Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
569.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çaykur filiz çayının fiyatının düşmesini bekliyordum ama bırakın düşmesini zamlanmış bile :)
    gerçi dün eski fiyattan bulup biraz stokladım ama neticede bitince yeni fiyattan almak zorundayım
    bir kilo çay 36-37 tl. veya daha pahalıya satan yerler var ,inanacak gibi değil :)
  • Çaykur çaylarının fiyatları fahiş oranlarda artarken kalitesi de ters orantılı olarak düşüyor. Çaylar resmen kül. Çaykur yetkilisi çocuk kandırır gibi, küllerin çayın en değerli yeri olduğunu söylüyor şikayetvar'da. Güya çayın en üst tohum bölümüymüş ve işlenirken toz gibi küçülüyormuş.. YERSEN.. Eskiden ofçay çamlıca filizi almıştım. İyi olarak hatırlıyorum ama şimdi belki o da bozmuştur. Son olarak geçenlerde A101 den Güzelçay Herdem Tiryaki 40x25 gr lık demlik poşeti aldım. Paketi kestim ve baktım. Kül oranı yüksek. Demine ve tadına gelince çaykur tiryaki gibi birşey. Koyu çıksa da o tatlı ve acı tadı birarada vermeyen basit bir çay. Bu günlerde arayış içindeyim. Aslında Tirebolu Elmas Gold çayı çok övenler var ama hiç deneyemedim. Sitesinde 32 TL ve 150 TL ye kargo bedava. 1 taneden fazla alamam çünkü denemem lazım. Bir de Güzelçay "Tam Tadında" çeşidini merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 28 Ağustos 2019; 1:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

Merhabalar,

Ulaşımı kolay olan onlarca marka ve çeşitte çay, onlarca su ve demleme yöntemi kombinasyonuyla denedim.

En iyi su Buzdağı su veyahut sert su seven çaylar için Migros’ta satılan Abant su ama çok beklemeye gelmiyor, hızlı tüketilmeli bu su ile.

Sizin tavsiyeniz üzerine Maslak’taki yerinden gidip aldım. Sahibi ile de kısa bir süre sohbet ettik.

Tek kelime ile mu-az-zam.

Macrocenter’da da bulunabiliyormuş, bilgilerinize.

Çay seven herkese tavsiye ederim. Çeşidi çok fazla ancak ben düz, siyah çay çeşidini denedim. Bergamot karışımlısı, gül yapraklısı falan da var.

Puanlamam:
    1)Lazika Siyah Çay 9/10
    2)Çaykur 42 Numaralı Tirebolu Çayı 7/10
    3)Çaykur Altınbaş 6/10
    4)Lipton Extra Dem 5.5/10
    4)Migros Rize Harman Çay(Karali Üretimi) 5/10
    5)Doğuş Gurme 2/10

Doğuş Gurme için not düşmek istiyorum. Alırken elim bir Export’a bir buna gitti. Ben hayatımda bu kadar kötü çay içmedim. Burdaki tavsiye üzerine almıştım oysaki. Tadı yok denecek kadar az. Dem vermiyor. Aroma neredeyse yok. Hafif bulanıklık da var. Burukluk hiç yok ve çok açık kalıyor.

Bütün denemelerim aynı demleme yöntemi ve iki farklı su kullanarak yapılmıştır;

Çaydanlığa çayı koymadan suyu kaynatıp, 20 sn kaynadıktan sonra demliğe suyu döküp 5 dk beklerim. Ardından 1.5 ölçek siyah çay, yarım ölçek Çaykur Tomurcuk Çayı katarım. Ocağı en kısığa aldıktan sonra demliğin ağzını peçete ile kapatırım. Çaya göre 20/25 dk demlenmeye bırakırım.

Bahsettiğim bu demleme ölçekleri çaydan çaya değişkenlik gösterir. En iyi içime deneye deneye ulaşırım.

