyim :) Petlas ın üretimi President ide pek duyuyorum piyasada ama kullanıcı yorumu daha önemli olacaktır tabi...

Ne gerek var demeyin alt tarafı akü demeyin... yelpaze 200 den 1000 e gidio... 250 ye mesela 3-4 sene gidecek varta vs 10 sene ama şu pandemi ortamında 700-800 çıkarmak koymakta...servis 1000diyo direk :D

Kullanıcıların alternatif ve yorumlarına şimdiden teşekkürler .

E siz işi biliyosunuz. :)

Araç kullanıcıların %90 yazdıklarınızı bilmez ve okuyunca da anlamaz, şarj deşarj....

Blok kopması da sans işi.

Yerinizde olsam birini alır geçerim, zaten siz o aküye gerekli bakımı yapacak siniz.

Hatta bu durumda, paraya kıyıp varta bosch v.s. almamaniz için bir sebep yok. Eğer özel bir aku degilse, agm ve start stoplu, vereceğiniz para hakkını verir yıllar içinde. Benim fikrim tabiii.

• 6 yıl kullandık önceki sahibi ne kadar kullandı bilmiyorum acdelco baya iyiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: mefairo

dostlar 2011 fiestam var.. motosiklet kullanıcı oldugumdan arabam yatıyor genelde... orj varta 11 sene dayandı :D fiyatlara baktım, pandemide vartaya 7-800 tl veremem...

araba zaten az kullanılıyor...

izmirliyim,Serdar akü heryerde... fiyat şukella 250 tl gözükmekte...ne dersiniz? 3 sene idare edermi ?

önemli olan ,

yeni alacağınız akünün CCA değeri orjinal aküden daha düşük olmamalı hatta bir miktar yüksek olabilir.

mesela orjinali 520 amper ise siz 510A almamalısınız.

yeri de önemli, her akü uymayabilir

ölçülerini iyi alın,

ford tipi akü mü gerekli bilemiyorum, ölçüleri önemli.

bunlara dikkat ederseniz her akü alınabilir.

ucuz olarak benim bildiklerim;

çelik akü,

platin (yiğit akü)

president-turbo (petlas-AKO grup)

hugel-eas (inci-yuasa)

halk-povver (mutlu)

energy (esan akü)

http://cidanoto.com/index.php?route=product/product&path=230&product_id=1493

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 8 Nisan 2021; 10:24:19 >

• 2017 yılında aldığım Mutlu akü ömrünü doldurdu. Aküyü aldığım yerde Varta Çelik Perge markaları vardı. Varta aldım umarım üzmez. Mutlu 60am 600a idi Varta 60am 540a umarım hata yapmamışımdır.

• Marş basmayan aracımin akusunu söktüm şarja taktım. Belki kurtarabilirim diye bi denemek istedim.

Şarj cihazım akıllı cihaz denilenlerden.

Tüm kapakları söktüm.
    Gözlerden bakıyorum 5 tanesi kaynama yapıyor 1 tanesinde hiç hareket yok.

Bu normal midir? Yoksa o bolum ölmüş müdur bilen var Mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marş basmayan aracımin akusunu söktüm şarja taktım. Belki kurtarabilirim diye bi denemek istedim.

Şarj cihazım akıllı cihaz denilenlerden.

Tüm kapakları söktüm.
    Gözlerden bakıyorum 5 tanesi kaynama yapıyor 1 tanesinde hiç hareket yok.

Bu normal midir? Yoksa o bolum ölmüş müdur bilen var Mi?

• Ftrhüseyin kullanıcısına yanıt
    Sonuç alabildiniz mi hocam?

• oldboy83tr O kullanıcısına yanıt
    Aküyü aldığım esnaf tabiki üstüne basmadı hocam.Varta Türkiye ile konuştum onlar da problem olmaz gibicesinden konuşunca kullandık.Zaten sonrasinda aracimizla kaza yaptık.O aküde üstünde kaldı gitti.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Benim aküdede aynı olay var. Hücrelerinden biri kaynamıyor. Diğer hücrelerde yağ gibi birşey var su yüzeyinde. Kaynama yapmayan hücredeki su temiz berrak görünüyor plakalar bile net görünüyor. Siz bu sorunun cevabını öğrendiniz mi?

Akü marş basmadı. Evde şarja taktım ve 6 kapağında söktüm. 5 hücresi kaynıyor, 1 hücrede hareket yok. Bu ne anlama gelir bigi verebilir misin?

• ömer özgüç Ö kullanıcısına yanıt

Akünüz ölmüş. Plakalarda kopukluk var muhtemelen.

Aynı şey başıma geldi şarj etmeme rağmen kurtaramadım.

yatan akü derken🤔haftada 1 gün bazen oday yok 2 haftada 1 gün kullanıyorum, 8 yıl oldu hala devam. akücüdeki en ucuz aküyü almıştım,arabada önemli belkide akü ömründe,eski aracım lpg li idi daha sık kullanırdım mutlu vb pahalı akülerde aldım 3 yıl gitmezdi.

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Haftada bir çıkıp 10-15km sürüş yapıyorsanız ve akü hala sağlamsa, bence mucize gibi akünüz var. Ancak, haftalık 50 ve üstü km sürüyorsanız, o zaman sorun yok.

Haftalık 10-15 km sürüş basılan marşlarını enerjisini karşılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 5 Ekim 2021; 22:6:29 >
    normalde senede 6-7 bin km kullanıyorum.pandemi döneminde yılda 3 bin km yapmışım bakım kartına göre,bu ara biraz fazla kullandım şehirlerarası işlerim vardı 3 ayda 6 bin km yaptım.akü olayı biraz şans birazda arabayla alakalı bence.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Peki sonrasında aküyü bir akücüye de gösterip emin oldunuz mu? Ölçtürdünüz mü yani? Nasıl bir yol izlediniz?

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Bu kadar çok uzun yol kilometre yapan aracın aküsü çok da sorun çıkarmaz. Aküyü öldüren genelde düşük voltaj (uzun süre şarssız kalmak) ve yüksek ısıdır.

Satınalma fiyatı yüksek olan (özelikle markalı) akülerde bu iş çok da şans işi değil. Ortalama ve düşük maliyetli ürünlerde daha çok şans işi.

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.