Şimdi Ara

En İyi Araba Dinamikleri Sizce Hangi Oyunda? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
12.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: POLATAGA

mafia 2

quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Dirt ve serisi: Araçların hep bir buz pistinde gidiyor hissi var, gerek asfaltta gerek ise toprak yolda çok fazla kayıyorlar, araç grafik detayları çok güzel olsa da bu sıradışı kayganlık aracın lastikleri üzerinde değil şişme yastıkların üzerinde gidiyor hissini veriyor. Aracı görünmeyen bir güç yukarıdan elleriyle tutuyor gibi bir hissiyatı var.

Doğru ayarları yapamamışsın

Aynen katılıyorm.Normal seviyede araç yolda kaymıyor(kayıyor ama oto fren felan yapıp yoldan çıkmanızı engelliyor. ).Ayni dediğiniz gibi bir his var ama onu artırınca işte öyle olmuyor malesef kontrolden çıkıyor tamamen araba.Artık virajlara girmek dahada zorlaşıyr.Kafanıza göre elfreni çekip ,değişik taktikler malesef işe yaramıyor.

• Grid
  • RBR'nin en kötü videosunu bulup koyup kalas demişsin ya baya güldüm
  • Pc için tdu gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K1N6

quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Hani Gran Turismo 5 , hani Forza 4 ?

En iyisi onlar zaten. Tek sorun PC'de olmaması

Gran Turismo 5: Elimde bir PS3 yok, ama bu serisi çıktığı günden beri takip edip izliyorum. Gerek arkadaşlarımda gerek ise dükkanlarda ve sitelerde. Tabii ki izlediğim fiziksel hareketleri. Vee bu kadar ünü ve reklamı hak ediyor mu, bence hayır. Elinde çok fazla lisanslı araba olması ve arabaları muhteşem modellemeleri bir yana, arabalarınının vitrinimdeki Burago kolleksiyonundan çok bir canllığı yok. Maket araba sağlamlığı ve tadındaki arabalar ne keyifle dönebiliyor ne de yolda canlı gibi bir his verebiliyor. Doğru dürüst hasar bile almıyorlar. Bu da lisans sözleşmelerinin şartlarının ne kadar da oyunu bağladığının bir göstergesi mi desek. (Öte yandan mekanın, düz bir asfalt ve yeşil düz ovalar olarak arabaları kadar sıkıcı ve boş göründüğünü de eklemeden edemiyorum. En azından izlediğim her türlü mekan gerek hava durumu gerek ise ışıklandırma ile morg tadındaydı, arabalar ile alakası olmasa da içimed kalmasın söyleyeyim...)

Forza 4: Hakikaten çok gerçekçi, iyi ki PC'ye çıkmamış:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Mart 2012; 13:55:54 >

• GT5 Çok güzel bir oyun Gta 4'de ama birbirleri ile kıyaslamanız çok saçma, Gt5 Hasar grafiği daha iyi olsa Bence En iyi yarış oyunuydu Simülasyon açısından
  • Hocam emeğine sağlık bayağı uğraşmışsın.
    Benim favorim GRİD. Ama kontrolü çok zor. Oyun iyi güzelde. Niye bu kadar zor yaptılar anlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

Hocam emeğine sağlık bayağı uğraşmışsın.
    Benim favorim GRİD. Ama kontrolü çok zor. Oyun iyi güzelde. Niye bu kadar zor yaptılar anlamıyorum.

Race Drive Grid: Grid çok başarılı bir oyun gerçekten, gerek araba modellemeleri gerek hasar, yol tutuş, patinaj ve kamera takibi, oyun zevkli olmaya, daha doğrusu bir araba yarışı oynamayı seveni kalbinden vurmaya hazır ama o da insanı yarı yolda bırakıyor.

Muhtemelen bütününde direksiyon seti kullanımına göre ayarlandığından mıdır nedir, klavye ile oynamak neredeyse zulüm. Araba kalkışta çok fazla gaz ile kalkıyor ve patinaş yaparak yolda tutunması çok güç bu ayar düşürülebilirdi. Çünkü virajlarda hızınızı kestiğiniz anda tekrar hızlandığınızda sağa sola savrulmamak adına o kadar çok hamle yapıyorsunuz ki oyun mu oynuyorsunuz yolda kalmak için mi çabalıyorsunuz belli değil.

