Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
36
Favori
355.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim kedim 13 haftalık ankara+ chincilla iran kırması
    Anne sütünden hemen sonra proplan junior kullanıldı yeni eve taşındık ve royal canin e geçtik. Fakat 1 haftadır kakası sıvı ve akışkan. Proplan mı royal canin mi katı kaka çıkışını nasıl sağlarız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matisse maarkalı mama kullanan var mı aranızda arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebiz

kadaşlar merhaba
    Benim kedim 13 haftalık ankara+ chincilla iran kırması
    Anne sütünden hemen sonra proplan junior kullanıldı yeni eve taşındık ve royal canin e geçtik. Fakat 1 haftadır kakası sıvı ve akışkan. Proplan mı royal canin mi katı kaka çıkışını nasıl sağlarız?

Yeni mama midesini bozmuş olabilir sanırım ishal olmuş kediniz. Mama değişikliğinde eskiyle yeni mamayı karıştırarak vermeniz daha iyi olurdu. İshal sürecinde bol bol su içsin, kuru mama yesin, yaş mama vermeyin bir süre. İshal daha uzun sürerse mutlaka veterinere götürün.
  • Arkadaşlar merhaba. Forumda biraz araştırdım ancak herhangi bir başlık göremedim varsa affola.

Yakın zamanda kedimin kısırlaştırılması prosedürünü yaptırmayı düşünüyorum. Şu anda Orijen mama kullanıyorum ve gayet memnunum. Ancak bildiğiniz üzere piyasada bulunan bazı markaların kısırlaştırılmış kediler için özel mamaları mevcut. Okuduğum bir takım makalelerde kısırlaştırılmış hayvanların kilo alma eğilimlerinin olduğu, bu tür mamaların kalori düzenlemesi yaptığı ve bunun yanında bağışlık sistemini de güçlendirdiği, kısırlaştırmadan sonra mutlaka bu tür mamaların kullanılması gerektiği yazılmış çizilmiş. Kalori konusu bir şekilde halledilir ancak bağışıklık sistemini güçlendirme ile ilgili olarak endişe duymaktayım. Bildiğim kadarıyla Orijen markasının kısırlaştırılmış kedilere özel bir maması yok. Yine bu markaya ait mamaların üzerinde kısırlaştırılmış kedilerde kullanımına ilişkin ayrık bir açıklama da mevcut değil. Sizin bu konudaki tecrübeleriniz nedir? Orijen markalı mamaların kısırlaştırılmış kedilerde kullanımının bir sıkıntısı olur mu? Kısırlaştırılmış hayvanların hastalık yatkınlığı var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: purepain

Arkadaşlar merhaba. Forumda biraz araştırdım ancak herhangi bir başlık göremedim varsa affola.

Yakın zamanda kedimin kısırlaştırılması prosedürünü yaptırmayı düşünüyorum. Şu anda Orijen mama kullanıyorum ve gayet memnunum. Ancak bildiğiniz üzere piyasada bulunan bazı markaların kısırlaştırılmış kediler için özel mamaları mevcut. Okuduğum bir takım makalelerde kısırlaştırılmış hayvanların kilo alma eğilimlerinin olduğu, bu tür mamaların kalori düzenlemesi yaptığı ve bunun yanında bağışlık sistemini de güçlendirdiği, kısırlaştırmadan sonra mutlaka bu tür mamaların kullanılması gerektiği yazılmış çizilmiş. Kalori konusu bir şekilde halledilir ancak bağışıklık sistemini güçlendirme ile ilgili olarak endişe duymaktayım. Bildiğim kadarıyla Orijen markasının kısırlaştırılmış kedilere özel bir maması yok. Yine bu markaya ait mamaların üzerinde kısırlaştırılmış kedilerde kullanımına ilişkin ayrık bir açıklama da mevcut değil. Sizin bu konudaki tecrübeleriniz nedir? Orijen markalı mamaların kısırlaştırılmış kedilerde kullanımının bir sıkıntısı olur mu? Kısırlaştırılmış hayvanların hastalık yatkınlığı var mıdır?

