Şimdi Ara

En iyi mühendislik eğitimi veren devlet universiteleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2 ODTU
    3 ITU
    YTU
    EGE
    Izmir teknik uni
    GAZI
    HACETTEPE
    ISTANBUL
    MARMARA
    KOCAELI
    GTU
    SAKARYA
    ANADOLU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LONGVEHİCLE1 -- 7 Ağustos 2015; 23:32:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• YTÜ her daim
  • Ytü de okuyorum. Mühendislik okumuyorum ama baya iyi diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forbearing -- 7 Ağustos 2015; 22:52:05 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alftalen

YTÜ her daim

Dostum unutmuştum

• En iyi egitim diye birsey yok bu ulkede hala anlamadin mi. Ilk 5 universiteye girmeye calis. Cikinca adlarini kullanarak gidersin bi yerlere.

• LONGVEHİCLE1 kullanıcısına yanıt
    LİSTEN YANLIŞ OLMUŞ ŞÖYLE OLMALIYDI
    1. İTÜ / ODTÜ
    2. İTÜ / ODTÜ
    3. BOUN
    4. İÜ
    5. YTÜ
    6. GAZİ
    7. EGE
    8. KTÜ
    9. SELÇUK
    10.KOÜ

NOT: İnşaat Mühendisiliği için konuşuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParmağınıSehbayaVuranAdam -- 7 Ağustos 2015; 23:17:50 >
  • işveren pek ilgilenmiyor eğitim seviyesi ile. Çünkü iş hayatında okulda görülenlerin yüzde 5'i falan kullanılıyor en fazla. Bazen o bile kullanılmıyor. Mühendislik bir etikettir hepsi o. İş işte öğrenilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mühendislik okusaydım kesinlikle itü de okumak isterdim..
    Ama hedef diş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bolumune gore degisiyor. insaatta ituyu cok ovuyorlar. bilgisayarda odtu'yu mesela. benim genel siralamam
    1- odtü
    2- boğaziçi
    3- itü
    4- yildiz
    5- hacettepe
    6- iyte
    7- gyte
    8- kocaeli
    9- gazi
    10- sakarya

• Yaptigim siralama genel muhendislikler icindir
    Yaptigim liste degiskenlik gosterebilir.

• Sakarya,kocaeli,gtu var KTÜ yok.Tamam anladik.Bak kocaeli belki ama KTU egitim olarak Gtu ve sakaryanin 10 gomlek ustudur.Arkadaslar tamamen puanlara gore yapmis siralamayi.O GTU sakarya kocaeli uniyi koyun trabzona kac binle alacak acaba.KTU turkiyenin muhendislikte en koklu 4 okulundan biridir.Ayrica siralamasini kontenjan sagisi da etkiler.Abi gtu le sakarya nedir ya :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casaryus96 -- 7 Ağustos 2015; 23:51:54 >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Hocam her konuda mühendisliği kötülüyorsun
  • Sakarya ve kocaeli unileri Itu veYtu den kopmadir.isimlerinden kaybetsede egitim kalitesi acisindan cok iyidir.

• Eleman takıntılı kardeşim, dikkate almamanı tavsiye ederim, 3 idiots filminde sınav haftası millete kapının altıdan erotik dergi atan adam = nicotinell

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

işveren pek ilgilenmiyor eğitim seviyesi ile. Çünkü iş hayatında okulda görülenlerin yüzde 5'i falan kullanılıyor en fazla. Bazen o bile kullanılmıyor. Mühendislik bir etikettir hepsi o. İş işte öğrenilir.

Abart abart. Doktorlar da tıp okurken öğrenmiyor 6 sene boşuna okuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Calloush

Hocam her konuda mühendisliği kötülüyorsun

kötülemek için söylemedim. Çok ağır bir müfredatı vardır mühendisliğin ama iş hayatında çok azı kullanılır ya da hiç kullanılmaz. Bu biraz hayal kırıklığı yaratan bir durumdur. Çünkü o mühendis unvanını almak için mesela diferansiyel denklemler dersi alırsın ama mezun olunca evrak işiyle ya da bilgisayar programlarıyla uğraşırsın. Boşu boşuna çile çekmiş olursun.

Yani müfredatı bu kadar gereksiz başka meslek yoktur herhalde.

Bu anlattığım kötülemek değil. İşin doğası.

• ParmağınıSehbayaVuranAdam kullanıcısına yanıt
    Gece gece iyi güldürdün ya
  • Arkadaşlar kötülemek için söylemedim. Hiçbir meslekte okulda gördüklerinizin hepsini kullanmazsınız. Bazı mesleklerde ise hiç kullanmazsınız neredeyse.

Bunu kötülemek için söylemedim. Yani diferansiyel denklem çözmek size sadece mühendis unvanı kazandırır ama akademisyen olmayacaksan eğer bir işinize yaramaz.

Beyninizi yorduğunuzla kalırsınız. Diferansiyel denklemin kullanıldığı hiçbir alan yok türkiye'de.

Artık çoğu mühendislik bilgisayarda yapılıyor, bir takım programlar kullanarak. Makine inşaat için bile bu böyle. Ama okullarda okutulan müfredat 70'lerin 80'lerin müfredatı. Bazı devlet okullarında hele çok zorlarlar sınıfı geçirirken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DewilDragon

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

işveren pek ilgilenmiyor eğitim seviyesi ile. Çünkü iş hayatında okulda görülenlerin yüzde 5'i falan kullanılıyor en fazla. Bazen o bile kullanılmıyor. Mühendislik bir etikettir hepsi o. İş işte öğrenilir.

