Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
37
Favori
353.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Zorla yediriyorum sorun yok da öbür bu market markası mamaları yam yam gibi yiyorlar ona çok şaşırdım
  • emrahselin1803 kullanıcısına yanıt
    Ben kedilerime 24 tane pati life aldım yüzüne bile bakmadılar..resmen mezbaha daki artıklardan ne bulmuşlar ise içine konmuş gibiydi.Direk iade ettim.
  • Bravery i deneyeceğim uygun fiyata getirebilirsem. Şuan Nd kullanıyorum, tabağına koyduğum gibi kokusu odayı sarıyor. Normalde çok memnunum ama dışarıdan gelen biri hemen mama kokusunu fark ediyor, o yüzden değişiklik yapacağım.
  • Herkese merhaba 1 yaşında kedimiz var. 6 aylıkken sahiplendik ilk başlarda yaş mama sonrasında bonacibo kullandık hala da kullanıyoruz. Yorumları kötü olduğu için ve kedimize iyi gelmediğini düşündüğümüz için mamayı değiştirmek istiyoruz. Öğrenci olduğumuz için yüksek fiyatlı mamaları tercih edemiyoruz. Aklımızda şu markalar var.
    Golosi
    Obivan
    La vital
    Pro Choice
    Felicia
    İçerikleri hakkında bilgisi olan veya kullanan varsa yukarı yazdığım mama markalarından hangisini tercih etmeliyiz ya da önerebileceğiniz bu segmentte mamalar var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.
    Not: Kedimiz kısır değil ve dişi.
  • Leblebi3535 L kullanıcısına yanıt
    Bir kedi ayda en fazla 1.5 kg mama yer. Seçtiğiniz markalara bakılırsa toplu alımda kg si 20 TL ye gelecek mamalar. Toplu alım yapamiyorsan 30 TL ye gelir. 30 veren 40-50 yi de verir ve kedinizi düşünüyorsanız 43 TL ye nd açık halde satılıyor nette. Aylık masrafınız 10-20 TL daha arttırın ama daha kaliteli mamalar seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isqwild -- 14 Temmuz 2020; 18:56:18 >
  • Dostlar bu mamayı kullanan var mi tavsiye eder misiniz ? Not max bütçe 150 TL ve en az 15 kg olmalı

Sokak kedilerim de.sacchi yemiyor ama pet shop dan aldığım tavuklu açık mamayı deli gibi yiyorlar anlam veremiyorum.

Almayı düşündüğüm mama ;

temizmama.com
    Micho Tavuklu (Hamsi ve Pirinç eşliğinde) Yetişkin kedi maması ve en iyi kedi mamaları, uygun ödeme seçenekleri ve ücretsiz kargo fırsatıyla temizmama.com'da
    https://www.temizmama.com/micho-yetiskin-kedi-mamasi#

edit: Bugün petshop da gördüm 1kg bölme aldım deli gibi yedi benim sokak kedileri bir süre bu mama ile devam edeceğim. Kalitesi nasıl bilmiyorum ama severek yediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 21 Temmuz 2020; 21:52:43 >