Bu kediler çok farklı hayvanlar. Bir kedinin sahip olduğu özellikler diğer kediler ile hiç mi benzeşmez evet benzeşmiyor. Köpeklerde ise durum çok farklı hadi dışarıya çıkalım de hepsi çıldırır, üzerine sıçrar, kendilerini yerlere atar. Yemek zamanı de koy tasları önlerine bitirene kadar yerler, çağırırsın neredeyse tüm ırklar hemen senin yanına gelirler, seni yalarlar vs. Köpeklerde en büyükler ve en küçüklerde dahil olmak üzere çok fazla iç güdüsel benzerlik var. Kedilerin birinin huyu birine benzemez mi? Benzemiyor arkadaş. :-)

Evde iki kedim var.
    Cumhur. 2,5 yaşında erkek kısırlaştırılmış.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151960248699242&set=a.10151960247729242.1073741832.830989241&type=3&theater

Bahar. 8 Aylık dişi, kısırlaştırılmış.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153528718009242&set=a.10153528717259242.1073741894.830989241&type=3&theater

Cumhur ile olan birlikteliğimiz onu Cumhuriyet bayramı kutlamalarına katılmak için giderken birden önümüze atlaması ve üzerime tırmanmasıyla başladı. Minicik 3 aylık bir kediymiş o zamanlar. Kontrollerini ve aşılamalarını yapan Veteriner Hanım söyledi. Cumhura bebeklik çağı boyunca sanırım 3 kez veterinerin satmış olduğu proplan mamayı aldım. ilk aldığım mama junior idi. Daha sonraları proplan ile veterinerden devam ettim mama almaya. Kısırlaştırıldıktan sonrada kısırlaştırılmış kedi mamasının sağlıklı kediler için önermediğini söyledi Cumhurun hiçbir sağlık sorunu ve kilo problemi yok ben sağlıklı ve kilo problemi olmayan kedilerde kısırlaştırılmış kedi mamasını önermiyorum dedi. İnanmaktan başka çaremiz yok. Veterinerimiz sonuçta. Daha sonra internette tahılsız mamaların varlığından haberdar oldum. Orijen, Orijenin ürettiği diğer marka Acana gibi mamaları duydum. Denemek istedim. İlk olarak Orijen 6 Balıklı Yetişkin Kedi Maması 6,8 kg aldım. O zamanlar Bahar henüz yoktu. Mamanın sonlarına doğru çok bıktı, aç kaldığı için yemeye başladığını fark ettim zor yiyordu artık mamayı. Baktım olmuyor 200gr kadarını sokak çoçuklarına verdim onlar afiyetle yediler. Daha sonra 6.8 kglık mama yerine kg küçülterek mama almaya alırkende çeşitleri fazlalaştırmaya karar verdim ve Acana Pacifica Balıklı Tahılsız Yetişkin Kedi Maması 2,27 Kg, Acana Wild Prairie Tavuklu ve Göl Balıklı Tahılsız Kedi Maması 2,27 kg, Acana Grasslands Tahılsız Kedi Maması 2,27 Kg aldım. Cumhur Acanayı bayılarak yedi ne proplan ne orijen Acanayı kabına koyuyordum ve bitiriyordu. Zaten mamada 3 çeşitti. Acanada kısırlaştırılmış kedi maması var ama ben normal mama almıştım. Ancak mamalar bitince aldığım fiyatlar üzerine 20TLden çok daha fazla zam yapılınca beni çok zorlayacağı için alamadım ve tekrar proplana döndüm 2.27 yerine hem 3 kg alacaktım hemde daha az para verecektim bu sefer de Proplan Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 