Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayır öyle birşey yok tam tersi eca confeo premix anakartta kronik hiçbir sıkıntı yok,sadece bu forumda 100lerce kişi kullanıyor,2007yılından beri güncellenmeden satılan bir kombidir,rüştünü kanıtlamış bir kombidir hiçbir aksamında kronik sorun yok,anakartta elektrik voltaj dalgalanmalarında en geniş aralıkta çalışan cihazlardan biridir. düşük elektrik voltaj emniyeti 160v,yüksek elektrik voltaj emniyeti 260v
    baymak duo tec ile baymak falke condense %100 aynı kombi, pompa grundfos 90pW
  • Tekrar Merhaba. Vitodens 50 den vazgeçtik. ECA confeo premix ve lago fb ot de karar kıldım. dış hava sensörü kullanmayı düşünüyorum.
    bu 3ünün kullanımı konusunda bilinmesi gerekn püf noktalar var mı? konfor ve yakıt tüketimi konusunda memnun eder mi?

kablosuz ve modülasyonlu oda termostatları 3-5 tane sayılı ve fiyatları da 500tl üzerinde. ECA confeo premixe uyumu da belli değil. o yüzden LAGO FB oda termostatı kullanacağım inşallah.

*** ASIL SORMAK İSTEDĞİM: bu termostatı iki odada kullanmak istiyorum. uzak olan yatak odasına giden kablodan yakın oturma odasına paralel uç versem, her iki odada kablo üçları ve termostat kablo çıkışına pratik sök tak soket sistemi yapsam, günün farklı saatlerinde soketten çıkarma suretiyle termostatın yerini değiştirsem diyorum. Böyle bir durumda termostatın kablodan sık sık sökülüp takılmasında sakınca var mıdır? günde iki kez termostatın 10 saniyeliğine kombi ile bağlantısının kesilmesi sıkıntı olur mu?

• albayman A kullanıcısına yanıt
    eca confeo premix'te kablosuz+modülasyonlu oda termostatı seçeneği yok, sadece kablolu+modülasyonlu eca lago fb var,kablosuz+on/off birçok marka model oda termostatı uyumludur
    kablolu olarak yapmak istediğinizi ancak kablosuz bir oda termostatında yapabilirsiniz,kabloluda uçları sürekli çıkarıp takmak pratik olarak uygun değil
    ayrıca oda termostatında referans noktası önemlidir, yani evin genel derecesini yansıtabilecek en uygun yeri seçip,sürekli aynı yerde kullanmak daha iyidir
    forumda eca confeo premix+eca lago fb+eca dış hava sensörü kullanan arkadaşlar var örneğin @mastor1 arkadaşımız bu kombinasyonu kullanıyor ve memnun
    kablosuz+modülasyonlu oda termostatı+dış hava sensörü+premix yoğ kombi düşünüyorsanız
    baymak idee+i-sense rf kablosuz modülasyonlu oda termostatı+baymak idee dış hava sensörü
    ferroli bluehelix tech+ferroli romeo RF modülasyonlu oda termostatı+ferroli dış hava sensörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 2 Mart 2015; 10:44:47 >

• merhaba. ev toplam 152 m2 brüt.
    petek boyu yuvarlak hesap 7 den 11 metreye çıkıyor. fotoğraf türkiye haritası gibi (başka benzetme bulamadım) kuzey yön yukarı bakıyor. kuzey, doğu ve batı açık. zemin üstü (1. kat) muğla merkezde. duvar içi strafor var dış yalıtım yok.
    resimde koridor ve mutfaktan geçen çift oklar yeni çekilecek tesisatı sembolize ediyor.

kollektöre en uzak yatak odası radyatörüne ve banyolara TRV takmayalım diyorum.
    oda termostatını oturma odası ve yatakodasında kullanma fikrim var. iki odada kullanamazsam oturma odasında sabit olmasını planlıyorum.
    gözünüzün önüne getirebilmeniz için örnek: salon kapısından yatak odası kapısına uzanan koridor tam 10 metre. doğu batı arası toplam uzunluk 20 metreye yaklaşıyor.
    bu sistemde ısınmamız nasıl olur sizce?

