Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zübeydek

Bilgilendirmek ediniz için tekrar tesekkur ederim. Kombimizi aldık eca 30kw yogusmali. Yalniz bir sorum daha olacak. Simdi sıra termostata geldi.sizinde bahsetmenizden oncesinde Aklimizdaki kablosuz oda termostati almakti ancak satış ofisinde ( ellerinde oda termostati olmadığından belki bilmiyorum ) oda termostati yerine termostatik vana almak daha iyi olur diye yorumda bulunuldu. Buda biraz kafamizi karıştırdı. Kablosuz oda termostati mi Yoksa banyo koridor gibi bazı petekler dışındaki diğer oda peteklerine termostatik vana taktirmak mi daha mantıklı.sebebini de açıklayabilirseniz sevinirim. Tesekkurler.

eviniz dubleks
    kombi alt kattaysa,alt katta havlupan varsa havlupan hariç bütün peteklere,üst katta kombiye en uzak bir petek /veya havlupan/ hariç bütün peteklere termostatik vanalar öneririm

çünkü dubleks evlerde,üst katta kombiye en uzak peteklerde bazen sirkülasyonda sıkıntı olabiliyor,alt kattaki petekler trv vana tarafından kısıldığı zaman,kapalı devre tesisat suyu üst katta daha iyi sirküle olur,ayrıca her odaya ayrı ayrı sıcaklık konforu sağlamış olursunuz ve katlar arasında sıcaklık daha homojen dağılır
    bu yüzden dubleks,tripleks gibi evlerde termostatik vana kullanımı şart

mekanik termostatik vanalarda en iyisi danfoss ra 2000'dir,gaz sensörlüdür,bütçeniz varsa danfoss ra 2000 kesinlikle öneririm

• Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır ECA kombimle devam eden sıkıntılarım var. Evimin ısınmasından memnun değilim. Çok fazla doğalgaz parası ödüyorum ve banyoda sürekli ısı dalgalanmaları yaşıyorum. Maalesef ECA servisleri çok ilgisiz.

Bu sebeplerle 3 ayrı evde kullandığım ve son derece memnun kaldığım Vaillant tan bir kombi almayı düşünüyorum. Şimdi sizden ricam şu, altta evimle ilgili genel özellikleri yazıyorum. Bu özelliklere göre Vaillant'ın hangi yoğuşmalı modelini ve termostatik vanayı önerirsiniz. (Parası önemli değil)

1- Ev 170 m2. Kombi balkonda camekan kabin içinde.

2- Petekler ECA marka ancak termostatik vana yok.

3- Balkondan oturma odası ve yatak odasına epey mesafe var. Dolayısıyla güçlü bir kombiye ihtiyaç var. Ayrıca ebeveyn banyosunda duş alırken su çok geç ısınıyor. Isınana kadar epey su israf oluyor.

Şimdiden yardımalrınız için teşekkürler.

• birtek aradığım özellikte bunlar yakın alarko seradens srd20 ve vaillant vuw 236 örneğin banyo içinde yeterli gelebilirlermi ... birde vaiilant ii bir cihaz ama yedek parça olarak biraz külfetli olacağını düşünüyorum vaiilant Türkiyede üretimi yok alarko ise servis ağı geniş ve yedek parça sıkıntısı çekeceğimi sanmıyorum ama alarkoya dair bir yorum göremedim yardımcı olursan fikir açsısndan sevinirim. birde diğer modellere tüketim olarak güvenemiyorum ne kadar modülasyon aralığı geniş olsada onlar için birsürü ekpman almak gerekiyor yok oda sıcaklığını tuutturdum yok tuutturamadım OT yetmedi birde TRV al oda olmadı petek sayısı arttır oda olmadı dış termosttatik ölçücü kusura bakma ama burda resmen enayilik var bana göre birde malum piyasa ekonomisi böyle işilyor birde kombiyi kullanım suyu olarak kullanmak ömrünü biraz daha kısaltır diye düşünüyorum örneğin elektrikli şohbenlerde aylık fazla yakmıyor yani tüketim yapmıyor kombinin açılımı bir bütün manasına geliyor yani hepsi içinde kullnım suyu duş ve ısınma . Kombide sadece ısınma içinde üretim yapılmalı 2 kişi banyo için elektrikli şohbenle en fazla aylık 4 yada 5 tl lik elektrik tüketiyor birde elektrikli termosifonlar var bunlarda aylık 7 tl tüketim yapıyor yani aslında çok tüketim yapmıyorlar yani burda tipik pazar ekonomisi oynuyor birde modülasyon arası geniş cihazlara güvenebilsem ilk tercih edeceğim tabi ariston genus premium evo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -cruser- -- 19 Mart 2015; 1:19:44 >