3 Kg, Proplan Somonlu & Pirinçli Yetişkin Kuru Kedi Maması 3 Kg, Pro Plan Delicate Hindili Yetişkin Kuru Kedi Maması 3 Kg maması aldım. ve Baharda mamanın sonlarına doğru yetişti. Nasıl yiyor nasıl yiyor hayvan, sokakta mamamı görmüş ne yapsın yavrucak. Baharımızıda iş yerimden getirdim. Yavrucak bir sürü kedinin içerisindeydi ve hepsinden korkuyordu korkudan çalıştığımız odaklara kadar giriyordu. Bir gün kucağıma aldım kaburgaları ellerime geliyordu arka bacak kemikleri ve kuyruğunun başladığı yer bir deri bir kemikti annem ile yaşıyorum Cumhur dışında bir kedi istemediğini defalarca söylemişti. Ne yapmalıydım peki şansımı denemeliydim. Koydum Baharı bir küçük kutuya bindim metrobüse Bahçelievlerden, indim son durak Tüyapta, oradanda bindim Mimaroba dolmuşlarına doğru eve zaman yaklaşıyor. Eve adım adım geliyorum. Bahar hala kutunun içerisinde. O günü hiç unutamam anneannemde bizdeydi. Size bir dürprizim var dedim koydum kutuyu masaya bir açtım kapağını ki herkes şaşkın içinden minicik bir can çıktı Anneannem bismillah bu ne falan filan derken olan oldu Bahar da 5 aydır bizimle. -Baharı 2015 sonbarında getirdiğim için adını Bahar koyduk. Her iki kedinin adınıda annem koydu. O mamada bittikten sonra -Baharın kısırlaştırma ameliyatınıda 6 aylıkken yaptırdık- çok çok çok uygun bir kampanya gördüm nereden bilebilirdimki kampanyanın hatalı yazılmış olacağını Orijen red 6,8 kg alan 2,27 kg orijen red bedava idi ve fiyat 220TL gibi bir şeydi kaçar mı bu fırsat hemen aldım hatta linki yukarıdaki mesajlarımın birinde paylaştım. Mama geldi anaaaaa one içerisinden sadece ama sadece 6,8 kglık orijen red çıkmasınmı. Yani hediye mama yok. Hemen telefonlar, şikayetler, linkleri kopyalayıp şikayet sitelerine yapıştırmalar falan filan derken hediye olanıda neyseki yolladılar ve anında 6,8 + 2,27 kglık hediyeli satış gitmiş yerine 6,8 kg + multi vitamin hediyeli mama konmuştu. Yani kısaaca demem o ki Cumhurda herhangi bir sağlık problemi yok. Bahar zaten dişi bir kedi olduğu için idrar yolları erkeklere göre daha geniş ve sağlam o nedenle Cumhura göre daha geç rahatsızlanacaktır. Umarım ikiside sağlıklı bir ömür geçirirler. Her iki kedimde kısır ve ben hala daha kısırlaştırılmış kedi maması almadım. Bilemiyorum bu mama konularını çok karışık. Şuan gene mama azalıyor Orijen ve Acana çok pahalı bakalım ne olacak proplana dönmek istemiyorum 7 kedisi olan bir arkadaşla görüşüp ona hangi mamayı kullandığını ve kedilerinin sağlık durumlarını sordum. Bana matisse kullandığını sağlıklarının çok iyi olduğunu söyledi bakalım şuan için aklımda matisse var birde N&D. Bakalım ne yapacağım. N&D proplana ve matisseye göre pahalı ve orijen ile Acanaya göre ise ucuz bir mama. Matisse hepsinden ucuz. Ucuz mama alıp Cumhur ile baharın sağlıklarıyla oynamaktan çok korkuyorum. Bakalım çok kararsızım çok.