• Belirttiğiniz markalar içerisinde bir tek golosi alınabilir. Alternatif Brit, Matisse bakabilirsiniz.
  • Daha önceden sıra ile Orijen Cat § Kitten, Orijen Regional Red ve Acana Pacifica kullandım bu sefer denemek için 1'er kiloluk
    True Instinct High Meat Adult Tavuklu Tahılsız Yetişkin Kedi Maması ile True Instinct High Meat Adult Somonlu Tahılsız Kedi Maması aldım.
    ilk olarak yaklaşık 3 hafta önce açtığım True Instinct High Meat Adult Tavuklu Tahılsız Yetişkin Kedi Maması oldu.
    Genel izlenim olarak kedim beğendi. Tüyleri yumuşadı, parlaklığı arttı. Mama ile ilişkili olup olmadığını bilmiyorum şu an gözünde enfeksiyon var.
    Genel olarak memnunum.
    True Instinct High Meat Adult Somonlu Tahılsız Kedi Mamasını kullanma sonrasındaki deneyimlerimi yazarım.
    Sanırım elimizdeki mamalar bittikten sonra True Instinct ile devam edeceğim
  • bonnie kullanıcısına yanıt
    True Instinct süper bi mamadır. Tek eksisi pahalıdır.
  • Ödediğin rakamı çevreye söylemediğin sürece pek sıkıntı yok (ben söylediğimden dolayı devamlı bu konu gündeme geliyor)
    Denemek için aldığım 1'er kiloluk mamalar
    110 lira.
    7 kg'lık olanlar 490 lira kilosu 70 liraya geliyor.
    Bu rakamlar 5,4 kilogramlık orijen ve acana ile kıyasladığınızda daha ucuz.
  • Arkadaşlar ilk defa kedi besliyorum ve aşağıdaki kedi mamasını kullanıyorum. Yemesinde içmesinde bir sıkıntı yok, dışkısı çok ağır kokuyor, internette bunun normal bir şey olduğunu okudum. Merak ettiğim kedi cinsine/türüne göre mama var mıdır? Royal Canin çok daha fazla tercih ediliyor gibi, sizce mamamı değiştirmeli miyim?

ND Tahılsız Kitten Tavuklu Narlı Yavru Kedi Maması
  • Alfredo kullanıcısına yanıt
    ND kaliteli dediğimiz mamalardan.
    Diğer kedi sahiplerinin de yorumlarını okuduğumda mama içerisinde gerçek et ve hayvansal ürün ne kadar çoksa o kadar dışkıda kokuya neden oluyor. Fitmin purity ve ND denedim ikisi de kokuya neden oluyordu.
    Bir de havaların sıcak olması kokuda etkili.
    Kokudan kurtulmak için mama kalitesinden ödün vermeyin derim. Her gün kum temizleyerek, Kapalı tuvalet kullanarak, 20 günde bir komple 10 kg kum değişikliği ile kokuyu en aza indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portative -- 10 Ağustos 2020; 15:54:19 >
  • Hocam, ND morina balıklı düşük takıllı kedi mamasının içeriğinde(sitesindeki içerikde belirtilen), Kurutulmuş morina balığı (%26) yazıyor, ama paketin üzerinde susus morina balığı proteini (%26) yazıyor. Önceki sayfalarda X proteini değil etin kendisi olmalı yazmıştınız. Bu mama ne kadar sağlıklı tereddütteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LavernaL -- 18 Ağustos 2020; 1:3:48 >
  • Avrupa birliği yeni etiketleme sisteminde x balığı proteini şeklinde belirtilmesi gerektiğini söylemiştir, bu yüzden tüm etiketlerde bu şekilde güncellenecektir, site daha güncellenmediği için taze x balığı şeklinde yazmaktadır. Kaynak Farmina'dır.
  • O zaman içeriğinde kurutulmuş balık değil, balık proteini var olarak mı anlamalıyız hocam. Çünkü morina balığı (%27) susuz morina balığı proteini (%26) yazıyor paket üzerinde.

Daha önce royal canin kitten kullanıyordum aşırı tüy dökümü başladı 10 aylık. Mamadan mı tüy döküyor siye araştırmaya başladığımda RCnin çok kötü bir mama olduğunu gördüm ve mama arayışına girdim. Orijen fiyat yüksek, Petcurean bulunmuyor, İnstinct ve ND arasında kararsız kalıp ND seçmiştim. Paketteki balık proteini görünce kafam karıştı. Ne dersiniz hocam inscint mi ND mi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LavernaL -- 18 Ağustos 2020; 23:42:59 >
  • Bu sitede http://catfooddb.com/ kedi mamalarını puanlamışlar. (ne kadar güvenilir bir site onu da bilmiyorum gerçi)

Kuru mamalarda ND 10 üzerinden 6 alırken, instinct 10 üzerinden 7.7 puan almış. Orijen 7.7, acana 7.3 puan almış. Petcurean 6.4 puan almış. En kötü puan ND nin. Ülkemizde satılan diğer mama markalarını saymıyorum bile, 2-3 bandındalar berbat.

