Şimdi Ara

En İyi Motor Yapan Firma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda böyle bi konu bulamadım ve açma gereği duydum.Premium haricinde en iyi motor yapan firma sizce hangisi ?
    Hız ve güç açısından soruyorum.

• Ben DCI ve HDI dizel motorları kadar iyisinin üretildiğini sanmıyorum
  • Son motorların gelmesiyle beraber PSA
    1.2 thp 110-130
    1,6 thp 165-208-270
    1,6 blue-hdi 75-100-120
    1,6 üstünü bilmiyorum
  • İlla hiz ve guc gibi rakamsal seylere takilmamak lazim.Onemli olan pratikte ne oldugu

Yoksa 1.4 Tsi 122 Golf un,1.4 T 140 Astra yi ayiklamasinin aciklamasi yapilamaz.Cozulemeyen bir problem olur
  • Sadece beygirle anlaşılacak bişey değil bu kullanmak lazım aracı yoksa sayısal verilerden yanılabilir insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

İlla hiz ve guc gibi rakamsal seylere takilmamak lazim.Onemli olan pratikte ne oldugu

Yoksa 1.4 Tsi 122 Golf un,1.4 T 140 Astra yi ayiklamasinin aciklamasi yapilamaz.Cozulemeyen bir problem olur

Agirliklarini goz onunde bulundurdunuz mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TESLA37

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

İlla hiz ve guc gibi rakamsal seylere takilmamak lazim.Onemli olan pratikte ne oldugu

Agirliklarini goz onunde bulundurdunuz mu?

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=17888

Buyrun.Bu Golf

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=16964

Bu da Astra.

Golf 1249 kg,Astra 1298 kg.

Arada 49 kg fark var.Bir yetiskin insan agirligi bile degil.

Hadi diyelim bu 0-100 etki etti.

Rollingte de Astra geride.

Hadi madem son hiza bakalim.

Orda da Astra zorluk cekiyor.

Argumaniniz,Astrayi savunmak icin cok yanlis.

Aktarmada Opelin ugradigi kayiplar butun motor verilerini anlamsiz kiliyor.

Bunu Casper bilgisayarlarda olan,4 gb olup her oyunda kasim kasim kasilan ekran kartlarina benzetebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Motor denince Skyactiv ile Mazda bir kenarda yer edinir kendine.

Bir çok firmaya motor veren PSA'yı da es geçemeyiz.

Bunun yanında Renault'da DCİ ile özellikle de şayet başarılı olursa 1.6DCİ 160 hp ile çok öne çıkacak.Sırf Mercedes'e motor vermesi bile buna kanıt olacak nitelikte.
  • Tesla arabalarının motorunu kim yapıyorsa o'dur
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Agirliklari farkli aerodinamik yapi farkli ayrica yazilim ile degistirilebilir.
  • Bmw yazmaya girdim fakat premiumlar haricmis :)
  • quote:

Agirliklari farkli aerodinamik yapi farkli ayrica yazilim ile degistirilebilir.

İsterseniz Astra nin vahim durumunu ortmek icin sifirdan Ar-ge yapalim?Muhendisler hazir,emrinizi bekliyorlar

Bu dediginiz seylerin hepsi birer avuntu.Su an onemli.Gelecekte olabilecek motorlari karsilastirmiyoruz,mevcut olanlari karsilastiriyoruz
  • Vtec, dci, hdi, 4.0tfsi bunlar en beğendiğim motorlar.

Not: Premium hariçmiş kusra bakma 4.0tfsi yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf434382 -- 9 Mart 2015; 0:26:46 >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Karsilastirma yapmak icin agirliklari ayni olmasi gerekir.Bu sarti saglamadan bu motor iyi veya kotu demek subjektif bir yaklasim olacaktir.Ayrica emin olun yazilim ile degerlerde cok rahat artis saglanir.İki aracda turbo motora sahip yazilimlari ile oynanip degerleri degistirilebilir.Ayrica ben astrayi savunmuyorum
    Not:Turbo motorlu arac tercih etmiyorum.
  • Fransizlar baslarda gelir performans ve verim ikisi bir arada
  • quote:

Karsilastirma yapmak icin agirliklari ayni olmasi gerekir.Bu sarti saglamadan bu motor iyi veya kotu demek subjektif bir yaklasim olacaktir.Ayrica emin olun yazilim ile degerlerde cok rahat artis saglanir.İki aracda turbo motora sahip yazilimlari ile oynanip degerleri degistirilebilir.Ayrica ben astrayi savunmuyorum
    Bence HONDA..

Son yıllarda biraz geri kaldı ama yeni motorlarıyla kral tahtına oturacak
  • Honda.
  • quote:

Dostum Astra nin beygiri daha fazla zaten 1.4 Tsi den.Aradaki guc farki zaten cok rahat bir bicimde tolere edecektir o 49 kg lik agirlik farkini.

Sen neyin kafasini yasiyorsun?

Yazilima ihtiyaci olan biri varsa bu karsilastirmada o da Golf.(Degerler daha dusuk)

Zaten teknik veri olarak guclu olan Astra yi daha da guclendireyim demek nasil bir mantik?

Astra nin sorunu,rezalet durumda olan aktarmasi.Motorunun power outputu degil.

Sen bugune kadar(tabi araclarla hasir nesirsen,kullaniyorsan)kac tane farkli markanin aracinda ayni agirliklari tutturdun ki burada ariyorsun?

Hadi onu gectim.Madem agirlik esit olacak.Bende diyorum ki 1.4 Tsi in degerlerini(hp olarak)tam 140 hp yapalim.Arada 49 kg agirlik farki ve bunun yaninda 18 hp de guc farki olup(bu hp 49 kgyi tolere eder,hatta fazla gelir.)fark yiyorsa Astra,1.4 Tsi i yi 140 a cikartip agirlik esitledigimizde de fark yer.

Aktarmasi sorunlu.Onu degistirmeden her turlu es deger karsilastirmada Astra kaybeden taraf olur.

Bu arada bana cevap vermek icin yazdigin seylerde cidden mantiktan uzaklasiyorsun.Rahatlayacaksan soyleyeyim:

Astra hepsini dover

• Vvt-i olabilir çok yakıyor ama.
  • Fransızlar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.