EN İYİ KOMBİ

• Merhaba bende dubleks 140 m2 ev için bir kombi araştırması yapıyorum 8mt petek mevcut evde istanbulda güney batı cephe yalıtımlı bina. Termostatik vanada aldım. Buderus gb072 ve Vaillant 2965-5 arasında kaldım her ikisinide fiyati aynı ama Vaillantin kablosuz oda Termostat 370f daha ucuz göreceli olarak.Pompa olarak detay bilgilerine ulasamadim. Birinde genleşme tankı 8 diğerinde 12 karar veremedim yardimci olabilirmisiniz lütfen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    1+1 55 m2 stüdyo tipi evime hermetik tip,sessiz çalışan ve uygun maliyetli bir kombi arıyorum. Tüm tesisat ve petekler döşenmiş durumda. Kombi dolabı salonun içinde
    dolayısıyla sessiz çalışması benim için çok önemli. Baymak Lambert LX 24 (FI) Hermetik Kombi 1250-TL-TL ve Maktek Ruby LCD Ekranlı kombi 1500-TL ve Demir Döküm
    Atron H 24 Hermetik Kombi 1650-TL fiyat verdiler. Bu kombiler ile ilgili fikriniz kullanmışlığınız var mıdır? Fiyatlar,sessiz çalışma hususları konusunda bilgisi olan varsa yardım
    rica ediyorum.
    Şimdiden teşekkürler.
  • kskozkan K kullanıcısına yanıt
    Uygun maliyetli ve sessiz kombi olarak Bosch Class 6000W tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: talhasinanoglu

İyi günler
    Yeni bi ev alıyorum ve kombi gerekli olacak
    Bu konuda yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Alacağım ev Samsun da
    Evimin özellikleri;
    1-Arakat
    2-Bina sıfır tüm dış cephe yalıtımlı
    3-Camlar çiftcam PVC
    4-Odalar yan daireler ile bitişik duvara sahip

5-Salon..................32 m2.......kuzey cephe...........petek boyu....90 cm + 90 cm
    6-mutfak................14 m2.......kuzey-doğu cephe...petek boyu....80 cm
    7-oturma odası.......13 m2.......doğu cephe.............petek boyu....100 cm
    8-çocuk odası......... 9 m2.......doğu cephe.............petek boyu....80 cm
    9-yatak odası.........15.5 m2.....doğu cephe.............petek boyu....50 cm + 60 cm
    10-antre-hol...........13 m2.....................................petek boyu....80 cm
    11-banyo.............................................................petek boyu....Havlupan

Petekler airfel salon ve yatak odasındakilerin boyları diğerlerinden fazla
    Tesisat sistemi yerden döşenmiş gizli
    Brüt olarak 150 m2 net olarak 123 m2(Balkonlar dahil)
    Kombi ile en son petek arası 13-15 m civarı var yaklaşık olarak

Öncelikli olarak kaç kw lık bir kombi düşünmeliyim?
    Yoğuşmalı mı yoksa hermetik bir kombi mi almalıyım?(Kombi yeri mutfakta ve gider borusu mevcut)
    Sıcak su performansınında sorunsuz olmasını istiyorum
    Yeni ev alacağım için ek masraflarım da olacak ama tasarruflu ve özellikle her odada aynı ısınmayı sağlayabilecek bir kombi olmasını istiyorum.

merhaba
    salon 32m2 kuzey cephe ve petek boyu toplamda 180cm ise salonda metrajınız az görünüyor,diğer odalarda fazla bir sıkıntı yok,salonda metrajı yükseltin,en az 100cm tip22/60 pkkp panel radyatör ilavesi yaptırın,salon kuzey cephe ısı kaybınız olacak,mutfakta aynı şekilde kuzey cephe ve çift cephe ama mutfakta kombi+ocak+radyatör faktörü nedeniyle iyi ısınır,
    her odaya ayrı ayrı sıcaklık konforu istiyorsanız radyatörlerin çoğuna özellikle kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa kaliteli termostatik vanalar taktırın:danfoss ra 2000
    eviniz yalıtımlı,premix yoğuşmalı kombiden başka birşey düşünmeyin,evinize 20-24kW kapasitede premix yoğ kombi yeter
    kombi mutfaktaysa aşağıda yazdığım cihazları öneririm.ses takıntınız varsa eca confeo premix hafif uğultulu çalışır

