Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu markalar arasından seçim yapmayı düşünüyorum tavsiyeleriniz doğrultusunda

ferroli şu an beni aşar maalesef ama diğerleri ile ferroli arasında ne gibi farklar var acaba kısaca bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim

oda termostatı ile termostatlı vana sanırım çok önemli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhasinanoglu

teşekkür ederim tavsiyelerinize
    bu markalar arasından seçim yapmayı düşünüyorum tavsiyeleriniz doğrultusunda

ferroli şu an beni aşar maalesef ama diğerleri ile ferroli arasında ne gibi farklar var acaba kısaca bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim

oda termostatı ile termostatlı vana sanırım çok önemli ?

ferroli bluhelix'te ilave özellikler var:patentli eşanjör,modülasyonlu sirkülasyon pompası,güneş enerjisi sistemleri ile uyumlu çalışma ve sıcak su depodan yetersiz sıcaklıkta geldiği zaman özel yazılım desteği ile sıcak suyu tamamlama fonksiyonu gibi birkaç ilave özellik+modülasyonlu oda termostatı/dış hava sensör desteği+özel ses ve ısı izolasyonu var
    baymak duo tec ve baymak falke condens aynı kombi isim farkı var,minimum ısıl gücü 4.7kW ve modülasyon aralığı geniştir %19,5 - %100
    bosch condens 2500w,bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatıyla oda sıcaklığına göre modülasyon yapar,aynı şekilde eca ve airfel digifel premix te aynı özellik var kendi modülasyonlu oda termostatı var,bölgenizdeki eca,baymak,bosch ve airfel servislerini araştırın hangisi iyiyse o kombiye yönelin
    oda termostatı ve termostatik vana kullanımı şart,termostatik vanalar yazdığım şekilde belli odalara ve mutfağa monte ettirin faydasını görürsünüz

• Merhaba yorumlarınızı okudum bana da yardımcı olacağınızı umuyorum. Allah nasip ederse ev aldık 15 güne geçebileceğimizi umuyorum müteahhit eve ptoterm leon taktırdı sorduğumda şöyle iyi böyle iyi kombi deyip durdu şimdi ev aralar kuzey doğu Güney cepheli Adıyaman'da oturuyoruz öyle aşırı soğuklar olmuyor ev yalıtımlı petek boyu 12-13 metre ancak vardır. Sizce proterm kombi kalsın mı yoksa bütçemi zorlamam gerekir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbs02 kullanıcısına yanıt
    merhaba
    protherm kombi önermediğim bir marka,cihazlarında sorun yaşanabiliyor,bence protherm taktırmayın
    petek boyu 12-13metre ise 28-30kW kapasitede premix yoğ kombi taktırın,ayrıca kombiy yakın iyi ısınan peteklere+mutfağa kaliteli termostatik vanalar:danfoss ra 2000
    evin ortasında,referans noktası olabilecek bir noktaya da kombiye uyumlu oda termostatı,
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim proterm'i takan firma foğal olarak vaillant kombi de satıyor petek boyu 10 mt gibiymiş sanırım bana vaillant da önerebileceğiniz bir kombi var mı?
  • mbs02 kullanıcısına yanıt
    Premix yog Vaillant 296-5-5 ecotec plus oneririm.vaillant in yogusmasiz (konvansiyonel) kombilerini satis fiyati acisindan onermem.1600-1800liraya yogusmasiz normal vaillant kombi alacaginiza f/p premix yog kombi alin

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Premix yog Vaillant 296-5-5 ecotec plus oneririm.vaillant in yogusmasiz (konvansiyonel) kombilerini satis fiyati acisindan onermem.1600-1800liraya yogusmasiz normal vaillant kombi alacaginiza f/p premix yog kombi alin

Premix yog Vaillant 296-5-5 ecotec plus en düşük 2600TL'ye var gerçekten fiyatını hak etmiyor sanki. İlginiz için çok teşekkür ederim. İyi günler.
  • quote:

1600-2000lira arasinda premix yog kombi:
    Baymak duo tec + siemens rev 24 oda termostati
    Baymak falke condense + siemens rev 24 oda termostati
    Eca confeo premix + eca lago fb modülasyonlu oda termostati
    Airfel digifel premix + siemens qaa 73 modülasyonlu oda termostati
    Ferroli bluehelix tech + ferroli romeo modülasyonlu oda termostati

airfel premix den oldukça memnunum yan apartmandaki arakdaşımda Eca confeo premix var ona gore bayğa sessiz çalıştığını soyeleyebilirim siemens anakartının olmasıda güzel tek küçük dezavantajı kapatma düğmesinin olmayışı güzel havalarda mecbur sigortasından indiriyom....1600/9 taksite aldım ekimde..seriviside oldukça ilgili...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Şubat 2015; 15:34:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

