Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
37
Favori
353.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam. Biraz baktım da etken maddesi nystatin ve antifungal bir antibiyotikmiş. Mantar tedavisinde etkiliymiş. Fakat, nedense burada bu etken maddeyi içeren krem bulamadım. Ama, çevre ülkelerde mevcut.

• ilyada İ kullanıcısına yanıt
    Kedide egzamayı Çok hızlı bitiriyor
    İnsandada çok faydalı yara ve egzama lar da

• Bana kalırsa detaylı bir kan tahlili yaptırın. Kafasındaki parazit kaynaklı bile olabilir. Kafasındaki yara iyileşene kadar yaş mama vermeyin ya da seyrek verin. Üç markada içerik olarak en iyilerindendir. Parazit iç/dış damla etkili olandır. Veterinerinizden ya da veteriner ürünleri satan eczanelerden alabilirsiniz. Genelde bayer, teknovet, topkim gibi firmaların ürünlerini verirler. Ki pire için verilen ense damlalarının hemen hemen hepsinde oranları değişken olarak fipronil içerir. Yanılmıyorsam Bayer'de imidakloprid içeriyor. Yani her ikiside pestisit/insektisit kısaca böcek ilacıdır. Kediniz dışarı hiç çıkmıyorsa ve sizde sokaktaki diğer kedilere yaklaşmıyorsanız yani sokaktaki pireleri eve taşıma riskiniz bulunmuyorsa pire damlası almanıza gerek yok. Bunun yerine insektisit olmayan damlalar tercih edebilirsiniz. Bu tip damlalar zararsızdır ve sadece dışarıdan gelebilecek pireleri uzaklaştırır. Pirelenmiş bir kedide en ufak bir fayda sağlamaz. Ayrıca, saf okaliptus, biberiye, lavanta gibi yağlarda pireleri uzak tutar. Bunun gibi uçucu esansiyel yağları seyreltmeden kedinize asla sürmeyiniz. Çünkü toksik etki yaparak (sedir ağacı, çay ağacı gibi) kedinizi zehirleyebilir. Seyreltme işlemini sadece su ya da su + hindistan cevizi yağı ile yapılabilir. Bu karışımı tüylerine hafif yedirerek pirelerden korumak mümkün. Mama olarak Bravery Salmon mamaya da bakabilirsiniz. Yara iyileşene kadar tek tip protein kaynağı olan bir mama yedirmeniz iyi olur. Çünkü mevcut yaranın iyileşme oranını, sürecini mamada tetikleyebilmektedir. Ek gıda takviyesi olarak Viyo Recuperation alabilirsiniz. Koruyucu, tatlandırıcı, renklendirici içermeyen bir likit vitamin ürünüdür. Devamlı kullanılan bir ürün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 27 Mayıs 2020; 18:57:41 >

• Arkadaslar merhaba, evimizin civarında cok fazla kedi var. Sürekli yemek istiyorlar, ekonomik ve guzel bir mama tavsiye edebilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eyönetmen

Bizde iki senedir ağırlıklı olarak ND tavuklu narlı mama kullanıyoruz. 5 aylıkken kitten ile başladık, kısırlaştırma sonrası, tahılsız ve az tahıllı mama kullanıyoruz. Arada Hills Vairbac kullandım. Geçen hafta ND nin bıldırcın etli tahılsız olan mamasını aldım, mamayı beğenmedi yemiyor. Günde birkaç tane verdiğim ödül mamasını istiyor sürekli. Yemesi için ısrar mı etsem, yoksa tavuklu mama ile karıştırıp mı versem
    Eski ND tavuklu ve narlı mamasından alıp , ND bıldırcın etli mama ile karıştırdım ama yine yemedi. Mamayı yememek konusunda ısrarcı maalesef. Eski tavuklu mamaya döndük.

• Yavru kedimiz gelecek lakin mama hala kargo da Migros benzeri yerden alabileceğim kuru mama önerisi olan var mı? Normalden problan tavuklu almıştım ancak 9 gündür Düzce aktarma.da bekliyor

• Felicia etli mama nasıl kullanan var mı? Yorumsepeti.co daki tüm kedi maması yorumlarını okudum neredeyse. En güzeli bu gibi ama burada kullanan var mı? Kediyi yeni sahiplendim, yanlış bir şey yapmak istemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nastii -- 12 Haziran 2020; 13:3:21 >
  • Golosi Tavuklu ve Biftekli Kedi Maması 20 KG

Kediler için tavuk eti, sığır eti ve pirinç içeren tam mamadır. İçerdiği kırmızı et ve beyaz et sayesinde kedilerin besinsel ihtiyacı olan amino asitleri karşılar. Koruyucu ve renklendirici madde ilave edilmemiştir.

