Şimdi Ara

EN İYİ BİLİMKURGU FİLMİ ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
0
Favori
11.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BU LİSTEYE "DARK CITY "-ve " 12 MONKEYS"I DE EKLEMEK İSTERİM

quote:

Orjinalden alıntı: sonadart

Sevgili arkadaşım eğtim durumun ne bilmiyorum ama ... neyse ki burada zevklerden bahsediyoruz forumu okudum ve Matrix in bir hayli fazla olduğunu gördüm Evet Matrix iyi filim ama senin Stanley Kubrick in baş yapıtı A Space Odssey adlı filmi ve Ridley Scott ağbimizin Blade Runner ını izlediğini hiç sanmıyorum çünkü son 10 yıldır o filmler bizim televizyonlarımızda yayınlanmıyor Tahminen de de genç yaşlarda ollmandan kaynaklanan action merakında bilimkurgunun felsefi kurgusal ve sanatsal yapısından uzaklaştırıyor seni Matrix EN İYİ !10 BİLİM KURGU FİLMİNİN ARASINDA BİLE DEĞİL bunu sadece ben değil Bilimkurgunun Babaları da diyor internet elinin altında healde birşeyler bulursun.
    Bu foruma tamamen bu cahil Matrix hayranlığınız için katıldım desem yalan olmaz şimdi filmin en ince detayına kadar hayatında görebileceğin en Hard tartışmaya hazırım söyle arkadaşlarına biraz kitap okuyup biraz da film izleyip yazsınlar bana BİRAZ FİLM İZLEYİN...

Bunları izle bence ve bana teşekkür et:

A Space Odssey
    Blade Runer
    Alien (1)
    Star Wars (4)
    Brasil
    Planet Apes 1967 de çekileni

Not: A Space Odssey filmini anlamazsın diye söylüyorum git İthaki yayınlarından kitabını al oku.

• Matrix serisi
  • matrix ilk bölümü ama ...bir de gora ve dünyayı kurtaran adam(fatih cüreklibatur'un oynadığı)saylonlular falan
  • quote:

Orjinalden alıntı: cruiser67c

matrix ilk bölümü ama ...bir de gora ve dünyayı kurtaran adam(fatih cüreklibatur'un oynadığı)saylonlular falan

fahrettin cüreklibatur
  • Matrix series
  • Star Wars

Matrix tam anlamıyla Bilim-Kurgu değildir . Felsefik yönü daha ağır basıyor
  • bence sanat açısından düşünülürse tarihin en iyi bilim kurgu filmi 2001: a space odyssey'dir çünkü film 1968 yapımı olmasına karşın efektler inanılmaz ve yönetmenin o tarihte diğer gezegenleri ve yapay zekayı düşünme tarzı bügün bile bilim adamlarına örnek olabilir. eğer son zamanlardaki mükemmel yaratıcılığı ve bilimkurguyla aksiyonu birleştirmesi açısından düşünülürse the marix, kuşkusuz listenin başında gelir. bunun dışında aksiyonu kapsamayan bir alanda eternal sunshine of the spotless mind, izlenmeye değer bir film. ve hepsinin dışında (ben nefret etsem bile) gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu filmi star wars'tur.
    meraklısına tarihin en iyi 50 bilimkurgu filmi: http://www.imdb.com/chart/scifi

• DÜNYAYI KURTARAN ADAM
  • STALKER ve SOLARİS
  • MAYMUNLAR CEHENNEMİ
    MATRİX 1-2
    ALLİEN SERİSİ TAMAMI
  • Stanley Kubrick's A SPACE ODSSEY bunun birde devamı var 2010 THE YEAR WE MAKE CONTACT
    Tek geçerim..... Bilimkurgunun başyapıtını istiyorsanız ilk önce bu serinin kitaplarını okuyun sonra da bu iki filmi seyredin ve bu romanın 60 larda yazıldığını unutmayın... Bu vesileyle Arthur C. Clarke ve Stanley Kubrick gibi iki sıradışı insanı saygıyla anmak isterim..
  • Star Wars ve Terminator 2 (1 ya da 3 diil) !!!
    Bu filmler olmasaydı 10 sene sonra görürdük Matrix'i...
    Matrix ise Effect olayını aldı taa nerelere götürdü...
    Bu filmleri sev sevme ama saygı duy...
  • Back to Future
    Stargate
  • dünyayı kurtaran adam
  • STAR WARS 3 geliyor bakalım diğer filmleri altedebilecekmi...
  • Bu güne Kadar Seyretmiş olduğum en iyi Filmler bunlardır Hepsi de mükemmel bence

2001: A Space Odyssey (1968) Stanley Kubrick
    Planet of the Apes (1968) Franklin J. Schaffner
    Star Wars (1977) George Lucas
    Close Encounters of the Third Kind (1977) Steven Spielberg
    Blade Runner (1982) Ridley Scott
    A.I. Artificial Intelligence (2001) Steven Spielberg
    Minority Report (2002) Steven Spielberg
  • Thing adlı bir film var 1982 yapımı Kurt Russell oynuyor bence mükemmel bir film.
  • pretador,terminatör2,stargate(bence en güzeli)
  • MATRIX of course
  • 5.element,yapay zeka ve residient evil bence cok güzel filmlerdi.ama benim favorim aliens serisidir. (alien vs pretador hariç).
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.