Şimdi Ara

En iyi linux sürümü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
36.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Casper Nirvana 2GB ram ve intel 3000hd paylaşımlı ekran kartına sahip laptop'a linux mint 13 mate sürümünü kuruyorum. Livecd olayıyla denedim hoşuma gitti epey. O fan ve ses olayı da ayarlanıyor arkadaslar arastırmadan gelip camur atmayın
  • linux iyidir,)
    eksikleri var ama;
    mesela program kurulumları tek bir paket altında toplarlarsa, bir de oyun desteği gelirse çok güzel olur,

çok linux denedim;
    ubuntu hoşuma gitmedi arayüz hoş değil, pardus güzel ama stabil değil birde yavaş, fedora arayüz hoş değil telefon gibi oluyor bilgisayar,

linux mint Cinnamon öneririm bence çok güzel,,
  • Elementary OS :http://elementaryos.org
    Ubuntu 12.04 LTS üzerine kendi arayüzünü, pencere yöneticisini ve diğer programlarını kullanan bir dağıtım.
  • Centos daha güzel red hat da olabilir.
  • Samsung R620-TR01

cpu: CORE 2 DUO p8700
    Ram: 4GB DDR2
    HDD: 500 GB 7200RPM
    VGA: Ati mob 4650 1GB

Hangi Linux??? Bilgisayar bilgim fena sayılmaz Elektronik Öğretmenliği mezunuyum.
    Linux hiç kullanmadım desem doğru olur. Win7 nin yanına ikinci işletim sistemi olarak kurdum.
    Mint ile 1 gün uğraştım. Ubuntu ile yarım gün.
    İkisine de bazı prog kurmayı başardım apt-get install ile ve .deb dosyaları ile

Kendime bir Linux dağıtımı seçip kıllanmak istiyorum.
    Hatta başarabilirsem windowsla irtibatımı koparmayı düşünüyorum sanal makinede kullanırım windowsu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesil2663

Samsung R620-TR01

cpu: CORE 2 DUO p8700
    Ram: 4GB DDR2
    HDD: 500 GB 7200RPM
    VGA: Ati mob 4650 1GB

Hangi Linux??? Bilgisayar bilgim fena sayılmaz Elektronik Öğretmenliği mezunuyum.
    Linux hiç kullanmadım desem doğru olur. Win7 nin yanına ikinci işletim sistemi olarak kurdum.
    Mint ile 1 gün uğraştım. Ubuntu ile yarım gün.
    İkisine de bazı prog kurmayı başardım apt-get install ile ve .deb dosyaları ile

Kendime bir Linux dağıtımı seçip kıllanmak istiyorum.
    Hatta başarabilirsem windowsla irtibatımı koparmayı düşünüyorum sanal makinede kullanırım windowsu.

Aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı biçimde Windows altında Mint4 ile Linux Mint 14'ü deneyim kazanmak için kurabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_70372578/tm.htm

En azından sanal ortamda kullanmaktan kurtulursunuz. Beğenirseniz daha sonra normal kurulum yapabilirsiniz.

• Teşekkürler
    Ubuntuyu kurabildim. Minti de deniyecem.
  • Benim Bilgisayarıma En iyi linux tarzı hangi işletim sistemi olabilir acaba.
    Bilgisayar'ın Temel Özellikleri şöyle:

Intel core i7 3770 3.40Ghz 1155Pin 8mb Vga650 Box

8 Gb DDR3 Ram Corsair (Tek Modül)

1 GB DDR5 (256 bit ) ekran kartı

500 GB HDD

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..

@
  • quote:

Orijinalden alıntı: salkopan12

Benim Bilgisayarıma En iyi linux tarzı hangi işletim sistemi olabilir acaba.