İçindekiler: Et ve et ürünleri (%28 tavuk eti,%6 sığır eti), tahıllar (%4 pirinç), kanatlı yağı(%4.6 kanatlı yağı), bitkisel orjinli türevler (0.5% Arbocel® selüloz lifleri, 0.1% hindiba otu inülini), mayalar (0.5% bira mayası), tohumlar (0.5% keten tohumu), mineraller , deniz kabukluları(0.005% yeşil kabuklu midye tozu - Perna canaliculus).

Analiz Değerleri : Nem: %8 ,Protein: %33,Yağ : %13,Lif: %2.5 ,Kül: %7.9 ,Kalsiyum: %1.27,Fosfor: %0.95,Sodyum: %0.24,Klorid: %0.54,Magnezyum: %0.09,Potasyum: %0.60,Omega-3 yağ asitleri: %0.16,Omega-6 yağ asitleri: %2.24,Lizin: %1.46,Methiyonin: %0.44.

Golosi Yavru Kedi Maması 20 KG

Yavru kedilerin sağlıklı gelişimi ve dengeli desteklenmesi için, hafif ama zengin bir diyet. 1 ila 12 ay arasında yavru için özel bir besindir. Kolay sindirilebilir,
    büyüme için önemli bir yüksek amino asit profili bir protein kaynağıdır. Kedinizin ihtiyaçlarına uygun prebiyotikler FOS, bağırsak florasının düzenlenmesi yoluyla besinlerin uygun emilimini teşvik eder.

KOMPOZİSYON: Et ve hayvansal türevler (tavuk% 36), tahıllar (pirinç% 8), yağlar (Tavuk yağı% 10.1), menşe, sebze (hindiba inülin-FOS kaynak -% 0.1) yan ürünleri, Mayalar (Maya% 1), Mineral maddeler, Mannan-oligosakkaritler% 0.1, Kabuklu (kabuklu Cozza yeşil toz - Perna canaliculus -% 0.005).

ANALİTİK BİLEŞENLERİ: Protein% 34 Yağ içeriği% 18 Ham selüloz% 3.0,% 8.0, inorganik madde, Kalsiyum% 1.8,% 1.2 fosfor,% 0.36 Sodyum Klorür% 0.42, Magnezyum % 0.1,% 0.6 potasyum, 0.31% Omega 3, Omega 6% 3.1,% 1.72 Lizin, Metionin 0.50%.

BESLENME KATKILARI: A 17000 IU, D3 vitamini 1500 IU Vitamin E (3a700) 200 mg, 6 mg B1 vitamini, B2 vitamini 4.2 mg, Kalsiyum, D-pantotenat 12.0 mg, B6 Vitamini (3a831) 3,0 mg, Vitamin Vitamin B12 0.05 mg, 1.0 mg vitamin K, folik asit (3a316) 2,0mg, Biotin 0,15 mg, Niasin (3a314) 50 mg, Kolin Klorür (3a890) 2450 mg Taurin 173 mg, Bakır sülfat, pentahidrat 31.4 mg, 91.2 mg organik formda demir sülfat monohidrat, manganez sülfat, monohidrat 46.2 mg, 93.0 mg çinko oksit,
    Zeytin özü 100 mg, Üzüm çekirdeği ekstresi 100 mg. Antioksidanlar.
    Koruyucu maddeler ve renklendirici

1.5 yaşındasındaki kediler için hangisin önerirsiniz?

• @Joker80
    Biraz geç dönüş sağlamış olacağım ama marketlerde satılan sözde mamalara boş yere para vermeyin. Semtinize yakın petshop veya belli bir limiti geçtikten sonra eve teslim online petshop'lar mevcut. Buralardan sipariş verirseniz aynı gün mamayı adresinize getirirler.

@nastii
    Konu üzerinden marka adını arama yaparsanız yorumlara göz atabilirsiniz.

@sensei111
    İlk belirttiğiniz.
  • O zaman reflex almıştım. Şimdi kedim de annesinden kaptığı mantar olayı meydana geldi 3 noktada bu nedenle aldığım reflex, Kargo dan gelen proplan tavuklu yerine, hills Balıklı yeni sipariş ettim. Proplan geri iade ediyorum. Teşekkür ederim.

