Bildirim
En iyi oto cilasi (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Turtle Wax piyasa malı amatör üründür. Profesyonel ürünler 100 gram gibi küçük ambalajlarda çok pahalıdır, bu tarz ürünleri 5 litrelik ambalajdan bölerek satan yerler var, oralardan alarak daha ucuza mal edebilirsiniz.
Profesyonel markalara; Scholl, Farecla, AutoGlym, GTechniq gibi markaları sayabiliriz. Bunların birbirinden değişik ürünleri var. Turtle Wax gibi markalarda parlatma ve soruma işlemi yani glaze ve wax işlemi bir ürünle sağlanırken profesyonel ürünlerde ayrı ayrı uygulama yapmanız gerekir. Sizin beğendiğiniz pürüzsüzlük hissini sağlayan korumayı yapan Wax işlemidir. Sadece wax sürdüğünüzde de az da olsa parlaklık verir ve pürüzsüz dokunuş sağlarsınız.
Buraya yazmaya kalksam sayfalar sürer, daha detaylı bilgiye internette araştıma yaparak ulaşabilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: mbulur
Turtle Wax piyasa malı amatör üründür. Profesyonel ürünler 100 gram gibi küçük ambalajlarda çok pahalıdır, bu tarz ürünleri 5 litrelik ambalajdan bölerek satan yerler var, oralardan alarak daha ucuza mal edebilirsiniz.
Profesyonel markalara; Scholl, Farecla, AutoGlym, GTechniq gibi markaları sayabiliriz. Bunların birbirinden değişik ürünleri var. Turtle Wax gibi markalarda parlatma ve soruma işlemi yani glaze ve wax işlemi bir ürünle sağlanırken profesyonel ürünlerde ayrı ayrı uygulama yapmanız gerekir. Sizin beğendiğiniz pürüzsüzlük hissini sağlayan korumayı yapan Wax işlemidir. Sadece wax sürdüğünüzde de az da olsa parlaklık verir ve pürüzsüz dokunuş sağlarsınız.
Buraya yazmaya kalksam sayfalar sürer, daha detaylı bilgiye internette araştıma yaparak ulaşabilirsiniz.
Hocam bir şey soracaktım size. Aracım 2012 model. 3 ay önce SONAX ta boya koruma, pasta cila yaptım. Ben parlaklık ve pürüzsüzlük ten memnunum. Şimdi SOFT 99 gibi bir ürünle hiç çila yapmadan direk wax uygulasam parlaklığını uzun süre koruyabilirmiyim, yoksa cila uygulaması yapayım mı ne önerirsiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: meganers
Sonax in hızlı cilasi sarı renk olmuş dolayısıyla her renk araca uyum gostermwyebilir. Ben meguiars ultimate Wax kullanıyorum çok memnunum ama amerikaya gittiğimde alıyorum orda 18$ ama Bauhaus ta dün gördüm 168tl deli fark var.
amazon.com da indirime giriyor.. ordan getirtebilirsiniz..
ben bunu getirdim ocak ayında..
https://www.amazon.com/Meguiars-G7014J-Class-Carnauba-Paste/dp/B0009IQXCM/ref=pd_nav_hcs_bia_t_1?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=RMP0JSGNT20DV39X0E71
1 kez uyguladım 2 ay önce etkisi şuanda geçti tekrar uygulamam gerek.. uygulaması kuruyana kadar bekleyip siliyorsunuz.. sonuç olarak kış olduğundan pek farkedemedim.
-
o konu başka bu konu başka :)
soft 99 çok methedilen bir ürün.. leon sayfasında punisher tarafından çok öneriliyor. kullanımı basit ve uzun süre kalıcılığından bahsediyor.. asıl amacı yıkama esnasında kolaylık sağladığı kirin kolayca arabanın üstünden aktığından bahsediliyor. -
sonaxın yeni hızlı cilasının ağız kısmı farklı daha oval ve içeriğide değişmiş durumda.. ben eski nesilden memnundum ama yeni seri sonax hızlı cila daha koyu kıvamlı yedirmesi daha zor.. en güzeli aracı yıkadıktan hemen sonra ıslak yüzeye sıkıp silmek.. araç 1 gün çok güzel ama ertesi gün daha çabuk tozlanıyor.. yıkaması kolay oluyor, kuş pisliklerinin yarattığı izleri 2 güne kadar engelliyor..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi
quote:
Orijinalden alıntı: madmax50
Soft 99 cila değil koruyucu wax tir. Elle uygulanır. Wax öncesi boyanın çizikten arındırılması gerekir yoksa parlamaz. Makina varsa ince pasta ile çizikler giderilir cila atıldıktan sonra wax atılır.
