Şimdi Ara

En İyi Araba Dinamikleri Sizce Hangi Oyunda?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
12.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çok araba yarışı oyunu oynuyoruz ama bazısı veya bir çoğunda aslında araba dinamikleri, kullanımı, grafikleri ve sürüş ayarlarına bakılınca ruhsuz veya tamamen keyifsiz örnekler çıkabiliyor. Bir oyunun grafik gücü de ne yazık ki bu ruhsuz arabaları kurtarmaya yetmiyor.

Sizce en iyi ve doğru en azından keyifli araba sürüş dinamikleri hangi oyunda?

Benim favorim: GTA4. Arabaların gerek hareketleri, süspansiyonu, yer çekimine karşı salınmaları ve hasarlarının uygulanışı ile dört dörtlük bir araç tasarımlarına sahip. Aracın gerçekten yaşadığı hissediliyor, asfalta çıkarken veya araba yükselirken bile lastiklerinin ağırlığını ve hareketlerinin kıvraklığını seyrettikçe hiç bir şey saçma veya kural dışı gelmiyor. (Ama mouse ile takibi zor, kamera araç geri döndüğünde aracın önüne geliyor ve yolu göremiyorsunuz, kavşaklarda çok geç dönen kamera arabayı seyretmeyi mümkün kılsa da yolu görmenizi engelliyor, sağ elinizin de sürekli mouse ile kamerayı sabitleme zorunluluğu keyfinize limon sıkıyor.)

En İyi Araba Dinamikleri Sizce Hangi Oyunda?

Diğer oyunlardaki fikirlerim:

NFS Run ve NFS serisi: Araçların bir kutu hissi veren ruhsuzluğu devam ediyor. Nitro verildiğinde bile her hangi bir yöne eğilme veya ani dönüşlerde salınması yok, hasarları da görsel olarak tatsız.

Grid: Doğru hasar modellemeleri ve aracın asfalta yapışma hissi çok başarılı, ama gerektiğinden fazla hızlı ve aracı kontrolü zor.

Dirt ve serisi:
    Araçların hep bir buz pistinde gidiyor hissi var, gerek asfaltta gerek ise toprak yolda çok fazla kayıyorlar, araç grafik detayları çok güzel olsa da bu sıradışı kayganlık aracın lastikleri üzerinde değil şişme yastıkların üzerinde gidiyor hissini veriyor. Aracı görünmeyen bir güç yukarıdan elleriyle tutuyor gibi bir hissiyatı var.

Driver: San Francisco: Araçlar gerektiğinden fazla sağlam ve yolda ıslak zeminde gibi kayıyorlar, ağırlıkları garip, asfalta tutunma hissi çok iyi değil, dönüşleri yavaş ve toprak yol hissi tamamen karlı zemin hissi veriyor. Araçların çizilmesi ve bir yere vurduğu anda boya hasarı güzel ama kirlenme ve ezilme hissi çok kötü, hepsi çelik gibi sağlam.

Flat Out: Hasar üzerine bir oyun olmasına rağmen hasar modellemeleri karton buruşması kadar basit, grafik olarak aracın kirlenmesi veya parçalanması zor. Demir oyuncak arabalar tadı var, gölgelerinin çok az olması aabanın havada gidiyor hissine kapılmanıza neden oluyor, toprak veya asfalt ile etkileşileri çok heyecan verici değil, çarpma ve kaçma hissine yoğunlaşmış ama araç ruhsuz.