Deneme hedeflerim:

Ofçay Hazine
    Ofçay Bilene
    Ofçaysan Çamlıca Filizi
    Ofçay Organik
    Çaykur Organik Hemşin
    Tirebolu 42 Mayıs Çayı
    Özçay
    Vegaçay Altındem Premium
    Karali Hediyelik
    Doğuş Karadeniz Export

Alıntıları Göster
    Onca çay içmişsin ama doğuş gurme çaya 10 üzerinden 2 vererek bence kaybettin. 2 lik bir çay asla değil. A101 den almıştım tanesi 23 TL den. Toz oranı Çaykurdan çok daha azdı ve bence çaykurun altınbaşı ile yarışabilecek bir çaydı. Ben olsam 10 üzerinden 6,5 verirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _TUTANKHAMUN_

Yenigün rize gold çayı kesinlikle denemelisin :)..
    Çay hakkındaki yorumlar iyi görünüyor ve fiyatı da makul. Kıyaslama yaparsanız hangi çay ile yarışır sizce bu?
  • Yeni Bir çay harmanı yaptım oldukçada başarılı oldu.

İlk yaptığım Harman şu şekilde 2 Yemek kaşığı Lazika siyah çay + 1 çay kaşığı champion pure ceylon tea + 1 çay kaşığı beta tea early grey Puanım 10 Üzerinden 8.5/10

2.Bir harman daha oluşturdum ben lazikaya felan o kadar para veremem diyenler ve early grey sevmeyenler için oda baya başarılı oldu o harmanda şu şekilde 2 Yemek kaşığı 42 Tirebolu çayına 1 çay kaşığı champion pure ceylon tea beklediğimden iyi oldu normalde çünkü Tirebolu 42 dedigimiz çay tatsız tutsuz birşey sanırım Champion ceylan tea etkisi :) bu harmana Puanım. 7/10

Champion Ceylan tea baya pahalı bir çay ama 1 çay kaşıgı gibi ufak oranlarda kullandığınızdan aslında 500 Gram ceylan tea yı aylarca kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Calypso- -- 28 Ağustos 2019; 23:58:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Calypso-

Yeni Bir çay harmanı yaptım oldukçada başarılı oldu.

İlk yaptığım Harman şu şekilde 2 Yemek kaşığı Lazika siyah çay + 1 çay kaşığı champion pure ceylon tea + 1 çay kaşığı beta tea early grey Puanım 10 Üzerinden 8.5/10

2.Bir harman daha oluşturdum ben lazikaya felan o kadar para veremem diyenler ve early grey sevmeyenler için oda baya başarılı oldu o harmanda şu şekilde 2 Yemek kaşığı 42 Tirebolu çayına 1 çay kaşığı champion pure ceylon tea beklediğimden iyi oldu normalde çünkü Tirebolu 42 dedigimiz çay tatsız tutsuz birşey sanırım Champion ceylan tea etkisi :) bu harmana Puanım. 7/10

Champion Ceylan tea baya pahalı bir çay ama 1 çay kaşıgı gibi ufak oranlarda kullandığınızdan aslında 500 Gram ceylan tea yı aylarca kullanırsınız.
    Ben de 2 yemek kaşığı beyaz çay, 1 çay kaşığı lazika ile 1 çay kaşığı mevlana çayını harmanlıyorum. Sonuç 11/10

• Yeni birşey farkettim Aslında Çaykurun Mavi Paker 42 Tirebolu Çayı şuan piyasada içilebilecek en iyi market çaylarından bir tanıdığım sayesinde farkettim bunu dediği şey şuydu ya o çay 15-20 dakikada demlenmiyor ki 30 Dakika yarım saat felan demliyeceksin azıcıkta çayını fazla atacaksın demesi üzerine bu şekilde demledim ve çok farklı bir sonuç ile karşılaştım oldukça aromatik 15-20 dakika demlenen çay ile alakası olmayan bir çay ile karşılaştım.Şuana kadar demlediğim market çayları arasında en iyi çay kimisi överken kimisinin gömmesinin sebebi bu sanırım çayın demleme süresinin uzun olması.
  • En iyi Çayı harmanla elde edersiniz Tek çayların hiçbirinin tadı tuzu aroması olmuyor ben bu sene şöyle bir harman yaptım bi göz atın isterseniz çayların özelliklerinide yazacağım ona göre oranları değiştirebilirsiniz.

Benim bu sene yaptığım harman şu şekilde.

