Şimdi Ara

En iyi Dövüş Sporu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
24.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

En iyi Dövüş Sporu

(En Son Oy Tarihi: 18.5.2023)
Giriş
  • En iyi Dövüş Sporu (yada sanatı) hangisi.Deneyimlerinizi ve bildiklerinizi bizimle Paylaşabilirmisiniz.

• Muay thai gittim hala gidiyorum ilk gittiğim sefer korumalık doldurdular çantamı daha sonra bunları çıkara çıkara dövüştük. Hergün bir yerimde morluk vardı özellikle bacak kemiklerin çarpışmadan aşınmış durumdaydı Muay thaide tekmeye karşılıl tekmeyle savunuluyor o yüzden Sert spor isteyen öldürmelik spor isteyen Muay thai yapsın
  • 3 aydır gitmiyorum gerçi ama tartısmasız Wing Chun diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAS

Muay thai gittim hala gidiyorum ilk gittiğim sefer korumalık doldurdular çantamı daha sonra bunları çıkara çıkara dövüştük. Hergün bir yerimde morluk vardı özellikle bacak kemiklerin çarpışmadan aşınmış durumdaydı Muay thaide tekmeye karşılıl tekmeyle savunuluyor o yüzden Sert spor isteyen öldürmelik spor isteyen Muay thai yapsın

Peki ne zamandır gidiyorsun.Haftanın hangi günleri? hangi saatleri ?ücreti ne? iYer nerede? ve gittiğin süre zarfında ne kazandın? ne kazanmayı ümit ediyorsun?
    Sorgu gibi oldu ama Millet çok merak ediyor (bende dahil) bu soruların cevaplarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

3 aydır gitmiyorum gerçi ama tartısmasız Wing Chun diyorum.

Arkadaşım sanada aynı soruları soracağım.Haftanın hangi günleri? hangi saatleri ?ücreti ne? iYer nerede? ve gittiğin süre zarfında ne kazandın?Herkez gittiği sporun şartlarını ve kazandıklarını açıklarsa burda dövüş sanatlarıyla ilgili bir bilgi birikimi oluşturabiliriz
  • 2011 ocaktan beri gidiyorum. Akşamları gidiyorum genelde. Ücret aylık 70 lira ama ilk ay başlarken 150-200 lira buluyo malzemeleriyle beraber. Çok şey arkadaşlık ortam spor yapıyorsun ayrıca fitnesste dahil ağırlık çalışıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAS

2011 ocaktan beri gidiyorum. Akşamları gidiyorum genelde. Ücret aylık 70 lira ama ilk ay başlarken 150-200 lira buluyo malzemeleriyle beraber. Çok şey arkadaşlık ortam spor yapıyorsun ayrıca fitnesste dahil ağırlık çalışıyorsun.

İstanbul'damı gidiyorsun.Bende yukarıdakilerden birine başlamayı düşünüyorum ama kararsızım En son Muay thai-wing tsun-Aikido arasında kaldım.
  • Haftanın 2 günü 3'er saaten toplam 6 saat oluyo. 100 liraya kayıt oldum. Eskisehirde. Zaten fazla gitmedim. Büyük bir hevesle yazıldım ve 1 ay gittikten sonra bıraktım,eger devam edersen faydası oluyo tabi ama ben çok yogun oldugumdan dolayı son 2-3 aydır hiç gidemedim,kaydım öyle duruyo.

Sert bir spor. En öldürücü 2.silah seçilmiş Wing Chun. Ip Man'da gördügün dövüs tekniginin daha modern bir hali. Tamamen refleks ve çeviklik üzerine kurulu. Eger ciddiye alıp güzelce ögrenirsen Dünya üzerinde body'ci olsun kick box'cu olsun alt edemeyecegin adam olamaz.

Dersin son 20-30 dk'sında serbest dövüs yapıyorduk. İki kişi eldivenleri giyip ortada kıran kırana kapısıyordu. Hem ögrendiklerimizi uyguluyorduk hem de stres atıyorduk. Her defasında bir tarafımız morarıyordu,ya da yırtılıyordu.

Şu bir gerçek ki ; Her ne kadar ögrenirsen ögren,sokakta herhangi birine karsı bunu uygulamak zordur. Her zaman her taktigi yapamazsın. Wing Chun'da pek çok alternatif sunulup refleks kazandırılıyo.

• quote:

Haftanın 2 günü 3'er saaten toplam 6 saat oluyo. 100 liraya kayıt oldum. Eskisehirde. Zaten fazla gitmedim. Büyük bir hevesle yazıldım ve 1 ay gittikten sonra bıraktım,eger devam edersen faydası oluyo tabi ama ben çok yogun oldugumdan dolayı son 2-3 aydır hiç gidemedim,kaydım öyle duruyo.

Sert bir spor. En öldürücü 2.silah seçilmiş Wing Chun. Ip Man'da gördügün dövüs tekniginin daha modern bir hali. Tamamen refleks ve çeviklik üzerine kurulu. Eger ciddiye alıp güzelce ögrenirsen Dünya üzerinde body'ci olsun kick box'cu olsun alt edemeyecegin adam olamaz.

Dersin son 20-30 dk'sında serbest dövüs yapıyorduk. İki kişi eldivenleri giyip ortada kıran kırana kapısıyordu. Hem ögrendiklerimizi uyguluyorduk hem de stres atıyorduk. Her defasında bir tarafımız morarıyordu,ya da yırtılıyordu.

Şu bir gerçek ki ; Her ne kadar ögrenirsen ögren,sokakta herhangi birine karsı bunu uygulamak zordur. Her zaman her taktigi yapamazsın. Wing Chun'da pek çok alternatif sunulup refleks kazandırılıyo.