Makina yoksa autoglym srp atılarak çizikler doldurulur. Bu ürün çizikleri yok etmez ve bir süre sonra çizikler geri gelir. Birkaç ayda srp atarım derseniz güzel ürün.
Amatör kullanım için hd speed tavsiye ederim. Hafif asindirici, cila ve koruyucu wax içerir. Tek işlemde hafif çizikler giderilir patlatilir ve koruma altına alınır. 200 liraya einhell makina alıp güzel sonuçları yorulmadan alırsınız.
Merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Üstelik bu konu üzerinden ilerleyerek benim gibi olan kişilere yardımcı olmuş olalım.
"HD Speed Nano Pasta Cila" aldım. Bu ürünü elle uygulayabileceğim söylendi çünkü :) ardından da wax olarak "HD Poxy Hybrid Montan Wax" aldım. 2 tane de "Mothers" marka ped aldım. Sizce aynı markanın bu iki ürününü kullanarak istediğim parlaklığı elde edebilir miyim? Elle uygulanabilecek olan ürünler arasında sizin tavsiye edeceğiniz farklı bir marka var mıdır?
Ek olarak pasta işleminden önce kil uygulaması için önerebileceğiniz ürün var mı ?
Kil uygulamasından sonra İPA ile temizlik yapmak şart mıdır?
Teşekkürler...
Merhaba, hd speed el ile uygulanabilir ama makine ile alınan sonucun yanına yaklaşamaz. Ciladan en iyi sonuç makine ile alınır.
Wax olarak beyaz araç için fk1000, renkli araçlarda sof99 üzerine tanımam.
Kil sonrası İpa gereksizdir. Pasta sonrası ipa kullanılır.
Küçük çapta boya hasarı bulunan araca Amatör bir uygulama için,
1. Kil bezi ile temizlik.
2. Makine ile İnce pasta
3. Hd speed veya autoglym srp cila
4. Sof99 veya fk1000 wax
Bu uygulama ile sıfır araç kondisyonu sağlanır. Kaliteli şampuan ile minimum 3 ay boya aynı parlaklıkta kalır.
Hare ve çizik gün ışığında görünen bir araca makine ile pasta gecilmeden iyi sonuç alınmaz. Küçük çaplı çizikleri srp doldurur ama bir süre sonra çizikler geri gelir.
Konuda sürekli tekrar ediliyor soft99 cila değildir koruyucu wax tir.
Pasta boyayı asindirarak çizikleri Yok eden üründür.
Cila boyaya parlaklık veren üründür.
Wax genelde krem şeklinde olan boya yüzeyine mumsu bir tabaka oluşturarak boyayı cizige ve kimyasal etkilere karşı koruyan üründür. Boya koruma diye adlandırılan işlemin ana ürünüdür.
Kil uygulama öncesi boya üzerinde bulunan yağ demir tozu reçine gibi uzun süreçte boyaya yapışan maddeleri temizlemeye yarayan üründür. Kil bezi yıkanarak birden fazla uygulama yapma şansı verir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 19 Nisan 2017; 14:50:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Farkli farkli birden cok urun kullanmadim ama arabayi guzelce yikayip silip daha sonra Çbs nin cilasiyla ve pamukla iki ayda bir yapiyorum cok guzel ve kalici oluyor.sanayilerde yillardir cila diyince akla bu cila gelir cok pahali da degil.diger markalarin urunleri de guzel olabilir ama bu bir sektor oldugu icon her seyde oldugu gibi detaliling te de abartili fiyatlar ve urun gami var.sadece cbs cila ile 1 yildir bakim yaptigim arabamin fotografini gonderebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dewr
soft 99 çok methedilen bir ürün.. leon sayfasında punisher tarafından çok öneriliyor. kullanımı basit ve uzun süre kalıcılığından bahsediyor.. asıl amacı yıkama esnasında kolaylık sağladığı kirin kolayca arabanın üstünden aktığından bahsediliyor.