• akenatons kullanıcısına yanıt
    akenatons eca kombinin modelini yazabilirmisin bir kaç kwlik yani kapasitesi ne kadar onu bir bakmak gerekir evin 170 m2 bu yıl kış çok sert geçti diyelim kazan suyu sıcaklığı en fazla kaçta yaktın soğuk bir yerde oturuyorsan yada ılıman bir yerde oturuyorsan ona göre kombi modelleri belirlenebilir birde havlupan dışında peteklerin uzunluğu kaç metre bunu bildirebilirsen yardımcı olmaya çalışırım ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: -cruser-

akenatons eca kombinin modelini yazabilirmisin bir kaç kwlik yani kapasitesi ne kadar onu bir bakmak gerekir evin 170 m2 bu yıl kış çok sert geçti diyelim kazan suyu sıcaklığı en fazla kaçta yaktın soğuk bir yerde oturuyorsan yada ılıman bir yerde oturuyorsan ona göre kombi modelleri belirlenebilir birde havlupan dışında peteklerin uzunluğu kaç metre bunu bildirebilirsen yardımcı olmaya çalışırım ....

Cruser, benim kombim Eca Proteus 23.3 olarak geçiyor. Beylikdüzü'nde oturuyorum. Evim güney cephe. Epey güneş alıyor. 8 katlı binanın 5. katındayım. Hava sıcaklığının -1, -2 gibi olduğu zamanlarda Kombi kazan sıcaklığı 55 derecenin altına inmiyor. Tİnerse üşüyoruz. Evde kombi kapanmıyor.

Oturma odası ve yatak odası için konuşacak olursam petek boyları 100 cm. Oturma odası 20 m2

evin ısınmasınden memnun kalmadıysanız evinizdeki ısı kayıpları ve petek boyunun ayrıca kalorifer tesisatının etken maddeler olduğunu söyleyebilirim
    bu 3 maddede etkili olanlardan hangisiyse (hepsi veya teki) sadece kombi değişimlerinde kalıcı çözüme kavuşamazsınız
    banyoda yaşadığınız sıkıntı maalesef eca'nın yoğuşmasız kombilerinde sürekli olarak kronik diyebileceğimiz bir sorundur,eca'nın bütün yoğuşmasız kombilerinde bu sorunları duyuyoruz
    oturma odası ve yatak odası arasında mesafe varsa pompası güçlü bir cihaza ihtiyacınız var,110pW ile eca confeo premix iyi tercih olur ama haklı olarak eca'dan memnun kalmadınız
    evinizde toplam petek boyu kaç metre? binada yalıtım var mı?
  • Bina 4 yasinda. Isi yalitimi olan yeni bir bina. Eca dan memnun kalmadigim icin vaillant yogusmali tercih edecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    170 m2 için 60 derece kaza suyu sıcaklığında çalışması için 28560 kalorilik ısı ihtyacı çıkıyor birde 55 derece kazan suyu sıcaklığında çalıştırılırsa 26.180 kalorilik ihtyaç çıkıyor senin suan kullandığın kombi 20038 kcal ısı kapasitesi var eğer bu yeterliyse bu ısı kpasitesi üzerinden kombi düşünürsen burda başka arkadaslarda yardımcı olabilir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -cruser- -- 21 Mart 2015; 6:14:23 >
  • detaylı cevapların için çok teşekkür ediyorum. gerçekten çok faydalı bir bilgilendirme oldu benim için. söylediğin her bir kelimeyi dikkate alacağım. tekrar teşekkürler

yardımcı olduysam ne mutlu...
  • @disintegration hocam mrblar yakın zamanda doğal gaz bağlatacağım için sizin görüşlerinize herfiyen uymak istiyorum.Evimiz 25 senelik baştan aşşağı tadilata girmiş cam pencere kapı vs tesisat boruları çekilmiş ancak petek kombi vs herşeyi eksik halde.evimiz 105 m2 yaklaşık, 3 oda ve salon+mutfak iç içe yalıtımı yok.3 odamızda, holde birer tane banyoda havluluk ve oturma odasında 2 adet petek boruları hazır yani toplamda 6 petek artı havluluk takabileceğiz.Giresunda yaşıyoruz diaremizde ara katta birtek doğu cephesi açık orasıda güneş görüyor yalıtımı yok.Öncelikle petek ölçülerimizi nasıl tutalım ve hangi marka alalım,kombimiyi vanasını oda termostatını hangi marka alalım.fiyat çok problem değil ısınmak ve olabildiğincede ekonomi yapmak istiyoruz yakıtta.yardımcı olursanız tşk ederiz.
    Oturma odası 20m² petek boyu 100 cm resmen dalga geçmişler, yalıtımda muhtemelen 3-4cm kalınlığında ki ben buna kesinlikle yalıtım demem. Sizin acilen petekleri büyütmeniz gerekiyor en azında %50-60 oranında. Tüm odaların net m²sini ve petek boylarını verirseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensioder

@disintegration hocam mrblar yakın zamanda doğal gaz bağlatacağım için sizin görüşlerinize herfiyen uymak istiyorum.Evimiz 25 senelik baştan aşşağı tadilata girmiş cam pencere kapı vs tesisat boruları çekilmiş ancak petek kombi vs herşeyi eksik halde.evimiz 105 m2 yaklaşık, 3 oda ve salon+mutfak iç içe yalıtımı yok.3 odamızda, holde birer tane banyoda havluluk ve oturma odasında 2 adet petek boruları hazır yani toplamda 6 petek artı havluluk takabileceğiz.Giresunda yaşıyoruz diaremizde ara katta birtek doğu cephesi açık orasıda güneş görüyor yalıtımı yok.Öncelikle petek ölçülerimizi nasıl tutalım ve hangi marka alalım,kombimiyi vanasını oda termostatını hangi marka alalım.fiyat çok problem değil ısınmak ve olabildiğincede ekonomi yapmak istiyoruz yakıtta.yardımcı olursanız tşk ederiz.

kombiyi premix yoğ alın
    bu başlıkta sürekli olarak önerdiğimiz modellerden birini alın,ayrıca servis durumu da önemli giresunda evinize yakın,iyi izlenim bırakmış servisleri tercih edin,el değiştirmiş sorunlu servisleri eleyin,eca servisi kötüdür baymak iyidir,baymak'a yönelin,veya tam tersi
    baymak duo tec,baymak falke condense,eca confeo premix,airfel digifel premix,bosch condense 2500w
    oda termostatını ise alacağınız modele göre değişir,siz kombi tercihini yapın,oda termostatını evin ortasına,evin genel derecesini yansıtabilecek bir yere taktırın
    bütçede sıkıntı yokda ferroli bluehelix tech yanında ferroli romeo modülasyonlu oda termostatı,buderus gb72 yanında buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı
    ayrıca kombiyi balkonda değil evin içine monte ettirin,ve kombiye yakın peteklere ile mutfağa kaliteli termostatik vanalar taktırın,internetten danfoss ra 2000 alın öneririm en kaliteli mekanik termostatik vanalardır,iyi ısınan peteklerde görevini yapar,ek tasarruf yapar
    petek boyu için evin planını komşu bitişik duvarları,cepheleri belirtmeniz lazım,ama evde ısıtılacak net alan 105 m2 ise sizin evin ölçülerinde yalıtımda yoksa petek boyunu 9metreden aşağıda tutmayın
    ekonomi:doğru peteklere taktıracağınız termostatik vanalar ile evin ortasına taktıracağınız oda termostatı ile olur,oda termostatının ayarını 1 veya 1,5c yukarı ayarlayacaksınız
    öne trv petekleri kısacak.en son oda termostatı kombiyi susturacak,tabi petek boyu önemli

• -cruser- - kullanıcısına yanıt
    Alarko'nun tutulmamasının sebebi en az alman kombileri kadar pahalı olmasıdır, muhtemelen yedek parçaları için de durum aynıdır. Listenize Baymak IDEE 24 ekleyebilirsiniz ısıtma devresi 20kW - kullanım suyu devresi 24kW böylece banyoda sorun yaşar mıyım endişesi ortadan kalkmış olur.

• Kolay gelsin benim de aklıma takılan bir kaç soru var. Benim ev 70m2 2oda 1salon mevcut. Odalarda 1.6m, salonda 2m D.D plus petekler mevcut kombi olarak da eca confeo premix yoğuşmalı var. Sormak istediğim kombiye oda termostatına gerek var mı faydası olur mu?