Cumhur istediği zaman kendini sevdiren, sağı solu belli olmayan, kucağına aldığında mutluyken birden delirip seni tırmalayan döven, inanılmaz yemek seçici, -sanki ingiliz kraliyet kedisi- kendi istediği zaman oyun oynayan istemediği bir şeyi zorla yaptırmaya çalışınca seni tırmalayan, bebekliğinden beri hiç mırlamayan bir kedi.

Bahar dünya tatlısı bir dişi, oyun oynamaktan hoşlanan, Cumhura alınan fakat oynamadığı için kaldırılan ancak Bahar gelince dur bir deneyelim hele bu oynar mıki diye denenince her birisi ile deliler gibi oynayan, asla ve asla yemek ayırımı yapmayan, kucağa gelmekten inanılmaz hoşlanan, kucağa alınır alınmaz mırlamaya başlayan, dudaklarımızı ağzımızı yüzümüzü gözümüzü yalayan bir kedi.

• https://www.youtube.com/watch?v=mF1c21yfwTo

Lütfen izleyin. İzlettirin.

:-)
  • kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt
    Evvela bu canlıların ticaret mevkiine konu edilip henüz hazır olmamalarına rağmen para kaygısıyla annelerinden koparılmasına göz yuman, tipi güzel diye (!) satın alan, hevesi geçince sokağa salan nice insan varken sokak hayvanlarına gösterdiğiniz yardımsever tutum için sizi kutlarım. Yine zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Size kesinlikle katılıyorum. Kediler aynen insanlar gibi ne sevdiği neye nasıl tepki vereceği kestirilemeyen canlılar. Her birey nevi şahsına münhasır oluyor. Belirttiğim gibi ben de Orijen'den memnunum ve değiştirmek istemiyorum. Tadı, besleyiciliği, sağlığa uygunluğu konusunda şüphe duymuyorum. Bununla birlikte gözlemlediğim kadarıyla veterinerler genellikle Hill's marka mama öneriyorlar. Bu hususta genel bir anlaşma mı vardır yoksa mama gerçekten kaliteli midir orası muamma ancak sırf veterinerim önerdiği için bunu satın alayım demedim şimdiye kadar. Yani iyi kötü muhakeme yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde internet derya deniz yani her bilgiye ulaşabilmek mümkün. Ancak iş sağlık konusu oldu mu insan ister istemez duraksıyor. Tam bilmediğim konu hakkında ahkam kesmeyi sevmem ancak "british shorthair için mama" vb. şekillerde pazarlanan ürünlerin satış stratejisi olduğunu düşünüyorum. Nedense kısırlaştırılmış kedilere özel olduğu belirtilen mamaların da bu pazarlama stratejisinin bir parçası olduğu ön yargısı var bende. Zira bu tür bir zorunluluk olsaydı yahut efektivite yüksek olsaydı her markanın bu tür ürün üreteceğini, üstelik ürün fiyatını da hatırı sayılır derece yüksek belirleyeceğini düşünüyorum. Buna karşılık evcil hayvanlara yönelik vitamin vb. takviye ürünleri üreten firmalar genellikle mama markalarından farklı markalar. Bildiğiniz üzere fiyatlar da 70 TL ve üstü. Bu sebepten dolayı ön yargım daha da kuvvetleniyor ancak halen kesin karar verebilmiş değilim.

Sonuç olarak sizin de sıkıntı yaşamadığınızı bildirmeniz doğrultusunda Orijen'den devam edecek gibiyim. Şayet konu hakkında ekstra bir bilgi öğrenirsem buradan paylaşacağım. Saygılarımla..

• purepain kullanıcısına yanıt
    Ne yapayım ne edeyim derken gittigidiyor üzerinden Orijen yerine bu seferde Acana siparişi verdim. E
    En azından 15,56TL 6,8 kglık mamadan, 8,11TL de 2,27 kglık mamadan tasarru etttim.Toplamda 17.83 tasarruf yaptım.
    Gittigidiyor dışında çoğu satış yeri ile karşılaştırınca 100TL'nin üzerinde tasarruf ettim.
    Satıcı ile görüştüm ve mamaların son kullanım tarihleride Kasım 2016 zaten mamalar en fazla 3 ay gidiyor 2 kedi için.
     En İyi Kedi Maması ?

Hayırlı olsun inşallah memnun kalırsınız. Hem uygun fiyata almışsınız hem de düzgün bir marka. Özellikle kırmızı et ihtiva etmesi hasebiyle Acana Grasslands benim de aklımda olan bir ürün. İçeriği et çeşitliliği bakımından Orijen kadar olmasa da gayet güzel "Taze kemiksiz kuzu eti, taze kemiksiz ördek eti, kömür balığı , ördek eti yağı ,yeşil mercimek, taze sarı levrek , ringa balığı , kırmızı mercimek, somon ,nohut, yeşil bezelye, ringa balığı yağı ,taze bütün yumurta, kuzu yağı ,güneşte kurutulmuş yonca, kurutulmuş yosun, kabak, balkabağı, ıspanak, havuç, elma, armut, kızılcık, hindiba kökü, kara hindiba kökü, sarı papatya, nane yaprağı, zencefil kökü, kimyon tohumu, zerdeçal, kuşburnu, dondurularak kurutulmuş kuzu ciğer, dondurularak kurutulmuş ördek ciğeri, dondurularak kurutulmuş kuzu eti."

