Şimdi Ara

En iyi Dövüş Sporu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
24.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

En iyi Dövüş Sporu

(En Son Oy Tarihi: 18.5.2023)
Giriş
  • shotokan karate do derim baska bisey demem
  • Muay Thai

Kudo

Bunlar en iyileridir benim gözümde. Çünkü öğrenirken dövüşürsün. Darbe yemeden kemer alma falan yoktur. Dayağı yerken atmayı öğrenirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2017

MMA yapmanı tavsiye ederim. Aynı anda jui jitsu ve muay thai ögrenirsin ve ayaklı bir ölüm makinası olursun Ben 7 ay gittim

NMA hakkında geniş detaylı bi bilgi verirmisin.İstanbul da varsa nerede öğrenebiliriz.Ücret nedir.Haftanın hangi günleri kaç saat.

• Eğitim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H@B!B -- 15 Temmuz 2011; 5:23:52 >

• nasıl olurda taekwondo olmaz. eN iyi dövüş sporu teakwondodur. 7 yıl gittim ve kesinlikle çok şey kattığını söyleyebilirim eğer uzun süre gidersen(çünkü bazı tekeleri tam amlamı ile öğrenmek gerçekten zaman istiyor) çok etkili olabilirsin hgerek müsabakalarda gerekse hayatta
  • Muay Thai çok sert bir spor dalıdır, genellikle kemikler üzerine kurulu bir dövüştür.Yukarda bir arkadaş yazmış, aynen katılıyorum ben de bu sporu az çok biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vatansever_1453

quote:

Orijinalden alıntı: 2017

MMA yapmanı tavsiye ederim. Aynı anda jui jitsu ve muay thai ögrenirsin ve ayaklı bir ölüm makinası olursun Ben 7 ay gittim

NMA hakkında geniş detaylı bi bilgi verirmisin.İstanbul da varsa nerede öğrenebiliriz.Ücret nedir.Haftanın hangi günleri kaç saat.

İstanbulda nerde vardır bilmiyorum ama olması gerek. Aslında en iyisi jui jitsu'dur siyah kuşağa geçmen için 20 yılını vermen gerekir ve 1 tane siyah kuşak olan var oda rickson gracie sabır istiyor gerçekten ama çok etkili ha dersin kısa sürede ozaman MMA kardeşim 2si aynı anda muay thai daha ağır basacak şekilde ölüm makinası olursun 1-2 senede

• Ölüm makinasi olmana da gerek yok be dostum. Kendini ve sevdiklerini koruyabilsen yeter. Zaten uzakdogu dövüsleri hep savunma amaclidir. Tinerci mi cıktı onune 2 dk icinde yamult ve yoluna devam et. Wing chun'a bende devam edicem. Orda ogretilene gore 'birisi sana dokundugu anda o kavga baslamistir'. Ki bunun pek cok hareketi var.

Bizim hocanin cok cok cok iyi oldugunu dusunmuyorum ama iyi yani. Arkadaslarin dedigi gibi sadece kendini savunmak icin 9 ay gitmen yeterli. Daha fazlasi icin daha fazla ugrasman gerekecek. 9 ayda mantigini kaptiktan sonra 3-4 haftada bir gidersin bos zamanlarinda.

Sadece wing chun'la sinirli kalma. Eger burada olsaydi MMA'yi falan da dusunurdum ben. Boks ve kick boks bana hic sıcak gelmiyo nedense. Yumruk ve tekme uzerine kurulu butun dovus. Oysa uzakdogu dovuslerinde sonsuz olasilik var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Ölüm makinasi olmana da gerek yok be dostum. Kendini ve sevdiklerini koruyabilsen yeter. Zaten uzakdogu dövüsleri hep savunma amaclidir. Tinerci mi cıktı onune 2 dk icinde yamult ve yoluna devam et. Wing chun'a bende devam edicem. Orda ogretilene gore 'birisi sana dokundugu anda o kavga baslamistir'. Ki bunun pek cok hareketi var.