2 Paket Çaykur Organik Rize Çay Karton Kutu 400gr(İçimi hafif Aromatik bir çaydır Çaykurun Tepe çaylarından)
    2 Paket Rize Hediyelik Çay Karton Kutu 400gr (Çaykurun Market Üstü çayı)
    1 Paket Mavi 42 Tirebolu Çayı 400gr(Demlenmesi biraz zaman alan çaydır farklı bir tadı var tek başına içilmez ama harmanda iyi sonuç veriyor.
    1 Paket Lazika Siyah Çay 400 Gr (Hafif buruk bir tada sahiptir)
    Yarım Paket Çaykur Organik Hemşin Rize Çayı Teneke Kutu 400Gr (Bu biraz acı ve buruk bir çaydır acılık seviyorsanız 1 Paket koyabilirsiniz.)
    4 yada 5 Yemek Kaşıgı Çaykur Tomurcuk Sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.

Sonuç Mükemmel bir her tat profilinden lezzet :)

• NADİDEM Misafir Çayı

https://www.caykursatis.com/
    NADİDEM Misafir Çayı 200gr. Hediyelik Çaylar Çaykur
    https://www.caykursatis.com/nadidem-misafir-cayi

Şu ana kadar içtiğim en iyi çay diyebilirim

• Merhaba genelde 4-6gr istikan çayı 3.5 dk demleyerek içiyorum fakat istikan çayım bitiyor. Çay önerisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12B15139F

Merhaba genelde 4-6gr istikan çayı 3.5 dk demleyerek içiyorum fakat istikan çayım bitiyor. Çay önerisi olan var mı?
    Türk Çayı soruyorsan şimdiye kadar çaykur vb markaların bütün çaylarını denedim tek başına en içilebilir çay Çaykur Organik Rize Çayı Karton Kutuydu.Yabancı iyi çaylardan Soruyorsan Ahmad Tea yı dene güzeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 29 Eylül 2019; 22:57:17 >
  • Çaykur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 11 sene sonra gelen cevap😂

• tirebolu 42 den memnun olmayanlar yanlis cayi aldigi icin memnun olmuyoir..
    tirebolu 42 MAYIS CAYI alacaksiniz..
    yaklasik 50 tl kg su..ve yuvarlak plastik kutuda..
    www.tirebolucay.com
    TireBolu Çay | Ürünler
    https://www.tirebolucay.com/UrunDetay.aspx?ID=81

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 3 Ekim 2019; 23:17:4 >
  • genelde karali hediyelik çayı (30tl) 2 yemek kaşığı 1 kaşık ıstıkan (60tl) demliyorum şimdilerde altınbaşa 400 gram teneke kutu ( 20 tl) geçtim ikiside güzel
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    tirebolu 42 mavi ambalajlı (kutulu değil)olanı güzeldir.
  • Araştırann A kullanıcısına yanıt
    Hiç beğenmedik, Çaykurun Mavi Paketteki Tirebolu42' sini. 500 Gramlık 5 Paket almıştım. Zar zor bitirdik. Özel sektör siyah paketteki Tirebolu42' yi bu çaya 100 basar.....
  • Çaykur Organik Rize çayı marketlerde kağıt ambalajlı olarak satılmaya başlamış. Kutu ile aynı ürün müdür, önerir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: rinots

Çaykur Organik Rize çayı marketlerde kağıt ambalajlı olarak satılmaya başlamış. Kutu ile aynı ürün müdür, önerir misiniz?
    Valla kutu ile aynı ürün müdür bilemiyorum ama harman yapmadan içilebilecek nadir çaylardan.
  • Dün Kadıköy Moda'da çaykolik diye biryerde oturdum. Çaykur çaylarını yapıyor. çok hoşuma gitti çayı.
    sordum. yarısı mavi 42 tirebolu, yarısı rize hediyelik çay olarak harmanlıyorlarmış. tabi yine de eliyorlarmış. zaten belliydi en ufak bir renk bozukluğu yoktu. su gibi berrak ve rengi muhteşemdi.

denemek istiyorum ama 50 TL iki kutu (500er gr) evde çay da çok :)
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.