Acana Grasslands hakkındaki görüşlerinizi merakla bekliyorum. Üretici firmayla yaptığım yazışmada Orijen yahut Acana mamaların kısırlaştırılmış kedilerde kullanım açısından bir sıkıntı olmadığı ifade edildi. Bununla birlikte kimsenin yoğurdum ekşi demeyeceğini de göz ardı etmemek lazım. Sadece Orijen Cat&Kitten mamanın yaz aylarında alerji yapabileceği o durumda Six Fish olanını kullanabileceğim söylendi. Her ne kadar çeşitlilik bakımından Cat&Kitten içime daha fazla sinse de yazın Six Fish kullanmayı düşünüyorum. Ancak sizin geri dönüşünüze de bakarak büyük ihtimalle öncelikle Acana Grassslands alacağım.

• liquifiedq L kullanıcısına yanıt
    Yazı için çok teşekkür ederim.
  • 4 yıldır bonacibo ile evde 2, dışarıda da 7-8 kedi bakıyoruz. Herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşmadık.

Böbrek iflasi idrar yolu iltihapları gibi sorunları en kaliteli mamaları da alsanız yaşarsınız. Çünkü kuru mama yapısı gereği çok sağlıklı bir urun degil. Kilosu dana etinden pahalı mamalarla besleyip kedisini hasta eden çok insan var. Araştırırsanız görürsünüz.

Haftada bir bir kaç gün yas gıdalar verin. Balık, ciğer, tavuk, sut, yumurta, yogurt vs gibi. Kuru mamadan dolayı sorun yaşama durumunuz en aza iner.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm önerilerin güzel fakat aralarından bir tek süt sindirim zorluğu nedeniyle kedilerde probleme yol açar.
    Yetişkin hale geldikçe kedilerde süt şekeri laktozun emilimini sağlayan laktaz enzimleri azalmaktadır. İshal, kusma, dengesiz yağ asit dengesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz
  • @liquifiedq

Büyüdükçe laktoz sindirimleri azalıyor doğru ama tamamen durmuyor. İntolerans durumunu çok az kedide gördük şimdiye kadar.
  • Mamalarda Taurin bile var. İnanın alıp denemeyi çok ama çok istiyorum ama fiyat beni çok endişelendiriyor. Analiz değerleri içerisinde taurini görmek beni çok şaşırtıyor. Kedilerin ilerki yaşlarda görme ve kalp rahatsızlıkları riskini en aza indiren ve mamalrın hepsinde olması gereken bir mdde. Çoğu kaliteliyim diyen mamalarda bile yok. Bilemiyorum... Fiyatlar çok korkutuyor beni. 5kg 30TL bile değil. Bilemiyorum.
     En İyi Kedi Maması ? En İyi Kedi Maması ? En İyi Kedi Maması ? En İyi Kedi Maması ? En İyi Kedi Maması ? En İyi Kedi Maması ?

• Bu kadar ucuz mamalarda protein miktarının bu kadar fazla olması nasıl sağlanıyor inanın bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

Arkadaşlar 1.4 yaşınd melez bir kedim var resimlerini aslında çok paylaştım. İlk sokakta bulduğumuzda hemen veterine götürdük. veterineri hala aynıdır. Veteriner Proplan mama satıyordu. yanlış hatırlamıyorsam ilk 5 yada 6 ay proplan junior mama kullandık. Cumhur rtık yıldı. Neyse 5 ay sonra proplan somonlu mama ardındanda tavuklu mama aldık yedi tabi ancak aynı tat onda bıkkınlık yarattı. neden mamayı değiştirmeyeyim diye düşündüm. İnternet üzerinden 6.7 kg orijen okyanus balıklı mama aldım. Senmisin alan ilk iki ay nasıl yedi nasıl yedi anlatamam sonra ki aylar tabi yine bıkma oldu. Aslına bakarsanız benim çok büyük bir hatam var çok az daha ucuz diye 6.7kglık mamayı tercih ettim. Bu sefer orijen ile aynı firmanın ürtmiş olduüu Acana Wild Preire(Hindi, tavuk), Acana Graalands(Koyun, ördek), Acna Pasifica(okyanus balıklı) aldım, her biri 2.27 kglık olarak satın aldım. Hergün 25 gr sabah 25 gr akşam olmak üzere 2 defa bu mamalardan çok uzun süredir veriyorum off offff offf nasıl yiyor nasıl yiyor anlatamam size. başka bir konuda Orijenin çok ağır bir kokusunun olmasıydı. Acana ise gerçekten güzzzel bir kokuya sahip ağır bir kokusu yok.