Bizim hocanin cok cok cok iyi oldugunu dusunmuyorum ama iyi yani. Arkadaslarin dedigi gibi sadece kendini savunmak icin 9 ay gitmen yeterli. Daha fazlasi icin daha fazla ugrasman gerekecek. 9 ayda mantigini kaptiktan sonra 3-4 haftada bir gidersin bos zamanlarinda.

Sadece wing chun'la sinirli kalma. Eger burada olsaydi MMA'yi falan da dusunurdum ben. Boks ve kick boks bana hic sıcak gelmiyo nedense. Yumruk ve tekme uzerine kurulu butun dovus. Oysa uzakdogu dovuslerinde sonsuz olasilik var.

Ölüm makinası deilde ben bu sporu siyasi tartışmalar sonunda tartışmanın dozu atınca 3-4 kişiye kendimi korumak için öğreniyorum.zaten yıl sonuna kadar body-yada fitness yapacam.Sonra 1 yıl boyunca wing chun yapacağım.sonra birazda muay tai düşünüyorum.

• Kesinlikle boks savunmayla kalma
  • amerikan güreşi
  • bence ninjitsu. ninjaların dövüş sporu tekniği nekadar iyi oldugunu ninjalarda kanıtlıyo zaten :)
  • 2 yıl Taijutsu yaptım(Ninjutsu, Aikido ve Jujutsu'nun temeli)
    2 yıl Kick Box yaptım

bu sporları bıraktım şu an vaktim olursa Wing Chun yani namı değer Kung fu'ya başlayacağım.

bu arada Çin sporları yani kung fu, wing chun, wu shu gibi, Japon sporları gibi gard almaya savunmaya yönelik değildir yani Çin sporunda kendini müdafa şekli rakibe en hızlı ve en güçsüz noktadan saldırmaktır yani gard alma filan yok anlayacağınız.

Japon dövüş sanatları= önce gelen darbeyi savuşturma sonra atak(yumruk, tekme, kırma, alıp atma.)
    Çin dövüş sanatları=rakibin hamlesine karşı gard almadan direk en hızlı şekilde, en zayıf yerden atak.

Türkiye'de kendini yada başkasını korumak istiyorsan, Boks+Taijutsu/Aikido tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaNgO

2 yıl Taijutsu yaptım(Ninjutsu, Aikido ve Jujutsu'nun temeli)
    2 yıl Kick Box yaptım

bu sporları bıraktım şu an vaktim olursa Wing Chun yani namı değer Kung fu'ya başlayacağım.

bu arada Çin sporları yani kung fu, wing chun, wu shu gibi, Japon sporları gibi gard almaya savunmaya yönelik değildir yani Çin sporunda kendini müdafa şekli rakibe en hızlı ve en güçsüz noktadan saldırmaktır yani gard alma filan yok anlayacağınız.

Japon dövüş sanatları= önce gelen darbeyi savuşturma sonra atak(yumruk, tekme, kırma, alıp atma.)
    Çin dövüş sanatları=rakibin hamlesine karşı gard almadan direk en hızlı şekilde, en zayıf yerden atak.

Türkiye'de kendini yada başkasını korumak istiyorsan, Boks+Taijutsu/Aikido tavsiye ederim.

Çok güzel bilgilendirdin arkadaşım bizi.Çok teşekkür ederiz.Peki taijitsu istanbulda varmı kursları

• quote:

Orijinalden alıntı: vatansever_1453

quote:

Orijinalden alıntı: BaNgO

2 yıl Taijutsu yaptım(Ninjutsu, Aikido ve Jujutsu'nun temeli)
    2 yıl Kick Box yaptım

Çok güzel bilgilendirdin arkadaşım bizi.Çok teşekkür ederiz.Peki taijitsu istanbulda varmı kursları

Geç cevap verdiğim için kusura bakma kardeş, taijutsu öğrenmek istiyorsan tek adresi var, hocası mükemmel biridir, Türkiye'de ki en iyi hocadır, gerçi bildiğim kadarıyla sadece o öğretiyor taijutsuyu.

bujinkan budo taijutsu adresi bu, buradan bilgi alabilirsin

Bu arada ben yurt dışında öğrendim.