Hocam çok özür dilerim de anlayamadım. Tekrar sorayım 3 ay önce boya koruma işlemi yapılmış araca, wax direkt olarak uygulanabilir mi, yoksa önce cila uygulayıp sonra wax (soft 99) mu uygulanması daha doğrudur? -
Detaylı cevabınız için teşekkürler. Sizin gibi konu hakkında uzman birini bulmuşken başka sorular da sormak istiyorum.
1. Söylemiş olduğunuz gibi pasta işlemi boyayı aşındırıyor. Peki bu durumda belli bir süre sonra boy üzerindeki vernik tamamen yok olur mu?
2. Arabamın rengi beyaz ve üzerinde kılcal çizikler mevcut. Bu nedenle 3D HD nin ürünlerini aldım. Polisaj makinesi kullanma imkanım maalesef yok. Bu durumda elle yapmak zorundayım. İstediğim parlaklığı elde edebilmek için HD POXİ den önce HD SPEED i kullanacağım. Sizce bu işlemler elle yapıldığında hiçbir işe yaramaz mı ?
3. Son olarak kil işlemini kil bezi ile mi yoksa kil hamuru ile mi yapmak daha verimli olur ?
4. Kil işlemi sadece pasta işleminden önce mi uygulanmalıdır?
5. İPA kullanımını HD SPEED i kullandıktan sonra HD POXİ kullanmadan önce mi yapmalıyım ? -
Bende ilk ürünü kullanıyordum. Ancak şu an farklı bir şey kullanmaya başlayacağım.
Aracı yıkadıktan sonra kurulamadan, sadece üzerinde bulunan suyu atıyorum. Üzerinde zaten çok az nemli bir alan kalmış oluyor. Ardından da hızlı sprey cilayı sıkıp mikrofiber bezli ile dairesel hareketlerle yediriyorum. Son olarak da tekrar aynı bez ile kurulama işlemini gerçekleştiriyorum.
Aracıma fırça değmemesine rağmen üzerinde kılcal çizikler oldu. Nedeni kullandığım ürünler oldu gösterildi. Bu haliyle hızlı sprey cilanın parlaklık vermeyeceği söylenince yıkama bezi aldım koyun yününden. Sonra da elle uygulama yapmak için pasta ve wax. Müsait bir zamanımda uygulama yapacağım. Umarım sonuç iyi olur :) -
1. Asindiriciligi yüksek bir pasta ile bile vernik 3-4 uygulamada gitmez. Tam ölçü veremem ama ince bir pasta ile vernik 10 uygulamada bile zarar görmez..
2.kilcal çiziklerin durumu önemli, en iyi sonuç makine oke alınır. Makinesiz çiziklerin giderilmesi çok zor. Makine yok diyorsanız kesinlikle autglym srp gibi dolgu özellikli bir cila kullanın.
3. Kil hamuru daha etkin ama kil bezide birçok uygulamada kullanılıyor.
4. Tüm işlemler öncesi detaylı yıkama sonrası kil kullanın
5. ipa çözücü bir alkol. Pasta sonrası kalıntıları temizlik için kullanılır. Cila sonrası kesinlikle kullanmayın.
Makineden korkmayın 150 civarında ucuz bir ürün bile uzun süre götürür. 100 liralık kaliteli bir cilayi el ile atmaktansa yukarıdaki cbs gibi en düşük kalitede ürünü makine ile atmak daha iyi sonuç verir. Cila ile çiziklerin izin ne derece kazanacağı da belli değil. Belki çizikler kapanmaz ve pasta gerekli olur. Pastayı Makinesiz yapamazsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Turtlewax silikonlu yani güzel parlatıyor ama kalıcı değil. Bende geçenlerde böyle bi konu açmıştım bayada araştırdım soft99 gerçekten güzel cila. Korumada yapıyor. Erdemboyada bölünmüş olarak alabilirsin 40gr bir araba için yeterli bide meguarsın cila süngeri var uygulayacağın sünger cilayı emmemeli
Merhabalar, buradaki arkadaslar bayağı bilgili anladığım kadarıyla, einhell polisaj makinem var ancak cila isleminde kullanmak için sünger arayişi içindeyim. Uygulama süngeri hangi boyutta olmalı? Ayrıca önerebileceğiniz sünger var mı link verebilerek paylaşabilirmisiniz?
