Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Elazığ da oturuyorum. Burada kış kısa bir süre çetin geçiyor. Bir ay sonra yeni yapım bir eve taşınacağım. Mantolama var. Ev net 130 brüt 165 metre kare. Havlupan dahil 8.5 metre panel radyatör var. Kombi mutfakta olacak. Benim belirlediğim marka ve modeller ariston genus evo, demirdöküm nitromix, eca confeo premix ve bosch condense. Hangisini ve kaçlık olanı almalıyım. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrhyde5320

Ben Elazığ da oturuyorum. Burada kış kısa bir süre çetin geçiyor. Bir ay sonra yeni yapım bir eve taşınacağım. Mantolama var. Ev net 130 brüt 165 metre kare. Havlupan dahil 8.5 metre panel radyatör var. Kombi mutfakta olacak. Benim belirlediğim marka ve modeller ariston genus evo, demirdöküm nitromix, eca confeo premix ve bosch condense. Hangisini ve kaçlık olanı almalıyım. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

eca confeo premix yanında eca lago fb modülasyonlu oda termostatı
    bosch condens 2500w yanında bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatı
    ayrıca kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa kaliteli termostatik vanalar taktırın:danfoss ra 2000
    tabii bölgenizdeki servisleri araştırın,hangisi daha iyiyse,evinize yakınsa,daha izlenim bıraktıysa o markaya yönelin

• -cruser- - kullanıcısına yanıt
    IDEE, Genus Premium EVO veya GB072 arasında tüketimde ciddi bir fark olmaz, tüketim etkenlerde kombi son sırada olur. Doğalgaza geçince fatura azalır mı yükselir mi bilinmez, merkezi sistemde tüm dairelerde sıcaklıklar yüksek olurken bireysel ısınmaya geçince evde kombiyi yakmayıp montla oturmaya başlayan daire sahipleri oluyor maalesef ki bu sizin tüketimi olumsuz etkiliyor. Üzerine yoğunlaştığınız 3 kombi de oda sıcaklığına göre modülasyonu desteklemektedir, IDEE premix yoğuşmalı kombidir http://baymak.com.tr/tr/urun/baymak-idee-premix-yogusmali-kombi yarı yoğuşmasız değil o bilgi hatalı, yeni nesil kombilerin sirkülasyon pompaları modülasyonlu olduğundan güç tüketimi o kadar da önemli değil ve Buderus GB072 diğerlerine aksine Türkiye'de üretilmeyen tek modeldir. Servis isi de şans, benim bölgede Baymak servisi iyi, Demirdöküm problemli tecrübe ile sabittir oysaki başka bir bölgede tam tersi olabiliyor.

• mrhyde5320 M kullanıcısına yanıt
    Elazığ'da 130m² net alan için 8.5 metre petek çok az üstelik havlupan dahil, sorunsuz ısınmanız için kaba taslak 12-14 metre civarı olması gerekiyor.
  • olay anlaşılmıştır zebza kaptan verdiğin bilgilerle aydınlanmış oldum
    olay şudur
    1. iyi tesisat
    2. iyi yalıtım (dış cephe ve pencereler )
    sonrası da petekleri uzat uzatabildiğin kadar ne kadar uzarsa kazan suyu sıcaklığı düşer ve böylece harcanan m3 de düşer , cebin harcamsıda düşer :)
    aldığın cihaz ne olursa olsun önemli değil tabi değerleri önemli de anladın ne demek istediğimi
    kombi seçimindede ilk öncelik servis kalitesi ve yedek parça bulma konusu bu konuda iyi olana yönelmek

birde benim hesapla benim evimin ısı kaybı 10668 kcal alacağım kombi modülasyon yaptığında 20.000 kcallık bir kombi max. sarfiyatı 2.10 m3 se benim ısı ihtiyacım 10.000 kcal sa ben 2.10 m3 değilde 1.05 m3 tüketeceğim ...
    yanlış varsa düzeltebilirmisin zebza...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -cruser- -- 21 Mart 2015; 8:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Baymak in yogusmasiz kombilerinin malzeme kalitesl iyidir ama minimum isil gucleri yuksek modulasyon araligi dar ve donanimsiz kombilerdir.yogusmasiz kombilere fazla para baglanmamasi taraftariyim @yayamaschocuk 1000-1200liraya f/p ama donanimli+sorunsuz kombi tercih edilmeli
    Ferroli domina n 24f
    Ferroli diva
    Bosch class 6000w

Üstad seni tekrardan rahatsız edeceğim..

