Şimdi Ara

En iyi linux sürümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
36.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum :) Linux u evde kullanıyoruzda peki işletmede kullanırsak nasıl olur (Uzak masa üstü, AD,DC, SQL tabanlı programlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: baracuda001

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum :) Linux u evde kullanıyoruzda peki işletmede kullanırsak nasıl olur (Uzak masa üstü, AD,DC, SQL tabanlı programlar)

+1
  • ubunutu veya mint tavsiye ederim ....
  • isletmede kullanmak biraz sikinti olabilir .. cok yaygin olmadigindan ve arayuz eksikliginden sizi sikintiya dusurebilir .. tabi eger isletmede herkes uzman ise kesinlikle ve de siddetle tavsiye ederim ...
  • O ekran kartıyla Ubuntu çok zor veKDEli bir dağıtımda şüpheli. Bende Fx5500 kullanıyorum. Bence Mint MATE ortamı en uygunu.
  • Linux dağıtımlarının bence EN İYİSİ diye bir şey olamaz. Her dağıtımın kendine göre bir avatajı ve dezavantajı var Dolayısıyla tüm en iyi özellikleri içinde barındıran ve tüm bunları sorunsuz çalıştıran bir linux dağıtımının olduğunu ben bilmiyorum
  • Bende Hdd'si arızalı bir laptop var. Makine eski olduğu için bios'ta flashdisk/usb ile açıl seçeneği yok.İşime yarayacak Cd'den başlat seçeneği var. puppy Linux kurdum ama çok stabil değil. TV'ye bağladım, ekran tam ortalanmıyor filan. Bir sürü sıkıntısı var. Puppy Linux Cd'den başlatıla biliniyor, kendini hafızaya yüklüyor. yaptığınız ayarları filanda hem cd hem de flash diske yazdırabiliyorsunuz. Tekrar açtığınızda sistem en son kapattığınız gibi açılıyor. Şimdi sormak istediğim; Bilgisayarı gene cd'den başlatacak, ama hdd yerine USB'ye kurulacak bir sürüm var mı? Televizyonda sorun çıkartmaması lazım. Çünkü artık o bilgisayar TV'ye ait olacak. Net'den dizi filan izlenecek.
  • ubuntu artık bozdu. özellikle unity tam bir baş belası.

fedora ve spinlerini öneririm. eğer sistem biraz yavaşsa fedoranın xfce spinini öneririm. pc yeterli güçte ise normal fedorayı öneriirm. gnome 3 ile geliyor oldukça başarılı.
  • merhaba
    bilgisayarıma linux sürümü kurmak istiyorum.Hangi sürümde kasmaz bilgisayarım
    bilgisayarımın özellikleri
    pentium 4 3.0
    1.5gb ram
    ati x550xt ekran kartı var.

ubuntu kursam kasar mı?
  • Lubuntu yada LinuXMint 15 Mate dene... bence unity senin sisteme fazla gelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

Lubuntu yada LinuXMint 15 Mate dene... bence unity senin sisteme fazla gelir...

tmm teşekkür ederim. lubuntu kuracağım.
    xp'ye ikinci işletim sistemi olarak kuracağım.Bir sorun olmaz değil mi?
    bilgisayardaki verilerim silinmez?
  • dikkat edersen sorun olmaz... yanına kur seçeneği riski arttırıyor... kurulumu tam çözmeden deneme...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

dikkat edersen sorun olmaz... yanına kur seçeneği riski arttırıyor... kurulumu tam çözmeden deneme...

tamam. araştırıp öyle kuracağım. Yardımların için teşekkür ederim
  • kartal42296 K kullanıcısına yanıt
    xubuntu da deneyebilirsiniz, aşağı yukarı mint ile aynı kaynakları tüketir.
    kurulum esnasında zaten size seçenekleri veriyor, sistemi sil, yanına kur, yeniden kur vs. o konuda sıkıntı yaşamazsınız. xfce ve lxde masaüstü dağıtımlar hafif sürümlerdir, onlarda sıkıntı yaşamazsınız pek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossfox

xubuntu da deneyebilirsiniz, aşağı yukarı mint ile aynı kaynakları tüketir.
    kurulum esnasında zaten size seçenekleri veriyor, sistemi sil, yanına kur, yeniden kur vs. o konuda sıkıntı yaşamazsınız. xfce ve lxde masaüstü dağıtımlar hafif sürümlerdir, onlarda sıkıntı yaşamazsınız pek.

teşekkür ederim . siz lubuntu mu önerirsiniz yoksa xubuntu mu?
  • Ubuntu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartal42296 K kullanıcısına yanıt
    rica ederim.
    ben şu an xubuntu kullanıyorum -hiç bir şekilde sorun yaşamadım, kendi bilgisayarımda performans bakımından lubuntu ile arasında bir fark görmediğim için ve biraz da lubuntu'dan sıkıldığım için.
    .buntu versiyonların hepsi stabil ve kaynak konusunda sorun yaratmayan, kullanıcı dostu dağıtımlar, mint de öyle. ancak mint'in son sürümünde batarya ve cpu problemleri yaşamıştım -başka yaşayanlar da olmuş- o yüzden pek uzun süreli denemedim onu.

size tavsiyem, ikisini de indirin -toplam 1.6 gb kadar veri eder ikisi- usb'den live olarak çalıştırıp bir göz atın. lubuntu biraz daha win 2000/98 gibiyken, xubuntu biraz daha göze hitap eder -biraz önemli burada, çünkü mint bu konuda daha iyidir bu iki sürümden. bu sürümler performans düşünülerek tasarlandığından görüntüden biraz feragat etmek durumundalar. live olarak boot etmek 3 dakikanızı dahi almaz, bir bakın, kafanıza yatanı kurun. tahminim performans açısından siz de bir fark görmeyeceksiniz.

• ubuntu, linux mint, kubuntu, elementary os kurdum...

elementary os görsellik açısından çok güzeldi.

di diyorum çünkü bütün linux sürümlerinde ekran kartının fanı son hızda çalışıyordu. ısınmayı geçtim

ses de taciz düzeyinin üzerindeydi.

win7 kurdum, sildim win8 kurdum. ikisinde de sıfır ses. sıfır çalışma, ısınma.

linux ısınıyor, zorluyor arkadaş.

pc:

asus K73BE notebook
    amd işlemci
    8gb ram
  • Eski notebook'larda Zorin OS 6.2 kullanın hem hafif hem de 2017 nisanına kadar destek veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 17 Kasım 2013; 16:18:05 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.