Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.586
Cevap
36
Favori
355.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sadece şu açıdan alınabilir: barınaktaki kimsesizlerin boğazından güzel bir yemek geçsin diye. Bu tarz kampanyaların mamalar ellerinde kaldığında olması hoş değil. Üstelik bu fiyatta bile kâr ediyor firma. Demek ki normalde karşı karşıya olduğumuz fiyatlar hiç adil değil, hatta fahiş! Firmaları kınıyorum.
  • merhaba 20gune scottish fold yavru kedi sahiplenecegim. orijen mama alcaktim fakat begenmeyebiliyolarmis. bu mamalari deneme amacli alabiliyor muyuz? bir de kedinin ihtiyaclarini alabilecegim (mama kabi yatagi vs vs.) uygun fiyatli onerebileceginiz bir internet sitesi var midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megadeth88 kullanıcısına yanıt
    Mamayi begenme isi kedinizin damak tadi ile alakali bir durum. Ancak kaliteli markalarin deneme paketlerini bulmaniz pek mümkün degil. Orijen markasini Türkiye'ye getiren firma Sadanlar Pet Dis Tic.Ltd.Sti. Oldukça ilgili bir firma ellerinden gelen tüm yardimlari yapiyorlar. Belki kendileriyle iletisime geçerseniz bir ihtimal örnek yollarlar. Siteleri su;

http://www.sadanlar.com.tr/iletisim.html

Onun haricinde alisveris yapabileceginiz pek çok site var. Ancak ben en çok su iki siteyi kullaniyorum;

1)https://www.zooplus.com.tr/

Site güvenilirdir tüm Avrupa'da hizmet veren bir site. Ilk alisverise %10 indirim kampanyasi var. Siparis genellikle ayni gün kargoya veriliyor.

2)http://www.juenpetmarket.com/

Bunlar haricinde bir de su site var;

3)http://www.petburada.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 30 Haziran 2016; 14:46:57 >

• cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Aslında barınaklar için sipariş vermek aklımdan geçmedi değil. Zira kampanyayı satan sitede doğrudan barınağa teslim edilmesini de isteyebiliyorsunuz. Fiyat konusunda şöyle bir durum var Amazon vb. yerlerde 70-80 dolar arası satılıyor Regional Red 6,8 KG. Tabiki bu fiyat perakende satış fiyatı olduğu için toptan aldıkları fiyattan pahalıdır. Ancak perakende satış fiyatı bağlamında ülkemizdeki fiyatlar dünya genelinde satılan fiyatlara yakın. Bence asıl sorun diğer kaliteli markalar Türkiye'ye getirilmiyor yani seçenek az. Amazondan evcil hayvan maması getirtmek yasal mıdır bilemiyorum deneyen hiç görmedim.
  • megadeth88 kullanıcısına yanıt
    Merhaba megadeth88

Öncelikle şimdiden ailenizin yeni üyesi için en iyisini istiyor olmanız çok güzel, çok mutlu olacaksınız. Ben size zooplus'ı kullanmanızı tavsiye ederim çünkü ilk siparişte %10 indirim verecek, üzerine bir de daha sonra kullanmak üzere puan verecek, alabildiğiniz ne varsa alın. Aşağıda olabilecek tüm ihtiyaçlarınızı yazıyorum:

Marka söylemiyorum: Malt -yavrulara özel-, tırnak makası -veteriner öğretene kadar kullanmayı denemeyin-, tarak, kapalı tuvalet -sonra bana dua edeceksiniz-, topaklanan kum -parfümlü ve ithalleri tercih edin, yerli olanların parfümleri henüz yeterli değil-, metal mama kabı -küçük olmalı ve çevresinde yere değen kısımda lastikten bir çember var, o lastik, tıngırdamayı ve uykunuzun bölünmesini engelliyor-, metal su kabı -büyük olmalı-, kaymaz amerikan servis -mama da dökecek su da-...ve mama. Başlangıç için biz Pro Plan Opti Start Junior Tavuklu denemiştik ama dokundu, o yüzden bunu tavsiye etmiyorum. Tecrübe ettiğim en iyi mama Acana Wild Prairie. Parçaları corn flakes kadar küçük ve ince, çok rahat yer. Yavrulara özel yaş mama almayı da ihmal etmeyin, bir şeyler öğretirken ödül gibi kullanırsınız hem sırf kuru mama ile beslemek doğru değil diyorlar.

Mutluluklar.