Annemin yaşadığı Şehirde Ferrolinin/Valliantın Servisi yok gibi bir şey..

Bosch u da servis bazında araştırdım servisi sıkıntılı dediler..

Her ne hikmetse neredeyse tüm Şehir Baymak kullanıyor.. (Bana öyle geldi.. Diğer servislerde sıkıntı varken Baymakın 2 tane servisi var dediler..)

Dolayısıyla Anneme BAYMAK Kombi alınmasından başka seçeneğim kalmamış oldu..

Ev net 98 M2!
    Son kat
    Kuzey Doğu Cephe
    Mantolama var
    Sıfır bina

Dün Baymak Firmasından fiyat aldım..

Toplam da 6.8 M Tül Petek çıkardılar..

Yoğuşmalı Baymak Duotec e 2000 TL dedi.. (ÇOK PAHALI!)
    Petekler
    Vanalar
    İşçilik
    Vs vs...

Şayet Kombi DuoTec olursa

PEŞİN en son oluru: 3.400 TL...

YOĞUŞMASIZ olarakta;
    Baymak Eco 5 önerdi.. (Fiyatı 1.300 TL)

Şayet bunu taktırırsam

En son FİYAT: 2.700 TL...

Yani kısaca Yoğuşmalı ve Yoğuşmasız arasında tamı tamına 700 TL fark oluyor!!!

Sana sorum şu;

--------Biliyorum Yoğuşmasız önermiyosun ama Annem için su an 700 TL fark baya önemli.. Zira bilirsin tasınma tapu banka masrafları vs vs sıkıntıdayız zaten...

Dolayısıyla Annem YOĞUŞMASIZ olsun istiyor...

BANA BAYMAK tan hangi YOĞUŞMASIZ kombiyi almamı tavsiye edersin ÜStadım?

F/P her açıdan BAYMAKın hangi modeli en sorunsuz ve en Alınası olanıdır??

(Bir de tavsiye edeceğin Baymak modelinin şayet notlarında varsa tabi Min Isıl gücü Modülasyon parametlerini, sıcak su performansı, eşanjör özelliğini vb.. de verebilirsen makbule geçer...)

Senin vereceğin cevaba göre
    Gidip Önerdiğin BAyMAK Modeline son bi pazarlık yapıp kapora vereceğim haber bekliyorum Hocam saygılarımla;

Teşekkürler..

• yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    baymak'tan alınacak tek yoğuşmasız kombi baymak brötje star extra,kasası çok güzel,kronik sorunu yok,kombinin üstünde çıkartılabilen kontrol paneli var ve bu paneli kablo ile oda termostatı şeklinde kullanabilirsin,birçok ayar bu panelden yapılabilir,baymak'ın yoğuşmasız kombilerinin hepsinin minimum ısıl gücü yüksek dolayısıyla modülasyon aralığı dardır,ama cihazların malzeme kalitesi iyidir
    bölgenizde baymak servisi varsa ve herkes baymak kombi kullanıyorsa tabii ki baymak kombi almakta fayda var,servis durumu çok çok önemlidir,kombi istediğin kadar iyi olsun bir arızada veya bir sorunda bunun değerini anlıyorsun,
    bu kombiyi alırsan kablo çektirdikten sonra,servis eve geldiğinde servise rica edip çıkartılabilen kontrol panelini oda termostatı olarak kullanabilirsiniz,
    http://baymak.com.tr/tr/urun/brotje-star-extra-serisi-konvansiyonel-kombiler
    http://baymak.com.tr/UserFiles/ProductDocument/Brotje%20kombiler%20brosur-New952.pdf

Öncelik sıralaması şü şekilde olmalı:

1. İyi yalıtım (minimum ısı kayıpları)
    2. İyi tesisat (doğru planlanmış, kaliteli malzeme ve işçilikli)
    3. İyi kombi (premix yoğuşmalı ilk tercih olmalı)