Bu mamaları mutlaka deneyin.

Acanayı 2. alışım. İlk aldığımda tek kedim vardı. Cumhur bayıla bayıla yemişti. Şimdi Cumhur ile bahar var. ikiside bayıla bayıla yiyorlar. Neden bu möamayı böyle bayıla bayıla yiyorlar bilmiyorum. Hiçbir mama Orijen ve Proplan dahil -Başka marka mama almadım- böyle bayılarak yemiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: purepain

Hayırlı olsun inşallah memnun kalırsınız. Hem uygun fiyata almışsınız hem de düzgün bir marka. Özellikle kırmızı et ihtiva etmesi hasebiyle Acana Grasslands benim de aklımda olan bir ürün. İçeriği et çeşitliliği bakımından Orijen kadar olmasa da gayet güzel "Taze kemiksiz kuzu eti, taze kemiksiz ördek eti, kömür balığı , ördek eti yağı ,yeşil mercimek, taze sarı levrek , ringa balığı , kırmızı mercimek, somon ,nohut, yeşil bezelye, ringa balığı yağı ,taze bütün yumurta, kuzu yağı ,güneşte kurutulmuş yonca, kurutulmuş yosun, kabak, balkabağı, ıspanak, havuç, elma, armut, kızılcık, hindiba kökü, kara hindiba kökü, sarı papatya, nane yaprağı, zencefil kökü, kimyon tohumu, zerdeçal, kuşburnu, dondurularak kurutulmuş kuzu ciğer, dondurularak kurutulmuş ördek ciğeri, dondurularak kurutulmuş kuzu eti."

Acana Grasslands hakkındaki görüşlerinizi merakla bekliyorum. Üretici firmayla yaptığım yazışmada Orijen yahut Acana mamaların kısırlaştırılmış kedilerde kullanım açısından bir sıkıntı olmadığı ifade edildi. Bununla birlikte kimsenin yoğurdum ekşi demeyeceğini de göz ardı etmemek lazım. Sadece Orijen Cat&Kitten mamanın yaz aylarında alerji yapabileceği o durumda Six Fish olanını kullanabileceğim söylendi. Her ne kadar çeşitlilik bakımından Cat&Kitten içime daha fazla sinse de yazın Six Fish kullanmayı düşünüyorum. Ancak sizin geri dönüşünüze de bakarak büyük ihtimalle öncelikle Acana Grassslands alacağım.

İyi günler.
    Acana grasslands tahılsız etli kedi maması ve Acana Wild prairie tüm ırk kedi maması alımımdan bahsetmiştim. Evdeki kedilerim Acana grasslands tahılsız etli kedi mamasını ilk 1 hafta çok güzel bir şekilde tükettiler ancak daha sonra sabah koyduğum mama -her kaba 25gr koyuyorum, günlük 100gr, her biri için 50gr- akşam saatlerine kadar tüketilmemeye başladı. Hayvanlar resmen aç geziyordu. Birkaç gün deneyeyim bakalım ne olacak dedim yok aynı durum devam etti ve devam ediyor. Neyseki Acana grasslands tahılsız etli kedi mamasını 2.27kg almışımda çabuk biter diye umut ediyorum. Sevmediler. Bahar -o ki herşeyi yer, tavuk but kemiği dahil düşünün artık- o bile mamayı sevmedi geliyor çok acıkınca 5 yada 6 tane yiyor gidiyor sabah mamadan çok az tırtıklanmış olarak buluyorum. Anlam veremedim bu duruma. daha önceden bu mamayı Cumhur tek başınayken acayip yemişti şuan için bir sorun var anlayamadım. Orijen red ise hiç sorun yaşamadan ikisi tarafından güzelce afiyetle yenmiş bitirilmişti. Umarım 6,8kglık olan Acana Wild prairie tüm ırk kedi mamasında -daha açmadım- böyle bir sorun çıkmaz. Anlayamadığım herşeyi yiyen Bahar'ın bile mamadan çok çabuk bir şekilde sıkılması. Ayrıca mama çok sert ve simsiyah bir dışkıya sebebiyet verdi her iki kedimde. Dışkı sorunu yaşadıklarını zannetmiyorum her gün temizlediğim için dışkı yeterince var onu gözlemleyebiliyorum.