kombi olarak 1600-1800 lira f/p premix yoğ:yazdığım cihazların sıcak su performansında sıkıntı yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz
    tasarruf istiyorsanız ayrıca evinizin ortasında koridor gibi yere oda termostatı da taktırın
    doğru kombi tercihi kadar oda termostatı+termostatik vana kullanımı da çok önemlidir
    baymak duo tec,baymak falke condense,airfel digifel premix,eca confeo premix,bosch condens 2500w
    bütçeyi 2000liraya çıkartırsanız ferroli bluehelix tech öneririm

şu ana kadar ki tüm bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim
    haftaya kısmetse kombiyi alacağım araştırmalarımda burdaki satıcılar Buderus GB 072 modelini öneriyorlar acaba sizin görüşleriniz nedie bu konuda?

• talhasinanoglu T kullanıcısına yanıt
    Buderus gb72 kesinlikle oneririm donanimli kaliteli bir kombi.tek kusuru var pahali kombidir.bosch ve buderus kombilerin eBUS ozelligi gelismistir.yaninda buderus rc10 modulasyonlu oda termostati oneririm

• disintegration kullanıcısına yanıt
    oda termostatın sağladığı avantajlar nelerdir acaba ?
    her yerde farklı farklı görüşler var
  • talhasinanoglu T kullanıcısına yanıt
    oda termostatı,evinizde ısı kayıpları fazla değilse fayda sağlar,size önerdiğim buderus rc10 on-off şeklinde çalışan değil, oda sıcaklığına göre modülasyon yaptıran bir ekipmandır,buderus rc10 ve kombi sürekli iletişimde kalarak,odadaki sıcaklığa göre kombiye alev modülasyonu yaptırır,bu kombilerin özelliği gelişmiş elektronik kart yazılımı sayesinde,bu özellik doğru kullanıldığında tasarruf yaptırır,oda termostatında monte edileceği yer önemlidir,evin genel derecesini yansıtabilecek bir noktaya monte edilmelidir,yerden en az 1,5mt yükseğe ve herhangi bir ısı kaynağına uzak olmalıdır
    teşekkür ederim hocam
  • Merhaba 3 kombi arasında kaldım yardım ederseniz sevinirim ; önemli olan sessizlik, yer, modülasyon aralığı performans ve servis ağı

1. Immergas victrix yoğuşmalı
    2. Airfel Digifel Premix
    3. Viessmann Vitodens
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckinkk

Merhaba 3 kombi arasında kaldım yardım ederseniz sevinirim ; önemli olan sessizlik, yer, modülasyon aralığı performans ve servis ağı

2. Airfel Digifel Premix
    3. Viessmann Vitodens

victrix 26 sessiz kombi değil 55dB ses seviyesi var,airfel digifel premix te tam sessiz değil ama çalışmasını bildiğim bir kombi sessiz bir kombi,vitodens aralarında en sessizidir
    buderus/bosch premix yoğuşmalı kombiler,ariston premix yoğuşmalı kombiler,ferroli bluehelix ve baymak idee tam sessiz sınıfına girer
    ayrıca immergas şirketi, victrix 24tt modelini türkiyeye getirdi,extra ısı ve ses izolasyonlu olduğu görülüyor ama bu model piyasada yaygınlaşmadı
    http://www.immergas.com.tr/media/static/products/victrix-24-tt.pdf

modülasyon aralığı açısından immergas daha geniş aralıkta modülasyon yapar,daha sonra airfel digifel premix,vitodens 100w'nin modülasyon aralığı dardır

servis konusu görecelidir ve bölgeden bölgeye değişir,bunu sizin araştırmanız gerekir,bölgenizdeki servisleri ve eve yakınlık durumlarını araştırın ve el değiştirmiş mi buna bakın,bazı servisler el değiştirir veya bölgede iyi izlenim bırakmamıştır,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 3 Mart 2015; 18:43:41 >

Modülasuonlu aralığı ne demek oluyor anlatırmısınız bilmiyorumda

• quote:

