Şimdi Ara

En iyi linux sürümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
36.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar windows 7 kullanıyorum ama gerçekten windows tan çok sıkıldım hep windows hemde linux kurucam en iyi linux sürümü nedir sizce görsellik bakımından olsun kolaylık olsun güncel bakımdan en çok yaygın ve en çok kullanabilitesi olabilen sürümü birde siz linux u önerirmisiniz

• 1- Linux tecrüben ne kadar?
    2- PC donanım özellikleri?
    3- Kolay kullanılır bir sürüm mü istersin yoksa zor mu?
    4- Hız mı önemli, görsellik mi?
    5- En kararlı sürüm mü yoksa en popüler olan mı?
    vs...
  • Ubuntu iyi bir başlangıç olabilir veya Linux Mint.
  • Görsellik ve kolaylık bakımından en iyi dağıtımı sorduğundan dolayı daha önce hiç Linux kullanmadığını farz ediyorum. Doğrudan kısa süre de olsa kullanmış olduğum dağıtımlardan tavsiye vermem gerekirse, OpenSUSE KDE, Pardus ve Linux Mint LMDE hiç Linux kullanmamış birinin en azından neredeyse hiç komut satırı kullanmak zorunda kalmadan yolunu bulup işini görebileceği dağıtımlar. (ancak OpenSUSE Türkiye'de daha küçük bir kullanıcı kitlesine sahip olduğundan derdini anlatıp soru soracağın forum bulmakta zorlanırsın).
    Denemediğim (veya uzun süredir denemediğim) ve yeni kullanıcılar için iyi olduğunu çok duyduğum Ubuntu, Linux Mint (Ubuntu tabanlı sürümleri) Fedora ve Mageia'da bakmaya değer.

Bilgisayarın Win7 kaldırıyorsa performans sıkıntısı çekmezsin.

Çok fazla zorluk çekeceğini düşünüyorsan Pardus - Linux Mint - Ubuntu üçlüsünden biriyle başla; Türkçe soru sorup cevap alabileceğin çokça yer bulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

1- Linux tecrüben ne kadar?
    vs...

Tecrübe sıfır sayılır, yıllar önce kurup biraz kurcalamıştım ama bu yıllar önceydi :)

Pentium D 2.66, 1,5 GB RAM, 120 GB HDD, 512 MB GeForce FX 5500

Kolay, hızlı, kararlı sürüm olarak hangisini önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blaine22

quote:

1- Linux tecrüben ne kadar?
    vs...

Tecrübe sıfır sayılır, yıllar önce kurup biraz kurcalamıştım ama bu yıllar önceydi :)

Pentium D 2.66, 1,5 GB RAM, 120 GB HDD, 512 MB GeForce FX 5500

Kolay, hızlı, kararlı sürüm olarak hangisini önerirsiniz?

- kolay hızlı : Ubuntu
    - ~kolay, ~hızlı, kararlı : Pardus

tavsiye ederim.

• + Bir bilmecem var arkadaşlar...
    - Haydi sor sor?
    + En baba işletim sistemidir.
    - Acaba nedir nedir?
    + Linux denince akla...
    - Tamam şimdi buldum!
    + Hemen onun adı gelir.
    - Ubuntu ubuntu ubuntu!!

saçmalayanadam.gif
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linux Mint.
    Hiç kullanmadım ama Ubuntu'dan iyi olduğunu biliyorum(Nasıl biliyorsam..? )

Tabii ki distrowatch.com'da birinci sıraya yerleşmesinden biliyorum.
  • Pardus kullanımı kolay . Görsellik açısından güzel.Hızıda iyi. (Bu mesajı Pardus'tan yazıyorum)
  • Peppermint 2.Hizli.ufak 430mb.her donanimi taniyor 3g modem dahil.turkce daha ne olsun
  • Unutmadan Ubuntu Ailesinden sayilir Mint le cok benzer ama daha az yer kapliyan ram daha az kullanan yazilim olarak Ubuntu ve Mintle uyumlu
  • quote:

- kolay hızlı : Ubuntu
    - ~kolay, ~hızlı, kararlı : Pardus
    tavsiye ederim.

Teşekkürler. Ubuntu ile başlayayım bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaine22 -- 23 Ocak 2012; 11:40:46 >
  • Cihaziniza uygun ubuntu yukleyin tam performans icin.
    Ubuntu bir ailenin abisi gibi digerleri: KUbuntu-XUbuntu-LUbuntu-Mint 11-Peppermint 2
    ayrica Ubuntunun Netbook Remix i ve LUbuntununda netbook remix haline gelebildigi paket dosya var.
    guzel haber driver ve programlar tam uyumlu ubuntu ile
  • Ubuntu Türkçe mi hocam? Evdeki bilgisayar için yükleyeceğim de, ailem kullanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: figoolgun92

Ubuntu Türkçe mi hocam? Evdeki bilgisayar için yükleyeceğim de, ailem kullanacak.

kurulumda Türkçe'yi seçiyorsun. Kurduktan sonra da otomatik olarak açılacak dil yapılandırmasını çalıştırırsan internetten dil dosyalarını indirip kuruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orijinalden alıntı: figoolgun92

Ubuntu Türkçe mi hocam? Evdeki bilgisayar için yükleyeceğim de, ailem kullanacak.

kurulumda Türkçe'yi seçiyorsun. Kurduktan sonra da otomatik olarak açılacak dil yapılandırmasını çalıştırırsan internetten dil dosyalarını indirip kuruyor.

Teşekkürler hocam, hazır fırsatını bulmuşken birkaç şey daha sormak istiyorum. Şimdi masa üstü bilgisayarım eski;
    RAM:512 MB
    Ekran Kartı:256 MB
    2.80 GHz
    Pentium 4
    Şu an XP kullanıyorum ama bilgisayar çok yavaş. Siz bu bilgisayar için hangi sürümü tavsiye edersiniz ve Linux'u USB'den de kurabilir miyim bu bilgisayara?

• @figoolgun92
    O zaman Ubuntu yerine Lubuntu (daha hafifletilmiş sürümü) kurarsan sıkıntı olmaz.
    Usb'den kurulum yapabilirsin bu linkteki programı kullanarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 23 Ocak 2012; 23:08:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

@figoolgun92
    O zaman Ubuntu yerine Lubuntu (daha hafifletilmiş sürümü) kurarsan sıkıntı olmaz.
    Usb'den kurulum yapabilirsin bu linkteki programı kullanarak.

O zaman Lubuntu 11.10'u indiriyorum şimdi internetten hocam, ekran kartı ve ses kartı sürücülerinde sorun çıkartmazsa kuracağım Lubuntu'yu (Ekran Kartı ATI Radeon, ses kartı soundmax). Çok teşekkür ederim hocam, indirir indirmez başlayacağım kurmaya.

• Hocam lunix yapar kendi kasmaya gerek yok.Dahili donanımları otomatik algılıyor özellikle network donanınlarını hızlıca algılıyor.2günde silmez biraz sabır gösteirrseniz ne çöker ne vurüs girer en süper sistemdir.
  • Herkesin kendine has cevabi olan soru ben xubuntu lubuntu ubuntu alayini denedim tam vazgececektim ki linux mint ile karislastim ve hayatima onunla devam ediyorum herkese linux u oneririm ama dagitimi kendine uyani secsinler kasmasinlar kendilerini
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.