Şimdi Ara

En İyi Çizim Bilgisayarını Topluyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 hafta içerisinde iş yerimden bana bilgisayar toplamam istendi.Kullanılacak programlar Autacad, 3ds max, Sketchup, Vray, Photoshop. Kesinlikle ve kesinlikle oyun oynanmayacaktır. Para sıkıntısı yoktur. Benim bir kaç gündür araştırdığım ve bulduğum sistemi aşağıda yazıyorum.Bu parçaların yerine önere bileğiniz yada eksik olan bir parça varsa yardımlarınızı bekliyorum.

GEREKLİ OLAN BİLGİSAYAR DONANIMI

- CPU: INTEL i7 3970X Extreme 3.50 GHz Socket 2011 15MB (CPU fan yok)

- İşlemci Soğutucusu: Thermalright Silver Arrow SB-E Intel ve AMD İşlemci Soğutucusu (LGA1155 / 2011 ve FM1 Soket Uyumlu)

- ANAKART: ASUS P9X79 Deluxe, DDR3, 3x Pcıexp, Socket 2011, Crossfirex & SLI

- BELLEK - RAM: GSKILL RipjawsX 32GB (4x8GB) DDR3-1600Mhz CL9 DUAL (9-9-9) 1.5V F3-1600C9Q-32GXM

- HARD DISK: SEAGATE 3 TB SATA III HDD 64MB 6GB/s 7200 ST3000VX000

- SSD: 2 Adet OCZ 256GB VECTOR SERISI SATA 3.0 SSD (550MB OKUMA / 530MB YAZMA)

- EKRAN KARTI: PNY Quadro 5000 320 Bit 2.5 GB GDDR5 PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı

- KART OKUYUCU: Akasa InterConnect Pro (AK-HC-05BK)

- KASA: COOLER MASTER COSMOS II PURE BLACK ALUMINYUM FULL TOWER KASA (psu yok)

-GÜÇ KAYNAĞI PSU: Silverstone Strider 1500W 80+ Plus Silver Modüler PSU [SST-ST1500]

- OPTİK SÜRÜCÜ: Asus BW-12B1LT CD-DVD-BluRay

- KLAVYE VE MOUSE : LOGITECH K750 SOLAR WIRELESS KEYBOARD - TR LAYOUT ve LOGITECH PERFORMANCE MX (DARKFIELD) MOUSE

-MONİTÖR: LG IPS panelli LCD monitörü EA93 (29’’) veya Dell UltraSharp U2913WM 73,7 cm (29”) Ultra geniş monitör

Yorumlarınızı ve Önerilerinizi bekliyorum

• Heralde uzaya arac firlatcaksiniz? Yada ev icinde atom moleküllerini carpistircaksiniz cern laboratuvarinda boyle bilgisayar varmi bilemiyorum. Alti ustu bi cizim yani cok ucup teknolojinin sinirlarina dayanmanin anlami yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yeni workstation toplayacağım için araştırma aşamasındayım, sizinkine benzer bir setup olacak.
    Tabiki her kafadan farklı bir ses çıkıyor ama benim araştırmalarıma göre en mantılklı fiyat/performans ürünlerini bir araya getirsiğimi düşünüyorum.
    Sistemi yanlarına ufak açıklamalar ile yazıyorum, isterseniz bileşenleri bir inceleyin..

- CPU: INTEL i7 3930k (X olamamasının sebebi tamamen fiyat/performans dengesi, para limiti yok ise X alınabilir tabiki) 3930k yerine 3970k yazmışım düzelttim..

