Şimdi Ara

EN İYİ BİLİMKURGU FİLMİ ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
0
Favori
11.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • matrix
  • star wars
    matrix
    küre
  • tabiki bilimkurgu denen olayı ortaya çıkaran ve bence ustune daha onun gibi bir seneryo yaratılamayan (matrix istisnaa).........................

DUNE !!!!
  • Stargate,Star-Trekin tüm serileri,Dune
  • MATRIX...
  • starwars serisi ve çok sevdiğim startrekler
    son dönemde de matrix...
  • yazılması gerken tum filmler yazılmıs fakat robert zemeckis'in CONTACT filmi ayrıca cık iyibir bilim kurgudur ,
  • Bence, böyle bir listede John Carpenter'a yer verilmemesi büyük bir haksızlık olur.
    İzleyenler, The Thing-Şey (1982) filminin ilk Alien filminin (ve sonrasında işlenen korkutucu uzaylı yaratıklar temasının) esin kaynağı olduğunu, hatta Doom3 oyunundaki insan başlı-örümcek ayaklı yaratık fikrinin ilk kez bu filmde kullanıldığını hatırlayacaklardır.
    Listeye, Steven Spielberg'ten Artificial Intelligence: AI-Yapay Zeka (2001) ile Close Encounters With The third Kind-Üçüncü Tür'le Yakın İlişkiler (1977), Terry Gilliams'tan 12 Monkeys-12 Maymun (1995) filimleri de eklenebilir.
  • terminatör serisi
  • -------------------STARWARS------------------------
    TRON NE ???
  • quote:

Bence, böyle bir listede John Carpenter'a yer verilmemesi büyük bir haksızlık olur.
    İzleyenler, The Thing-Şey (1982) filminin ilk Alien filminin (ve sonrasında işlenen korkutucu uzaylı yaratıklar temasının) esin kaynağı olduğunu, hatta Doom3 oyunundaki insan başlı-örümcek ayaklı yaratık fikrinin ilk kez bu filmde kullanıldığını hatırlayacaklardır.
    Listeye, Steven Spielberg'ten Artificial Intelligence: AI-Yapay Zeka (2001) ile Close Encounters With The third Kind-Üçüncü Tür'le Yakın İlişkiler (1977), Terry Gilliams'tan 12 Monkeys-12 Maymun (1995) filimleri de eklenebilir

alıntı:Burax

the thing inanılmaz güzel bir filmdir bence john carpenter ın en iyi filmi(daha var mouth of madness,helloween vb...)"paranoya"
  • thing i izlerken kendimin canavar olabilceğimi düşünmüştüm
  • abi filmin tüm teması o zaten hayatım da paranoya ve şüphe yi böyle verebilen çok az film izledim ama john carpenter ne yapsa oluyor işte bir de bu film daha önce(1955 ti galiba) çekilmiş zannedersem ama john carpenter daha iyi yapılabileceğine inanarak yeniden çekmiş başta fazla ilgi görmemesine rağmen zamanla bir "kült" haline gelmiş
  • o gazla bide oyunu almıştım
  • abi oyunu da gayet iyiydi bence ama sonuna doğru biraz sıkıyor du
  • bence en güzeli starwars 4 ( a new hope) çünkü o zamana kadar çekilen bilim kurguları düşünecek olursanız bu filmin o zamanki ortamdan ne kadar ileriye sıçradığını göreceksiniz....yine o zamanlarda çekilen uzay yolu dizilerinin şimdi bize komik gelmesi de bu filmin teknik yönden ne kadar üstün olduğunun gösteriyor.... şimdiki efektlerle yapılan filmlerin 30 yıl önceki tekniklerle yapıldığını bi düşünün....sanırım başlanamazdı bile....işt starwars böyle bir dönemde yapılmış bir film....geçenlerde seyrettim hala da saçma değil teknik yönden bile......

bu arada bütün yorumları okumadım ama okuduklarım arasında kimse i robot u söylememiş....niye beğenmediniz mi o filmi.....gelecekte olabilcek bi bilimkurgu istiyosanız i robot bu açıdan dikkate değer.....ayrıca senaryosu da ısaac asimov un romanından alınma...
  • Şuan yapılabilecek her şey yapılabiliyor. Yani bir adamın uçmasını istiyorsanız uçabiliyor, parçalanmasını istiyorsanız parçalanıyor. Yani aklınıza gelebilecek her şeyin yapılması mümkün. Gelecek bilim kurgu filmlerinde göreceğimiz şey yeni bir konu veya çekim tekniği.

Eski bilim kurgu filmleri komik geliyor. Umarım şuanki güncel bilimkurgu filmlerine torunlarımız gülmez.
  • hollow man'i izledim az önce
    dikkate değer bir film
  • -A Space Oddysse
    -Star Wars
    -Blade Runner
    -Solaris (orjinl rus versiyonundan bahsediyoruz george amcanın oynadığı değil !!!)
    -Alien I-II-III (1'i ve 2'yi tek geçerim)
    -Dark City
    -Event Hoziron
    -Mad Max
    -Terminator 1-2
    -Tron (hastası olmuştum ilk seyrettiğimde. divX'i var seyrediyorum arada bir hala :D)

böyle gider....

Bu arada jumper arkadaşım Clockwork Orange bilimkurgu değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azrael_13 -- 13 Nisan 2005, 9:44:08 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.