Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nature's i bi deneyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Nature's'ta şimdi baktığım kadarı ile "pirinç, mısır , mısır gluteni" vb. tahıllar var.
    Bu tarz mamalarda tahıl protein yüzdesini yükseltmek için koyuluyor; ancak hayvansal protein olmadığı için hayvan vücudunda sindirilemiyor.
    Yaptığım uzun araştırmalar sonucunda hayvanların sağlıkları için kedi, köpek mamasında kesinlikle tahıl bulunmaması gerekiyor.
    Ayrıca tahıl uzun vadede böbrek, yumurtalık ve karaciğere ciddi zararlar veriyor.

Bu konudaki Netflix velgeseli, "Kuru Mama Kandırmacası":
    Samet Yelgenyoutube
    Kuru Mama Kandırmacası 2016 Türkçe Altyazılı
    https://www.youtube.com/watch?v=d4Ni6v1uMuA

Bunun haricinde bir çok yerli ve yabancı kaynağı araştırabilirsiniz.

• portative P kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum birkaç mama dışında ülkemizde satılan popüler mamalar çöp niteliğinde canlara yazık etmeyin bilinçli olun ve mama seçerken kesinlikle içerik bakın bu konuda hem uygun fiyatlı hemde içerik olarak ND derim..Evimde iki kedim var ve oldukça sağlıklı..
  • cemres 06 kullanıcısına yanıt
    Acana da guzel mama :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    İçindekiler (tavuk% 83, hindi% 12, ördek% 5) , pirinç, mısır , mısır gluteni , yumurta tozu , balık unu , şeker pancarı posası , yukka çiçeği özü , biberiye özü, maya , dinamik mikronize klinoptilolit (1 %) , kuru maya özü malt.

Nature's protection kitten mama içeriği. Hocam Sanki %50 pirinç mısır vs var gibi bi algı oluşturmuşsunuz

• Tekrar selam,
    Öncelikle markaya güvenmem için içeriğinin (tavuk% 83, hindi% 12, ördek% 5) ne kadarının gerçek et, kurutulmuş et; hayvanın artıklarının unu ve kemik unu olduğunu yazmaları gerekir. %83 tavuk demek, tamamı tavuk eti demek değil (et olsa tavuk eti yazarlardı zaten). Tamamı tavuk unu olabilir. Ya da %5 ördek demek, ördeğin kedi için besleyicilik özelliği çok çok az olan gagası, ayağı, kemikleri vs olabilir.
    Kısacası bir mama net bir şekilde et mi yoksa et ürünlerinden ve unlarından üretildiğini yazmıyorsa güvenemem açıkçası.
    Bir de pirinç, mısır , mısır gluteni etçil bir hayvanın menüsünde olması gereken gıdalar değil; tam aksine uzun vadede ciddi sorunlara neden oluyor.
    Bu markanın 7 kg'si 305 tl. (1 kg'si 43 tl)
    Tahılsız N&D 10 kg 450 tl (1 kg'si 45 tl)
    Tahılsız fitmin purity. 10 kg 300 tl (1 kg'si 30 tl)

Gördüğünüz gibi Nature's çok iyi bir mama olarak bilinen n&d ile aynı fiyata; tahılsız ve içeriği iyi olan fitmin purity'den ise 10 tl daha pahalıya geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portative -- 11 Mayıs 2020; 12:37:11 >

Dediğiniz mamaların üçünüde tecrübe ettim. Fitmin güzel mama ama domuzlu olduğu için tekrar kullanmayı düşünmüyorum. Nd üretimde çizgisini korumayan bi mama yani şahsi fikrim nd parasını hak eden bi mama seğil. İçerik olarak alakası yok dersiniz ama nd kullanacağıma Royal canin kullanırım.

• Profil fotonuzundan belli kendinize domuz etli mama yedirmeyeceğiz zaten. :)

• Yunus bey'i(Cinscat)tanımam etmem. Mama konusunda bir arkadaşım adına geçen hafta aradım ve sağolsun çok yardımcı oldu. Çok güvenilir, samimi ve gönlü zengin bir kişi olduğunu söyleyebilirim. Mama konusunda gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 16 Mayıs 2020; 9:3:34 >
  • Bizde iki senedir ağırlıklı olarak ND tavuklu narlı mama kullanıyoruz. 5 aylıkken kitten ile başladık, kısırlaştırma sonrası, tahılsız ve az tahıllı mama kullanıyoruz. Arada Hills Vairbac kullandım. Geçen hafta ND nin bıldırcın etli tahılsız olan mamasını aldım, mamayı beğenmedi yemiyor. Günde birkaç tane verdiğim ödül mamasını istiyor sürekli. Yemesi için ısrar mı etsem, yoksa tavuklu mama ile karıştırıp mı versem

• eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Tavuklu mama ile karıştırıp verin. Diğerinin tadına alıştıkça sorun ortadan kalkacaktır.
  • arkadaşlar konuya cevap verirseniz sevinirimhttps://forum.donanimhaber.com/eve-yeni-gelen-kedi--143486042
  • haluk 23 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,dediğiniz gibi yapayım.

• Merhabalar,

Kedim scotish fold 2 yaşında dişi (kısır değil). Bir kaç husus hakkında bilgi almak isterim.

**Buradaki tavsiyeleriniz üzerine 10 Kg fitmin somonlu kuru mama almıştım. Normal bir şekilde yiyor ama şuan bitmek üzere. Öncesinde Proplan ve Advance tavuklu mamalar yemiş hep. Ben 8 ay önce sahiplendim kediyi.
    Fitmin 10 KG'luk kuzu etli, somonlu yada geyik etliler satışta yok. Ya üretilmiyor yada TR'de yok şuan. Tavuklu-ciğerli, hindili olanlar var 10 KG'luk.
    Mamaların da fiyatı malum uçtu.

**Kafasında ara ara iyileşmeyen yarası var. Kediyi sahiplendiğimizden bu yana. Özel veterinere gittik, mantar damlası yaptı. Hills z/d mama verdi. 1-2 ay sonra iyileşir gibi oldu. Sonra tekrar etti.
    Bende kantoron yağı, dermatit krem (eşim hemşire o söyledi), parazit için bibreye yağı uyguladık bir süre. Yine yaralar nüksetti.
    Sonra Ankara Veterinerlik fakültesi'nde muayneye götürdüm. Kazıntı alındı kafasından, sonuca göre mantar çıkmadı. Oradaki Veteriner de Hills z/d almamı söyledi. Ayrıca Ketoral şampuan ile 2-3 güne 1 kafa bölgesini yıkayıp durulayın dedi. İlave olarakta dermacumin bitkisel bir takviye söyledi. Ağızdan günlük verin ve kafadaki yaralı yerlere de uygulayın dedi. 3 haftadır mama hariç (Hills z/d almadık) ketoral ve dermacumin uyguladık. Şuan iyi gibi. Ama sanki tedaviyi bırakınca yine nüksedecek gibi geliyor bana.
    Ayrıca Sarımsaklı natur vital kullanıyoruz 1.5 aydır. Tüy döüklmesini azalttı ve tüyleri parlak olu. bunun faydasını gördük.

1-Bu kedinin kafasındaki yaralar ne olacak:) eşim egzeması var galiba diyor. tam teşhis konulmadı. fikri olan var mı?
    2-Yaş mama olarak natuera, Schesir, N@D yaş mama düşünüyorum. Şuan sadece kuru mama veriyorum. Öneriniz hangi mama olur ne sıklıklı vereyim?
    3-Evde iç ve dış parazit kendim yapmak istiyorum. ne önerirsiniz tablet yada damla olarak, marka olarak? (BROADLINE hem iç hem dış için çok öneriliyor. Ancak satışı yok internette bulamadım almak için)
    4-Son olarak ekstra önereceğiniz bir şey var mı haricen?

Saygılarımla...

En İyi Kedi Maması ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulusi -- 18 Mayıs 2020; 3:18:34 >

• hulusi kullanıcısına yanıt
    Cyrstalin yara spreyi kullandınız mı? Veterinerlerde satılır. Günde 10 kere bile yaraya uygulayabilirsiniz. Hiç bi yan etkisi olmaz hatta ishal kedilerimde bazan içirerek ishal tedavi etmişliğim vardır.

Aslında o yarayı iyileştirecek bi krem biliyorum ama Azerbaycandan getirtiyorum Türkiyede satılmıyor. Mama konusunda zaten en iyi mamaları yediriyorsunuz ama nature's yada Royal canin uzun tüylü kediler için olan mamaları var yada iran kedileri için yada nature'sin tedavi edici özelliği olan beyaz kedi maması var onuda deneyebilirsiniz. Pahalı olabilir ama bazı hastalıklarda ummadığımız kadar faydalı olabiliyor. Yalnız 1 paketle hiç bişe anlaşılmaz en az 3 tane 1.5 kg lık paket kullanmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Cyrstalin yara spreyi kullandınız mı? Veterinerlerde satılır. Günde 10 kere bile yaraya uygulayabilirsiniz. Hiç bi yan etkisi olmaz hatta ishal kedilerimde bazan içirerek ishal tedavi etmişliğim vardır.

Aslında o yarayı iyileştirecek bi krem biliyorum ama Azerbaycandan getirtiyorum Türkiyede satılmıyor. Mama konusunda zaten en iyi mamaları yediriyorsunuz ama nature's yada Royal canin uzun tüylü kediler için olan mamaları var yada iran kedileri için yada nature'sin tedavi edici özelliği olan beyaz kedi maması var onuda deneyebilirsiniz. Pahalı olabilir ama bazı hastalıklarda ummadığımız kadar faydalı olabiliyor. Yalnız 1 paketle hiç bişe anlaşılmaz en az 3 tane 1.5 kg lık paket kullanmanız gerekir.
    Yok hocam crystal yara spreyi kullanmadım. inceleyebileceğim alabileceğim bir link var mı?
    Krem ne kadara malolur bana Azarbeycan'dan gelse? crystal tek başına işe yaramaz mı?

Bir de Hocam. iç ve dış parazit ilaç tablet için ne dersiniz?

• Arkadaslar merhaba, evde 2 yaşında bir scotish birde 4 aylık british kedim var.Buyuk kedimde N&D Ocean kullanıyordum.Yavru kediyede ilk Royal canin kitten aldım yemedi , N&D narlı kitten aldım onun hiç suratına bakmadı gidip büyük mamadan yiyor.Simdide Fitmin Purity Kitten aldım 10kg'luk fiyatı 280tl uyguna geldi.Bu mamayı 2 yaşındaki kedime de versem sıkıntı olur mu? Birde Fitmin mamanın 1.5kilosunu alicaktim beğenmez diye baktım 100tl civari geliyor fiyatı 10kiloluk aldım sizce beğenir mi?

• hulusi kullanıcısına yanıt
    İç dış parazit yaraya etki etmez ama cristalini mutlaka deneyin derim.
    Krem 80 100 tl yi bulur orda belki 5 tl falandır ama getirmek sıkıntı. O krem beşerisir. İnsanda egzama da ve yara iyi etmede Üzerine Yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

İç dış parazit yaraya etki etmez ama cristalini mutlaka deneyin derim.
    Krem 80 100 tl yi bulur orda belki 5 tl falandır ama getirmek sıkıntı. O krem beşerisir. İnsanda egzama da ve yara iyi etmede Üzerine Yok.
    Bu kremin adı ve varsa görselini paylaşmanız mümkün mü?

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.