Selamlar. Forza Horizon 5'i hem M Store'dan hem de Xbox'tan açmama rağmen açılmıyor (Oyna butonuna tıklıyorum küçük dikdörtgen Forza Horizon 5 resminin olduğu kutucuk geliyor ama birkaç saniye sonra gidiyor ve hiç tepki vermiyor) Kısaca sorunum bu. 133 GB'lık oyunu 3 veya 3'ten fazla kez silip yükledim Defender'ı tamamen devre dışı bıraktım ve birkaç çözüm yolu daha denedim ama tık yok Ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi bu ekrandan sonra kapanıyor ve açılmıyor. Yardımcı olabilecek var mı? |
Forza Horizon 5 Açılmama Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri
Yakın zamanda piyasaya sürülen popüler yarış oyunu Forza Horizon 5'i açmakta zorluk mu yaşıyorsun? Bu durumla karşılaşan birçok kullanıcı var ve bu soruna neden olabilecek birkaç neden bulunuyor.
Yaygın Nedenler ve Çözümleri:
- Güncel Olmayan Sürücüler: Oyun, güncel grafik sürücülerini gerektirebilir. Grafik kartının üreticisinin web sitesini ziyaret ederek en son sürücüleri indir ve yükle.
- Çakışan Uygulamalar: Bazı arka planda çalışan uygulamalar Forza Horizon 5 ile çakışabilir. Görev Yöneticisini aç ve gereksiz uygulamaları kapat.
- Antivirüs veya Güvenlik Duvarı: Antivirüs veya güvenlik duvarı yazılımı, Forza Horizon 5'in açılmasını engelleyebilir. Oyunu istisnalar listesine ekle veya geçici olarak devre dışı bırak.
- Bozuk Oyun Dosyaları: Oyun dosyaları bozulmuş olabilir. Xbox uygulamasını aç, Forza Horizon 5'i seç ve "Seçenekler" > "Yönet" > "Dosyaları Kontrol Et ve Onar" seçeneğine git.
- Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarının Forza Horizon 5'in sistem gereksinimlerini karşıladığından emin ol. Minimum gereksinimleri karşılamıyorsan, oyunu açmakta zorluk yaşayabilirsin.
- Xbox Sunucuları: Xbox sunucuları zaman zaman bakım veya arıza nedeniyle çevrimdışı olabilir. Bu durumda, oyunun açılmasını engelleyen bağlantı sorunları yaşayabilirsin. Xbox Live hizmet durumunu kontrol et.
Diğer İpuçları:
- Oyunu yönetici olarak çalıştırmayı dene.
- Bilgisayarını yeniden başlat.
- Forza Horizon 5'i yeniden yükle.
Bu çözümleri denedikten sonra Forza Horizon 5 hala açılmıyorsa, Xbox Destek ile iletişime geçmen gerekebilir.