Bu arada temizmamadan 100gr + 100gr olmak üzere 2 çeşit ücretsiz mama siparişi verdim. her ay köpeklere mama alırım 15 kglık Bonacibo markasından, bu seferde bir deneme yapalım dedim ve ücretsiz kedi maması isteğinde bulundum. Köpek mamalarıyla beraber -almış olduğum köpek mamasının parasını ailemden topluyorum her aileden 20TL olmak üzere. 65T bir fiyatı var ve topladığım para yetiyor- 100gr + 100gr kedi maması promosyonu geldi. Acana grasslands tahılsız etli kedi mamasını yemeyen kediler deliler gibi o mamayı yemesinlermi. Nasıl şaşırdığımı anlatamam. Ya değişik geldi yada Whiskas mamalar gibi içlerine iştah arttırıcı aroma koyulduğunu düşündüm. Bilemiyorum. Anlayamadım.

Durum bu. Acana grasslands tahılsız etli kedi maması bitecek bir türlü yapacak bir şey yok. Aldık o kadar para verdik yiyorlar ama nazlana nazlana. Almış olduğum Acana Wild prairie tüm ırk kedi mamasını henüz açmadım. Açınca durumdan haberdar ederim.

Bir sorum var.https://www.temizmama.com/ 2001 yılından beri Türkiyede kedi ve köpek maması üretiyormuş. Şimdi sorumşu. temiz mamanın mamalarını 2001 yılından beri kullanan var mı? 2005 yılı, 2006 yılıda olur. Çünkü bahsettiğim yıllardan beri bu mama kullanılıyor ve bir sorun yaşanmamışsa kedilerde bu mama alınır. Neredeyse 11 yıl yaparki gerçekten buda çok uzun bir süre. bem kedilerime fazla mama vermem. Neyse o. Çünkü evcil kediler kilo almaya başladımı surdurmak imkansız ve sorunlarda başlıyor. Bu mamayı en az 9 yıldır kedisinde ve köpeğinde kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Hatırlarsanız daha önceden kısırlaştırılmış kediler ve bunlara özel kedi mamaları ile ilgili soru sormuştum. Her ne kadar sizden başka cevap veren olmasa da herkese faydalı olması açısından öncelikle bu konu hakkında edindiğim bir takım bilgileri aktarmak istiyorum.

Geçen süreçte dört farklı veterinere bu soruları yönelttim. Bunlardan bir tanesi kısırlaştırılmış kedilere özel mamaların bir önemi olmadığını söylemekle yetindi. Bir tanesi sadece bunları kullanmam gerektiğini tembihledi ve aksi halde kesinlikle sağlık problemleri olacağını belirtti. Diğer ikisi ise bu mamaların asıl olarak hormonal değişime bağlı olarak oluşan kilo alma eğilimini düzenlemeyi hedeflediğini bunun yanında ise üriner sistemi desteklediğini belirttiler. Haklı olarak ben de Orijen'in zaten üriner sistemi desteklediğini, pH değerinin düşük olduğunu, zaten diğer markaların kısırlaştırılmış kedilere yönelik olduğunu söyledikleri mamaların pH değerinin Orijen'e ancak yaklaşabildiğini, hal böyleyken sadece mama miktarını azaltarak sorun oluşumunu engelleyebilmem gerektiğini söyledim. Bununla birlikte olayın sadece "eski mamayı biraz daha az versem de olur" şeklinde çözülemeyeceğini söylediler. Çünkü firmaların günlük kalori hesaplaması yaptığını, günlük olarak alınması gereken vitamin ve minerallerin hesaplanması sonucunda günlük tüketilmesi gereken gramı belirlediklerini söylediler. Yine kısırlaştırmanın hormonal yapıyı bozması sebebiyle kilo alma eğilimi verdiği ancak kedinin/köpeğin hala eski kedi/köpek olduğunu ve günlük alması gereken vitamin ve mineral miktarının değişmediğini söylediler. Şayet mama miktarı azaltılırsa kilonun kontrol altında tutulabileceğini ancak vitamin ve mineral noktasında eksiklik doğacağını söylediler. Bu noktada ise vardıkları sonuç farklı oldu. Birisi tüm bu sebeplerle kısırlaştırılmış kedi maması kullanmam gerektiğini söylerken diğeri multivitamin ürünleri kullanmak şartıyla Orijen'den devam edebileceğimi ancak günlük mama gramını düşürmem gerektiğini söyledi. Kısırlaştırılmış kedilere özel mamalar ise ilave vitamin ve mineral içermekte olduğu için böyle bir şart yokmuş. Ancak ortak oldukları bir diğer nokta ise kısırlaştırılmış kediler için özel mama kullanılsa dahi yukarıda açıkladığım olası hastalıkları kesin olarak engellenmesinin mümkün olmadığı.

