Şimdi Ara

En İyi Motor Yapan Firma (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    NaughtyAmerica
    Gerisi cop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa Romeo

• BMW

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda toyota mazda isuzu

Soruda honda hariç mi yoksa cevap veren arkadaşlar hondanın çok büyük bir farkla motor üretiminde dünya lideri olduğunu hakikaten bilmiyorlar mı?

"Honda 1948 yılında Soichiro Honda tarafından Japonya'da kurulmuş Japon Otomotiv firması. Başlangıçta motosiklet üretimi yapan firma zamanla otomobil, su motoru,(gemi tekne yat vs.) robot, güç ekipmanları (jeneratör, çim biçme aleti vs.) motor (herhangi bir işte kullanılacak akaryakıtlı motorlar) ve uçak üreten bir firma haline gelmiştir. Dünyanın bir numaralı motor üreticisi olan Honda Japon otomotiv sektörünün gelişmesinde ciddi katkılar sağlamıştır. Üretimi ile geniş kitlelere hitap eden firmanın dünyada çok sayıda alıcı kitlesi vardır. Özellikle Amerika, Kanada, Hong Kong, güney amerika ve asya ülkelerinin genelinde Japonya'nın ilk temsilcisi olarak dayanıklılık ve teknolojisi ile satış rekorları kırmıştır.

Merkezi Tokyo'da olan Honda, dünya çapında pek çok ülkede üretim ve satış yapmaktadır. Geçmişten günümüze motor sporlarındaki başarılarıylada ön plana çıkan Honda, başlarda Amerika ve Kanada'da üretimine başladığı Acura markası ile de ciddi başarılar yakalamıştır.

Motosiklet sektöründede yine geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firma 1959'dan bu yana dünyanın en büyük motosiklet üreticisidir.

Ayrıca dünyada ilk kez Hava yastıklı (Airbag) motosikleti üreten firmadır."

Kaynak viki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 9 Mart 2015; 18:48:51 >

• Bmw olsa gerek.
  • Arkadaşlar adamlar aracları yapmış, bence astranın tek sorunu çağın gerisindeki otomatik şanzımanı.

Manuelde aynı sürüş teknikerine sahip iki ikişi arasında ne olur çok bilmiyorum ama geçen gün Ankara bulvarında leon TSI benim aracı görünce heyecana geldi, iki kere kafasına yedi sonra pislik yapmaya çalıştı, yaklaşamadı bile ama bu benim arabanın iyi olmasında dolayı değil tabiki, eleman araba sürmeyi bilmiyo :) .

Bence iki araçta gayet güzel gidiyo. Motorları da mükemmel, en iyisi diye birşey yok zaten. Sevdiğin araba en iyisidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

İlla hiz ve guc gibi rakamsal seylere takilmamak lazim.Onemli olan pratikte ne oldugu

Yoksa 1.4 Tsi 122 Golf un,1.4 T 140 Astra yi ayiklamasinin aciklamasi yapilamaz.Cozulemeyen bir problem olur

herhalde en kötü 2 taneyi söylesem bunlar olurdu.

VW TSI neresi en iyi anlamadım. Yıl olmuş 2015 hala kompresörlü turbo kullanıyorlar. PSA neredeyse 10 senedir kompresörsüz turbo kullanıyor.

Dizel de PSA ve Renault yarışır.

Turbo benzinli PSA

Atmosferik benzinli ise MAZDA Skyactiv
  • quote:

Orijinalden alıntı: TESLA37

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

İlla hiz ve guc gibi rakamsal seylere takilmamak lazim.Onemli olan pratikte ne oldugu

Yoksa 1.4 Tsi 122 Golf un,1.4 T 140 Astra yi ayiklamasinin aciklamasi yapilamaz.Cozulemeyen bir problem olur

Agirliklarini goz onunde bulundurdunuz mu?

Yada 106 larin hala sport,tsi vs adi ile piyasaya cikan araclara eski teknolojiye ragmen saplamasina ne dersiniz ve onlara gore yakitta dusuk

• B16A2 honda

• Astra 1.4t eski tip bir motor. Merak eden astra sidi motorun videosunu izleyebilir. Hala daha 0-100ün kısa şanzıman oranlarıyla daha iyi yapılabileceğini bilmeyenler var. Adam hayatında astraya binmemiş. Gelmiş burda yürümüyor diyor

• Saglamligi bilmemde bence bmw motoru normal arabalarda super suporlarda bugatti

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Bmw yazmaya girdim fakat premiumlar haricmis :)

Tam bilmiyorum da, bu premium olayı ne oluyor tam olarak? Mesela BMW bana pek premium gelmiyor. Neye göre premium deniliyor araçlara? Böyle bir segment var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Tam bilmiyorum da, bu premium olayı ne oluyor tam olarak? Mesela BMW bana pek premium gelmiyor. Neye göre premium deniliyor araçlara? Böyle bir segment var mı?

Üst segment alt segment farketmeden motorlariyla donanımlarıyla kaliteleriyle diğer markalardan sıyrılan, imaji ve bu imaj icin istenen yuksek ucretleriyle fark yaratan markalar bütünüdür aslında.

• Mercedes 2.0 360 hp(stock)
    2 litre daha iyisi yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Üst segment alt segment farketmeden motorlariyla donanımlarıyla kaliteleriyle diğer markalardan sıyrılan, imaji ve bu imaj icin istenen yuksek ucretleriyle fark yaratan markalar bütünüdür aslında.

Anladım sağolun, kişiye göre değişebilen, biraz da marka algısıyl alakalı bir durum yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: xerker

Ben DCI ve HDI dizel motorları kadar iyisinin üretildiğini sanmıyorum

Kulallanan bilir, buradaki tdi'ci tayfa eksilerler şimdi
  • mercedes ferrari bugatti aston martin roys roys bunların kalitesine hiçbir firma yetişemez
  • Emtaş
  • Başta Honda olmak üzere Japonların üstünlüğü tartışılmaz.
  • Multijet
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.