• hocam eğer bir jackie chan olabilirsen kung fu yap . Beni ciddiye alma anlamam dövüşten
  • en iyi dövüş sporu diye bir şey yoktur yukarıdaki dövüş sporlarından birine başla sıkı antrenmanla 1 2 sene içinde yine 3 4 kişinin arasına girip sağlam çıkarsın
    bruce lee chuck norris jean claude van damme jet lee jackie chan ve daha bir sürü bunların hepsi farklı spor yapmış ama alanlarında uzman insanlar hangisi kolay dayak yer sokakta yani yaptığın sporun önemi yok önemli olan ne kadar iyi yapıyosun yaptığın sporu

bir de boks en iyi savunma diyen vatandaşlar neresi iyi savunma boks hantal spor yukarıdaki sporların hepsinde pire gibi oluyosun karşındaki boks bilen adamın başını döndürebilirsin yukarıdakilerden her hangi birini yapsan
  • En iyisi mi bilmem ama bana en çok zevk veren uğraşmakla mutlu olduğum savunma sanatı wing tsun.Bence önemli olanda bu.Ayrıca kişilikle de alakalı bişey eğer sakin soğukkanlı biriysen birine zarar vermeden etkisiz hale getirmek istiyorsan muhteşem bir teknik ama daha agresif biriysen savunmaya değilde saldırıya daha çok önem veriyorsan wing tsunu uygulamakta zorluk çekersin, hemen kroşe vurmaya falan kalkarsın, kontrolsuzce saldırırsın böyleleri içinse kick box, muay tai, taekwando daha uygun bence.Yani insan bir savunma ya da saldırı sporuna hakim olmalı özellikle günümüzde ama önce kendini analiz etmeli.Bir de tabi vakit ayırabilmek de ayrı bir mevzu saldırı sporları daha çok antrenman isteyen kondisyon isteyen bir dal ama wing tsun enerjiyi en ekonomik şekilde kullanmaya yönelik olduğundan daha az kondisyon ve antrenmanla da başarılı olunabilinir.
  • En iyi diye birşey yok arkadaşlar.Amacınıza ve fiziksel özelliklerinize göre farklı stiller var.Amacınız beden,zihin ve ruhunuzu geliştirmekse karate'yi öneririm.izmir'de olup goju ryu karate öğrenmek isterseniz 05077415276'yı arayıp,Ajlan Şahin'le görüşebilirsiniz.İyi günler.
  • wushu sanda en iyisi

mma da iyi

çocuklar için taekwondo eğer il şampiyonu olursa özel okullarda bedava okur ve para kazanabilir olimpiyatlarda yarışabilir yani çocuğunuza tekvando öneririm.

sokakta antika döğüş sanatları çok işe yaramıyor box ve güreş daha iyi sonuç verir, fakat hızlı ve dayanıklı bir döğüşçü hangisini bilirse bilsin ortamdan fazla dayak yemeden çıkabilir, tehlikeyi farkedip sıvışabilir, geri çekileceği zamanı bilir.
    mesela kışın sokakta tekvando yapmayı deneyin bakalım, hele kar üzerinde çok komik oluyor,
    kışın eldivensiz yumruk atan adamın parmaklarını düşünemiyorum. en iyisi diz dirsek kışın.
    teke tekte güreşi yenebilecek spor bilmiyorum.
    ama etrafınızı çevirmişlerse boks tek geçerim. tekmeyi aklınıza bile getirmeyin düşmeyi unutun, ilk gelenin çenesini kırın diğerleri zaten dağılır.

hatta sağlam bir boks gardı gösterin, rakiplerinizin pompalı tüfek görmüş kasiyer kızlar gibi gözbebeklerinin büyüdüğünü seslerinin titreyerek çıktığını görüp, için için gülebilirsiniz, tam o an gardınızı bozmadan karşınızdakine gel gel hareketi yapın bir adım geri gider ve şapşal bir eda ile sen karetecimisin? diye anlamsız ve alakaya maydonoz bir soru sorar, işte burda herşey başlamadan biter.

zaten herkes şampiyon olamaz önemli olan pratikte kullanılabilir teknikleri kavramak. bu arada serbes müsabakalarda hiç wing tusung üstadı göremedim, biraz şişiriliyormu ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzavav -- 2 Ağustos 2012; 0:38:11 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.