Burnout: Agresif ve hızlı bir oyun için gerekli her şey var, araçların hasar ve kirlenme hissi ve oyunun dinamiğine uygun sertliğine laf edilemiyor, ama bu kadar hızlı bir oyunda araba ile çok bağ kuracak zaman olmuyor veya kurduğunuz anda bir anda iyi çarpışma ile o bağ çok güzel kopuyor:) Bu yüzden araba kullanma zevki değil de hız yapma zevki için güzel bir oyun serisi. Ayrıca sıradışı tasarımlar ve kaplamalar ile de gözü okşayan bir oyun. Ama belki de bir de oyun içinde makul hızda gidiyor seçeneği olsaymış, arada bir keyfine dolaşmak ve arabayı seyretmek için:)

Gran Turismo: Ve bana göre ünü bu kadar abartılan ve bu kadar ruhsuz arabaların olduğu çok ender oyunlardan biri de Gran Turismo ve serisi. Araçlar lisanslı oldukları veya lisans sözleşmelerinde firma bir başka firmanın aracından daha da sağlam oynanmasını istediğinden midir nedir, araçlar neredeyse kusursuz yaratılmış ve asla hata yapmayan, kaymayan, salınmayan, hasar görmeyen mucizeler olarak görünüyor. Sırt kamerası fena halde didaktik, aracın sağa sola dönüşlerinde azıcık olsun yana kaymıyor, bu aracı seyretmeyi mümkün kılmayan bir robot bakış açısı, oyun bu hali ile yola odaklanmış ve habire gidiyorsunuz, seyirlik bir durum pek yok. Gerek asfalt gerek ise kumlu zeminde aracın fiziksel hareketleri son derece basit ve keyifsiz. Aşırı derecede temiz ortamlar ve kusursuzluk adına kirden çamurdan ve bir az olsun doğal hayatın tadlarından uzak ve bence araba dinamikleri açısından hissiyatsız bir oyun.

Live For Speed hiç oynamadım ama görüldüğü kadarıyla arabanın yol tutuşu, lastiklerin kayış gerçekçiliği, fiziksel davranışları gayet güzel.

Richard Burns Rally diyenler için bu videoyu biraz inceleme yeterli. Hakikaten bu araba asfaltta gidiyor mu yoksa bir mıknatıs tarafından çekilip üzerinde kayıyor mu? Kesinlikle araç yolu tutmuyor arka tekerler çabuk kayıyor ve havada, gölgeler çok yetersiz ve sahte duruyor. Araba ise tamamen bir kutu gibi, fiziksel davranışları son derece kalas. Bence:)

Forza Motorsport 4: Nispeten gerçekci ama aşırı bi sağlamlık hissi var. Lisanslı olmaları onların güçlü gösterme sınırları da sahiciliğini öldürüyor.

GTA 4: Her yönüyle gerçekçi araba sürüşü, yaylanma, ağırlık hesabı, tekerlerin asfaltı ve yeri sağlam kavraması, yer çekimini doğru hesaplaması, çarpışmalardaki sahicilik ve hasar modellerindeki başarı gözle görülür şekilde başarılı ve bu başarı araba kullanmayı zevkli kılıyor

Test Drive Unlimited 2: Yolda gidişte, yol dışına çıkışta veya çarpışmalardaki sahte realize hissi hemen göze batıyor. Lastiklerin yol tutuşu ve arabanın salınımı tamamen kaba ve ruhsuz. Modellemelerin iyi olması gözü aldatıyor ama ortada tam olarak hissiyatı düşük bir araba kullanma görüntüsü var. Araba kendini itmiyor görünmeyen bir güç arabayı önden çekiyor gibi bir ruhsuzluğu var.

DiRT 3: Arabaların salınma ve merkez kaç ile sağa sola sallanması çok az, arabanın hızlı kalkarken patinaj yapmaması normal iken dönüşlerde tutunamayıp kayması lastik tutuşlarının gerçekçilik hissiyatını öldürüyor. Kumda olması gerektiğinden fazla kayıyor, kaygan zemin hissi çok güçlü... Oyuncunun bütün mesaisi sürekli yolda kayan arabayı yolda tutmak ile geçiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 27 Mart 2012; 21:22:02 >

• Bütün arcade oyunları toplamışsın
  • Flat Out
  • arcade oyunlarda araç dinamiği aramak yeni moda galiba ?
  • g
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_26

arcade oyunlarda araç dinamiği aramak yeni moda galiba ?

