Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni bi ev aldım içerisinde 2006 yapımı demiröküm aden modeli kombi var.

Aldığım ev izmir karşıyakada. ev kuzey güney cephe fakat sokak darlığı yüzünden karşı binadan dolayı güney cephe pek güneş görmüyor. binalar bitişik nizam yani yanlarda ev var.
    Evimin özellikleri;
    1-1.kat altında dükkan var klima ile ısınıyor.
    2-Bina 7 yıllık, dış cephe yalıtımlımı bilmiyorum.
    3-Camlar çiftcam PVC
    4-Salon..................25 m2.......güney cephe...........petek boyu....60 cm + 60 cm
    5-mutfak................10 m2.......güney cephe............petek boyu....60 cm
    6-çocuk odası......... 10 m2.......kuzey cephe.............petek boyu....90 cm
    7-yatak odası.........12 m2.....güney cephe.............petek boyu....60 cm
    8-banyo............................................................................Havlupan

Tesisat sistemi yerden döşenmiş gizli
    Brüt olarak 105 m2 net olarak 80 m2(Balkonlar dahil)
    Kombi ile en son petek arası 10 m civarı var yaklaşık olarak

kombi şu anda küçük tuvalette. orda sessiz sakin çalışıyor. Bu aden model kombilerin verimi nasıldır?

sizce bunu değiştirip yoğuşmalı kombi almama gerek var mı? biliyorsunuz izmirde pek kış olmuyor. hatta şu anda istanbul ankarada kar var ama izmir günlük güneşlik :) ama bizim hanım biraz fazla üşüyor gibi. yoğuşmalı kombi alsam bana fayda eder mi?

• ilker1041 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bende karsiyakadayim.alt katta dukkan kapandiktan sonra alttan isi desteginiz kesiliyor.salonu kullaniyorsaniz.salonda petek metraji cok eksik.aden cok eski bir kombi uretimden kaldirildi.bence kombiden once petekleri arttirin ve kombiye yakin iyi isinan peteklere & mutfaga kaliteli termostatik vanalar taktirin.evde sicaklik homojen dagilsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    hocam dükkanın kapanma ihtimali pek yok. ama dediğiniz gibi salon petek metrajı çok düşük. sanırım güney cephe diye hesap yapılıp öyle seçilmiş. salonda metrajı büyütüp termostatik vana takarsam bu eski aden kombiyle idare edebilir miyim?
    İyi günler,
    Eviniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Kombi sorunsuz çalışıyorsa şimdilik değiştirmeye gerek fakat salon ve yatak odası peteklerin boyu kesinlikle yetersiz özellikle eşiniz üşüyorsa, salondaki peteklerden bir tanesini 160cm ile değiştirin ve çapraz bağlatın, boşa çıkan peteği yatak odasındaki ile birleştirin ve yine çapraz bağlatın (resimlerdeki gibi)

EN İYİ KOMBİ

EN İYİ KOMBİ

EN İYİ KOMBİ

Kombi bozulmadiktan sonra.masraf cikarmadikca kombi degisimine karsiyim.sizin sorun kombi degil.eksik petek metraji ve sicakligin homojen dagilmamasi.salonda petekleri buyutun.koridor ve hol kac m2 muhtemelen koridorda petek yoktur.ayrica kombiye yakin iyi isinan peteklere ve mutfaga kaliteli termostatik vanalar taktirin.trv petekleri kisacak sekilde ayarlayin.trv de en iyisi danfoss ra 2000dir.izmirde satilir.
    Petek ilavesi+trv ile sorununuz ortadan kalkar.tabi dd aden saglamsa ve normal calisip gorevini yapiyorsa

• @disinegration yazılarınızın çoğunu okudum ve premix kombi almaya karar verdim bi kaç gündür inceliyorum 1800 e kadar bi kombi almaya karar verdim. önerdiğiniz kombileri de inceledim. Baymak ın fabrika verileri hoşuma gitti ancak servisi ile ilgili çok fazla şikayet olduğu için vazgeçtim ikinci tercihim E.C.A. oldu ancak aynı fiyata BOSCH da var bunun yanında AIRFEL i de övüyorlar. Bursa merkezde oturuyorum sessizlik ve biraz daha küçük olması açısından Bosch aklıma yatmaya başladı ama değerler açısından airfel ve eca da mantıklı geliyor sizce nasıl bi karar vermeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunlead

@disinegration yazılarınızın çoğunu okudum ve premix kombi almaya karar verdim bi kaç gündür inceliyorum 1800 e kadar bi kombi almaya karar verdim. önerdiğiniz kombileri de inceledim. Baymak ın fabrika verileri hoşuma gitti ancak servisi ile ilgili çok fazla şikayet olduğu için vazgeçtim ikinci tercihim E.C.A. oldu ancak aynı fiyata BOSCH da var bunun yanında AIRFEL i de övüyorlar. Bursa merkezde oturuyorum sessizlik ve biraz daha küçük olması açısından Bosch aklıma yatmaya başladı ama değerler açısından airfel ve eca da mantıklı geliyor sizce nasıl bi karar vermeliyim.

eca premix yan apartamandaki komşumda var benim airfele gore oldukça sesli çalışıyor pofflama sesleri var + olarak daha kaba büyük airfel daha compact yer kaplamıyor 40 derecede plastik tesisatla 100 m2+ ev ısınmaz diyolardı şu an 120 m2 evi bu karda 40 derece 21.8 derecede büyük salon, kendi küçük odam 22.9 da...boshu 2500 yeni olduğu için gormedim henüz...88 tl indirim var n11 de haberin olsun...ben ekimde 1600/9 aldım dediğim gibi sen biraz kötü zamana denk geldin dolar fırladı + kışın göbeği..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Şubat 2015; 21:06:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

@disinegration yazılarınızın çoğunu okudum ve premix kombi almaya karar verdim bi kaç gündür inceliyorum 1800 e kadar bi kombi almaya karar verdim. önerdiğiniz kombileri de inceledim. Baymak ın fabrika verileri hoşuma gitti ancak servisi ile ilgili çok fazla şikayet olduğu için vazgeçtim ikinci tercihim E.C.A. oldu ancak aynı fiyata BOSCH da var bunun yanında AIRFEL i de övüyorlar. Bursa merkezde oturuyorum sessizlik ve biraz daha küçük olması açısından Bosch aklıma yatmaya başladı ama değerler açısından airfel ve eca da mantıklı geliyor sizce nasıl bi karar vermeliyim.

eca premix yan apartamandaki komşumda var benim airfele gore oldukça sesli çalışıyor pofflama sesleri var + olarak daha kaba büyük airfel daha compact yer kaplamıyor 40 derecede plastik tesisatla 100 m2+ ev ısınmaz diyolardı şu an 120 m2 evi bu karda 40 derece 21.8 derecede büyük salon, kendi küçük odam 22.9 da...boshu 2500 yeni olduğu için gormedim henüz...88 tl indirim var n11 de haberin olsun...ben ekimde 1600/9 aldım dediğim gibi sen biraz kötü zamana denk geldin dolar fırladı + kışın göbeği..

evet takip ediyorum bir çok siteyi almak için mecbur zaman ayırdım çünkü havalar soğudu ve kombi değişeceğinde proje onay işlemleri için 3 gün kombi kapanacak bu soğuklarda göze alamam düşündüklerimi karşılaştırdım aşağıdaki tablo çıkıyor airfel servisi nasıldır o konuda fikrim yok malesef

EN İYİ KOMBİ

• quote:

Eca confeo premix,bosch condens 2500w ve airfel digifel premix kombilerini öneririm,sessizlik önemliyse ve kombinin monte edileceği yer evin içindeyse eca confeo premix eleyin,2007den beri güncellenmeden satılan bir kombidir
    Hafif uğultulu çalışır,eca ses yalıtımı için güncelleme yapmadı,yoksa çok donanımlı bir kombidir,yıllardır piyasada sorunsuzluğu kesindir
    Bosch condens 2500w yanında bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatı öneririm,minimum ısıl güç 7,2kw ve modülasyon aralığı %30 - %100,manisada bosch fabrikasında üretiliyor
    Bosch condens 2500w ve buderus gb62 aynı kombidir tek fark bosch sıcak su kapasitesi 24kw,buderus 30kw sıcak su kapasitesi ,diğer özellikler %100 aynı
    @kerimcem'in önerdiği airfel digifel premix daha eski bir model ve bosch condens 2500w den daha donanımlıdır,minimum ısıl güç 5,2kW ve modülasyon aralığı %21 - %100,sakaryada daikin fabrikasında üretiliyor,yüksek hassasiyetli siemens elektronik karta sahiptir,modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü ile çalışabilir,boyler bağlantısı,kullanım suyunda eco/comfort özelliği,güneş enerjisi sistemleri ile uyumlu çalışması gibi birçok özelliği vardır
    Önce airfel digifel premix alternatif olarak bosch condens 2500w öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 17 Şubat 2015; 21:28:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sunlead kullanıcısına yanıt
    servis iyi daikin bakıyor zaten ilk once bizim evdeki gaz basıncıyla fabrika ayarındaki gaz basıncı pek uymadı hemen gaz yanma testi yapılıp gerekli yanma bilgileri girildi hafasızına koca elektronik aletlerle gemi düdüğü düdüklü tencere gibi bir ses çıkarsa o çalışma sesi değil gaz -oksijen basınç ayarının tutmaması o aklında bulunsun sesi tarif et anlıyorlar zaten bu soyeldiğim olay tüm yoğuşmalı kombiler için geçerli....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Şubat 2015; 21:38:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Eca confeo premix,bosch condens 2500w ve airfel digifel premix kombilerini öneririm,sessizlik önemliyse ve kombinin monte edileceği yer evin içindeyse eca confeo premix eleyin,2007den beri güncellenmeden satılan bir kombidir
    Hafif uğultulu çalışır,eca ses yalıtımı için güncelleme yapmadı,yoksa çok donanımlı bir kombidir,yıllardır piyasada sorunsuzluğu kesindir
    Bosch condens 2500w yanında bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatı öneririm,minimum ısıl güç 7,2kw ve modülasyon aralığı %30 - %100,manisada bosch fabrikasında üretiliyor
    Bosch condens 2500w ve buderus gb62 aynı kombidir tek fark bosch sıcak su kapasitesi 24kw,buderus 30kw sıcak su kapasitesi ,diğer özellikler %100 aynı
    @kerimcem'in önerdiği airfel digifel premix daha eski bir model ve bosch condens 2500w den daha donanımlıdır,minimum ısıl güç 5,2kW ve modülasyon aralığı %21 - %100,sakaryada daikin fabrikasında üretiliyor,yüksek hassasiyetli siemens elektronik karta sahiptir,modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü ile çalışabilir,boyler bağlantısı,kullanım suyunda eco/comfort özelliği,güneş enerjisi sistemleri ile uyumlu çalışması gibi birçok özelliği vardır
    Önce airfel digifel premix alternatif olarak bosch condens 2500w öneririm

öncelikle cevabınız için teşekkürler kombi balkona monte edilecek ama salonun duvarına sabitlenecek ve genelde de salonda oturduğumuz için rahatsız eder mi diye düşünüyorum.
    Daikin in klima konusunda çok iyi olduğunu yazları muğlada olduğum için fazlaca duyuyorum ama ileri de airfel servis konusunda sıkıntı yaratır mı bilemiyorum.
    O zaman öncelik uzun yıllardır kullanılması açısından ECA sonra Airfel ve son olarak Bosch olarak sıralıyorum sizce uygun mu?

Kombi balkonda olacaksa Eca confeo premix o kadar ses çıkartmaZ balkonda kombi olacaksa durum değişir eca confeo premix de düşünün
    Daikin servisi çok yaygındır ama bütün markalarda her zaman olduğu gibi servis konusunda bölgeniz için bişey diyemem,araştırın
    Doğru kombi tercihi kadar sıcaklık kontrol elemanı kullanmak (oda termostatı ve termostatik vanalar) kullanmak daha önemli
    Ayrıca kombi balkonda olacaksa kombiyi bağlantı borularını da kapsayacak tam kapatacak şekilde çift cam pvc den dolap yaptırım,kombiyi soğuktan koruyun,balkonda kombinin ısıtma verimi düşer ayrıca dış faktörlere maruz kalacağı için ömrü azalabilir
    Eca confeo premix alırsanız eca lago fb modülasyonlu oda termostatı
    Airfel digifel premix alırsanız siemens qaa73 modülasyonlu oda termostatı
    Bosch condens 2500w alırsanız bosch fr10 modülasyonlu oda termostatı alın
    Ayrıca kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa kaliteli termostatik vanalar taktırın
    Oda termostatını da evin ortasına referans noktası olacak uygun bir noktaya taktırın
    Bence bölgenizde daikin(airfel),ısısan (bosch) ve eca servislerini araştırın

• O zaman ECA ya yoğunlaşayım. Bursa merkezde olduğum için hepsinin servisi vardır ama sadece bosch ve ferrolinin servisini tanıyorum diğerlerini de araştırayım.
    Balkon katlanır cam ile kaplı o yüzden kabin e gerek yok dediler ama yine de yaptırayım mı?
    Kesinlikle dolap yaptırın,kombiyi ve bağlantı borularının mutlaka iZole edilmesi gerekir

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Bu saydıklarınızın yanında Ariston Genus nasıl durur.

