Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fanican

Eca premix bağlantı setinin fiyatı ne aralıkta. Alanbilen var mı?

bazı kombi sitelerinde 60-70liraya satılıyordu

EN İYİ KOMBİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: sunlead

bugün en uygun kombi . com u inceledim fiyatları baya güzel kargo yu karşılıyorlar bunun yanında farksız 6 taksit de olabiliyor. canlı destek bölümüyle görüştüm ilgililer baya anlattılar ama anlamadığım bu ec premix in montaj kiti pakete dahil değil dediler. katalogda yazıyor ama kutuda yok diye anlattılar o değişik geldi.

montaj olayını ve askısnı anlaşçağın mühendislik firması yapıyor hatta bende kutusundan çıktı vidaları kancaları uymadı diye kendi kitini taktı adamlar duvara..yani eca alırsan eca sadece açmaya gelicek montaj tamamiyle ustada ama eca premix yan komşumda var biraz antika bir görüntüde yazıyımda sonra demedi deme poff pıhhh diye sesleri de var..o yüzden tercih etmemiştim zaten bence ya bosh 2500 e airfele bak karar verdiysen ora ayrı..

evet o konuyu biliyorum hatta montajı yapacak yer ile de anlaştık herşey dahil 1100 tl bana sadece kombi ve 150 cm baca uzatma almak kaldı. montaj kiti dediğim üst mesajda disintegration un resimlerini paylaştığı kit. katalogta standart çıkıyor yazıyor hatta kombi . com da da standart diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

bugün en uygun kombi . com u inceledim fiyatları baya güzel kargo yu karşılıyorlar bunun yanında farksız 6 taksit de olabiliyor. canlı destek bölümüyle görüştüm ilgililer baya anlattılar ama anlamadığım bu ec premix in montaj kiti pakete dahil değil dediler. katalogda yazıyor ama kutuda yok diye anlattılar o değişik geldi.

eca confeo premix'in her kombide olmayan,kendi özgü orijinal özel kombi bağlantı seti her kutusundan çıkmıyor,özellikle son yıllarda üretilen kutularda yok,yılbaşından önce izmirde bir koçtaş mağazasında reyonlarda eca confeo premix kutusunda çıktı,resimlerini çektim
    barkot numarasını eca'ya mail attım,cevaben 2010 üretimi şeklinde cevap geldi,kutunun en üst kısmında beyaz köpük bir bölüm var oraya eca kombi bağlantı setini ilave etmişler,bu arada bazı kombi siteleri bu özel seti parayla satıyor,belki kutusunda var,içinden alıp satıyorlar

EN İYİ KOMBİ EN İYİ KOMBİ EN İYİ KOMBİ EN İYİ KOMBİ EN İYİ KOMBİ EN İYİ KOMBİ

eca kombi bağlantı seti (monte edilmiş hali)

EN İYİ KOMBİ EN İYİ KOMBİ

ECA premix e yoğunlaştım bunun yanında BUDERUS gb062 yi de takip ediyorum hangisi uygun fiyata gelirse onu almayı planlıyorum AIRFEL de listemde şimdilik sürekli reset atarak kullanmaya devam ediyorum bacalı kombiyi. ECA ile buderus arasında 100-150 tl gibi fark kaldı neredeyse sitelerde acaba değer mi o paraya kullanan arkadaşların hepsi buderustan memnun normal hermetikten geçenler de tasarruf konusunda gerçekten farketti dediler aklımı çelmeye çalışıyorlar

• sunlead kullanıcısına yanıt
    3 kombide olur,hepsinin kendine göre avantajı var,burada servis olayı da önemli,bölgenizde airfel,buderus(ısısan) ve eca servislerini de araştırın
  • quote:

3 kombide olur,hepsinin kendine göre avantajı var,burada servis olayı da önemli,bölgenizde airfel,buderus(ısısan) ve eca servislerini de araştırın

Bursa merkezdeyim servis konusunda sadece baymakta sıkıntı yaşandığını duydum onun dışında diğerlerinden sıkıntı yaşayana rastlamadım.
    buderus gb62 ile beraber bence alternatif olarak bosch condens 2500w'de düşünün,iki cihazda aynı kombidir manisa'da bosch fabrikasında aynı bantta üretiliyor,tek fark bosch'ta sıcak su kapasitesi 24kW,buderus'ta 30kW diğer bütün özellikler %100 aynı,bosch condens 2500w piyasada 1750lira civarında,bildiğim kadarıyla buderus gb62 2000-2100liraya satılıyor (buderus isminden dolayı)
    buderus/bosch alırsanız bu kombinin e-bus özelliği gelişmiştir yanında mutlaka kendi modülasyonlu oda termostatını öneririm ayrıca bu kombilerde buderus'un alüminyum-silisyum döküm eşanjörü var bu eşanjör korozyona karşı dayanıklı patentli bir eşanjördür
    bedrus 1800 civarıne getira biliyosan kap ama getiremiyosan hiç daha fazla para vermene gerek yok arkadaşın dediği gibi bosh 2500 veya airfel premixe bak yerinde olsam eca yı almam tuşları düğmeleri görünümü antika ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Şubat 2015; 23:47:14 >
  • quote:

quote:

@disinegration yazılarınızın çoğunu okudum ve premix kombi almaya karar verdim bi kaç gündür inceliyorum 1800 e kadar bi kombi almaya karar verdim. önerdiğiniz kombileri de inceledim. Baymak ın fabrika verileri hoşuma gitti ancak servisi ile ilgili çok fazla şikayet olduğu için vazgeçtim ikinci tercihim E.C.A. oldu ancak aynı fiyata BOSCH da var bunun yanında AIRFEL i de övüyorlar. Bursa merkezde oturuyorum sessizlik ve biraz daha küçük olması açısından Boschrum aklıma yatmaya başladı ama değerler açısından airfel ve eca da mantıklı geliyor sizce nasıl bi karar vermeliyim.

Eca confeo premix,bosch condens 2500w ve airfel digifel premix kombilerini öneririm,sessizlik önemliyse ve kombinin monte edileceği yer evin içindeyse eca confeo premix eleyin,2007den beri güncellenmeden satılan bir kombidir
    Hafif uğultulu çalışır,eca ses yalıtımı için güncelleme yapmadı,yoksa çok donanımlı bir kombidir,yıllardır piyasada sorunsuzluğu kesindir
    Bosch condens 2500w yanında bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatı öneririm,minimum ısıl güç 7,2kw ve modülasyon aralığı %30 - %100,manisada bosch fabrikasında üretiliyor
    Bosch condens 2500w ve buderus gb62 aynı kombidir tek fark bosch sıcak su kapasitesi 24kw,buderus 30kw sıcak su kapasitesi ,diğer özellikler %100 aynı
    @kerimcem'in önerdiği airfel digifel premix daha eski bir model ve bosch condens 2500w den daha donanımlıdır,minimum ısıl güç 5,2kW ve modülasyon aralığı %21 - %100,sakaryada daikin fabrikasında üretiliyor,yüksek hassasiyetli siemens elektronik karta sahiptir,modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü ile çalışabilir,boyler bağlantısı,kullanım suyunda eco/comfort özelliği,güneş enerjisi sistemleri ile uyumlu çalışması gibi birçok özelliği vardır
    Önce airfel digifel premix alternatif olarak bosch condens 2500w öneririm

Selam arkadaşlar ,haziran ayında Allah nasip ederse yeni evimize taşınacağız ev 3+1 brüt 130 m2 Güney-Batı cephe mantolamalı sıfır ara kat daire
    Üç gündür zaman buldukça tüm paylaşımları okudum, ve netleşen ve henüz net olamayıp tercih noktasında yine sizlerin değerli fikirlerini alma noktasına geldiğim durum

*** Kesinlikle olması gereken DD Plus radyatör ve banyo ve hol hariç Danfoss termostatik vana, çıkışlarda mutlaka çıkış vanası

İş kombiye gelince net karar veremiyorum,

1***Buderus GB072 (GB62 den farkı ne) --- 2500 TL civarı(-)
    24KW ısıtma *** 30 KW kullanım suyu(+) *** 12 LT genleşme tankı(+) *** 36 DB ses seviyesi(+) *** Aliminyum-Silisyum döküm ısı esanjörü *** %109 verim(+)

2*** Bosh condens 2500 --- 1750 civarı(+)
    24KW ısıtma *** 24KW kullanım suyu *** 38 DB se seviyesi *** Aliminyum - Silisyum döküm ısı esanjörü *** %108 verim

3*** Airfel CP1 30SP --- 2000 TL civarı
    29KW ısıtma *** verim %108

hocam sizce bu üç kombiden hangisi sonuçta bir kere alacam başım ağrımasın istiyorum bu arada şu an evimde bosh classic condens kullanmaktayım ve başımı ağrıtmadı

• ondrclvz O kullanıcısına yanıt
    aifel 24w 120 m2 daire rahat rahat peteklerede ısı farkı olmadan ısıtıyorum haberin olsun...30 a fazla para vermene gerek yok..
  • ondrclvz O kullanıcısına yanıt
    buderus gb72 birkaç ilave özellik olarak buderus gb62'den ayrılır,sizinde yazdığınız gibi 12litre genleşme tankı, 6.6kW minimum ısıl güç %28 - %100 modülasyon aralığı
    bu oranlar gb62'de 7.2kW minimum ısıl güç ve %30 - %100 modülasyon aralığı
    ayrıca gb72'nin lcd ekranı daha büyük ve fonksiyonlu ve hollandalı kombi üreticisi NEFİT'in bir kombisidir,diğer bosch ve buderus kombilerden ayrılır
    buderus gb62 ile bosch condens 2500w aynı kombidir tek fark bosch'ta sıcak su gücü 24kW, buderus gb62'de 30kW diğer özellikler %100 aynı,her iki kombinin eşanjörü korozyona karşı dayanıklı silisyum-alaşımlıdır
    buderus/bosch kombilerin eBUS protokolü gelişmiştir ve bu kombileri alan arkadaşlara her zaman kendi modülasyonlu oda termostatlarını öneririm

airfel digifel premix ise daha eski bir kombi ve buderus gb62 ile bosch condens 2500w'e göre çok daha donanımlıdır,tek eksi özellik olarak buderus/bosch'a göre birazcık daha sesli çalışır,çünkü buderus bosch dB36-38 civarındadır ve tam sessizdir,airfel sessiz
    airfel digifel premix siemens tabanlı bir kombi minimum ısıl gücü 5.2kW ve modülasyon aralığı geniştir
    birçok ilave özelliği vardır:boyler ile çalışabilir,kaskad sistemi kurulabilir,frekans kontrollü pompa ile çalışabilir & modülasyonlu oda termostatı siemens qaa73 dış hava sensörü siemens qac ama bu aksesuarlar yaygın değildir,
    modülasyonlu oda termostatı ile mutlaka kullanacaksanız bosch condens 2500w tercih edin en f/p tercih bu kombi
    airfel digifel premix maalesef siemens qaa73 modülasyonlu oda termostatı bulmak çok zor
    ama modülasyonlu oda termostatı istemiyorum diyorsanız airfel digifel premix ve bosch condens 2500w 1700-1800lira ile en fiyat/performans tercih

• 1) tasarruflu ısınmanın bir numaralı kuralı:YALITIM çatı+duvar+pencere yalıtımı

2) daha sonra kalın+oksijen bariyerli borularla yapılmış kalorifer tesisatı

her iki maddeyi gerçekleştirdikten sonra:petek boyu,kombi,sıcaklık kontrol aksesuarlarını gerçekleştirebilirsiniz,ilk 2 madde kombi tercihinden çok daha önemlidir

EN İYİ KOMBİ
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    termostatik vana kullanımında sirkülasyon pomasında belli zamanlarda sıkışma olur bunun için Piyasada frekans kontrollü sirkülasyon pompası olan kombi varmı? veya yaylı bir cekvalfle bypass yapılabilirmi?
  • Lesutom kullanıcısına yanıt
    Frekans kontrollü sirkülasyon pompası sadece merkezi sistem kazanlarında var, sıkışmayı veya zorlanmayı önlemek için tek yapabileceğiniz iki tane radyatöre termostatik vana takmamaktır.

Not: Yeni çıkan kombilerde modülasyonlu sirkülasyon pompası var artık, aynı işlevi görüyor mu bilmiyorum araştırmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 23 Şubat 2015; 15:54:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lesutom

termostatik vana kullanımında sirkülasyon pomasında belli zamanlarda sıkışma olur bunun için Piyasada frekans kontrollü sirkülasyon pompası olan kombi varmı? veya yaylı bir cekvalfle bypass yapılabilirmi?

frekans kontrollü pompa olan kombi yok, piyasadaki kombilerin %90'ı manuel devirli sirkülasyon pompası
    ferroli bluehelix ve ariston genus premium evo gibi kombilerde devirli değil, yeni nesil modülasyonlu sirkülasyon pompası var
    pompa sıkışmasını önlemenin tek yolu tesisatın büyüklüğüne göre 1 veya 2 tane radyatör(veya havlupan) normal vana ile sürekli çalışmasıdır,aksi halde pompa bozulur
    önceki günlerde yerden ısıtmalı eviniz için bu başlıkta yazışmıştık.size yazdığım bilgilerde aslında en önemli maddelerden bir tanesi,kombi ile kollektör arasındaki pprc boruların mümkün olduğu kadar kalın (32mm) ve dirseksiz sıva altından yaptırılmasıydı,siz pompa gücü ile beraber bence bu ana boruları revize etmeyi düşünün
    eca confeo premix'te 24kW kombiler içinde en güçlü sirkülasyon pompası mevcut tam 110pW
    piyasadaki eş değer kombilerin çoğunda 70-80pW pompa gücü var,ama ana boruların kalın ve dirseksiz olması pompa gücünden daha önemlidir

çıktğım evin bu sene doğalgaza geçme durumu var bu konuyu onun için sormuştum. mevcut kombiyi oraya aktarıp buraya yoğuşmalı alacağım. orasıda yaklaşık 130 m.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lesutom -- 23 Şubat 2015; 17:02:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lesutom

çıktğım evin bu sene doğalgaza geçme durumu var bu konuyu onun için sormuştum. mevcut kombiyi oraya aktarıp buraya yoğuşmalı alacağım. orasıda yaklaşık 130 m.

doğru kombi tercihi kadar,yapmanız gereken diğer iki önemli madde var,yoğuşmalı kombi aldıktan sonra altındaki vana ve filtreleri tam geçişli yaptıktan sonra durumunuz tam düzelmez,eksiksiz sirkülasyon için sıva altından 32mm pprc ile ana hat borularını götürüp kollektörlere bağlantı yapmanız gerekir,mevcut dirsekli,zigzaklı ana hat borularıyla sıkıntı yaşarsınız
    eviniz yeni diye sanırım kırım döküm yapmak istemiyorsanız bile en azından sıva üstünden 32mm pprc ana hat borularını götürün,tabi zorunlu köşelerde dirsek kullanımı haricinde gereksiz 90c dirsek kullanmadan

EN İYİ KOMBİ
     EN İYİ KOMBİ

en doğru uygulama bu şekilde yapılır,hatta pex borularınızın dış yüzeyine bakın,pex oksijen bariyerli ise,32mm pprc boruları deliksiz alüminyum tercih edin,oksijen bariyerlidir

sıva altı kalın 32mm pprc (aynı uygulama duvarlardan da yapılabilir)

EN İYİ KOMBİ

• disintegration ve kerimcem ilgi ve bilgi için teşekkür ediyorum.Şuanda kullanmakta olduğum classic condens modelinde de oda termostadı kullanıyorum ve verdiği kolaylık ve konfordan oldukça memnunum,Allah nasip ederse yeni evde de olmazsa olmazlarımdan biri oda termostadı.Benim endişem sıcak su kullanımı için hiçbir fikrim olmamasına rağmen sadece değerler yüksek diye daha kaliteli ve sürekli sıcak su kullanımı içindi.
    Herhalde condens 2500 en uygunu olacak ama çok uygun bir kampanya veya indirim yakalarsam GB72 de olabilir ama ses olayı nedeniyle Airfel son sıraya indi
    ya nasip diyelim.
  • merhabalar. açtığım şu konuya bi el atarmısınız rica etsem? işte linki:
    vitodens 50, oda termostatı ve doğalgaz dönüşümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayman -- 24 Şubat 2015; 20:39:52 >
  • albayman A kullanıcısına yanıt
    viessmann vitodens 50w teorik olarak 12metre peteği besleyebilir ama pratikte sıkıntı olabilir,kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa kaliteli termostatik vanalar taktırıp,kombiye ek yük binmesinin önüne geçerseniz 12mt de sıkıntı olmaz
    viessmann vitodens 50w teknik verileri bir önceki vitodens 100w'e göre daha iyi,minimum ısıl gücü düşük ve modülasyon aralığı daha geniş ve modülasyonlu oda termostatı ile çalışabilir ama kombi ilk piyasaya çıktığında viessmann'a mail atmıştım.cevap olarak vitotrol 100 rt lv modülasyonlu oda termostatının uyumlu olduğu yazıyordu

kombi bir yıldır piyasada ama viessmann'ın resmi sitesinde hala bilgi yok ayrıca modülasyonlu oda termostatı konusu şüpheli,çünkü linteki aksesuar manuel bir oda termostatı nasıl oda sıcaklığına göre modülasyon yapıyor hiçbir bilgi yok,

VİESSMANN VİTODENS 50-W premix yoğuşmalı kombi

a) oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışabilme özelliği (opsiyonel)
    b) sıcak su devresi litre/dakika DT 30c........>14 litre/dakika
    c) 24kW ısıtma devresi & 29kW sıcak su devresine sahip bir cihazdır (24/29)

d) 50c - 30c işletmede minimum ısıl güç 6.5 kW.....................>modülasyon aralığı %27 - %100

EN İYİ KOMBİ

http://forum.donanimhaber.com/m_100515510/f_/key_viessmann%252Bvitodens%252B50//tm.htm#100545226

EN İYİ KOMBİ

EN İYİ KOMBİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 25 Şubat 2015; 15:43:08 >

merhaba;
    Yoğuşmalı eca kombilerde kart sorunu çok oluyormuş diye duydum sizin böyle bir bilginiz varmı acaba? birde baymak yoğuşmalılardaki sirkülasyon pompası gücü hakkında bilgi verebilirmisiniz. teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.