Edit 1: Yatak konusunda endişelenmeyin. Zaten koltuğa, yatağa falan çıkıp yatacak ama yine de biz şöyle bir şey düşünmüştük kış ayı olduğundan: Tepsi tuvaletlerden satın aldık, içine polar koyduk. Theodore orada uyuyor hâlâ zaman zaman. Ayrıca pencere yatakları var, çok keyifli şeyler, tavsiye ederim -büyüyünce kurun küçükken çıkıp inemez-.

Edit 2: İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocco_reccy -- 27 Mayıs 2016; 13:26:20 >

• purepain kullanıcısına yanıt
    Getirtebiliyorsunuz ama shipping & handling olarak bi' mama parası kadar daha ekliyorlar üstüne "rekabet eşitliği " bozulmasın diye.
    Rekabet eşitliği (!) daha önemli tabi ki Aslında kuru mamada iyi kötü çeşit var. IAMS, Orijen, Acana, N&D Türkiye'de bulunabiliyor. Ancak konserve mamada çeşit çok fazla değil. Üstelik en çok satılan ürünler çok düşük oranda et ihtiva ediyor. Ben çeşit almayı/yedirmeyi sevdiğim ve Zooplus altılı paketler halinde sattığı için başka sitelerden almak durumunda kalıyorum. Oralarda da (Petburada hariç) nispeten daha az çeşit oluyor.
  • purepain kullanıcısına yanıt
    IAMS'in sanırım paketlemesinden olacak, iyi bir şeye benzetemedim. Siz sanırım yorumlarını okumuşsunuz, ne diyorlar? N&D zaten Farmina'nın ve Vet Life'ı bir yerlerde online perakende satışa açsalar harika olacak. Bir inceleyin, nedenini anlayacaksınız
    Konserve mamada da temizmama kullanıyorduk, evdekiler bitince Royal Canin çoklu paketlerden (soslu) alacağım.
    Paketlemesinin neyini beğenmediğiniz tam olarak? Görsel tasarım mı kötü yoksa söz gelimi bayatlığa mı neden oluyor? IAMS kullanan tanıdıklarım var. Bir kaç sene evvel yani henüz adı hayvan deneylerine karışmadan önce (Tüm markalar birbiri hakkında bu tür iddialar ortaya atıyor. Ancak bunlarda fotoğraflarla belgelediler diye hatırlıyorum) daha fazla tercih ediliyordu. Şimdilerde Orijen aldı başını gitti. Yine de halen en çok satan ve tevsiye edilen markalardan birisidir.

Bunun yanında yurt dışında popüler olan ancak ülkemizde sadece Ankara'da gördüğüm (http://www.clubsafari.com.tr/Taste-Of-The-Wild-Rocky-Mountain-Rosto-Geyik-Eti-Ve-Somon-Fumeli-Tahilsiz-Yavru-Ve-Yetiskin-Kedi-Mamasi-2-Kg,PR-2346.html) Taste Of The Wild markası da gayet güzel.

Farmina Vet Life'ı daha çok problem çözme mamaları. Zaten kendileri de reçete mamalar olarak tanımlıyor. Dolayısıyla veteriner (hem de iyi bir veteriner) yönlendirmesi ile alınması daha sağlıklı olacaktır. Aksi halde özellikle beslenme temelli sıkıntıların daha uzun süreçte çıkması karşısında kaş yapayım derken göz çıkartmak işten bile değil. Halihazırda Royal Canin markasının da perakende satışta bulabileceğiniz bu tür mamaları var ancak söylediğim sebeplerden ötürü pek tercih edilmiyor.

Konserve mama olarak daha önceden denemediyseniz Sapphere, Animonda Carny, Gimcat'de tavsiye ederim.

• Sadece paketlemenin görüntüsü bende kaliteli imajı uyandırmamış, ondan dolayı incelememişim. O da aklımın bir köşesinde dursun, basından bir süre takip edeyim.
    Taste of the Wild'ı denemedik ama ben de güzel yorumlar ve şiddetle tavsiyeler duydum. Şu an dediğiniz sitede yok, başka yerde de yok gibi. IAMS da öyle. Doğru diyorsunuz, bazı mamalar veteriner yönlendirmesiyle verilmeli.
    Sapphere, Animonda Carny, Gimcat de deneyeceğim bakalım alacağım zamanda fiyat olarak çok yüksek olmazsa.

