En kolay Schengen Vizesi veren AB ülkeleri
Öğrenci pasaportu kaç yıllık veriliyor?
Selamlar. Ben şu anda 20 yaşında 2 yıllık bir bölümün 1. sınıf öğrencisiyim. (Daha yeni üniversiteye kayıt yaptırdım) Öğrenci belgem ile harç ödemeden sadece defter bedeli ödeyerek kaç yıllık pasaport çıkartabilirim? Ve 2 yılın sonunda öğrenciliğim biterse pasaportum iptal olur mu yoksa 25 yaşına kadar kullanabilir miyim?
Odak noktası ölçümü yapmayan optikçi olur mu?
Selamlar. Muayene olup bir gözlük yazdırdım, optikçiye gidip reçetemi verdim ve gözlüğü aldım, denedim bir sorun yoktu. Her şey iyi güzel fakat akşam eve geldiğimde daha detaylı inceledim özellikle biilgisayar karşısında, bir şeye bakarken tam odaklayamıyor veya çok ama çok hafif bulanıklaşma oluyor. Bazen baktığım cismin etrafında çok ama çok hafif glitch efekti gibi bir şey oluyor. Özellikle de beni etkileyen şeyse, başımı sağa sola çevirdiğimde başım dönüyormuş gibi oluyor. Gözlüğü rahatlamak için aldım ama gözlüksüz daha rahatım gibime geliyor.
Biraz araştırdım ve normalde bu sorun, odak noktası ölçümü yapılmayan kişilerde oluyormuş ve benim optikçim de herhangi bir ölçüm yapmadan reçeteme bakıp hazırladı gözlüğü.
Bu sorunum neden kaynaklı olabilir? Eğer odak noktası ölçümünden kaynaklıysa, bu optikçinin suçu mu ve sıfırdan yeni bir cam yapması gerekiyor mu ücret almadan?
Windows 11 sonradan gelen donma/kasma
Selamlar. Uzun süredir Windows 11 kullanıcısıyım. Son birkaç aydır bilgisayarım yavaşlamaya başlamıştı, son zamanlardaysa ciddi anlamda yavaşladı. Oyunlarda herhangi bir fps problemleri yok fakat eskiden yaşamadığım drop gibi sorunları şu an az da olsa yaşıyorum. Oyunlarda pek bir şey olmasa da Windows çok fazla donuyor kasma yapıyor. Normalde her şeyi tak diye açarken şu an Windows açıldıktan hemen sonra dosya gezginini ya da tarayıcıyı bile geç açıyor. (SSD kullanıyorum.)
Forza Horizon 5 Açılmıyor
Selamlar. Forza Horizon 5'i hem M Store'dan hem de Xbox'tan açmama rağmen açılmıyor (Oyna butonuna tıklıyorum küçük dikdörtgen Forza Horizon 5 resminin olduğu kutucuk geliyor ama birkaç saniye sonra gidiyor ve hiç tepki vermiyor) Kısaca sorunum bu.
133 GB'lık oyunu 3 veya 3'ten fazla kez silip yükledim Defender'ı tamamen devre dışı bıraktım ve birkaç çözüm yolu daha denedim ama tık yok
Ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi bu ekrandan sonra kapanıyor ve açılmıyor.
Yardımcı olabilecek var mı?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.065 (Bu ay: 250)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic