Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.585
Cevap
37
Favori
353.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi kedilerimde bi almaya 30 40 tane 10 kg nd alıp kullanıyordum ve en çok bozuk ve sorunlu mamayada nd de rastlıyordum.
    Yani mama çeşitlerinden acana orijen nd advance Royal canin profine matisse fitmin ve daha aklıma gelmeyen mamalardan kullandım en çok sorunu nd de yaşadım. Her kullandığım mamayıda belli bi süre kullanmışımdır.mesela nd 1 yıldan fazla kullandım. Belki 1 ton mamasını kullandım neden hem çok sorun yaşadım hem çok kullandığımı sorarsanız çünkü en kolay nd ye ulaşıyor ve fiyat kalite olarak en çok kafama o yatıyordu. Şimdi ki aklım olsa kullanmazdım. Mama küflü bile çıkıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 30 Aralık 2020; 20:12:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle evet Srb yaziyor yani Sırbistan...Öncekiyle kıyaslayamıyorum, çünki parçası kalmamıştı.Genelde mamayı eşim verdiği için mamayla ilgili sorduklarinızı yanıtlıyamıyorum.Ben sadece alım işine bakıyorum :).

Öncelikle Farmina ya yazdım mail yolu ile bir gün sonra dönüş yaptılar aynı şekilde petzzzshop'a da yazdım.Ama hiç bir şekilde dönüş yapmadılar.Farmina öncelikle lot numarası ile paketin çeşitli yonlerden resmini çekip gondermemi istediler ve resimleri çekip gonderdim.1 gün sonra tekrar aradılar elinizdeki paketi hazır bulundurun yılbaşından sonra yeni paket ile değişim yapacağız diye.İnanın bu şekilde bir sonuç alacağım aklımın ucundan geçmezdi.Çünki Satın alalı 20 günü geçmişti.

En İyi Kedi Maması ?

Teşekkürler Farminadan İlayda hanım...

• muratil M kullanıcısına yanıt
    Farmina bu konuda müşterisine aşırı değer veriyor. Biz yeni mama almıştık, MNG sağolsun adresi yanlış yazmış ne mail, ne telefon kargo biz aramadan geri gidecekti. Hemen farminayi aradım. İlgilendiler. Eşim gitti 40dk kargo beklemiş. Bulamamışlar. Farminaya yazdım. Kargo şirketimizi degistiedik bu son şikayetler yüzünden dediler. Bir de mama aliyorsunuz yanında yaş mama ve numune yolluyorlar baya.
    Mama kırık tozlu gelmişti aldığım firma değilde bende direk farmina ya mail atmıştım aradılar ertesi gün mama teslim edilmişti bu konuda farmina gerçekten güven veriyor.

değişimi yapmayı nasıl kabul ettiler? sadece fotoğraftan bakarak merak ettim.

• Tabiiki sadece resimden değil.Resimden önce mail de bi güzel dil döktüm, etkili olan buydu...Durumu özetledim yani.

• Albino kedimize ilk proplan yavru kedi maması ile başladık. O bitince enjoy aldım. Ve temizmama dan yaş mama aldık. Çok tüy dökmeye başladı. Şuan 9 aylık ve kısır. ND veya Hills düşünüyorum. Tüy dökmeyi engelleyecek tavsiyesi olan varmıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emredeniz87

Albino kedimize ilk proplan yavru kedi maması ile başladık. O bitince enjoy aldım. Ve temizmama dan yaş mama aldık. Çok tüy dökmeye başladı. Şuan 9 aylık ve kısır. ND veya Hills düşünüyorum. Tüy dökmeyi engelleyecek tavsiyesi olan varmıdır.

Royal canin hair skin tüy dökmede çok etkilidir ama sizin kedi tüy değişimi zamanında kediler 8 10 aylıkken tüylerini değişir. temiz mamadan uzak dursanız iyi edersiniz. Hemde yaş maması dahada tehlikeli.

• Teşekkürler
  • Merhabalar herkese, biz de yaklaşık 1 ayı geçti kedili bir aile olduk. 3,5 aylık civarı bir british kızımız var. Son zamanlarda mamaya karşı biraz soğuk, aşılarını yaptırmaya gittiğimizde geçen hafta tartıldık 1800 gram çıktı. Veteriner kötü değil ama biraz daha toplu olmasını bekleriz dedi mamaya soğukluğunu da söyleyince başka tatlara alıştığı için mamadan soğumuş yaş mama ya da evden verdiğiniz yumurta tavuk falan bekliyor olabilir dedi.
    Her gün veda nın bağışıklık arttırıcı tabletini verebilmek için eZip ekstra bir şeye karıştırıyorduk.

Neyse mama da nd kitten bu arada öyle olunca orijen aldık bir iki arkadaş birleşip uyguna geldi. Şu an 4-5 kilo orijen stoğum var ama kilo almasına biraz daha etli butlu olmasına faydası olur mu?

Bir de uygun besleme şekli nedir? Yaş mamayı ve diğer ek gıdalardan neleri ne ölçüde ne sıklıkla vermeliyiz?