• Teşekkür ederim yardımların için ,buderus gb72 yanında buderus rc10 modülasyonlu kombinasyonu almayı düşünüyorum danfoss vanalardan 2 yada 3 adet doğru peteğe uygulayıp kullanacağım.
  • sensioder S kullanıcısına yanıt
    Guzel tercih. Buderus gb72 iyi cihaz tek kusuru var cok pahali
    Buderus rc 10 kombiye uzak evin ortasina mesela koridora taktirin
    Danfoss ra 2000 internetten almaniz lazim.petek boyunu mutlaka yazdigim.sekilde uzun tutun.koridor ve holde petek yoksa ilave yaptirin

• mustafa2790 M kullanıcısına yanıt
    Binanizda yalitim varsa veya binanizda isi kaybi az ise oda termostati olur ama hassasiyeti en az 0,5c dijital oda termostati alin
    Kombiye uzak bir noktaya yerden en az 1,5metre yuksege ve herhangi bir isi kaynagina uzak monte ettirin

• holde 1 adet petek yeri var 3 odada birer tane var oturma odasında 2 adet birde banyoda olacak. kısacası 6 artı havluluk.petekleri 1,5m den düşünürsek 9 a denk geliyor dediğiniz ebatlara ulaşmış oluyorum.
  • zebza 2 yada 3 gündür bu konu ile ilgili yazdığım yazıları pas geçiyorum tam acemiceydi dün gece düşünürken modülasyon olayını kavradım hatta cihazların modülasyon aralığı hesaplamasını da kendim çözdüm şimdi suan 3 modülasyon yapan cihazlar var
    1. tesiasat suyuna göre 2.kullanım suyuna göre 3.oda sıcaklığına göre
    tesisat suyuna göre nin açıklamsı şu olabilir değilmi mesela benim evim 2+1, 6metre petek var ve ısı ihtiyacı 10500 kcal ozaman cihaz ihtyacıma göre ısıtma yapıyor mu ?.Maksimum kapasitede 2.33 m3 harcıyorsa ozaman 10500 kcal durumunda yuvarlak hesap 1.18 m3 harcıyor öylemi ( yani bir nevi kombi evin ısı ihtıyacı ne kadarsa o kadar ısı üretiyor yani kombi algılaması diyebiliriz) bu konuda ekleme varsa yada yanlışsam düzeltebilirmisin.
    kombi doğalgaz durumunu araştırmaya başlayalı üç hafta oldu ilk baktığım cihaz baymak idee bu cihazı kullananların yorumlarını bakmak lazım bu cihazla ilgili ilk aklıma gelen küçük ,sessiz 38 db ,yarı yoğuşmasız olduğu
    kullanım suyu debiside iyi 12.1 elektrik tüketimide diğerine göre iyi 105w diğeri 133w
    üzerinde çok ayrıntılı durmamın nedeni biliyorsun doğalgaz fiyatları ilerde ne kadar olur bilmiyoruz oyüzden herşeyine kadar araştırıp en tasarruflu olana yönelmeye çalışıyorum birde bir kez alınıyor ...
    birde baymak da oda termostatı ,tesisat suyuna göre kullnım suyuna göre modülasyon özelliği varmı..
    suan katı yakıtlı merkezi sistemde aylık 110 tl ye ısınıyoruz , doğalgaz ekonomik diyorlar açıkcası günlük m3 tüketimlerini görünce ekonomik olmadığı kanısına varmaya başladım, çok soğuk dediğimiz üç aylarda 7m3 diğer aylarda günlük 5m3 tüketim olursa ii olur , ama günlük 8yada 9 m3 fazla gibi geliyor bana. Salon 24m2 salondaki pencerelere pvc 3 camlı, diğer odaları çift cam düşünüyorum . Evin kullanım alanı net 72 m2
    2+1 salonda oturuyoruz ... suan petek toplamı 6 metre havlupan hariç , doğalgaz gelince petek uzunluğunu 7 metreye çıkarmayı düşünüyorum sadece salon kuzey kesimde, diğerleri doğuya bakıyor doğu kısmında karşımızda apartman var...
    baymak idee , ariston genus premium evo , buderus gb072 bu cihazlardan hangisiyle çok soğuklarda 7 m3 normal soğuklarda 5 m3 sonucuna ulaşabilirim ; gönlüm ilk aristondan yana fakat yedek parça olayı yaşarmıyım bilmiyorum malum yutdışından geliyor, buderusun ise dizaynı görüntüsü diğer cihazlardan çok iyi göze hitap ediyor ve servis sıkıntısı yaşanacağını sanmıyorum ve manisada üretiliyor ve servis konusunda diğer cihazlara göre iyi olarak düşünüyorum eğer buderusla istediğim sonuca ulaşırsam buderusu düşünüyorum ama istediğim sonuca ulaşamazsam baymak idee fakat baymak ile sık arızalanma ve servis sıkıntısı yaşarmıyım onu bilmiyorum...
    dikkat edersen düşüncelerim değişmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -cruser- -- 20 Nisan 2015; 4:14:44 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.