Detaylıca anlattığın için çok teşekkür ederim.

• Wing Chun ve Wing Tsun farklı şeyler değil miydi en son Yoksa o şık ikisinden biri manasında mı¿
  • quote:

Orijinalden alıntı: -T-

Wing Chun ve Wing Tsun farklı şeyler değil miydi en son Yoksa o şık ikisinden biri manasında mı¿

Böyle ayırmaya kalkarsan her şıktan 50 tane şık çıkar, onu bırak sırf karate dallarıyla ayrı bir konu oluşturur.

Wing Tsun'u şöyle önerebilirim; bir çok sporda tek yönlü dövüş (atıyorum karatede genelde uzak dövüşken judoda sadece güreş yapılır) öğretilirken WT'de dövüşün tüm yönleri öğretilir. Yani sen adamla tekme mücadelesine de girersin yerde boğuşursun da. Hepsini öğrenirsin. Bu yönden WT iyidir. Ayrıca acayip serilik kazandırır.

• Peki 17 yaşındayım şuanda başlasam olur mu? Ayrıca kiloluyumda boyum 1.86 kilok 110 civarında 90 kiloya inip gidersem bi etkisi olur mu?
  • Tartışmasız juijitsudur.Jui jitsu sporunda ne kadar kalıplı olduğunuza yada ne kadar güçlü olduğunuza bakmaz bir satranç gibidir hamleni doğru yapman seni zafere götürür. Royce gracie bu sproun ilahıdır her alanda rakipleriyle karşılaşmış ve yenilmez ünvanını taşıyan tek dövüş sanatları uzmanıdır
  • rickson gracie pardon beyler
  • en sağlam kick box dur 1 aydır antremanlara gidiyorum yumruk tekme cok efor safrediliyo adama denk geldimi canını cok yakıyo sokaktada cok işinize yarar sahsen yarıyor hem saldırmayı öğreniyorsunuz hem kendinizi yumruklardan nasıl kacıp korunacağınızı deneyim ediyorsunuz zaten bi süre sonra hareketleri refleks olarak yapmaya başlıyorsunuz bence seçicekseniz kick boxu öneririm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChiVaSReGaLWhiskey

en sağlam kick box dur 1 aydır antremanlara gidiyorum yumruk tekme cok efor safrediliyo adama denk geldimi canını cok yakıyo sokaktada cok işinize yarar sahsen yarıyor hem saldırmayı öğreniyorsunuz hem kendinizi yumruklardan nasıl kacıp korunacağınızı deneyim ediyorsunuz zaten bi süre sonra hareketleri refleks olarak yapmaya başlıyorsunuz bence seçicekseniz kick boxu öneririm :)

Dua et sokaklarda wing chun'cı biriyle karsilasma. Ben gorurum senin o yumruk atip-kacma taktiklerini :)

Ona da gittim bir sure ama kick box daha ziyade spor gibi,iyi stres atılır. Sokaklarda kendinizi koruyamazsiniz kick boxla.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ChiVaSReGaLWhiskey

en sağlam kick box dur 1 aydır antremanlara gidiyorum yumruk tekme cok efor safrediliyo adama denk geldimi canını cok yakıyo sokaktada cok işinize yarar sahsen yarıyor hem saldırmayı öğreniyorsunuz hem kendinizi yumruklardan nasıl kacıp korunacağınızı deneyim ediyorsunuz zaten bi süre sonra hareketleri refleks olarak yapmaya başlıyorsunuz bence seçicekseniz kick boxu öneririm :)

Dua et sokaklarda wing chun'cı biriyle karsilasma. Ben gorurum senin o yumruk atip-kacma taktiklerini :)

Ona da gittim bir sure ama kick box daha ziyade spor gibi,iyi stres atılır. Sokaklarda kendinizi koruyamazsiniz kick boxla.

wing chun cok yaygın bi spor değil zatende savunmaya dayalı adam tekme yumruk atacakta sen onları zayıf noktasını bulup indiricen zincirleme yumruk falan karşı tarafı etkisiz hale getirmek için yani kendini korumaya yönelik fakat kick box da hem saldırıyor hemde savunma yapıyorsun sokakta kick box daha işe yarar adamın haşırt diye kafasına sert bi tekme cıkart bakam en azından kick box doğru düzgün öğretecek bi sürü hoca bula bilirsin fakat wing chun tam anlamıyla öğretecek usta hocalar Türkiyede mevcut değil

• bir dövüş sporunun en iyi olması birazda size bağlıdır.sizin ne kadar yapabilirliğinize.wing tsun çok iyi bir spordur.zaten en iyilerine gelince wing tsunla siz çalıştıktan sonra neler yapabileceğinizi görürsünüz.ayrıca wing tsun türkiyede usta hocaları yok diyen arkadaşım.ebmas tüm dünyaya bu sporu öğretelerdir.ama şu var eğer sokak kavgası için istiyorsanız en mükemmeli muay thaidir.tabi bende baya bir de tony jaa hayranlığı olduğu için muay thai derim.seçeceksen bu 2sinden birisini seç her sporun iyi yönü vardır mesele en çok artısı olanda.o yüzden kıck boks aıkıdo vs yerine muay thai ya da wing tsun daha iyidir.
  • MMA yapmanı tavsiye ederim. Aynı anda jui jitsu ve muay thai ögrenirsin ve ayaklı bir ölüm makinası olursun Ben 7 ay gittim
  • box nerde ? kick box değil nomal olan...sokak dövüşünde en iyisidir..yani sağlam bir boxörle sokakta kavga etmek cesaret ister ..yumruğu bi kor felç olursun..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.