Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
569.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz doğru düzgün bir çay markası var mı? Çaykur'un en pahalısından bile toz çıkıyor. Eskiden paketi açmadan çayın kokusu gelirdi. Şimdi ne tadı var, ne de kokusu.
  • Migros filiz çayı deneyen oldumu???? Doğadan altın filiz stokladım trendyol kodlar 21 liraya geldi kilosu migrosu filizi iyise onuda stoklucam. Sürekli artıyor çay fiyatları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde çayla aram pek yok. Ama gelen misafire sunmak için güzel bir karışım yapmak istiyorum.Genel yorumlara baktım alttaki ikisini aldım.Umarım pişmam olmam.

Çaykur 42 No'lu Tirebolu
    Çaykur Altınbaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castieello -- 28 Ekim 2019; 23:3:39 >
  • Castieello kullanıcısına yanıt
    42 Tirebolu çok iyi değil 2 Çay karıştırmak için yeterli değil 42 Tirebolu kullancaksan en az 4 farklı çay kullanman lazım 42 Tirebolu yerine Çaykur Organik Rize kullan daha güzel bir aroma ve içim elde edersin Tüm çaykur çaylarını denemiş ve farklı harmanlar yapmış birisi olarak söylüyorum.Çaykurun en içilebilir çay Çaykur organik rize biraz hafif onun hafifliginide Çaykur Altınbaş tamamlıyor güzel birşey çıkar ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaihuClaw

Bildiğiniz doğru düzgün bir çay markası var mı? Çaykur'un en pahalısından bile toz çıkıyor. Eskiden paketi açmadan çayın kokusu gelirdi. Şimdi ne tadı var, ne de kokusu.
    Şuan Çaykurun en iyi aromatik içilebilir tozu az olan çayı Çaykur Organik Rize karton kutu hocam dışa ithal edilen kaliteli çaylara en yakın kalite çay bu.2 Paket Çaykur Organik Rizeyi 1 Paket Altınbaş ile karıştırırsanız güzel bi çay elde edersiniz.
  • Bir sürü tartışma geçmiş, yok onun bunun resmini atmışsınız. O kızıl demler, taç yapraklar, altın serisi vs. hep göz boyama. Çayın 2,5 yaprak kısmı vardır en kalite hiç değişmeyen gerisi 2-3-4. kalite filan. Adamlar devamlı satabilmek için hep sattıkları aynı malı farklı bir kapta allayıp pullayıp satıyorlar. Sonuç olarak çay ağacı da kavurması da vs. değişmiyor.

Eee 2,5 yaprak kuralı hiç değişmiyorsa bu kırmızı dem vs. nerelerinden sallıyorlar? Bir düşünün derim. Bütün çaylar arasında asıl fark bence organik damgalı olanlarda ki bu şartlar altında ne kadar organikliği sağlayabiliyorlarsa. Sonuçta organik ürün damgası için denetlemelerden(denetleyen ayrı bir soru) geçiyorlar ama geçtikten sonra ne kadar uyuyorlar bilemem.

Ekstra bilgi:

• quote:

Orijinalden alıntı: Sykoman

Bir sürü tartışma geçmiş, yok onun bunun resmini atmışsınız. O kızıl demler, taç yapraklar, altın serisi vs. hep göz boyama. Çayın 2,5 yaprak kısmı vardır en kalite hiç değişmeyen gerisi 2-3-4. kalite filan. Adamlar devamlı satabilmek için hep sattıkları aynı malı farklı bir kapta allayıp pullayıp satıyorlar. Sonuç olarak çay ağacı da kavurması da vs. değişmiyor.

Eee 2,5 yaprak kuralı hiç değişmiyorsa bu kırmızı dem vs. nerelerinden sallıyorlar? Bir düşünün derim. Bütün çaylar arasında asıl fark bence organik damgalı olanlarda ki bu şartlar altında ne kadar organikliği sağlayabiliyorlarsa. Sonuçta organik ürün damgası için denetlemelerden(denetleyen ayrı bir soru) geçiyorlar ama geçtikten sonra ne kadar uyuyorlar bilemem.