Petek uzunlukları dairenin ihtiyacı kadar yapılmalı ne fazla ne eksik, Sibirya'da yaşamadığın sürece 70m² daireye 14 metre petek koymanın anlamı yok.
    Tüketimi doğru anlamışsınız, maksimum sarfiyat 2,10m³ olması, kombi sürekli o kadar harcayacak anlamına gelmez, modülasyon aralığı ne kadar geniş olursa tüketimi o kadar azaltır. Örneğin max 2,10m³ tüketimi olan kombi %30'a kadar modülasyon yapabiliyorsa saatlik tüketimi 0,63m³ kadar düşebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

baymak'tan alınacak tek yoğuşmasız kombi baymak brötje star extra,kasası çok güzel,kronik sorunu yok,kombinin üstünde çıkartılabilen kontrol paneli var ve bu paneli kablo ile oda termostatı şeklinde kullanabilirsin,birçok ayar bu panelden yapılabilir,baymak'ın yoğuşmasız kombilerinin hepsinin minimum ısıl gücü yüksek dolayısıyla modülasyon aralığı dardır,ama cihazların malzeme kalitesi iyidir
    bölgenizde baymak servisi varsa ve herkes baymak kombi kullanıyorsa tabii ki baymak kombi almakta fayda var,servis durumu çok çok önemlidir,kombi istediğin kadar iyi olsun bir arızada veya bir sorunda bunun değerini anlıyorsun,
    bu kombiyi alırsan kablo çektirdikten sonra,servis eve geldiğinde servise rica edip çıkartılabilen kontrol panelini oda termostatı olarak kullanabilirsiniz,
    http://baymak.com.tr/tr/urun/brotje-star-extra-serisi-konvansiyonel-kombiler
    http://baymak.com.tr/UserFiles/ProductDocument/Brotje%20kombiler%20brosur-New952.pdf

Hocam bilgiler için çok saol...

Yalnız bu Brötje star extra nın fiyatına keşif yaptırdığım bayiler 1600-1700 TL fiyat verdiler.. (Neredeyse Duo Tec le yakın fiyat yani..)

Dolayısıyla bu model bizi fiyat açısından aşacak gibi...

Peki;

Bayinin önerdiği Baymak ECO5 alınsa nasıl olur sence?
    Bu model çok mu kötü hakkaten?
    Kesinkikle almayayaım mı?
    Zira bu modele 1200 TL dediler..

Vebir şey daha:

Bosch class 6000W ile Baymak Brötje star extra arasında SİZ seçim yapacak olsaydınız hangisini alırdınız?

bayiler kombilere çok yüksek fiyat çekiyorlar,baymak eco 5 vasat bir cihaz,özellikle düğmeleri çok dandik,ama malzeme kalitesi aynı fiyat dilimindeki cihazlara göre iyidir,ama donanımsız bir cihaz,bence baymak falke condense için de bence fiyat iste
    baymak brötje star extra ve bosch class 6000w arasında bosch tercih ederim
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle İnternet fiyatı ile aralarında neredeyse ortalama 200 TL oynuyor!
    Ben internetten vb kombimi alayım siz diğer işleri yapın dedim hiçbirisi kabul etmedi!

Falke Komdenseyle Duo Tec e SİZ forumda ikisi tıpa tıp aynı kombıdır sadece isim farkı var dediğinizden açıkçası falkeyi pek sormadım ama ellerinde de yoktu falke zaten.. (Falke ile duo tec birebir aynı değil mi? Sizce hangisi tercih edilmeli peki falke ile duo tec ikilisinden?)

Teşekkürler..
    falke condense ve duo tec aynı kombi,başka nasıl yazabilirim,logo farkı var %100 aynı
  • iklimler değişiyor diyorlar zebza kaptan ilerisine hazırlık benimkisi tabi işin esprisi

eca nın radyöter teknik verilerinde( 100cm 600 cm yük.) pkkp nin 50c sıcaklıkta verdiği ısı 1538 kcal mış benim peteklerin genişliği 100 mm( 10 cm) burdan yola çıkarak benim peteğin verdiği ısıyı buldum 1478 kcal
    bizim petekler dediğim gibi genişliği 11cm , tesisat boruları ise oksijen bariyerli
    bizim 1 metre 600 cm yüksekliteki peteğin ısısı kaç kcal olabilir
    birde normal bir peteğin ısısı kaç kcal olabilir (pkkp)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -cruser- -- 20 Nisan 2015; 4:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayamaschocuk

Malesef öyle İnternet fiyatı ile aralarında neredeyse ortalama 200 TL oynuyor!
    Ben internetten vb kombimi alayım siz diğer işleri yapın dedim hiçbirisi kabul etmedi!