Abart abart. Doktorlar da tıp okurken öğrenmiyor 6 sene boşuna okuyorlar.

doktorluk farklı. Onlar okuduklarının daha fazlasını kullanıyorlar. Ama uzman doktor olunca mesela, vücudun belli bir bölgesine yoğunlaşırsın. Her yerini iyi bilmen gerekmez. Ama yine de o 6 sene temel eğitim lazım.

Mesela bir psikiyatrist verdiği bir ilacın karaciğere zararlı olup olmadığını bilmelidir. Ama gidip de karaciğer hastalıklarında uzman olması gerekmiyor.

Mühendislik eğitiminde çok ağır matematik ve fizik görürsünüz ama mezun olunca yapacağınız iş bilgisayar kullanmaktır.Bilgisayarda bir programı kullanmakta uzmanlaşırsınız, veya komut girersiniz cihazlara falan.

Matematik ve fizikle bir alakası yok yani .

O açıdan dedim, bir etikettir.

Lise mezunu olup mühendislik yapan kişiler var çünkü adam mesela router, switch, firewall gibi cihazları kullanmayı öğrenmiş.

Ekşi sözlüğün kurucu sedat kapanoğlu da, mühendis değildi bu işe girerken, microsoft'ta falan çalıştı.

• Arkadaş doğru söylüyor.

Ama tabi bölümden bölüme değişir. Bir Tıpçı elbet üni okuması gerek. Ama mühendislik bölümlerinde aynı olay. Özellikle Bilgisayar/Yazılım bölümü ise ve okuyan varsa ne demek istediğimi çok rahat anlar.

Elbette bi itü'de ya da odtü'de okumak daha iyidir konya'da ya da trakya'da okumaktan. Daha bilinçli oluyorlar genellikle oradakiler. Ama iş sende bitiyor yine. Firmaya girmende sadece bir artı sağlar. İşin asıl rengi işteyken değişir. Devlet üniversiteleri gerçekten rezil durumda meslek liseleride öyle. Öğretmenler kendilerini güncel tutmuyorlar. Nasıl olsa maaşım yatıyor niye yorayım diyor. Allah için zihniyete bakarmısınız. Zaten müfredat Allah'a emanet. Güncel değil. Özel üni.'ler biraz devreye giriyor burada özellikle Bahçeşehir vs. . Onlar iyi genelde özel'de zaten.

Arkadaş yine doğru demiş. Okullarda verilen bilgiler (mühendislik-özellikle yazılım/bilgisayar) %10 %15 'dir. Belki daha az. Bizim ülkemizdemi böyle tek bilmiyorum ama malesef gerçek bu.

İşin içinde olmayan arkadaşlarımız bilgisi olmadığı için ya da tecrübeleri olmadığı için pek bilmeyebilirler bu konu hakkında olan bilgileri.
    İnanın çok insan tanıyorum bilgisine hayran kaldığım hiç üni. bile okumamış hatta üni. yarıda bırakanlar vs. yazılım sektöründe. Adamlar canavar gibi. Ama gel gelelim bizim ülkemizdeki bazı insanların algısı şu: "4 yıllık oku oğlum. Onu yap olum bunu yap. 4 yıllık okumazsan birşey olamazsın. 2 yıllık okursan birşey olamazsın flan.". Forum sitelerinde de çok görüyorum bu konuları. İnsanların beynini yıkıyorlar resmen.

Tamamen boş sözler bunlar. Ama üni. karşıtı biri değilim. Yine en iyi üni. gidilmeli. Ama öyle bir zorunluluk haline getiriyorlarki bu duruma deli oluyorum. Yeniden sırf bu yüzden hazırlanmıyorum 4 yıllık üni. Bunu 4 yıllık kazanamadığımdan değil. Adım gibi biliyorum hiç bir halt katmayacak. Katar elbette ama çok çoooooook az. Bil. Prog. gidicem büyük ihtimal ek tercihten 2 yıl oradada katılmayacak biliyorum çünkü.

Ama yine de karar sizin.

Edit: İşveren pek ilgilenmez demiş arkadaş bu sözüne tam olarak katılmasam da %50'i katılıyorum. 100 kişi bir firmaya başvurmuşsa işveren sahibi otomatikmen eğitimine göre seçim yapıyor. O kişiyi alır. Aldıktan sonra bakar. Zaten okuldan direk çıkan herşeyi bilmiyor. Herşeyi bilmez. Adam zaten işte öğretecek onu yetiştirecek. Bazıları ama hiç uğraşmıyor tecrübeli arıyor. Ama bakar bir halta yaramamış gittiği okul. Direk diğer seviyelere bakıyor. Bunu bir bilgisayar için söylüyorum. Zaten diğer mühendislik bölümlerinde otomatikmen istenilen mühendislik bölümü kazanılmak zorunda yoksa nasıl öğrenilecek. Okul sana nereden başlayacağını vs. vs. öğretir. Ama yine okuldaki bilgiler yeterli kalmıcak hemde çok yetersiz. Yani kısacası iş kişinin kendisinde bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertugruul -- 8 Ağustos 2015; 1:06:02 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.