Orijen kuru mama kitten, animonda ve nutri yaş mama aldık bunları kullanmayı düşünüyoruz.

Bir de viyo ürünlerini duydum iştah arttırıcı olarak kullanılır mı? Hangisi ne kadar kullanılmalı?

• fatesan F kullanıcısına yanıt
    Yaş mamayı haftada 1 verin en fazla. Çünkü dişlerine zarar verebiliyor. İştah artırıcı vermenize gerek yok zaten bir süre sonra rutine oturur. 3.5 aylık kedini 1.8kg olması normal geldi bana açıkçası. Yumurta sarısı, yoğurt verebilirsiniz ekstra. Vitamin ve malt olarak gimcat öneririm. İlerde kisirlastirmayi düşünüyorsanız (kedinizin sağlığı açısından) çok kilo almamasına dikkat edin.
    Tüyü kadar ömrü olsun :)
  • En uygun mamayi veteriner kontrolünden sonra bulabilirsiniz, her kaliteli mama her kediye iyi gelmiyor..

Merhaba hocam, ailenizin yeni ferdi aranıza hoşgelmiş. Benim kedim de erkek british shorthair blue golden, şuan 9 aylık. Kedimizi sahiplenmeden önce çok aradık fakat bizimki tatlılığıyla resmen şans bırakmadı bize. 😊

Sorunuzun cevaplarına gelirsek benim kedim 3.5 aylıkken 2.3kg idi. Erkekler normalde daha iri oluyor fakat 600gr fark olmaması lazım. Veterinerin dediği gibi endişe etmeyin ama kontrolünüzde olsun bu durum. Kullandığınız mamanın kalitesi tartışılmaz, fakat diğer arkadaşın da dediği gibi her mama her kediye iyi gelmiyor. Kilo alması ve sağlığı için size ilk önerim mutamin organics balık yağı. Ben bunu gimcat yoğurdun üzerine sıkıp veriyordum. Ayrıca gimcat nutripockets tavuklu biotinli kedi ödül tableti öneririm, içindeki çinko iştah arttırıcı özellikte. Şuan ağır gelebilir ama 5 aylıktan itibaren arada bir güvenilir bir marketten taze tavuk ciğeri alın, küçük bir tencerede haşlayıp ufak dilimlere ayırın kediniz afiyetle bayıla bayıla yesin.

• escanor_ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevabınız için, dediklerinizi de bir düşünelim. Bugün mesela bütün gün maması önünde olmasına rağmen üç beş tane azalmış, akşam gelince elime alıp verdim mamayı elimden nerdeyse bi kahve fincanı kadar yedi. Ama kendisi aklına gelip de acıktım diyerek mama yemiyor sıpa. Balık yağımız vardı bir ara mamasının üstüne damlatıyordum son günlerde kestim acaba o kokuyu mu arıyor bilemedim. Ama dediğim gibi hem zayıf hem de az yiyor, aynı batından kardeşi günde iki fincan yiyormuş mesela aynı mamadan bizimki en fazla yediği bir fincan

• 3.ayını yeni bitiren british shorthair bir kızımız var. Şu an royal canin mother and baby cat tüketiyor. 1 aylık daha maması var. Normalde 4 ay sonrasında royal canin kitten'e geçmeyi düşünüyordum. Araştırdığımda royal canin'in fazla aroma içerdiğinden zararlı olabilceği konusunda bir bilgiye ulaştım. Konudan okudğum kadarıyla Acana markası öneriliyor. Acaba acana first feast kitten alsam nasıl olur? Acana hakkında da fazla protein içerdiği için hastalığa sebep olabilir gibi yorumlar okudum. Kafam çok karıştı. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum  En İyi Kedi Maması ? 

Ne kadar zamandır elden mama veriyorsunuz? Elden mama yemeye alışmışsa kaptan yemeyi sevmez.

• Dura-Ace kullanıcısına yanıt

Acana first feast kitten yüksek proteinli br mama değil, ham protein %37 civarlarında, benim kedim 9 aylık british shorthair anne sütünden bu yana n&d kitten tahılsız tavuk nar yiyor, ham protein %44 😁 kediler doğası gereği etçil hayvanlar, yüksek proteinli beslenmeleri kadar doğal birşey yok. Acanaya geçiş yapabilirsiniz. İlk seferde karıştırarakk geçiş yapmayı unutmayın.

Zaten şuan ki mamanızın kalorisi çok çok yüksek, çok yağlı bir mama o yüzden 4. aydan itibaren başka bir mamaya geçmeniz şart gibi. Genelde royal canin mother and babycat'i üreticiler kullanıyor ve öneriyor (ben önermiyorum). Bu mamayı tüketen kediler topicik şişman birşey oluyor bu sayede daha kolay satıyorlar yavrucağı. Eminim size de sahiplendiğiniz kişi önermiştir bu mamayı.