Falke Komdenseyle Duo Tec e SİZ forumda ikisi tıpa tıp aynı kombıdır sadece isim farkı var dediğinizden açıkçası falkeyi pek sormadım ama ellerinde de yoktu falke zaten.. (Falke ile duo tec birebir aynı değil mi? Sizce hangisi tercih edilmeli peki falke ile duo tec ikilisinden?)

Teşekkürler..

nasıl kabul etmedi yahu ist 6 yer gezdim 6 sıda kabul etti kombimi internetten aldım..çok büyük mühendislik firmalarına bakma mahalle semt aralarındaki yapıyor...
  • Merhaba beko kombimiz var normalde ariza verdiginde dereceler yanindaki ledler yanip sonuyor ve kombinin uzerinde hangi led yandiginda hangi sorun oldugu yaziyor ama bu sabah uyandigimizda petekler sogumus ve sicak su gelmiyordu kombiye baktimda ise bütün ışıkları yaniyordu. Su basinci normal yardimci olabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sizdeki peteklerde muhtemelen PKKP olduğu için ECA ile değerler birbirine yakındır.
  • Üstatlarım; benim derdimi henüz çözen olmadı. 2011 yazından beridir sorunum yoktu. 2014 yılı 12. ayından itibaren peteklerim doğru ısınmıyor. Petekler üstten yarıya kadar ısınıyor altları buz gibi. Servis geldi cihazda sıkıntı yok dedi. Petekleri yıkattır dediler, ilaçlı yıkama yaptırdım, değişen bir şey olmadı. Servis tekrar geldi iyi yıkamamışlar dedi. Petekleri tek tek söktürüp sanayide oto yıkamacıda basınçlı su ile içlerine pas çözücü vs maddeler koyularak yıkattırdım. Yine pek bi değişen olmadı. Doğalgaz faturalarım aldı başını gitti.11. ay142 tl, 12.ay202tl, 1.ay350tl, 2. ay414 tl, 3. ayda gelen ise 347tl
    Sorun yok denilen cihaz ise demirdökümün başbelası neva modeli. Uzatılmış garantisi mayısta bitecek ve ben yeni bir kombi alacağım. Kombinin değiştirmedik parçası kalmadı servislerin bu arada. Değişen parçaları ayrıntılı olarak servis kayıtlarına bakarak yazacağım.
    ŞİMDi: içinde bulunduğum bu durumun sebebi ne ola?
    Ev;Bolu'da devletin yapmış olduğu deprem sonrası kalıcı konutlardan her katta 2 daireli toplam 6 daireli en üst kattaki dairesi. İçten yalıtımlı. Çatıda izocam serili. Bu yaz çatıdaki yalıtımı yeniliyeceğiz.
    alacağım yeni kombi için öneriniz nedir?
    Şimdiden teşekkürler.

• efe14 E kullanıcısına yanıt
    demirdöküm neva en sorunlu kombilerin başındadır,demirdöküm bu kombinin adını değiştirerek ATRON ismiyle satmaya devam ediyor
    peteklerin alt ve üst kısımları arasında sıcaklık farkının olması normaldir,ama alt kısımlar bu gibi değil ılık olmalı
    eğer tesisatı ve petekleri temizletiyseniz bence kalorifer tesisatının boru çaplarında sorun olabilir,ayrıca kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa kaliteli termostatik vanalar taktırın:danfoss ra 2000 (gaz sensörlü)
    kombiyi kesinlikle premix yoğuşmalı alın fiyatlar 1500liradan başlar,ayrıca tasarruflu ısınmada kombi en son sıradadır
    daha önemli olan maddeler
    1) yalıtım
    2) tesisat kalitesi
    3) yeterli petek boyu
    4) sıcaklık kontrol aksesuarları kullanmak (termostatik vana+oda termostatı)
  • seyit022002 kullanıcısına yanıt
    yarı yoguşma diye bir şey yok kanmayın bunlara millet elinde kalan eski ürünleri çif eşanjör dedigimiz cihazları yarı yoguşmalı cihaz diyerek satıyor
  • sinan3444 S kullanıcısına yanıt
    yarım yoğuşma denilen tabir 3eşanjörlü konvansiyonel kombi mantığıyla satılan cihazlardır,yani premix yoğ cihazlar kategorisinde olmayan tam yoğuşma yapamayan reküperatör monte edilmiş ara nesil cihazlar
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.