Orijinalden alıntı: Realism

Modülasuonlu aralığı ne demek oluyor anlatırmısınız bilmiyorumda

bir kombinin minimum ve maximum güçte çalışma aralığını gösterir,50c - 30c işletmede yani kazan sıcaklığı 50c (gidiş) & 30c (dönüş) minimum kapasite ve maximum kapasite aralığını ifade eder,premix yoğuşmalı kombilerde ortalama 7kW ve altı ile %30 - %100 modülasyon ve altı geniş modülasyon aralığına girer,

bazı kombilerden örnek vermek gerekirse:

baymak falke condense:

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç tüketimi 4.7 kw ...........> modülasyon aralığı %19,5 - %100

EN İYİ KOMBİ

http://baymak.com.tr/UserFiles/ProductDocument/2.Montaj%20ve%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu715.pdf

EN İYİ KOMBİ

demirdöküm nitromix p24:

EN İYİ KOMBİ

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 6,5kw .................> modülasyon aralığı %26 - %100

EN İYİ KOMBİ

airfel digifel premix:

http://issuu.com/airfel-klima/docs/airfel-digifel-premix-kombi?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Fdark%2Flayout.xml&showFlipBtn=true
    http://www.airfel.com.tr/Brosurler/Airfel-Kombi-Kirimli-Brosur.pdf

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 5.2kw ...........> modülasyon aralığı %21 - %100

EN İYİ KOMBİ

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seckinkk

Merhaba 3 kombi arasında kaldım yardım ederseniz sevinirim ; önemli olan sessizlik, yer, modülasyon aralığı performans ve servis ağı

2. Airfel Digifel Premix
    3. Viessmann Vitodens

victrix 26 sessiz kombi değil 55dB ses seviyesi var,airfel digifel premix te tam sessiz değil ama çalışmasını bildiğim bir kombi sessiz bir kombi,vitodens aralarında en sessizidir
    buderus/bosch premix yoğuşmalı kombiler,ariston premix yoğuşmalı kombiler,ferroli bluehelix ve baymak idee tam sessiz sınıfına girer
    ayrıca immergas şirketi, victrix 24tt modelini türkiyeye getirdi,extra ısı ve ses izolasyonlu olduğu görülüyor ama bu model piyasada yaygınlaşmadı
    http://www.immergas.com.tr/media/static/products/victrix-24-tt.pdf

modülasyon aralığı açısından immergas daha geniş aralıkta modülasyon yapar,daha sonra airfel digifel premix,vitodens 100w'nin modülasyon aralığı dardır

servis konusu görecelidir ve bölgeden bölgeye değişir,bunu sizin araştırmanız gerekir,bölgenizdeki servisleri ve eve yakınlık durumlarını araştırın ve el değiştirmiş mi buna bakın,bazı servisler el değiştirir veya bölgede iyi izlenim bırakmamıştır,

Ustad buna gore airfel digifel premix tercih etmek dogru olur? Yada immergas victrix 24tt mi?

Siz ne onerirsiniz ? Ben immergas daha sıcak bakıyorum biraz daha ama sizin öneriniz daha önemli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinkk -- 4 Mart 2015; 10:06:32 >

• seckinkk S kullanıcısına yanıt
    viessmann vitodens 100w'yi eleyin,eski bir model ayrıca özelliksiz donanımsız
    immergas victrix 26 yerine 24TT modelini düşünün ısı ve ses izolasyonu var

bence immergas victrix 24tt ve airfel digifel premix
  • quote:

viessmann vitodens 100w'yi eleyin,eski bir model ayrıca özelliksiz donanımsız
    immergas victrix 26 yerine 24TT modelini düşünün ısı ve ses izolasyonu var

bence immergas victrix 24tt ve airfel digifel premix

İlgi alakanız için çok teşekkür ederim.

İkisi arasında her açıdan hangisini tercih edeyim ?
  • seckinkk S kullanıcısına yanıt
    bence kombiden daha çok servisleri de araştır, bölgende immergas ve airfel servisleri var mı? varsa evine ne kadar yakın? yakın zamanda el değiştirmiş mi? çevrende bu markaları kullanan varsa sor araştır
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.