Takip ettiğim kadarıyla premix kombiler arasında sık tavsiye edilenler ECA, Bosch, Ariston vs gibi markalar arasında tercih nedenimiz öncelikle fiyat mı olacak? Hangisini daha ucuza bulursak.... Aralarında aşırı bir farklılık yok zan edersem.

• quote:

Orijinalden alıntı: cglynfrk

Bu saydıklarınızın yanında Ariston Genus nasıl durur.

Takip ettiğim kadarıyla premix kombiler arasında sık tavsiye edilenler ECA, Bosch, Ariston vs gibi markalar arasında tercih nedenimiz öncelikle fiyat mı olacak? Hangisini daha ucuza bulursak.... Aralarında aşırı bir farklılık yok zan edersem.

tercih nedeni fiyat,servisin evinize yakın olup olmaması,bazı ilçelerde servis 50km ötede oluyor,bazıları aynı ilçede,anadoluda sadece bu nedenden dolayı mecburen 2marka arasında tercih edenler oluyor,herkes büyükşehirde oturmuyor veya servisin bölgede iyi izlenim bırakması -ki bu her markada değişkendir,standart bir ölçütü yok
    ve en önemlisi de marka algısı,bu da kişiden kişiye değişiyor,bazı insanlara ariston genus premium evo istediğin kadar iyi kombi de,beyaz eşya markasındaki kötü izlenimden dolayı bazı insanlar tercih etmiyor veya başka bir markada komşu/tanıdık o markayla ilgili sorun yaşadıysa kişinin tercihinde önemli rol oynayabiliyor,veya kişinin kombi tercih ederken daha donanımlı olmasına dikkat ediyor veya hiç etmiyor önemsemiyor
    bazıları özellikle alman markası kombi istiyor,sanki otomobil alıyor,sanki viessmann-vaillant-buderus alınca kombi hiç bozulmuyor,diğerleri bozuluyor
    ayrıca buderus,almanyada değil manisa'da üretiliyor bosch ile aynı kombi dememize rağmen kombinin üstünde sırf buderus logosu varsa diye o kombiye fazladan para veriyor,oysa bosch kombi alsa aynı kombi fark yok,ama olsun buderus olunca farklı oluyor çünkü marka algısı

bazı kullanıcılara göre modülasyonlu oda termostatı ile dış hava sensörü olmazsa olmaz bir özellik,kombi ile haşır neşir olmak istiyor ince ayarlar yapıp sürekli ilgilenmek istiyor ve kombi tercih ederken böyle bir cihaz istiyor,bazı kullanıcılar da hiç uğraşmak istemiyor
    bazı kullanıcılar özellikle sıcak su kapasitesi iyi cihaz istiyor,bu yüzden sıcak su gücü 24kW değil 28-30kW hatta 35kW cihaz istiyor
    bazılarında ise ses takıntısı var,asla ses istemiyor dB en düşük olanı istiyor,bu listeyi uzatabiliriz............

• verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. ben en iyisi salon peteklerine yoğunlaşıp termostat taktırayım.
  • ben de nasılsa alsak da taktıramayacağız diye fiyat takiplerine başladım hangisini en uyguna denkgetirirsem onu alacağım. şansıma hızlı al da maximum a 100 tl hediye kampanyası var orayı da takibe aldım
  • Morgoth Melkor kullanıcısına yanıt
    Arçelik kombi sakın alma iki ay önce aldım hala sıcak suyu ayarlıyamadılar 5 kere servis geldi hala regüleli çalışmıyor değiştirmelerini istedim kabul etmediler arçelik servisleri eskisi gibi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

alabilirsiniz,yanında buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı öneririm

buderus
    Buderus Türkiye | Geleceğin Isıtma Sistemleri
    http://www.buderus-tr.com/urundetay/10/320/324/rc10-oda-termostati

Merhaba ;
    Bugün itibariyle belirttigim şekilde sipariş verdim. RC 10 oda kumandası da aldım fakat bu kumanda ile otmp deki gibi günü programlama özelliği yok. Manuel kumandadan ne farkı var. Kullanımdaki avantaj ve püf noktaları var ise belirtirmisiniz.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.