Oyunun en kötü taraflarından biri de pist yarışı olması ve pistlerin sanıyorum gerçekçi olmasından ötürü bir hayli darlığı. E hali ile yolda tutulması bir hayli zor ve haddinden fazla da patinaj ile kalkan bu aracın sürekli bariyerlerde çarpa çarpa oynadığınızda, beyniniz bir saat içinde bu gürültü ve ilerliyememe derdinden iplas bayrağını çekiyor. Bir saat içinde oyun sizi kendinden soğutuyor arabalara sulanmakla kalıyorsunuz:((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Mart 2012; 21:23:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

Hocam emeğine sağlık bayağı uğraşmışsın.

Race Drive Grid: Grid çok başarılı bir oyun gerçekten, gerek araba modellemeleri gerek hasar, yol tutuş, patinaj ve kamera takibi, oyun zevkli olmaya, daha doğrusu bir araba yarışı oynamayı seveni kalbinden vurmaya hazır ama o da insanı yarı yolda bırakıyor.

Muhtemelen bütününde direksiyon seti kullanımına göre ayarlandığından mıdır nedir, klavye ile oynamak neredeyse zulüm. Araba kalkışta çok fazla gaz ile kalkıyor ve patinaş yaparak yolda tutunması çok güç bu ayar düşürülebilirdi. Çünkü virajlarda hızınızı kestiğiniz anda tekrar hızlandığınızda sağa sola savrulmamak adına o kadar çok hamle yapıyorsunuz ki oyun mu oynuyorsunuz yolda kalmak için mi çabalıyorsunuz belli değil.

Oyunun en kötü taraflarından biri de pist yarışı olması ve pistlerin sanıyorum gerçekçi olmasından ötürü bir hayli darlığı. E hali ile yolda tutulması bir hayli zor ve haddinden fazla da patinaj ile kalkan bu aracın sürekli bariyerlerde çarpa çarpa oynadığınızda, beyniniz bir saat içinde bu gürültü ve ilerliyememe derdinden iplas bayrağını çekiyor. Bir saat içinde oyun sizi kendinden soğutuyor arabalara sulanmakla kalıyorsunuz:((

Bir yarışta 40-50 defa restart attığım oluyor. Nerde zorlukla ilfili yorum görsem hep oynuya oynuya alışırsınız diyorlar. 4 aydır her hafta 4-5 saat oynarım anca aracı yolda tutmayı öğrendim. Ama viraja gelince araç Pert. Birkaç hafta sonra iyi bir oyun direksiyonu alcam. İnşallah onda sarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GRID??

konu epic fail olma yolunda hızla ilerliyor. bu ne biçim konu lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 28 Mart 2012; 21:53:47 >
  • Bu mantıkla; virajlarda bol bol body roll yapan ve iyi bir "chase" kamerası olan oyun başarılıdır ?

RBR videosu da talihsiz olmuş gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver_Sky -- 28 Mart 2012; 22:33:57 >
  • Video izleyerek oyun hakkında bikgi verilmez.Hiç oynamadığınız sadece video izlediğiniz oyunlara yorum yapmayın.Neden derseniz herkesin oynayış stili farklıdır.Oyunu karalamak için bile video çekenler gördüm.Skyrim mesela oyunun sırf hatalarını videoya çekse biri oyunu kötü deriz.O yüzden videoya göre yapmamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: awsalli

Video izleyerek oyun hakkında bikgi verilmez.Hiç oynamadığınız sadece video izlediğiniz oyunlara yorum yapmayın.Neden derseniz herkesin oynayış stili farklıdır.Oyunu karalamak için bile video çekenler gördüm.Skyrim mesela oyunun sırf hatalarını videoya çekse biri oyunu kötü deriz.O yüzden videoya göre yapmamak lazım

Konunun başlığını ve içeriğini iyi okursanız, en iyi oynanan oyun değil en iyi araç dinamiklerine sahip oyun deniyor. Yani aracın fiziksel tepkimeleri ve gerçekçiliği üzerine açılmış bir konu. Tamamen aracın asfalt veya kumdaki gerçekçiliği, sürüşe verdiği normal veya anormal hareketleri ve gölgelendirmeler veya duman, çarpışma grafikleri ile oyuncuya verdiği gerçekcilik hissi sınanıyor.