Aynen katılıyorum
  • Race Driver: GRID ve DiRT serisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mafia 2

quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Dirt ve serisi: Araçların hep bir buz pistinde gidiyor hissi var, gerek asfaltta gerek ise toprak yolda çok fazla kayıyorlar, araç grafik detayları çok güzel olsa da bu sıradışı kayganlık aracın lastikleri üzerinde değil şişme yastıkların üzerinde gidiyor hissini veriyor. Aracı görünmeyen bir güç yukarıdan elleriyle tutuyor gibi bir hissiyatı var.

Doğru ayarları yapamamışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TORU-NAGA -- 21 Mart 2012; 18:17:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAX

quote:

Orijinalden alıntı: ozan_26

arcade oyunlarda araç dinamiği aramak yeni moda galiba ?

Aynen katılıyorum

Ben de katılıyorum
  • her ne kadar gta4 bir yaris yada araba simulasyonu olmasa da dinamikleri bakimindan gercekten en basarili orneklerden, bu konuda arkadasa benden +1... dogru tespit yapmis.
  • Hani Gran Turismo 5 , hani Forza 4 ?
  • GTA 4 deki araba fiziği gördüğüm en kötü sürüş dinamiklerinden biri. Hiç beğenmiyorum.
  • GTA 4 de araba dinamiği abarttığın kadar iyi değil. İlk resimde verdiğin hummer viraja sert girse bile o kadar yana yatmaz gerçek hayatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultiMance -- 22 Mart 2012; 0:18:40 >
  • Bence de GTA IV bu işte Burnout Paradise'dan daha iyi. Tamam Burnout da kaza sonrası o ezilmeler, parçalanmalar daha gerçekçi olabilir belki ama dinamik açısından ben de GTA IV'ü daha başarılı buluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Hani Gran Turismo 5 , hani Forza 4 ?

Gran Turismo eklenmiştir.

• Sözün özü şudur ki, oyun yapımcıları çevreye ve yollara verdiği grafik ve gerçekçilik emeğinin bazen onda birini arabanın sürüş dinamiklerine koymayı akıl edemiyor veya es geçiyorlar. Etraftaki ağaçlar otlar sallanıyor, araba hızla yola atılıyor hiç fiziksel tepki yok! Asfalta tam hakim olamayan boşa dönen tekerler, nitro verdiğinde 1 santim bile arkaya eğilmeyen süsmansiyonsuz ve yer çekiminden bi habersiz arabalar, çarpma etkisi ile karton kutu ettkisi veren teneke bozuntuları... Araba yarışı oynayanlar her şeyden öte yarış olduğu kadar arabayı da seven kişiler ve arabanın fiziksel tepkilemelerinin gerçekçiliğine yakınlığı oyunu daha da sevdiren hayran bırakan şeyler. Tabii oynanışı da uzatan ve bilgisayardan kolay silinmemesini sağlayan da bir faktör.

• GTA 4'mü? Şaka mısın? DiRT2&3 ve NFS Shift 1&2 iyidir.
  • GTA4'ü bende çok seviyorum.Yolda giderken lastiklerin çukura girmesi felan çok güzel.Ayrıca alıyorum o Hummer çakması Jip'i .Taşlara çıkıyorum arabayla.Kendimce OFF Road yapıyom

Onun dışında DİRT2 ve NFS Hot Pursuit 2010 favorilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcanon -- 22 Mart 2012; 14:05:51 >
  • arcade olmasına rağmen Burnout Paradise daki fiziklerde beni çok etkilemişti. çok eğlenceli ve bi o kadarda güzel bir oyundur kendileri.

ayrıca motosiklet sürmekten bu kadar zevk aldığım başka bir oyun tanımıyorum. (kaç tane oyun varki zaten)
    motosiklet sürmek ayrı bi keyif bu oyunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 22 Mart 2012; 14:36:17 >
  • Test Drive Unlimited...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.