Acana Grasslands ile ilgili durumunuza ise üzüldüm. Eğer önceden tahılsız/az tahıllı mama kullanmamış olsanız bu tür mamaları zaten az yediklerini ve yeterli olduğunu, ortada problem olmadığını söylerdim ancak tecrübeli olduğunuz göz önüne alınacak olursa şu durumda dediğiniz gibi mamanın tadını beğenmemişler gibi gözüküyor. Kırmızı eti beğenmemişler desem Orijen Regional Red'i de yemezlerdi diye düşünüyorum o zaman bu ihtimal de eleniyor. Bonacibo alıp kendi kedime kullanmadığım için net bir yorum yapmayacağım ancak temizmama dan bir kaç kez sipariş verdim daha önceden. Alıp sokak hayvanlarına dağıtıyorum. Aynı şekilde sokak hayvanları için daha önceden pahalı olmayan ancak markalı bir kaç ürün daha almıştım. Markalı olanları yemediler ancak temizmamadan aldığımı bitirdiler. Sadece tadı mı güzeldir yoksa aynı zamanda besleyiciliği de iyi midir bilmiyorum. Çevremde kullanan da olmadığı için ne yazık ki yardımcı olamayacağım. Ancak herhangi bir şey öğrenirsem bilgi veririm.

Son olarak şunu söyleyebilirim; tek başına kuru mama diyeti sağlıklı olmadığı gibi "markette kilo etin fiyatı daha ucuz alıp onunla beslerim" mantığı da sağlıksız. Kuru mama diş sağlığından kalp-göz sağlığına kadar envai çeşit durum gözetilerek üretiliyor. Yine kaliteli mamalar tek bir protein kaynağı değil birden fazla protein kaynağı (tavuk,balık vs) içeriyor ve bunların etkisi farklı. Ayrıca bu hayvanlar her ne kadar etçil olsa da sindirim sistemlerini düzenlemek için bir takım bitkisel kaynaklı ürünler de tüketiyorlar. Bilindiği üzere kuru mamalar bunları da ihtiva etmekte. Dolayısıyla bu paraya marketten et alır her gün pişirir yediririm mantığı doğru değil. Zira hem yukarıda saydığım hususlar eksik olduğu gibi etin pişirilmesi sebebiyle bir takım vitaminlerin de kaybına yok açılacaktır. Ayrıca ihtiyacı olan vitaminlerin ne kadarını karşılayabildiğini, karşılamak için günde kaç gram vermek gerektiğini de kestirmek mümkün olmayacaktır. Bu sebeple bir ayar tutturulmalı, sadece kuru mamayla beslenmemeli belirli aralıklarla yoğurt, balık gibi ürünler de verilmelidir. Ancak bu ürünlerin insan tüketimine uygun şekilde hazırlanmaması yani tuz,yağ oranının kedi/köpeklere uygun olması gerekmektedir. Bunun yerine tercihen konserve mama da kullanılabilir. Bu sayede hem yaş mama verilmiş olur hem de sağlıkları tehlikeye atılmaz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.