• Taste of the Wild kedi mamaları Temmuz gibi stoklara girecekmiş. Şuan sadece köpek mamaları var ne yazık ki.
    Size tavsiyem mama alırken sadece protein oranına bakmayın, üzerindeki içerikleri dikkatle inceleyin. Bu piyasada en çok yapılan göz boyama olayı et/et yan ürünü/et proteini vb. ayrımlar. Orijen - Innova Evo - TOTW - Wellness CORE - Nature's Variety gibi markalara bakacak olursanız doğrudan kuzu eti (lamb meal) vb. açıklamalar görürsünüz. Örneğin Orijen'de ilk üç malzeme ettir. Ancak IAMS'a bakacak olursanız protein kaynağına ilişkin olarak et yan ürünü yazar. Yani tavuk kıkırdağı, tavuk yüreği, tavuk yağı vb. ürünler daha ağırlıklıdır. Bunların yanında kullanılan ürünlerin antibiyotiksiz, GDO'suz, zirai ilaçsız, Freeze Dried/Air Dried (Vitaminlerini kaybetmesini önlemek için geliştirilen ve premium markalarca kullanılan teknikler) olup olmadığına da bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 31 Mayıs 2016; 13:40:04 >
  • Geçenlerde sahiplendim chincilla cinsi bir kedi arkadaşım bakamadığı için ben aldım ama yazdan dolayı tüylerini döktü acaba diyorum traş edebilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OD- -- 7 Haziran 2016; 19:27:36 >
  • -OD- kullanıcısına yanıt
    Ettirebilirsiniz ancak psikolojisi bozulabilir. Veterinerinize danışmanız daha doğru olur. (Arkadaşımın evinde 1 erkek 1 dişi chincilla var, tüyleri tıraş edildiğinde hayatlarına aynen devam ediyorlar)

Edit: Eğer siz tıraş etmek istiyorsanız, denemeyin. Derileri çok yumuşak olduğundan anında kapıyormuş bizim kullandığımız makineler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocco_reccy -- 8 Haziran 2016; 9:45:22 >
    Valla ben denemek istedim zaten sakinleştirilmeden yapılması zor en iyisi veterinere danışayımm

• Ya öyle ya da her bacağını biri tutacak ki o da bence bir işkence hayvancağıza. Siz ebeveyni olarak en doğrusunu bilirsiniz. Daha sonra nasıl bir yöntem denediğinizi ve tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim. Bizimki sokak kedisi ama tüyleri çok uzun, tecrübenizden faydalanabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocco_reccy

Ya öyle ya da her bacağını biri tutacak ki o da bence bir işkence hayvancağıza. Siz ebeveyni olarak en doğrusunu bilirsiniz. Daha sonra nasıl bir yöntem denediğinizi ve tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim. Bizimki sokak kedisi ama tüyleri çok uzun, tecrübenizden faydalanabilirim.

Benim kedi uysal sesten hiç korkmuyor kuaförlüğüm olduğundan kucağımdayken makasla kısalttım makineye cesaret edemedim açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: -OD-

quote:

Orijinalden alıntı: cocco_reccy

Ya öyle ya da her bacağını biri tutacak ki o da bence bir işkence hayvancağıza. Siz ebeveyni olarak en doğrusunu bilirsiniz. Daha sonra nasıl bir yöntem denediğinizi ve tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim. Bizimki sokak kedisi ama tüyleri çok uzun, tecrübenizden faydalanabilirim.

Benim kedi uysal sesten hiç korkmuyor kuaförlüğüm olduğundan kucağımdayken makasla kısalttım makineye cesaret edemedim açıkçası

Valla şanslısınız :) Dün iç parazit aşısı için veterinere götürdüm sordum tüyleri tıraş etsek mi yaz geldi diye, -Theodore çok aktif olduğu için- anestezi lazım onun için kan testi lazım size pahalıya patlar. Onun yerine 4 gün arayla fırçalayın, her gün maltını verin, çok sıcaklarda da banyoya bir çamaşır leğenine su koyun -suyla oynamayı çok seviyor- o da işinizi görür şimdi hiç yoktan anestezi vermeyelim dedi veterinerimiz -kendisi uzman bir evcil hayvan anestezisti ve cerrahı-.

• Fitmin tabiki
  • Kedi ya da köpeğinize mama seçerken dikkat etmeniz gereken 5 önemli kriter
    www.veterinerhekimligi.com
    Mama Seçiminde 5 Önemli Kriter
    http://www.veterinerhekimligi.com/2016/06/mama-seciminde-5-onemli-kriter.html

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.