Şimdi Ara

En iyi bootcd editor yapan program hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En iyi editorbootcd yapan program hangisi

amac birçok secenek sunabilmesi,
    or: xpyimi kurmak istersin, win98 disketten mi acmak istersin, pqmagic mi acsin gibi bi suru secenek sunsun
    (or: EasyBoot ama o igenc, mesela hirenin bootmenusunu yapan program)

google da bi ton program gordum, forumdakilerin tecrubelerini merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 14 Kasım 2007; 23:24:35 >

• hiren's boot cd 9.3 kullanıyorum, memnunum...
  • benim hatam herhalde
    konuyun basligini degistireyim, hirensi biliyorum

bana hirensi taktiginda karsina cikan secim menulerini yapan program lazim
    (or: EasyBoot ama o igenc)

ilgine texekkurler foxhound
  • Genel olarak boot cd için yapman gerekenleri örnek ayarların olduğu resimlerle anlatabilir misin?

Bakalım Nero ile ne kadar fark var?
    Teş..

quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

hiren's boot cd 9.3 kullanıyorum, memnunum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 15 Kasım 2007; 0:02:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiSKE

Genel olarak boot cd için yapman gerekenleri örnek ayarların olduğu resimlerle anlatabilir misin?

Bakalım Nero ile ne kadar fark var?
    Teş..

quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

hiren's boot cd 9.3 kullanıyorum, memnunum...

foxhound arkadaşın dedigi hazir kurtarma cdsi olan hirens boot cd, eger indirip bakarsan (80mb)
    açılışta sana soruyor neyi açayim die (işte benim istedigim o soru sormayi kendim yapmak)

neronun yaptigi bi boot imajini koymak, .bin yada .ima. xp icin yapilmis .bin i koydugunda neroya ve cd yi yazdiginda, .bin dosyasi CD\i386\setupldr.bin dosyasina git dior cd ye, setupldr.bin dosyasida gorevi geregi ekrana "press any key to boot from cd...." yaziyor ve kurulum cdsinin calismasi icin diger seyleri tetikliyor.

ima koydugunda ise mesela dos boot disketin aciliyor. (onuda imaya yonlendiren galiba neronun cd ye yazdigi .bin deki gibi bisi)

mesela sana desek simdi, xpkurulum cdsi ile ayni zamanda dosa çıkmak icinde kullanalim die, nero bunu yapamaz, ya biri ya oteki.

ama benim begenmedigim ezboot yapiyor, ama çoook can sıkarak yapiyor, zamaninda ayarlayana kadar çok ugrastirmisti beni, daha kolayi vardir dierekten soralim dedik.

3 yil kadar once ezboot ile yaptigim cd acilis menusu şu:
    halen işimi gorsede daha rahat kullanilan bi programla daha rahat bi sekilde yapmak icin bu konuyu açtim.
     En iyi bootcd editor yapan program hangisi

• kendi derdimi kendim cozdum (cogu zaman oldugu gibi)

cevap: grub4dos

icinde ki .txt dokumaninda hersey yaziyor, gerisi menusunu duzenlemeyi ogrenmekle ilgili, biraz zaman alir ama benim icin en guzel cozum. (.txt fazlasi ile acik anlatiyor, eger bu tur seylere asina diilseniz bulasmayin derim)

yukardaki ezboot aciklamasi da Tiske icin birakiyorum, bole bi ihtiyaci varsa bana bir zamanlar yettigi gibi onada 4 secenek yetecektir, ezboot grafik arayuzu ile ayarlama yapilan bi program, menulerinde 4 ten fazla yapilabiliyordu ama ben becerememistim. Ayrica yukardaki resimli menuden Windows 98SE Normal i sectigimde win98 boot disketi cdnin icerigini de goruyor, bu sayede dostan partition magic gibi cd de derledigim programlara ulasip istedigim isi yapabiliyordum.

Eger vaktim yok, hazir bi cozumle acil durum cdim olsun isteyen varsa Hiren's Boot cd ziyadesi ile yetecektir.
  • bilgili bir arkadaşsın tüm konularını bi gözden geçirim dedim belki bişiler kaparım diye.Bi kaç konuna mesaj yazcaktım vazgeçtim bu konuya kısmetmiş.

Sana önerebileceğim bir iki alternatif:

1. Hastası olduğum cdshell (bcdw tabanlı aslında)
    2. Grub4DOS (bunu zaten kendin bulmuşsun)
    3. MBootGenerator
    4. Aero Studio ve Easyboot (easy bootta bcdw ve bif yeteneğiyle güzel olabiliyor)
    5. Eskilerden gelen bir program: WinCD Man

bir iki tane daha vardı ama inan gecenin bu saati akılda kalmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Antivirüs Programı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.