500 GB HDD

@

İlk defa Linux kullanacaksanız Linux Mint Cinnamon kurabilirsiniz. Görsellik açısından iyidir. Kullanımı kolaydır. Destek bulmakta da sorun yaşamazsınız.
  • Ubuntu MATE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

quote:

500 GB HDD

@

İlk defa Linux kullanacaksanız Linux Mint Cinnamon kurabilirsiniz. Görsellik açısından iyidir. Kullanımı kolaydır. Destek bulmakta da sorun yaşamazsınız.

benim bilgisayarım i5 ve diğer özellikler de bu denli iyi değil

bana da aynı versiyonu önerir misiniz?

(öncelikli isteğim multimedia sorunu yaşamadan takip ettiğim film dizi ve seminerleri izleyebilmek)

arayüz güzelliği vs sorun değil kolay ve gerektiğinde yardım edecek birilerini bulabileceğim bi sistem önerirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

quote:

500 GB HDD

@

benim bilgisayarım i5 ve diğer özellikler de bu denli iyi değil

bana da aynı versiyonu önerir misiniz?

(öncelikli isteğim multimedia sorunu yaşamadan takip ettiğim film dizi ve seminerleri izleyebilmek)

arayüz güzelliği vs sorun değil kolay ve gerektiğinde yardım edecek birilerini bulabileceğim bi sistem önerirseniz sevinirim

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1331.0 Linux Mint 17.2 Mate kurabilirsiniz. Görsellik açısından Mate'e göre zayıftır. Ancak daha hafif bir masaüstü ortamıdır. Türkiye topluluğundan rahatlıkla yardım alabilirsiniz.http://forum.linuxmint.net.tr/index.php
    İzlediğiniz sitelerde Flash player'dan başka bir eklenti kullanılıyor mu? Kullanılıyorsa eklentilerin adlarını paylaşabilir misiniz?

• hocam genel olarak indirip izlerim filmleri dizileri (k.a. p.b. zam.... vs )

internetten en fazla anime izliyorum çok arada onlar da flash player kullanıyor olmalı çünkü tor ile girdiğimde flash eklentisi sayesinde açabiliyorum

bir de eskiden denk gelmiştim sanırsam
    format sonrası program listesi ararken içi hazır bi ubuntu sisteme denk gelmiştim(içinde programlar tarayıcılar javaydı cart curt eklentileri kuruktu)

var mıdır böyle bir şey yanlış mı hatırlıyorum acaba??
  • İndirip izliyorsanız sorun olmaz. Gerekli bütün yazılımlar Mint'le yüklü gelir. Ofis yazılımlarından ortam oynatıcılara, grafik düzenleme yazılımından arşivleme yazılımlarına kadar yüklü gelir. Tüm bunlar 10GB'tan az yer kaplar.
    DOğru hatırlıyorsunuz. Ubuntu'da da aynı şekilde belli yazılımlar yüklü gelir. Son kullanıcılar için tasarlanmış Linux dağıtımları genellikle ek yazılımları da içeriyor.
    http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php?lang=tr
  • hemen hemen bütün linux dağıtımlarını kullandım ve debian'da karar kıldım. Şiddetle tavsiye ediyorum.
  • arkadaşlar Python Proglamlama dili için Linux'un hangi platformunu kullanmalıyım, daha önce linux kullanmadığımı belirteyim. Hocam linux kullanmanız pythonda daha iyi olur dedi, bende hangi platform diye sordum ve verdiği cevap araştır bul oldu . Python kullanan arkadaşlar hangi işletim sistemini kullandığınıda yazarsa mükemmel olur.
  • ubuntu 15,04 kullanıyorum bir türlü xp teması kurmayı beceremedim youtube daki videoları izleyerekde olmadı bi yardım edebilecek hayırsever?
  • Arake kullanıcısına yanıt
    hangi videoları izliyorsunuz link alabilir miyim bir de ben bakayım.
  • croaxial C kullanıcısına yanıt
    Bütün Linux dağıtınlarını kullanabilirsiniz. Python için sıkıntı olmaz ama Linux'da yeniyseniz Linux Mint kurmanız daha iyi olur. Kullanımı kolaydır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubuntu ya da Linux Mint'i deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.