1600-2000lira arasinda premix yog kombi:
    Baymak duo tec + siemens rev 24 oda termostati
    Baymak falke condense + siemens rev 24 oda termostati
    Eca confeo premix + eca lago fb modülasyonlu oda termostati
    Airfel digifel premix + siemens qaa 73 modülasyonlu oda termostati
    Ferroli bluehelix tech + ferroli romeo modülasyonlu oda termostati

airfel premix den oldukça memnunum yan apartmandaki arakdaşımda Eca confeo premix var ona gore bayğa sessiz çalıştığını soyeleyebilirim siemens anakartının olmasıda güzel tek küçük dezavantajı kapatma düğmesinin olmayışı güzel havalarda mecbur sigortasından indiriyom....1600/9 taksite aldım ekimde..seriviside oldukça ilgili...

eca confeo premix ile birlikte airfel digifel premix en iyi f/p premix yoğ kombilerin başındadır,airfel digifel premix'te siemens tabanlı yüksek hassasiyetli tam donanımlı elektronik anakart,oda sıcaklığına göre modülasyon (siemens qaa 73 modülasyonlu oda termostatı) ve siemens qac dış hava sensörü (12 kohm ntc) takılabiliyor, kullanım suyunda eco/comfort özelliği,boyler ile çalışabilme özelliği,güneş enerjisi sistemleri ile uyumlu,ilave pompa takılabilme,düşük elektrik voltajında çalışabilme (186volt) bir yakınıma airfel digifel premix alacağım,internette genelde 1800lira
    1600lira nerde buldunuz?

n11 in 1500 üstüne 200 tl kapmanyasıyla aldım ekimde 1800 dü 1600 e geldi 9 taksite..n11 i takib edin..
  • quote:

n11 in 1500 üstüne 200 tl kapmanyasıyla aldım ekimde 1800 dü 1600 e geldi 9 taksite..n11 i takib edin..

bilgi için teşekkürler,arada n11 takip ederim
    bu arada kombiyi kapatmak için sigortayı indirmenize gerek yok,kombiyi yaz moduna alın,kalorifer devresi kapanır,sadece kullanım suyu devresi açık kalır
    biliyorumda - ye devamlı bas 0 al bidaha - basıp -- almak biraz uğraştırıcı geliyo hem ledi elektirik yakmasın diye full kökten çözüm yapıyorum umarım zararlı değildir..açınca setli olduğu yerden ısıdan açıyor zaten sıkıntı olmuyor yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Şubat 2015; 21:47:53 >
  • quote:

biliyorumda - ye devamlı bas 0 al bidaha - basıp -- almak biraz uğraştırıcı geliyo hem ledi elektirik yakmasın diye full kökten çözüm yapıyorum umarım zararlı değildir..açınca setli olduğu yerden ısıdan açıyor zaten sıkıntı olmuyor yani..

kombinin elektrik devresinin açık olması gerekir,24saatte bir pompa sıkışmasını önlemek için 3 yollu vana yön değiştirir,ayrıca donma koruması aktif olur,tesisat suyu sıcaklığı 5dereceye inerse pompa motoru ve brülör aktif hale gelir,tesisat suyunu 15c'ye getirir,en iyisi yazlık mod

• quote:

quote:

kombinin elektrik devresinin açık olması gerekir,24saatte bir pompa sıkışmasını önlemek için 3 yollu vana yön değiştirir,ayrıca donma koruması aktif olur,tesisat suyu sıcaklığı 5dereceye inerse pompa motoru ve brülör aktif hale gelir,tesisat suyunu 15c'ye getirir,en iyisi yazlık mod

yani sıkıntı yapabilir diyosun anladığım kadarı ile açık kalması daha iyi ozaman servise sormaya vakit bulamadım bahar gibi havada komple kapadım sigortadan genelde...sağol..

edit:kullandığım modelin açma kapama düğmesinin olmayışını yukarda açık seçik küçük dezavantaj olarak yazdım....görmeyen gözler görmek istemiyor bazı yerlerde....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Şubat 2015; 17:15:00 >