Ekstra bilgi:http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/gungor-uras/42-no-lu-tirebolu-cayi-2382728
    Başkan çayın tarihini degil mevcut caylarin içinde en iyisini ariyoruz yoksa senin yazdiklarin hiç bir işimize yaramaz varsa kaliteli lezzetine güvendiğin marka yaz alip deneyelim.
    Kalkıpta mayısta giresun gidecek halimiz yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 13 Kasım 2019; 10:12:56 >

• IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz çay biraz iyi gibi, fakat hepsini denedim. En son fotoğraftaki çaydan aldık. Utanmasalar toz doldurup satacaklar. Eskiden çay paketini açmadan kokusu yayılırdı. Bittikten sonra Nova çay deneyeceğiz. Biraz pahalı; ama başka çaremiz yok. Dolar biraz düşük olsaydı, Hindistan'daki Dilmah ve Tata şirketlerinin çaylarını deneyecektim.  En iyi çay markası hangisi?

• Karton Paketi ile Fark olabilir üründe bazen öyle şeyler oluyor olmayadabilir.Türkiyede Çaykur vb denemedigim çay kalmadı en iyi şuan Organik Rize Karton paket valla :D İnşallah onuda bozmazlar.
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    İnşallah.
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    aynen gene aldım 5 kutu ama eskisi gibi tadı tuzu kalmamış, aromasını en iyi veren çaydı halbuki, ota dönmüş
  • Diğer çay konusuna da yazdım ama belki gözden kaçar
    Betatea nin bir çayı var. Başka bir forumda ciddi övenler olunca denemek istedim ama hiçbir yerde yoktu
    Bugün buldum; metro da varmış
    Çay bu ;

www.betateashop.com
    Bayce Leaf Tea Classic Taste 500 GR - BetaTEAShop
    https://www.betateashop.com/urun/bayce-leaf-tea-classic-taste-500-gr

Türk çayı, seylon çayı ve bergamot.. boşuna harman yapmanıza gerek bırakmadan en iyi oranlarla harmanlanmış hali..
    İnanılmaz memnun kaldık tavsiye ederim.

Yalnız aynı paketlerle farklı ürünlerde var. Alırken iyi bakın harman olduğuna emin olun. Yan tarafında yazıyor harman diye.

• Ben de bir çok markayı denedim bahsedilen. Ama. Çaykur'un lezzetini veremedi hiç birisi. Rizeli çay üretimi yapan bir arkadaşıma da sordum. Oda Çaykur dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: whitehouse85

Ben de bir çok markayı denedim bahsedilen. Ama. Çaykur'un lezzetini veremedi hiç birisi. Rizeli çay üretimi yapan bir arkadaşıma da sordum. Oda Çaykur dedi.
    Çaykur hikaye alayı toz
  • Sizin düşünceniz toz oldugu yönünde. Bana göre en lezzetli. Damak tadı farkımızda buralarda belli oluyor.

• son yayınlanan hileli ürünler listesinde vega çay var. vega çay gold 500 gr ürününde gıda boyası tespit edilmiş. bir-iki ay önce toplu çay siparişi vermiştim rize çay sepeti'nden. vega çay da almıştım o ara inceleyip. daha içmedim. sizlerden içen var mıydı vega çay? yarın bir arayayım bakalım ne diyecekler? bile bile gıda boyalı çay da içilmez şimdi. çaydan bağımsız olarak, bir sürü et ürününde kanatlı, tek tırnaklı, at ve domuz eti var. bazı iller de daha yoğun liste. bence bunda etken o ildeki denetimlerin fazla olması, yoksa çoğu ilde aynı tür üründe yine rastlanacaktır o hileye.

listenin tamamı

• Mahmood Super opa kullanıyorum şimdilik memnunum. Benim merak ettiğim bunu bizim Karadeniz çayı ile harmanlasak nasıl bişey çıkar ortaya

• quote:

Orijinalden alıntı: Easy Ice

Çaykur hikaye alayı toz

Alıntıları Göster
    arkadaş bir trirebolu 42 mavi paket vardı tadı olan o da bozuldu, 2 dir 200 gr 5 er paket aldım ot gibi, güzel çay içemeyecez heralde ya da çaykuru bırakmak lazım.

tavsiyeleriniz neler arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Araştırann

arkadaş bir trirebolu 42 mavi paket vardı tadı olan o da bozuldu, 2 dir 200 gr 5 er paket aldım ot gibi, güzel çay içemeyecez heralde ya da çaykuru bırakmak lazım.

tavsiyeleriniz neler arkadaşlar?

Alıntıları Göster
    1-https://www.hammantea.com/
    2-https://www.lazika.com.tr/
    3-http://onlinecay.com/
    4-

Kendimce deneyip en iyisinden sıraladım gerisi size kalmış.

• doctorfo kullanıcısına yanıt
    hamman ve lazika n11 de varmış, alacam sağol
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.