Bu da demetir ki bir oyunu seyrederek bile aracın gerçekçiliği ve fiziksel tepkimelerine iyi bir oyun sever kolaylıkla karar verebilir. Bunun için çoğu zaman oyunu oynamasına gerek yok kanıca. (Yada parasını sokağa dökmesine mi demeli.) Oyunu oynadığında aracın daha farklı bir grafik ve fiziksel anlayışa göre hareket edeceğine dair bir değişim olacağını da tahminen sanmıyorum. Ki öyle bir şey yok:) Ha, öte yandan, bazı oyunları oynamadığımı (özellikle PS3 oyunlarını) ama ortaya konan video ile de fiziksel tepkimelerinin doğru veya yanlış mantıklı ve mantıksız söyredip fikrimi ortaya koyarak kendi fikirlerinizi de ortaya koymanızı mesajın içeriğinde belirtiyorum.

Burada oynadığınız ama sizin oynadığınızda aynı tepkiyi vermediği düşündüğünüz bir video var ise lütfen fikirlerinizi yazmaktan çekinmeyin.

Ayrıca sayın Silver_Sky'a da bir sorum var.

Verdiği videoda araç içi görüntü kullanmış. Böylece aracın fiziksel tepkileri veya mantıklı mantıksız grafiksel görüntüsü üzerine yazı konusu ile alakasız bir örnek vermiş.

Tekrar ediyorum, konu arabanın fiziksel tepkimelerinin gerçekçiliği ve zevkli veya zevksiz hareket ve davranışları üzerinedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 30 Mart 2012; 7:08:28 >

• Arkadaşın sürüş dinamiklerinden kastı bizim yani simcilerin anladığı anlamda değil.Arkadaşın sormak istediği grafiksel anlamda aracın yola verdiği tepkiler hangi oyunda daha iyidir gibi,en azından ben öyle anladım.Tabii simciler sürüş dinamikleri denilince böyle anlamıyorlar doğal olarak,Siver Sky da bu yüzden kokpit içi video koymuş Tabii sürüş dinamiğine giren kavramlar konuyu açan arkadaşın kasdettiği anlamda kullanılmaz,grafikden öte fiziklerle ilgili bir konudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galganus12

Arkadaşın sürüş dinamiklerinden kastı bizim yani simcilerin anladığı anlamda değil.Arkadaşın sormak istediği grafiksel anlamda aracın yola verdiği tepkiler hangi oyunda daha iyidir gibi,en azından ben öyle anladım.Tabii simciler sürüş dinamikleri denilince böyle anlamıyorlar doğal olarak,Siver Sky da bu yüzden kokpit içi video koymuş Tabii sürüş dinamiğine giren kavramlar konuyu açan arkadaşın kasdettiği anlamda kullanılmaz,grafikden öte fiziklerle ilgili bir konudur.

Valla ben başlığımın ve konu içindeki video ve alt başlıklarının gayet doğru ve yerinde, derdini anlatan bir durumda olduğuna inanıyorum. Daha farklı bi başlık aklımın ucundan geçmiyor, ne yazılabilir ki? Araba Dinamikleri doğrudur, bu bütün fiziksel ve grafiksel davranışları kapsar umuyorum. Ha sizin farklı bi başlığınız var ise e, buyrun verin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Nisan 2012; 14:09:39 >

• quote:

Araba Dinamikleri doğrudur, bu bütün fiziksel ve grafiksel davranışları kaprar umuyorum.

Peki,senin dediğin gibi olsun.
  • ne saçma konudur ki arkadaş hala konunu yanlış içeriğe sahip olduğunu anlayamıyor
  • GTA 4 ve DiRT 3 ayrıca NFS RUN BMW M3 favorim
  • Listeyi baştan aşağıya silin.

LFS ve GTR2 yi koyun. gerisi çöp.

GT 5 miş yok Forza 4 müş bu oyundakiler fizikse LFS ve GTR2 başka bir şey o zaman.
  • DİRT 3'ün Üstüne Yarış Oyunu Yok
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.