• Arkadaşlar buradaki yorumlardan hareketle buderus gb012 yerine buderus gb062 modeli kullanmaya karar verdim. Daha önceki mesajımda belirttiğim gibiAdana'da oturuyorum. Evim kuzey doğu güney cephe. Dışcephe yalıtımlı, pencereler çift cam pimapen. 175 mt2. Toplam petek boyu 7 mt. Gb 062 hakkında düşünceleriniz nelerdir. Apartmanda 8 daire aynı anda yaptıracağız ve aldığımız fiyat daire başı 4250 tl.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muratcandogan

Arkadaşlar buradaki yorumlardan hareketle buderus gb012 yerine buderus gb062 modeli kullanmaya karar verdim. Daha önceki mesajımda belirttiğim gibiAdana'da oturuyorum. Evim kuzey doğu güney cephe. Dışcephe yalıtımlı, pencereler çift cam pimapen. 175 mt2. Toplam petek boyu 7 mt. Gb 062 hakkında düşünceleriniz nelerdir. Apartmanda 8 daire aynı anda yaptıracağız ve aldığımız fiyat daire başı 4250 tl.

buderus gb62 piyasaya geçen yıl çıktı
    modülasyon aralığı %30 - %100,sıcak su kapasitesi 30kW bir cihaz,bosch'ta eşdeğer kombisi bosch condens 2500w,aynı kombidir tek fark buderus gb62'nin sıcak su gücü 30kW,bosch condens 2500w ise 24kW,her iki kombi manisa'da bosch fabrikasında üretiliyor,buderus/bosch kombilerin hepsinde olduğu gibi oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir(opsiyonel) buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı ile,buderus gb62 alırsanız yanında buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı öneririm
    evinizde ısıtılacak net alan 175m2 ise 7mt petek az gelebilir,ama net alan daha az ise duruma göre petek boyunu arttırabilirsiniz bunun için bölgenizde ısı kayıplarını doğru hesaplayabilen bir uzmana evinizde keşif yaptırarak,ideal petek metrajını hesaplatabilirsiniz
    doğru kombi tercihi kadar,yeterli petek boyu da önemlidir,

• Yani iyi bir kombi midir. Alayımmı? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muratcandogan -- 17 Şubat 2015; 9:51:57 >
  • Arkadaşlar kombi alacağım tesisatım hazır sıfor çekildi. Yere gömdürdüm. Ev 70 metrekare filan ama pwtwkleri büyük koydum. Toplam 9 metre. 2 adet 120 3 adet 140 1 adet 160 ve 1 adet kombinin altına 80. Ev güney cepheli giriş kat. Rüzgar almıyor binaların arasında. Yerler tahta altı boş deil. Yalıtım yok ama yapacak yerde yok. DuvarIn büyük kısmı penrece. Pvc çift cam yeni takıldı ısı yalıtımlı. Dışarıda don olsa camı açmassam evin içi 10 derece. Binada en sıcak daire. 2 oda sabah güneş alıyor. Kombi yoğuşmalı almak istiyorum 24 kwa. Bütçem kısıtlı aldıktan sonra serviste ve üründe sıkıntı yaşamak istemiyorum. Kombi mutfağa ocağın tam karşısına takılacak. Bana özellikle kullanan deneyimli arkadaşlar model tavsiye ederse çok sevinşrim.irim. 1600 tl civarı verimlilik % 108 in altında olmasın. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

• 1600 TL civarı premix yoğuşmalı kombiler:

Ariston Clas Premium EVO
    Ariston Cares Premium
    Baymak Falke Condense
    Demirdöküm Nitromix

Demirdöküm Nitromix yıllarca piyasada olan sorunsuz bir kombi, Baymak Falke Condense 2 yıldır piyasada şu ana kadar ciddi bir şikayet yansımadı, Aristonun yazdığım modelleri pek yaygın satılmadı ama üst modeli olan Genus Premium EVO çok tutuldu ve yine ciddi şikayetler yok.
  • Muratcandogan M kullanıcısına yanıt
    alabilirsiniz,yanında buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı öneririm

buderus
    Buderus Türkiye | Geleceğin Isıtma Sistemleri
    http://www.buderus-tr.com/urundetay/10/320/324/rc10-oda-termostati
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.