Yalnız instinct'in sitede 7.7 puan alan mamaları ülkemizde yok, bu yüzden 7.7 puan dikkate alınmalı mı bilemedim. Petcuren zaten bulunmuyor. Orijen ve acana fiyat yüksek, her kedi de sevmiyormuş, alerji şikayetleri var emin olamadım ondan da. Ne yedireceğiz kedilerimize :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LavernaL -- 18 Ağustos 2020; 23:56:9 >
  • LavernaL L kullanıcısına yanıt
    Yukarıda bi yerde yazdığım gibi ben denemek için 1 kg'lık paketlerinden almıştım.
    Benim edindiğim izlenim Orijen ve Acana'ya oranla bir tık yukarıda olduğu şeklinde, ancak sizin kedide bu nasıl olur bilemiyorum.
    Tavuklu mamaların tüy döktükleri şeklinde birkaç yerde yazı okudum hatta arkadaşım da tavuklu mama alma tüy döküyor demişti ancak true instinct'in tavuklu çeşidi sonrasında tüylerde dökülme falan olmadı hatta tüyleri yumuşacık oldu. Bi fiyatı açısından sıkıntı var eşim, bende 110 liralık mama yersem benim de saçlarım yumuşacık olur diyor.
    Bence denemek için 1'er kg'lık paketlerden alın ve sonra karar verin.
    Ben denemelere somonlu çeşit sonrasında %55 etli kahverengi pirinçli çeşidini de koymaya karar verdim. 7 kg'lık paketlerden hangisini alacağıma daha sonra karar vereceğim. Tümünü beğenir ise dönüşümlü olarak alırım

• Ek yapmak istedim.
    Bizdeki kedi ND'nin mamasını bir-iki yedikten sonra yememişti. Mecburen ND sokak kedilerine gitti.
    Ancak tüy dökümünün bir çok nedeni olabilir nedenlerden birisi mama olsa da bunu bence direk mamaya bağlamayın.
  • Benim kedim de sevmedi elimle yedirmedikten sonra yemiyor, aç bırakıyor kendini. Zaten iştahsız bir kediydi şimdi hiç yemiyor. Sanırım ND'yi ben de sokak kedilerine vereceğim. Yeni aldığım RC'yi de onlar yedi :)

Kızgınlık döneminde ondan da tüy dökümü fazlalaşmış olabilir ama her taradığımda avuç avuç tüy çıkıyor hiç normal değil sanki. ND'yi yemeyip kendini aç bırakmasında sonra artık tüy dökülmesine bile razıyım yeter ki yesin. Zayıfladı baya, 10 aylık dişi scottish straight 2,3 kilo civarında.

Bugün petshopları dolaşıp instinct, fitmin, bravery numuneleri toplayacağım. İnşallah birini sever :((
  • Hayır, sadece bileşenin yer aldığı etikette terim değişmiş olacak. Mamanın içeriğinde bir değişim yok.
    O siteyi biliyorum. Benzer görev gören siteler, bloglar vs var. İçerik karşılaştırması için mantıklı fakat puanlamaya takılmayın. Benim puanlamam gibi saçma bir durum. Dolayısı ile puanın bir önemi yok. Ayrıca, Instinct (original) içeriğinde meal ve türevleri var. Yani bunlar düşük kaliteli (et bazlı) protein kaynağıdır. Bu mamayı yanlış hatırlamıyorsam ilk çıktığı zamanlarda da yorumlamıştım. Bu fiyat, içerik ve kg baz alındığında Acana Pacifica öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.