• escanor_ kullanıcısına yanıt

Evet hocam maalesef sahiplendiğimiz kişi mother and baby önermişti. O zaman yavaştan acanaya geçiş yapalım. Hiç gaz veya dışkı koku problemine denk gelmedik şimdilik. Umarım ishal veya dışkı problemi yaşamayız. Teşekkür ederim verdiğiniz cevap ve bilgiler için.  En İyi Kedi Maması ? 

• quote:

Orijinalden alıntı: fatesan

Merhabalar herkese, biz de yaklaşık 1 ayı geçti kedili bir aile olduk. 3,5 aylık civarı bir british kızımız var. Son zamanlarda mamaya karşı biraz soğuk, aşılarını yaptırmaya gittiğimizde geçen hafta tartıldık 1800 gram çıktı. Veteriner kötü değil ama biraz daha toplu olmasını bekleriz dedi mamaya soğukluğunu da söyleyince başka tatlara alıştığı için mamadan soğumuş yaş mama ya da evden verdiğiniz yumurta tavuk falan bekliyor olabilir dedi.
    Her gün veda nın bağışıklık arttırıcı tabletini verebilmek için eZip ekstra bir şeye karıştırıyorduk.

Neyse mama da nd kitten bu arada öyle olunca orijen aldık bir iki arkadaş birleşip uyguna geldi. Şu an 4-5 kilo orijen stoğum var ama kilo almasına biraz daha etli butlu olmasına faydası olur mu?

Bir de uygun besleme şekli nedir? Yaş mamayı ve diğer ek gıdalardan neleri ne ölçüde ne sıklıkla vermeliyiz?

Orijen kuru mama kitten, animonda ve nutri yaş mama aldık bunları kullanmayı düşünüyoruz.

Bir de viyo ürünlerini duydum iştah arttırıcı olarak kullanılır mı? Hangisi ne kadar kullanılmalı?

Yazdıklarım benim yorumumdur. Kafanıza yatmayabilir.

Orijen olarak yazmışsınız ama hangi çeşidi olduğunu yazmamışsınız. Tahminime göre yazdıklarınız Cat&Kitten olabilir. Orijen olarak petshop dahil yavru kedi için mutlaka cat&kitten verilmesi gerekiyor mantığında. Diğer ürünlerde de günlük verilecek miktarın alt tarafında kitten için verilecek miktar küçük harflerle yazar. Bunları yazmamın nedenine gelirsek Cat&Kitten tavukludur.

Evde şu an bir anne bir yavru var. Anne, kitten mama yediğinde ishal oluyor bu nedenle kitten mama kullanamıyorum. Hamilelik süresince anne yavrular için almış olduğum kitten mamayı kaşla göz arasında bitirdiği için 2-3 hafta süren ishal oldu takiben iştahsızlık vs. bu süreci zor atlattık. İştahsızlık için o günlerde evde olan Orijen balıklı mamanın yanına en küçük boylarından olmak üzere proplan somonlu, hill's kuzu etli, True Instinct tavuklu vs almıştım. Yavrular annesinin memelerine zarar verdikleri için ayırmak zorunda kalıp daha önceden söz verdiğimiz arkadaşlara dağıttık. Evde annesi ile kalan yavru kediyi (34 günlük idi) ise mamayı ıslatarak alıştırmaya başladık. O günlerde dikkatimi çeken bir olay oldu; yavru kedimiz diğer mamaları koklayıp yemedi sadece orijen balıklıdan hazırladığım mamayı yedi. Diğer taraftan arkadaşa verdiğim yavru kedi ise tavuklu mamaları yiyor, ton balıklı mamaları çok sevmiyor.

Şu an mamalar açık büfe misali duruyor. Proplanı sokak kedilerinde bitirdim evdekiler yüzüne bile bakmadı. Anne Hill's kuzu etli mamayı seviyor bitmek üzere, dün akşam hill's orijinal sitesine girdim kuzu etli diye bir şey bulamadım, Türkiyede satıyorlar. Bunun üzerine evdeki mamanın içeriğine baktım tavuk eti var kuzu eti yok, Kuzu yağı unu vs.var Yeni sipariş vermekten vazgeçtim. Olasılıkla önümüzdeki günlerde Acana'nın çeşitlerinden açık büfe oluşturacağım.

Yazmaya çalıştıklarım ise, yavru kedinizin hangi çeşit mamayı seveceğini deneyerek bulacaksınız bunun için Kedinizin yaşını vs yazarak kullandığınız çeşidini belirtip Şadanlar firmasından kargo ücreti size ait olmak üzere numune isteyebilirsiniz.

Ek olarak ağırlık açısından kedinizin çok düşük olduğunu düşünmüyorum

• Selam kizimin mamasi az kaldi, daha evvel 2 seneye yakindir friskies kullaniyorduk farkli bir mama denemek istiyoruz.

Reflex plus urinery tavuklu

Mysctic tavuklu

Friskies (eski mamamiz)

Arasinda hangisini tercih etmeliyim yoksa eski friskies ile mi devam etmeliyim ? 🤔

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.