- İşlemci Soğutucusu: Corsair H100i Liquid (Piyasadaki en iyi soğutucu diye okuyorum nette, ama bilemiyorum tabiki)

- ANAKART: ASUS P9X79 Deluxe

- BELLEK - RAM: Corsair Vengeance 32GB (4x8GB)

- HARD DISK: WD 1 TB Caviar Black (bana 1 yetiyor, NAS var zaten, WD kişisel tercih)

- SSD: 1 Adet OCZ 256GB VERTEX 4 (Hali hazırda OCZ kullanıyorum, bir sıkıntım olmadı, 2 adet 256 almak gerekli mi acaba, dosyaları 2. hd ye koyabilirsiniz, ama para limiti yoksa neden olmasın)

- EKRAN KARTI: PNY Quadro K5000 (5000 çok eski teknoloji kaldı, K serisi almanızı tavsiye ederim, 6000den daha güçlü ve yarı fiyatına)

- KASA: COOLER MASTER COSMOS II PURE BLACK ALUMINYUM FULL TOWER KASA (CM 690 ve daha şu anda da Cosmos 1000 kullanıyorum, çok memnundum, çıt çıkmıyor diyebilirim)

-GÜÇ KAYNAĞI PSU: Corsair AX1200 (Çift GPU takmayacaksanız 1500w biraz overkill olabilir bence, tercih ve maliyet meselesi tabiki, Corsair için baya iyi şeyler okuyorum)

- OPTİK SÜRÜCÜ: Pioneer CD-DVD-RW

- KLAVYE VE MOUSE : Microsoft Wired KB&M (Wireless, sürekli kullanımda hem tutukluk/lag/bağlantı sorunu yapabiliyor hem de pil meselesi sıkıcı, dolayıısyla ben wired tercih ediyorum)

-MONİTÖR: 3 x DELL U2410M (Yeriniz var ise 1 adet 29" yerine 2 adet almanızı tavsiye ederim, işlemlerinizi %50 arttıracaktır. Aslında DELL 2410 almak isterdim ama 2 katı fiyat 3 monitör için çok oluyor. Büyük isterseniz 30" bir DELL ve yanına 20" bir DELL alıp 90 derece çevirirseniz boyutlar birbirine tam uyuyor. NEden DELL, sadece monitör olarak konuşabilirim, IPS de gayet başarılılar bildiğim kadarı ile, fiyatlar da çoook yüksek değil)

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisayit -- 14 Mart 2013; 18:02:21 >

• 3970X işlemci özel bir üretimdir, Türkiyede kullanım alanı neredeyse yoktur.3930K çizim alanında aynı hatta daha performanslıdır.

İki adet vector fiyatı neredeyse OCZ RevoDrive fiyatına gelir , iki adet intel 520serii yada Vertex4 serii bile fazladır, daha uygun fiyatlılardanda seçilebilir.

Quadro sıralaması : K4000 K5000 dir 5000 eski seriidir.Üçünün Aradaki yazılımsal farklarını iyi gözden geçirin, yoksa para boşa gider.

Monitör Asus Pro art serii PA246Q inceleyin.

Güç kaynağı normalde bu dizilime AX860i yeterlidir, fakat ekstra kullanılacak araçlarda önemli. Birde ;İşlemcinin harcadığı ekstra 130W enerji Quadronun 122W tasarrufuyla dengelenir.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5619

Ali Sayit 3970K işlemci 3930K olmasın? 3970 in X ve K sı yok hangisini istersen o olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 14 Mart 2013; 18:40:01 >

• Evet, üstteki listeyi copy paste ettiğim için olmuş, düzelttim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisayit

Evet, üstteki listeyi copy paste ettiğim için olmuş, düzelttim..

Bir hatırlatma daha yapayım Oyun için kullanılan anakartlardan değilde daha çok iş fonksiyonlu fiyatı uygun ve burası önemli yazılımsal destekli olanlardan seçmek daha uygundur.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4970

GIGABYTE GA-X79-UD3
    GIGABYTE GA-X79-UD5

Buda yeni versiyon işlemci ve anakartlara uygun, testi yapılmış bellekler.Multi Channel olduklarından Taktığın anakarta göre(Z77 / X79) Quad yada Dual çalışırlar diye biliyorum , orjinal sitede Dual Kit olarak belirtmiş.
    http://www.gskill.com/products.php?index=483

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4936

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 14 Mart 2013; 18:41:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.