• Hermos pet bünyesinde acana ve orjien gibi markalara rakip yerli bir seçenek çıkıyor arkadaşlar..Klicker adlı bir marka nasıldır değildir bilemiyorum ama umarım iyi sükse yapar..

http://www.klicker.com.tr/
  • Dün itibariyle golosi tri mix siparişini geçtim. Klicker mama inşallah hayırlı olur,ben büyük ümitlerle mystic yerli maması aldım kedilerimin hepsi ishal oldu.
  • Selamlar. Kedi maması tavsiyesi verebilir misiniz? 6 yaşında kısırlaştırılmış dişi kedim var.
  • K I R T E kullanıcısına yanıt
    Bütçe belirtin lütfen. Ek olarak daha önce ve mevcut tükettiği hakkında da bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.
  • Royal canin kısırlaştırılmış mamasını kullanıyordum.10 kilo almayı düşünüyorum,400 civari bir bütçem var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostlar herkese merhaba,

Bahçemize bir yaramaz geldi doğurdu biz de kıyamadık baktık 2 aylık yavrum ve tek dişi kırık bir anne kedim var bahçede bakıyorum dediğim gibi sokak kedisi :) Onu beslediğimizi gören bir hamile kedi daha geldi başımıza dert oldu mecbur ona ve yavrularına da bakacağız. Kakası filan apartman olunca büyük sorun gerçekten bu yüzden sorun diyorum :)

Neyse en büyük sorun bit bire olayı. Bahçe de kedi olunca çok fena bit pire olayı oluyor. yavruya da uygulayabileceğimiz veteriner derdi olmadan kendimizin yapabileceği iç dış bitler parazitler için ilaçlar var mıdır ?

bir de tavsiye ettiğiniz 10 15 kg mama var mı max 150 tl olacak şekil de. Marketten aldığım mamalara para dayanmıyor en azından böyle büyük alayım da gelen giden bir sürü kedi oluyor onlar da faydalansın.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resurrectionn

Dostlar herkese merhaba,

Bahçemize bir yaramaz geldi doğurdu biz de kıyamadık baktık 2 aylık yavrum ve tek dişi kırık bir anne kedim var bahçede bakıyorum dediğim gibi sokak kedisi :) Onu beslediğimizi gören bir hamile kedi daha geldi başımıza dert oldu mecbur ona ve yavrularına da bakacağız. Kakası filan apartman olunca büyük sorun gerçekten bu yüzden sorun diyorum :)

Neyse en büyük sorun bit bire olayı. Bahçe de kedi olunca çok fena bit pire olayı oluyor. yavruya da uygulayabileceğimiz veteriner derdi olmadan kendimizin yapabileceği iç dış bitler parazitler için ilaçlar var mıdır ?

bir de tavsiye ettiğiniz 10 15 kg mama var mı max 150 tl olacak şekil de. Marketten aldığım mamalara para dayanmıyor en azından böyle büyük alayım da gelen giden bir sürü kedi oluyor onlar da faydalansın.

teşekkürler.
    Trendline somonlu alın.

İç parazit için veterinerden başka şansınız yok. Lakin dış parazit için damlalar var nette bulabilirsiniz. Doğal dış parazit arıyorsanız biberiye yağı çözüm olabilir. Biberiye yağını suyla seyreltip kedilerin bulunduğu alana spreyle sıkabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 20 Haziran 2020; 23:42:58 >

• Bilgiler için teşekkürler hocam.
  • K I R T E kullanıcısına yanıt
    Resurrectionn R kullanıcısına yanıt
    @K I R T E
    Bravery, Fitmin, N&D gibi markaların balıklı çeşitlerine bakabilirsiniz. Büyük paket almadığım için büyük paketin stoklarda mevcut olup olmadığını bilemiyorum.

@Resurrectionn
    Çok sayıda uçucu esansiyel yağlar ile pireler üzerinde mücadele ettiğimden dolayı pire olayı zor. Özellikle kediler pirelendiyse ve larva bıraktıysa gerçekten zor bir süreç. Pirelenmiş bir kedide bitkisel yağlar bir işe yaramaz. Dolayısı ile biberiye, lavanta, okaliptüs, nane, çay ağacı gibi yağlar pireyi öldürmez. Veterinerlerden ya da veteriner ürünleri satan yerlerden ense damlası (iç/dış) alabilirsiniz. Bahçeyi doğal bir şekilde ilaçlamak istiyorsanız tek başına biberiye yağı bir işe yaramaz. Sedir ağacı, pelin otu, karanfil, defne, lavanta, kekik gibi yağlarla mutlaka takviye etmek gerekiyor. Özellikle sedir, pelin otu, karanfil, biberiye gibi yağlar şart. Bu karışımlar ile bahçenizde pire istilasını önleyebilirsiniz. Mama olarak marka ismini özelden gönderdim.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.