Saygılarımla.
Peki hocam SRP yi mi yoksa auto finesse tribble ı mı önerirsiniz? Tavsiyeleriniz üzerine ürünlerin siparişini vereceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gocaman52 -- 19 Nisan 2017; 19:46:36 >
quote:
Orijinalden alıntı: tefennili
quote:
Orijinalden alıntı: dewr
soft 99 çok methedilen bir ürün.. leon sayfasında punisher tarafından çok öneriliyor. kullanımı basit ve uzun süre kalıcılığından bahsediyor.. asıl amacı yıkama esnasında kolaylık sağladığı kirin kolayca arabanın üstünden aktığından bahsediliyor.
Hocam çok özür dilerim de anlayamadım. Tekrar sorayım 3 ay önce boya koruma işlemi yapılmış araca, wax direkt olarak uygulanabilir mi, yoksa önce cila uygulayıp sonra wax (soft 99) mu uygulanması daha doğrudur?
3 ay önce boya koruma sonaxın mtv kampanyalı boya koruması mı ? yagmur yağdığında suyu itici özelliği hala aktifse benim şahsi fikrim boyayı aşındırıcı maddelerden uzak durmak. boya üzerindeki iticiliği alabilir. soft 99 yada hızlı cilaların aşındırıcı özelliği yok. bence uygulanabilir.
-
@atakom52
Tripple biraz daha iyidir hocam ama sen bütçen hangisine uygunsa onu al aşağı yukarı benzer ürünler zaten. Yalnız elle epey uğraşman gerek,büyük panelleri (tavan,kaput vb.) birkaç parçaya bölerek çalışırsan iyi olur. Uygulama sırasında sert bir sünger lazım mesela dual foam applicator gibi. Youtube üzerindeki uygulama videolarına göz atın. -
-
siz bu uygulamayı elle mi yoksa makine ile mi uyguladınız ? -
Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Size sormak istediğim birkaç soru daha var. Vakit ayırıp yanıtlarsanız sevinirim.
1. Pasta-cila işlemleri için devir ayarlı bir makine mi kullanılmalı ? Çünkü pasta-cila videolarında işleme önce düşük devirle başlanıp sonra yüksek devirlere çıkılması ve ardından işlemin bitirilmesi isteniyor çünkü. Einhell marka bir ürün alınırsa içinden pasta ve cila süngerleri de yer alıyor. Firmanın verdiği bu pedler mi kullanılabilir mi yoksa detailing firmalarının ürettiği pedleri mi tercih etmeliyiz?
2. Pasta işlemi bittikten sonra İPA kullanılmalı demiştiniz. Peki İPA işleminden sonra hemen cila işlemine geçilebilir mi? Yoksa arabanın tekrar yıkanması mı lazım?
3. araca pastayı 7-8 ayda bir uygulamayı düşünüyorum. Sıvı cila işlemini ise 2-3 ayda bir. Sıvı cila işleminden önce de kil uygulaması gerekli midir?
4. Kil hamurları tek kullanımlık diye biliyorum. F/P açısından kil bezi kullanmak mı daha iyi olur ?
5. Aracı her yıkamadan sonra (En geç 2 haftada bir yıkarım) aracı kurulama bezi ile kurulamak yerine su itici ile üzerindeki suyu alıyorum ve bu haliyle hızlı cila uygulamasına başlıyorum. HEm kuru hem de ıslak yüzeylerde uygulanabilen bir ürün satın aldım. Bu işlem ile sıvı cilanın aracın üzerinde sağladığı parlaklık süresini uzatmak istiyorum. Yaptığım işlem doğru mu ?
6. Son olarak 2. aracımın içinde daha önce sigara içilmiş. "3D Orange Cleaner Agresif Temizleyici" ile temizlemek istedim ama tavan bölgesinde kusma oldu. Lekeler oluştu. Sanırım döşemenin içindeki lekeler üst tarafa çıktığı için bu sonuca ulaşılmış oldu. Aynı ürünle ikinci kez temizlik yapmayı planlıyorum. Sizce aynı ürün ile mi devam etmeliyim yoksa sizin önereceğiniz daha güçlü bir temizleyici var mı ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X